po meni bi idealan tip natjecanja bio dečki tu su vam iste ploče, isti ramo, ista grafika i udri.....
ni svaki primjerak informatičkog hardvera nije isti, kao ni svaki automobil, a ni ona stvar.
po meni bi idealan tip natjecanja bio dečki tu su vam iste ploče, isti ramo, ista grafika i udri.....
ni svaki primjerak informatičkog hardvera nije isti, kao ni svaki automobil, a ni ona stvar.
Ne slažem se baš s ovim..najbolji svjetski clockeri su upravo suprotno :
1. i s najjeftinijim hardverom sposobni su izvući maksimum - jer znaju
2. i kad dobiju loš primjerak - dići će ga na razinu,ili gotovo na razinu - zlatnog, - jer znaju
3. hrabrost ne dolazi jer im se hoće, već jer su sigurni u sebe - jer znaju
4. ovo si jedino pogodio..godinama to rade,uče i - znaju
Nitko se ne rodi clocker,to se postaje,uči i siluje,te se na kraju - zna.
Nije dovoljno dati u ruke najbolje i naj$ komponente, i reći - pevaj..
Mislim vidi VAUUU potrebno je svo znanje cijeloga svijeta da digneš Voltaže i temeljne taktove u nebesa, naravno u BIOS-u,
Također od lošeg primjerka nemožeš napravit zlatni jer je limitiran potrošnjom i zagrijavanjem. Primjerice ja sam imao dvije MSI GTX460(256bit) i jedna je imala stock napon na 975v, dok druga je za iste taktve trebala 935v. Naravno prva nije išla iznad 885Mhz na 1,087v, dok druga je išla i na 925Mhz sa istim naponom. Šta sam sa ovom drugom grafom bio nešto pametniji pa sam dobio više taktove?
Iz komponenta nemožeš izvuč Max ako ti one ne dozvoljavaju, naravno uvijek možeš dizat napone u nebesa, al onda trebaš i Extremno hlađenje poput LN2, a za to treba love i vremena.
Hrabrost dolazi sa lovom, ako nemaš love nečeš imati ni hrabrosti riskirat svoje komponente samo kako bi postao glavna faca na Bug forumu i slično, a ako imaš para onda češ imat i hrabrosti, jer uvijek možeš kupit novo, Zar ne?
Treba razlikovati Extremno overclockiranje i prosijecno overclockiranje, Kod Extremnog je najbitnija lova, jer nit možeš nabijati voltaže na matičnoj od 500kn koja nema ni 8+2 regulaciju, nit možeš adekvatno hladit sve komponente sa stock hlađenjem, a High End ploča i Hlađenje koštaju poprilično para. Kod standardnog OC-anja je jedino potrebno poznavanje BIOS-a,a za to postoje brojni vodiči na netu.
Primjera radi, ja sam sa svojom GTX470 na HWbot postigao odličan score, al vidi vraga frajeri imaju slabije taktove na grafi i slabije scorove na GPU scoreu, al ukupni 3D score im je veči samo zato što imaju hebeni i7 980X.Zar je za to zasliužno znanje ili bolji Hardwer? U ovom slučaju i7 860 vs i7 980x. Fer borba zar ne?
Od tog OC-anja ste bezveze napravili kao neku "umijetnost" Nije to nikakva umijetnost, niti za to treba talent, več samo doza hrabrosti,vremena i čitanja raznih vodiča, a za Extremni OC je bitna samo LOVA.
EDIT: E da i najbolji svijetski overclockeri su povezani sa kompanijama poput Intela i Nvidie i dobivaju najbolje primjerke Hardwera koji ne krepavaju pod visokim naponima, Čuj lako je napravit svijetski rekord sa i7 980x na 6,6Ghz, Gigabyte UD9, 4x GTX480 i sve to hlađeno pod LN2.
Nisam to rekao da potaknem raspravu,čisto se - ne moramo složiti.
Svaka bogata budala bi onda u pravilu - u sebi nosila potencijal da ruši rekorde. Iako se slažem za Intel,AMD,nVidiu i slične da imaju svoje o'cere.
Dat ću si za pravo pitati te, što je po tebi učinilo razliku pobjednika i 2,3 mjesta na ovom sessionu? Znanje,loš primjerak,loš dan,što bi to bilo? Što je presudno? Svi imaju iste komponente,i ista pravila u startu. Što učini razliku?
Nisam to rekao da potaknem raspravu,čisto se - ne moramo složiti.
Svaka bogata budala bi onda u pravilu - u sebi nosila potencijal da ruši rekorde. Iako se slažem za Intel,AMD,nVidiu i slične da imaju svoje o'cere.
Klikni na www.hwbot.org i pogledaj sa kakvim Hardwerom se ruše rekordi.
I da svaka bogata "budala" ima potencijal da sruši rekord, samo treba imat interesa,vremena, i znanja sa radom u BIOS-u.
Evo ja sam svoju ploču upoznao za dva dana koliko mi je trebalo da pomalo nađem njen max BCLK na zraku.
Za procesor mi je trebalo tri sata, jest da sam imao nebrojno puta BSOD, al na kraju sam došao do 4,8Ghz na zraku za CPU-Z validaciju, a sa VenomusX om stabilno je išao na 4,4Ghz, RAM je najteži, no opet sam ga pronašao za jedan dan. GPU nema neke posebne tehnike, uzmeš Afterburner i dižeš polako takt, kad dođeš do max-a digneš napon i tako sve dok ne dođeš do max napona, a ako imaš hrabrosti uradiš i Hardwerski Voltmod.
Samo želim reč da svatko može bit Overclocker, a za obaranje rekorda treba dobar Hardware, puno para i znanje rada u BIOS-u koje se ne uči godinama i godinama, to je naprosto mit,
Zahvaljujem.
Microman nije bas istina da je samo lova bitna da postignes rezultat ipak treba nesto znanja i sposobnosti jer neki da im das sav hardwer ovoga svijeta nece biti sposobni clockati. Ali opet ako se samo mjeri postignut score u marku da ce najbolji clocker biti onaj s najvise love. A cemu onda uopce to natjecanje mozemo svima ustedjeti vrijeme tako da provjerimo koji su od prijavljenih natjecatelja najbogatiiji i automatski prolaze kvalifikacije?
I'll be back
Sve 5, samo sto na HWBotu i sa najjadnijim hardwerom mozes osvojiti bodove jednako kao i onaj sa najjacim.
Ne slažem se baš s ovim..najbolji svjetski clockeri su upravo suprotno :
1. i s najjeftinijim hardverom sposobni su izvući maksimum - jer znaju
2. i kad dobiju loš primjerak - dići će ga na razinu,ili gotovo na razinu - zlatnog, - jer znaju
3. hrabrost ne dolazi jer im se hoće, već jer su sigurni u sebe - jer znaju
4. ovo si jedino pogodio..godinama to rade,uče i - znaju
Nitko se ne rodi clocker,to se postaje,uči i siluje,te se na kraju - zna.
Nije dovoljno dati u ruke najbolje i naj$ komponente, i reći - pevaj..
1. Tu se i slažem i ne slažem, na većini overclock-ing natjecanja se skupe i ujedno kvalitetne komponente te ekstravagancije kao oni "pot-ovi" za tekući dušik ili šta već, ali naravno vjerojatno sa jeftinim hardverom mogu napravit više nego drugi u manje vremena, i to baš zbog tog što kažeš, jer znaju, i "treniraju"!?
2. Baš se i neslažem, je*iga, ako neide iznad 4.5 Ghz, ne ide, pa makar priložio i djevicu na plamtećem oltaru!?
3. Apsolutno točno, ali to znanje dolazi od tog što vjerojatno imaju viška novaca te kao rezultat tog dobre komponente i konstantno korištenje istih, te i ako nešt izgori, ima se za novo!?
4. E ovam se slažem, ali kao što sam već rekao, pare su pare, a oni očito pare imaju!?
TOXIC kaže:
Ma koji si ti baksuz toga nema nigdje...
Dao sam ti TD samo zato što koristiš komplicirane riječi koje ne poznaješ, inače,
baksuz - onaj koji nema sreće
Inače nemam ništa protiv tebe!? 
Zaključak je da pare nisu bitne, ali pomažu (bar u kvalifikacijama) 
Zaključak je da pare nisu bitne, ali pomažu (bar u kvalifikacijama) 
Krivo.
Zakljucak je da su pare bitne u kvalifikacijama, barem koda nas, a znanje moze pomoci.