Objava izvornog koda Norton Antivirusa?

poruka: 30
|
čitano: 2.102
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Objava izvornog koda Norton Antivirusa?".
5 godina

Ovo nije nimalo ugodna vijest ni za korisnike Nortona u koje se i ja ubrajam.

Objavom source-a, pisci virusa ce imati uvid u algoritme detekcije i moci ce efikasnije pisati viruse koje Norton nece moci prepoznati (bar dok se kod AV softvera ne prilagodi novim virusima).

18 mjeseci

stari mjenjaj antivirus dok je vrijeme :D

hahahahahaha

16 mjeseci
Re: Objava izvornog koda Norton Antivirusa?
passmaslom kaže...

Objavom source-a, pisci virusa ce imati uvid u algoritme detekcije i moci ce efikasnije pisati viruse koje Norton nece moci prepoznati (bar dok se kod AV softvera ne prilagodi novim virusima).

Symantec kaže da je to nekoliko godina star kod. Nadaj(te) se da je Symantec nešto promijenio za to vrijeme.

Iako mi nije jasno zašto ga koristiš, s obzirom da ima puno boljih AV-a out there.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 20:24 (Unix).
19 mjeseci

Mjenjaj ti AV.

Those types are not abstract, they are as real as int and float. – Doug McIlroy
16 mjeseci
neaktivan

@passmaslom: no shit sherlock

1. Pitanje jest na koji nacin se je to moglo dogoditi Nortonu?
2. Zašto dotični genijalac ne trazi otukpninu za source code? Pa si naplati ulozeni trud.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 20:27 (redline).
4 godine

Ako je Symantec redovito poboljšavao algoritme, većih problema ne bi trebalo biti.

4 godine
Unix kaže...
passmaslom kaže...

Symantec kaže da je to nekoliko godina star kod. Nadaj(te) se da je Symantec nešto promijenio za to vrijeme.

Iako mi nije jasno zašto ga koristiš, s obzirom da ima puno boljih AV-a out there.

Koja glupost. Ja sam probao sve antiviruse i norton je najbolji od svih. Bio je los do 2009 verzije. Sve od 2009 do sada su brze pouzdane ne zamaraju korisnika kojekakvim glupim pitanjima kao ostali nego sve automatski radi. Ukratko najbolji av.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
2 godine

Koja glupost. Ja sam probao sve antiviruse i norton je najbolji od svih. Bio je los do 2009 verzije. Sve od 2009 do sada su brze pouzdane ne zamaraju korisnika kojekakvim glupim pitanjima kao ostali nego sve automatski radi. Ukratko najbolji av.

A Kaspersky Internet Security???

robimarko@gmail.com
18 mjeseci
acarnoje kaže...

Ukratko najbolji av.

And here we go again {#}

2 godine
neaktivan

najbolje je ne imat internet 100 % virus free

4 godine

Mislim da cu skinuti kod, bas me zanima. Eto malo zabave u ove zimske mjesece :D

5 godina

Po mojem iskustvu sa navedenim programom - tko bi uopće htio njihov kod? Virusi prolaze (na svoje oči sam vidio kada mi je crv stigao na mail a navedeni ga nije blokirao), a najbolja opcija je da usporava kompjuter do bola. Dakle - dobro gradivo kako neke stvari NE odraditi...

-- HaHa na sve
5 godina
Norton av je u zadnjih nekoliko godina jako dobar program, međutim ima puno njih kojima se s pravom zgadio prije toga.
5 godina
UkradenNick kaže...

To je loš pristup do daske  fučkaj ga,{#} ko da ideš sikirom brat Jabuke pa na kraju pobereš Jabuke ali si pobaral i grane i nema više Jabuke ubuduče. Poanta je da treba obilato koristit razum, i mozak na internetu u suprotnom zna se dost toga dođe s iskustvom normalno ko obično. Onda ti nikakav klasičan AV ne treba, koji stalno radi u pozadini na Windowsima normalno jer te on niti neče zaštitit od nepoznate i nove gamadi ak si ti brzoplet i neoprezan jednostavno ne može to sigurno.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
4 godine

Eh, ali prava vijest bi bila da netko objavi source code nadolazecih Windowsa 8 :D

2 godine
UkradenNick kaže...

Opet možeš dobit virus preko dvd-a.

Makavelii kaže...

Mislim da cu skinuti kod, bas me zanima. Eto malo zabave u ove zimske mjesece :D

Ja također.

Malto kaže...
Norton av je u zadnjih nekoliko godina jako dobar program, međutim ima puno njih kojima se s pravom zgadio prije toga.

Ne,Norton je u zadnjih nekoliko godina katastrofa,a prije 2005-te je bio možda i najkorišteniji AV.

Ja osobno mislim da je taj hacker imao instaliran norton,pa je skužio kakvo je to smeće,pa radi to iz osvete.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
4 godine
acarnoje kaže...
Unix kaže...
passmaslom kaže...

meni je microsoft security essential jedini izbor, besplatan, cesto se nadogradjuje a ja nisam neki mulac koji skida svasta... pa mi je ok, ali Symantec AV je uzas! koristio sam ga deset godina u korporaciji i nemogu se nacuditi kolko to resursa jede... koristio sam ga zakljucno sa 2010 godinom... ak su istap opravili, nenzam, ali ono je uzas :)

3 godine
HaHa kaže...

Po mojem iskustvu sa navedenim programom - tko bi uopće htio njihov kod? Virusi prolaze (na svoje oči sam vidio kada mi je crv stigao na mail a navedeni ga nije blokirao), a najbolja opcija je da usporava kompjuter do bola. Dakle - dobro gradivo kako neke stvari NE odraditi...

Gledao si crva? Oči u oči? Pa šta ga nisi opi..dio nogom u glavu??? Ja se apsolutno ne slažem sa tvojim iskustvima. Norton je prije bio spor, glomazan i nikakav, danas je to vrhunski AV, ni najmanje ne uporava računalo + garantiram da ima najbrži scan na mlječnoj stazi. :p Od kada ga koristim nemam nikakvih problema. Kaspersky mi j bio pre trom, nod32 također više nije što je bio. premda je od 32 najzastupljeniji kod nas iz neke navike i vjerojatno jer ga krekiraog možeš naći i u mesnici.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
3 godine

ja bjezim od nortona i kad mi dode komp na servis i vidim da netko ima nortona hvatam se za glavu....

Spor startup kompa usporen, ne stiti nista boze....

a sta se tice moja zastite bio sam 5mj bez antivirusa i radio sam sve sta sam radio i prije nakon 5mj instaliro sam avast. (uvijk stalvjam avast) nista od virusa kao ni mba :D

2 godine

Ma ono ljudi,čemu uopće imati firewal i avl ako vam je važno koliko vas smetaju pitanja od njega,koliko usporava startup(ajd još samu brzinu kompa koliko toliko).Ono šta meni daje 90% ocjene takvih proizvoda je to koliko virusa zaustavljaju.Norton npr. možda sada vas manje pita oko sigurnosti,ali kladim se da bi sada zaustavio manji postotak virusa nego prije(u odnosu na druge sigurnosne proizvode).

Ako ste face(kao ja) napravit ćete ovo:

1)U dualboot stavit Linux

2)Instalirat na windowse comodo firewall + av i stavit sve u paranoid mode!

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
2 godine

Ah, source code nikome neće ništa pomoći. Ionako se detekcija bazira na starim dobrim statičkim potpisima, tako sve ostaje isto.

Jedina opasnost Nortonu jest konkurencija, a ne malware writeri.

Biti ili mniti svemiropolisno
5 godina
Bypass kaže...

Ah, source code nikome neće ništa pomoći. Ionako se detekcija bazira na starim dobrim statičkim potpisima, tako sve ostaje isto.

Jedina opasnost Nortonu jest konkurencija, a ne malware writeri.

Sumnjam da ce se konkurencija jako okoristiti njihovim source-om.

wuuuuuuahahahhahahhhhahaha

davor07
3 godine
Najjaci su mi likovi tipa Unix sa tim komentarima "...nije no jasno zasto ga koristis...ima puno boljih..." i sl. Tebi Unix ocito puno toga nije jasno. Mozda ima nesto sta je TEBI bolje, ali zasto bi to bilo bolje nekom Peri? Uostalom, od kuda ti to da ima "puno boljih"!? Argumenti i izvori su ti prehebeni btw.

P.S.

Ne koristim Norton, makar se radi o vrhunskom alatu.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 mjeseci
win32 kaže...
Najjaci su mi likovi tipa Unix sa tim komentarima "...nije no jasno zasto ga koristis...ima puno boljih..." i sl. Tebi Unix ocito puno toga nije jasno. Mozda ima nesto sta je TEBI bolje, ali zasto bi to bilo bolje nekom Peri? Uostalom, od kuda ti to da ima "puno boljih"!? Argumenti i izvori su ti prehebeni btw.

P.S.

Koliko sam imao iskustva s njime na nekoliko PC-eva, za mene je smeće koje guta resurse a nema dobru detekciju.

5 godina

1,7 Gb koda ??

ili se radi o vrlo neefikasnom kodu ili nešto smrdi..

5 godina

Zaboravljate da je i Microsoftu iscurio izvorni kod od IE-a  od Windowsa. Odnosno, dio izvornog kôda

Leaked Windows Code Opens IE Hole 

Tako da, curenje izvornog koda tamo nekog AV-a i nije bas neka katastrofa. Ali curenje izvornog koda OS-a?

Exploit based on leaked Windows code released 

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
4 godine
passmaslom kaže...

Ima barem 10 open source virus scannera pa opet riješavaju svijet nekih virusa :-).
---------------------------------------------------
Lazarus Long kaže...

Zaboravljate da je i Microsoftu iscurio izvorni kod od IE-a  od Windowsa. Odnosno, dio izvornog kôda

Leaked Windows Code Opens IE Hole 

Tako da, curenje izvornog koda tamo nekog AV-a i nije bas neka katastrofa. Ali curenje izvornog koda OS-a?

Quote:
Patrick Gray, SecurityFocus 2004-02-16

Gula pointed out that historically the exposure of source code had not spelled catastrophe for vendors. "Cisco IOS has been 'out there' for a long time as well and we have not seen huge spikes in Cisco vulnerabilities," he said.
redline kaže...

@passmaslom: no shit sherlock

1. Pitanje jest na koji nacin se je to moglo dogoditi Nortonu?
2. Zašto dotični genijalac ne trazi otukpninu za source code? Pa si naplati ulozeni trud.

Mislim da to nije neka budala pa ni genijalac, nego običan čovjek koji je pobornik otvorenog koda (npr. Anonymous) i kao ja bi ga objavio jer Norton Antivirus je smeće koje se nije mjenjalo od kad je 1. put napisan i samo služi da generira profit preko svog nekad visokog profila.

Možda je kao i ja razočarani korisnik.

(Nekad je Norton System Works bio majka svih današnjih popravljača ređistrija, defragmentera, skenera itd. , Bio Je NAJBOLJI, mogao si mrtvu disketu dignuti iz mrtvih kao i HDD).

Danas Norton Antivirus postoji jedino zato jer ga na silu uvaljuju OEM-ima pa prosječan user ne zna za drugo i onda kupi licenciju.

Mislim da je ovo odlična šansa za korisnike NORTON ANTIVIRUSA da dobiju ponovo napisan antivirus koji nečemu služi osim da guta resurse!

Bravo!

3 Norton Antivirus
1 NOD 32
0 Microsoft Security, Defender
0 AVG
1 Nemam Antivirus :-)
5 godina
protjeran

Ako je kod s potpisima virusa to je ok, čak bih rekao i da nije neka veličina. A možda sadrži u sebi SVN ili CVS datoteke. 

Programko http://programko.bloger.hr
5 godina
protjeran

ERR

Programko http://programko.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 19:25 (Programko).
4 godine
Unix kaže...
win32 kaže...

P.S.

Koliko sam imao iskustva s njime na nekoliko PC-eva, za mene je smeće koje guta resurse a nema dobru detekciju.

Ma o kojim resursima pricate? Mora da si zadnju verziju koristio 2008!!! Ja koristim norton internet security od 2009 verzije i ne trosi nikakve resorse o kojima pricate, a detekcija je vrhunska. Instaliraj novu verziju i probaj pa onda daj sud o necemu, a ne ovako na pamet.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice