Oblaci i dodirnici

poruka: 9
|
čitano: 1.136
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Oblaci i dodirnici".
19 mjeseci
Oblaci i dodirnici

Ovo mi se nikako ne sviđa. 95% da ostajem na Office-u 2010. Inače cloud computing mi nije, osobno, drag. Možda sam ja skeptik ili ne volim prihvaćati nove stvari, ali to je tako.

2 godine
Re: Oblaci i dodirnici
Ma ti si OK, samo stari moj nisi više mainstream, htio ti to ili ne
11 mjeseci
neaktivan
Oblaci i dodirnici

dok je hrvatskih skupih operatera i brzina kojima kasnimo za ostatkom europe, nece cloud computing nesto pretjerano zazivit u hrvata...

5 godina
royalhero kaže...

Ovo mi se nikako ne sviđa. 95% da ostajem na Office-u 2010. Inače cloud computing mi nije, osobno, drag. Možda sam ja skeptik ili ne volim prihvaćati nove stvari, ali to je tako.

općenito mi se ne sviđa metro/cloud/touch filozofija i budućnost u tom smjeru..

izgleda da sam ipak za srednji vijek i život u spilji na osami..

za 10 godina će reinventati sve ovo kaj smo imali do sada i opet prodavati muda

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 20:37 (nixass).
5 godina
Oblaci i dodirnici

Mislim da je ovo forsiranje touch tehnologije otišlo zeru predaleko. Mislim, tipkanje teksta u Wordu na touchscreenu? Hendlanje kilometarskim formulama u Excelu? Precizno postavljanje objekata u PowerPintu?

Ponekad imam osjećaj da mi ni tipkovnica+miš nisu dovoljni, ali eto veleumova iz MS koji tvrde da je touchscreen sve što nama treba.

Cloud je priča za sebe. Ne vidim razloga zašto bi jedna oveća ozbiljna firma koristila MS-ovu uslugu u oblaku. Pa zar nije HP svojim zaposlenicima ukinuo korištenje usluga Siri, jer su se pribojali da bi moglo doći do curenja informacija?

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
5 godina
Pupi kaže...

Mislim da je ovo forsiranje touch tehnologije otišlo zeru predaleko. Mislim, tipkanje teksta u Wordu na touchscreenu? Hendlanje kilometarskim formulama u Excelu? Precizno postavljanje objekata u PowerPintu?

Ponekad imam osjećaj da mi ni tipkovnica+miš nisu dovoljni, ali eto veleumova iz MS koji tvrde da je touchscreen sve što nama treba.

Cloud je priča za sebe. Ne vidim razloga zašto bi jedna oveća ozbiljna firma koristila MS-ovu uslugu u oblaku. Pa zar nije HP svojim zaposlenicima ukinuo korištenje usluga Siri, jer su se pribojali da bi moglo doći do curenja informacija?

Da, ni meni nije jasno za sučelje rada, ali cloud je ipak nešto drugo. Ne mora biti MS-ov, a prednosti ima brdo.

19 mjeseci
Pupi kaže...

Probao, grozota. Excel priča za sebe.

5 godina
Oblaci i dodirnici

http://arstechnica.com/information-technology/2012/07/first-look-word-2013/

A imaju redom i ostali programi, mislim da vrijedi iščitati, iako je "first look"... Da bi se napravio objektivan pregled rada u ovim programima treba nešto više vremena na praktičan način potrošiti u njima.

4 godine
Oblaci i dodirnici

Za početak disklamer, nisam probao novi Office, pa ne mogu suditi, no čini se da se sa sučeljem vračaju nazad minimalizmu, što je dobro. Osobno, mislim da je Office 2003 bio (jest) paket s dovoljnim mogućnostima i vrh razvoja. Što se može još dodati u uredski paket aplikacija, a da ima killer mogućnosti bez kojih se ne može? Sučelje uvedeno s Office 2007 i nastavkom u verziji 2010 je po meni bio totalni promašaj. Prvenstveno zbog toga što zauzima veliki dio zaslona, a 16:9 zasloni su dodatno smanjili dostupnu količinu informacija po visini.

Apsolutno se slažem sa svim komentarima prije. Cloud me ne privlači niti najmanje. Još kad se sjetim da svoje podatke pohranjujem tamo na neki server... No way!

S druge strane, potpuno je jasan trend forsiranja oblaka od strane MS-a i drugih. Na taj način imaju potpunu kontrolu nad distribucijom, znatno smanjuju troškove koje bi inače morali isplaćivati distrubiterima, partnerima, itd. A sve pod maglom zvanom podaci dostupni svugdje i odmah. Ja svoje podatke volim imati sa sobom. I sam ću se i dalje brinuti za backup. Hvala im na njihovoj ponudi. Od prelaska na Libre dijeli me samo lijenost jer koristim legalnu kopiju Office-a. Naravno ima tu i problema s kompatibilnosti s Office formati zapisa datoteka (pogotovo ako se negdje koriste macroi), no želim vjerovati da se nakon brdo godina korištenja MS Office-a mogu pozdraviti s dotičnim. Zauvijek.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice