Odgovornost za slabokrvni softver

poruka: 8
|
čitano: 920
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Odgovornost za slabokrvni softver".
4 godine

Moćna odluka vrhovnog susa!

Da je barem vise takvih!

I odluka i sudova!

Po mogucnosti vrhovnih...

\o/

3 godine
RE: Odgovornost za slabokrvni softver
Kant kaže...

Moćna odluka vrhovnog susa!

Da je barem vise takvih!

I odluka i sudova!

Po mogucnosti vrhovnih...

\o/

Dobro si rekao.

THIS FORUM HAS JUST JUMPED THE SHARK
3 godine

Svaka cast, vec je vrijeme da jednom te proklete 50stranicne licence nestanu.

Ne samo da normalni ljudi nemaju vremena odvojiti za procitati taj kineski zid teksta, jednom sam pokusao i odustao jer je prekrcato lawyer-talka.

Mislim, kakvog smisla ima licenca ako ju krajnji korisnik ne zna procitati? Naravno, nasa je odgovornost, ali ipak...

Kad bi makar svijet funkcionirao na principu: "Oh, vidi, zid teksta koji ne razumijem. Nista onda, uzet cu konkurentni proizvod.  *click I don't agree*"

Working nine to five, half a life made you sick, upi might as well suck d***s, shake the hand of the man who forced you in split.... think about the choices you pick....
2 godine

samo kaj i alternativa ima isti taj kineski zid

kod mene normalno radi.....
4 godine

O, fala k...., da je konačno netko počeo misliti mozgom! Prvo ti prodaju softver za masne pare, onda ti ga zapravo nisu prodali, nego licencirali, onda ti zapravo niti ne garantiraju da će uopće raditi a kamoli da će mu performanse biti normalne, tj. 'u skladu s očekivanjima'. Koje je to prodavanje magle...

Gledam te!
4 godine

takav način je falabogu več odavno prošlost u nekim vrstama softwera, recimo za kontrolu letenja. zato imamo poduži spisak zahtjeva (requirements), koji moraju biti neposredno povezani sa izvebom testova prilikom preuzimanja (factory i site acceptance test), i nema tu trte-mrte "ne možemo mi garantirati da če to tako raditi..." itd. na consumer nivoju več je odavno trebalo to uvesti, to je sprdnja sa korisnicima. a eu je odlučila tu stati na rep takvim bezobraznostima.

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.
2 godine

Bilo je i vrijeme da netko stane na rep tim birokratskim glupostima(blago rečeno).

alrighty then
3 godine

-prerano je za slavlje, ovo je samo jedan konkretan slučaj, specifičan upravo zbog načina reklamiranja ''ubrzati rad''. EULA i ostali ugovori nemogu biti kontradiktorni osnovnom svojstvu, dok se to nemože (ili vrlo teško) 'razvuči' na ostale programe.

-realno se može zakonom prisiliti proizvođače softwarea da radi u skladu s deklariranim (reklamiranim) svojstvima, ali soft.lobi je dovoljno jak da se taj dio zakonski 'preskače'....

-čak i sama presuda u ovom slučaju, postoji samo zato jer je stranka koja tuži dovoljno jaka (jača) od proizvođača, nema tu neke 'pravde', samo birokratsko pravo i ''tko je jači''...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice