Preružno. Ali valjda me gazi vrijeme....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preružno. Ali valjda me gazi vrijeme....
ne samo da je preruzno nego po meni i neprakticno...
Covjek ima jednu ruku jacu od druge i tu ce dolazit zbog velikih vibracija tokom slikanja.
Nisam ekspert, ali kladim se da je jednostavnije drzat fotoaparat jednom rukom
Oblik se mijenjao poprilično ... istina je da otkad više ne treba prizma i film da postoje mogućnosti za drugačiji dizajn, međutim ovo mi ne izgleda baš pametno. Osim što se valjda treba preklapati, dakle ima mehaničke djelove ako uzmemo u obzir da je zadnji dio rezerviran za što veći ekran i optičko tražilo ne vidim previše prostora za radikalno drugačiji dizajn. gdje bi ovdje išle recimo dodatne baterije? Okomito držanje u ruci? Koliko ekran može stati iza? Veliki Blic na ovome bi vjerojatno sve izbacio iz ravnoteže --- također me zanima kako ide na stativ ili se odlaže na ravnu površinu ? Nije mi baš jasno ovako na prvu ...
Ne znam baš koji ti to SLR držiš jednom rukom?
Ne znam baš koji ti to SLR držiš jednom rukom?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c7/Girl_taking_picture.jpg
mislio sam na nekakvu glavnu "osovinu" drzanja, sa tim jednom rukom, gdje jedna drzi fotoaparat a druga ispravlja to drhtanje ove prve ruke...
Ovdje jednostavno to ne postoji, jer mi izgleda kao da drzis raslje
teško je reći ali ovako početnici uzmu objektiv obično ( mislim na ovaj novi dizajn ), puno je lakše i prirodnije kad objektiv držiš dlanom odozdo a pridržavaš sa desnom rukom na tijelu i okidaču. Ovako bi objektiv držao odozgo, melo neprirodno za lakat i ruku, a okidač bi bio kao na pištolju dole valjda ... Trebalo bi probati.
ma znate svi najbolje, a nitko još nije ni probao ovo novo čudo :P
ovaj koncept je blizi nekakvoj video kameri nego DSLR-aparatu...
jednostavno je neprakticno pogotovo kada trebas "uloviti" objekt slikanja, da ne pricamo kada trazis oslonac jer radis s dugim ekspozicijama...
istina - kako drzati to kućište sa nekim duzim i tezim objektivom - nemres s obe ruke kuciste - tko zna....
Kao svakodnevni korisnik DSLR-ova već nekoliko godina, bez da i uhvatim to čudo u ruku, zaključujem da je ovo jedna od težih debilana 
Jednostavno ne kuzim po cemu je stari princip nepraktican, a po kojim parametrima je to ovaj praktican.
Kako je netko spomenuo, probaj staviti gore blic ili neki tele-objektiv. siguran sam da bi te rucke pukle po pola. :-)
A ako su napravljene od nekog ultra cvrstog materijala, onda bi ti sake na rukama zacas otpale.
Pa već sad imaš magnezijska kučišta koja drže sve bez problema.
Ma nije uopce poanta u tome, poanta je sto (kao sto je vec netko gore napomenuo) na iti malo sporijem shutteru nema sanse da dobijes ostre fotke. Ovo ne moze biti dobro da se okrenes na glavu. Handleanje "standardnog" DSLR-a - desnom rukom drzis fotoaparat, lijevom eliminiras pomicanje objektiva (pogotovo ako naslonis lijevu ruku na tijelo). Ja sam neznam kako bi sprijecio mrdanje fotoaparata i lece koji imaju skupa cca 1kg... Zanimljivo dizajnersko rijesenje, ali posve neuporabljivo. Jedina prednost je izbacivanje extra kontrola na "tijelo" fotoaparata, ali svi bolji fotici imaju najbitnije i najvise koristene kontrole vec izbacene na tijelo, a do svih ostalih se moze doci sa par pritisaka na komandne botune.
"... današnji su DSLR-ovi digitalnog tipa ..."
Koja debilana.
Manite se fotoaparata, kada o tome nemate pojma.
Jednostavno ne kuzim po cemu je stari princip nepraktican, a po kojim parametrima je to ovaj praktican.
Kako je netko spomenuo, probaj staviti gore blic ili neki tele-objektiv. siguran sam da bi te rucke pukle po pola. :-)
A ako su napravljene od nekog ultra cvrstog materijala, onda bi ti sake na rukama zacas otpale.
Kod iole težeg objektiva ionako držiš objektiv a ne tijelo, tj objektiv je do nekoliko puta teži od tijela i spoj na tijelo bi puknuo kada bi pokušao držati tijelo sa dvije ruke bez da držiš objektiv. ( i spoj za stativ na težim ( tele ) objektivima je na samom objektivu a ne na tijelu. ) Naravno da bi trebalo ovo probati prije nego nešto smisleno reći, možda da fotka pokazuje da žena drži odozdo objektiv bi sve skupa izgledalo prirodnije, al meni ne izgleda ništa praktičnije.
Doista se slažem oko više mišljenja zbog držanja slr-a ili dslr-a, ali šta nitko nije primjetio da u naslovu piše "koncept". A dobro se zna da na svijet dnevno izađe tisuće i tisuće koncepata takvih, a zaživi ih vrlo vrlo malo... točnije zbog neupotrbljivosti i raznih mana takvih umjetničkih riješenja.