ostarit ćemo čekajući, a onda dok budu nabavljivi pa onda čekanje da se malo cijena spusti...core2duo me još dobro služi, ali je dosadija više
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tko čeka taj i dočeka. :D
Ali u ovome slučaju nikad ga dočekati :)
Mislim da sve te odgode možemo dobrim dijelom zahvaliti AMDu i njegovom Bulldozeru. Zašto bi Intel izdao nešto novo kad je staro još uvijek i više nego dobro. Bar što se tržišta tiče.
Točno ovo gore. Zašto izdavati novi proc koji možda nije istestiran do kraja kada prodaju SB procove pogotovo K seriju po istoj cijeni več skoro godinu dana. Ovako če napuniti skladišta i neimati zastoje u isporukama novih modela a isprazniti skladišta od SB serije.
Mislim da sve te odgode možemo dobrim dijelom zahvaliti AMDu i njegovom Bulldozeru. Zašto bi Intel izdao nešto novo kad je staro još uvijek i više nego dobro. Bar što se tržišta tiče.
Ma jok to ti nema nikakve veze s Bulldozer procesorima,
iz više razloga a odgoda od dva mjeseca je kaj ništa vrlo malo Intel je ionako uvjek radil po svojem zbog situacije u kojoj se nalaze več nekoliko godina. Ne moraju se oni previše brinut, kaj radi AMD na području klasičnih Desktop procesora(bez grafičke jezgre) u zadnjih nekoliko godina. Intel ima svoj plan i raspored i tog se drži, ovo manja odgoda je iz sasvim drugih razloga bilo zbog zbrke ili problema za zalihama recimo starih SB procesora ili problema u proizvodnji kaj je itekak moguče.
Kad se radi o procesorima sa grafičkom jezgrom, a to je odavno bila zamisao AMD-a e tu je situacija praktički okrenuta naglavačke u korist AMD-a koji ima bolji tj znatno izbalansiraniji proizvod bez dileme. AMD ionako u prošloj godini veliku večinu svojih prihoda, vuče iz raznih APU serija procesora koji se prodaju ko vruće krafne u pola cijene. Kad se bolje pogleda prodaja Bulldozer procesora, ili starih dobrih Phenom II/Athlon II njihov udio u prošlogodišnjoj zaradi AMD otprilike izgleda ko sitniš u usporedbi sa zaradom od APU procesora.
Ivy Bridge je trebal izač u Travnju, ok sad je to pomaknuto za Lipanj pa kaj bude bit če no u istom razdoblju izlazi i novi AMD Trinity APU. On donosi još više približavanje i još bolju izbalansiranost CPU/GPU komponente, prema konačnoj AMD APU koncepciji koji su zamislili prije puno godina uglavnom razdoblje 5-6 mjesec ove godine če bit jako zanimljivo to sigurno.

Lako je odugovlačiti kada si sam sebi najveća konkurencija!
Ivy Bridge Intelu sad i ne treba na trzistu. Prakticki su pokrili cijelo trziste sa Sandy Bridge od mid range, preko upper mid-range sa i5 2500K i i7 2600K na 95W do high end Sandy Bridge-E sa hexa core i7 3930K i 3960X na 135W.
Citam jucer da je AMD najavio nove FX 8xxx, FX 6xxx i FX 4xxx na 95W i sa nizom cijenom i u bundleu sa ASRock plocama za smijesne novce. Misim da se radilo o ASRock 970X i FX 6120 za 160$ u kompletu.
Inace steta za IB zbog integrirane sa DX11 podrskom i zbog toga sto je Intel najavio startnu promo cijenu oko 25% nizu da proguraju IB uz novi Z77 chipset koji je ocito odavno gotov, jer sam u par ASUS ovih videa iz ljeta prosle godine, i Gigabyteove prezentacije na CESu vidio da je to gotova stvar i da se ceka samo Intelova sluzbena najava da se krene sa informacijama.
EDIT: pardon radi se o novim AMD FX-6200 i FX-4170 i jos uvijek su iznad 100W. A skresane su cijene za FX-8120 za 25$.
http://www.engadget.com/2012/02/27/amd-rolls-out-two-new-bulldozer-chips-cuts-price-of-the-fx-8120/