Svaka cast.
Tolko o tome da budu propali jer nema Jobsa.
nije ni čudo
Prvo i osnovno Apple se kupuje zbog izgleda.
Ima premium look koji ljudi obozavaju i za koji su spremni platit.
OS je isti k ko i svi drugi samo kaj ljudi kupe recimo Android uredaj za 1k kuna i onda se cude kaj picek glisti kak nije fluidan a iOS radi super.
Uglavnom gz Apple a funboysi evo Vam prilika za nasladivanje 
Pa i ja bih profitirao da napravim uređaj za 200$ a prodajem ga po 500-1000$.
Mislim da iPhone.
Također, svaki proizvod je precijenjen.
Kao da to ne znamo.
iMac, iPod, iPad, MacBook serije, Air.. šta god da navedeš.
Dakako, ne umanjujem utjecaj ovaca koje tome doprinose (u najvećoj mjeri), ali eto.
Beee, beee
nije ni čudo
OS je isti k ko i svi drugi samo kaj ljudi kupe recimo Android uredaj za 1k kuna i onda se cude kaj picek glisti kak nije fluidan a iOS radi super.
Izgled privuče kupce, ali ih ne može zadržat!
pogotovo što apple vodi u svim istraživanjima o zadovoljstvu kupca.
tako da pričaš gluposti..
a šta se tiche rekordnih profita... jednostavno inovacija, dobar marketing, ogromna količina keša, minimalizacija proizvoda i držanje high-end tržišta... sve im se posložilo i izgleda da nema stajanja još ohoho, sve dok ne postanu dinosaur i dođe neki novi igrach...
nije ni čudo
vidiš, meni je baš njegov izgled čisto bezveze i ništa posebno. Puno mi je lijepši Samsungov Galaxy S2. Ali to je čisto subjektivno mišljenje.
Da kupujem iPhone,a ne kupujem ga :) uzeo bih ga radi velikog broja kvalitetnih aplikacija i igrica.
Ovo je prastara vijest. Novija je da je ios satro android u americi i da u večini zemalja bilježi rast a android pad. No da,treba pričekati par dana pa će bug i to potiho objaviti!
nije ni čudo
istina bok, u pravu si. ljudi su generalno govoreći zadovoljniji jer apple proizvodi samo premium modele, ima u tome nešto
al eto, opet dobra reklama za apple..
Hajde recite, šta se može uraditi na andoridu, a nemože na iOS-u?
Pa i ja bih profitirao da napravim uređaj za 200$ a prodajem ga po 500-1000$.
LOL. Ali nećeš ne zato što nisi dovoljno sposoban da ponudiš kvalitetan uređaj, nego zato što si dobročinitelj i robin hood, jel da?
Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Stavljati Custom ROM-ovi, biti gazda svojeg mobitela?!
Imati nadzor nad svime?
Widgeti (nemojte mi reći da se može na iP4 jer sam dobro upoznat da se ne može).
Mijenjati teme.
Podešavati i prilagođavati sve kako sam baš želiš.
Slati okolo BT-om datoteke.
Jednostavnim putem prebacivati datoteke PC-MOB, MOB-PC.
Treba još?
LOL. Ali nećeš ne zato što nisi dovoljno sposoban da ponudiš kvalitetan uređaj, nego zato što si dobročinitelj i robin hood, jel da?
Tako nekako. 
valjda applehejteri i prizeljkuju da apple malo prosiri ponudu za sirotinju tak da bi mogli pljuckati po jeftinijim uređajima koji su na razini androida.
Da, sve jedva čekam da se tako što dogodi.
Pametnom dosta:
Brojke su toliko impresivne da izgledaju malo nadrealno. Ovo je najveći promet ( i zarade ) jedne tech kompanije ikada, a samo su 3 milijarde daleko od najvećeg kvartala ikad ( gazprom nafta ). Obzirom na rast koji se ne zaustavlja nema sumnje da će i ovaj rekord biti debelo nadmašen u ovom razdoblju dogodine, naravno ukoliko nas ne pogodi taj meteor :D
malo perspektive ... zanimljivo da je samo i isključivo iPhone napravio više para u prošlom kvartalu od cjelokupnog MS biznisa u istom razdoblju.
ja bi dodao da je ovaj promet u samo 3 mjeseca vrlo blizu hrvatskog godišnjeg bruto proizvoda.
da je ovo, da je ono, šta bi bilo kad bi bilo...itd.
apple ne proizvodi niti prodaje bezvezne sklepane jeftinjake pa zato i nema nezadovoljnih, tu si u pravu.
Fala bogu kaj neko kuzi kaj ocu reci.
Inace privatno imam SGSII i iPhone a sluzbeno Blackberry. Zena mi ima privatno 2x iPhone a sluzbeno Blackberry.
Apple bude starije modele prodaval po 100 dolara ili eura manje nego nove i to je sva mudrost.
Firme previse kompliciraju zivot sebi i korisnicima tak da na kraju ovakvi ko Apple koji imaju muda prodat jedan proizvod koji radi kak spada zaraduju miljarde.
Imati nadzor nad svime?
Widgeti (nemojte mi reći da se može na iP4 jer sam dobro upoznat da se ne može).
Mijenjati teme.
Treba još?
bt- om sa moba na mob se može prebacivati, ograničenje je jedino u tome što se mora skinuti aplikacija (koja postoji i za android i za iphone i kompaktibile su). na pc slike možeš poslati mailom ili kablom, jednostavno nađeš iphone u my comp/E, i copy/paste ili drag/drop
a glazba se prebacuje uz pomoć itunesa drag&drop metodom. nije da je baš komplicirano, ali nije jednostavno kao na androidu.
ovo sa homescreenom i raznoraznim mrdalicama na ekranu, toga nema.
bt- om sa moba na mob se može prebacivati, ograničenje je jedino u tome što se mora skinuti aplikacija (koja postoji i za android i za iphone i kompaktibile su). na pc slike možeš poslati mailom ili kablom, jednostavno nađeš iphone u my comp/E, i copy/paste ili drag/drop
a glazba se prebacuje uz pomoć itunesa drag&drop metodom. nije da je baš komplicirano, ali nije jednostavno kao na androidu.
Ne može iPhone ni sa kime osim međusobno BT-om slati ili griješim?
Ok, ne kažem da i ja za svaku sliku koju prebacujem na komp koristim kabel. Također mailom ili BT-om.
Možda nije komplicirano s iTunesom, ali ja kada sam prijatelju trebao staviti pjesme, nisam mogao.
I nije do mene problem bio što ne znam, nego jednostavno nije mogao prepoznati iTunes spojeni iPhone.
Možda jesu mrdalice, gluposti koje plešu po ekranu, ali su u mnogočemu korisne.
Kao i prilagodba samog izgleda, teme, itd.
Android mi je više user friendly i za to mi je dobar.
Mnoge kolege na faksu (i nakon JB-a) lude na iOS i njegovu zatvorenost.
Moja prezentacija na Svjetskom kongresu obiteljskih liječnika u Varšavi unutar sat i pol. Pola na Keynote iPADu, a pola na iPhonu.
nikad više na powerpoint koji sam godinama koristio, ovo je daleko bolje.
EDIT: lol, sad skužio da je obrnuta konstatacija u OP rečenici, sorry.
Puno tog se ne može na iOsu, ali što će nam....ostalo radi.
anyway,
jel ikome čudna ova rečenica:
"Nakon objave ovih rezultata dionice tvrtke porasle su gotovo 8%, na 33,59 dolara."
dionice su oko 420$ ???
premladi su i jos u potrazi za samim sobom. kad odrastu, prestanu imati bedaste zahtjeve i spoznaju savrsenstvo koje im se nudi.
ali ne evoluiraju nuzno svi...
premladi su i jos u potrazi za samim sobom. kad odrastu, prestanu imati bedaste zahtjeve i spoznaju savrsenstvo koje im se nudi.
U par navrata sam već rekao.
Svaka čast poslovnjacima i starijim ljudima koji se ne žele zezati s flashanjem istraživanjem mobitela i ostalog, nego žele da im radi out of box - za njih je iOS i samo iOS.
Ali za mladež, jedino ako nisu fanatici i fanboyi nije iOS, nego Android, WP7, kao open source.
Advanced, power users of Android 
To treba razlikovati
Ne može iPhone ni sa kime osim međusobno BT-om slati ili griješim?
Ok, ne kažem da i ja za svaku sliku koju prebacujem na komp koristim kabel. Također mailom ili BT-om.
Možda nije komplicirano s iTunesom, ali ja kada sam prijatelju trebao staviti pjesme, nisam mogao.
I nije do mene problem bio što ne znam, nego jednostavno nije mogao prepoznati iTunes spojeni iPhone.
Možda jesu mrdalice, gluposti koje plešu po ekranu, ali su u mnogočemu korisne.
Kao i prilagodba samog izgleda, teme, itd.
Android mi je više user friendly i za to mi je dobar.
Nakon JB-a iphone može apsolutno sve što može i bilo koji smartphone na androidu (flash web stranice, widgeti, razlicite teme), a i više od toga. Tko ne zna, nek ne prica bez veze i nek ne obmanjuje ovaj napaceni narod! Zivjela Cydia i tweakovi ;)
Rasprave koji OS je bolji smatram bespotrebnima jer takve rasprave su se mogle voditi u razdoblju 2007-2010 kada su se najviše razvijali (ovo danas je više konstantno poliranje nego pravi razvoj). Kao i današnji automobili, svi OS-ovi su zapravo dobri. Imam i Android (mob), iOS (tablet) i Win 7 (PC). Nema smisla preferirati nijednu platformu i svađati se zbog toga. Najradije imam sve. Nešto mi kupi firma, nešto kupim sam, mijenjam, isporobavam - i u tome je za mene najveći gušt. Nekako mi je dosadno unificirati sve svoje uređaje na jednoj platformi i tako godinama.
Nekako mi je dosadno unificirati sve svoje uređaje na jednoj platformi i tako godinama.
možda je dosadno ali donosi najviše kompatibilnosti i izostanak problema.
da mogu, ja bih se prebacio kompletno na apple, ali zbog posla se ipak moram na kompovima držati windowsa.
anyway,
jel ikome čudna ova rečenica:
"Nakon objave ovih rezultata dionice tvrtke porasle su gotovo 8%, na 33,59 dolara."
dionice su oko 420$ ???
Mislim da su mislili reći da su dionice porasle ZA 33,59 USD. Jedno slovo čini čuda. ;)
Rasprave koji OS je bolji smatram bespotrebnima jer takve rasprave su se mogle voditi u razdoblju 2007-2010 kada su se najviše razvojijali (ovo danas je više konstantno poliranje nego pravi razvoj). Kao i današnji automobili, svi OS-ovi su zapravo dobri. Imam i Android (mob), iOS (tablet) i Win 7 (PC). Nema smisla preferirati nijednu platformu i svađati se zbog toga. Najradije imam sve. Nešto mi kupi firma, nešto kupim sam, mijenjam, isporobavam - i u tome je za mene najveći gušt. Nekako mi je dosadno unificirati sve svoje uređaje na jednoj platformi i tako godinama.
hm, ehm da. Veli se auto je auto ali Mercedes je Mercedes !
U par navrata sam već rekao.
Svaka čast poslovnjacima i starijim ljudima koji se ne žele zezati s flashanjem istraživanjem mobitela i ostalog, nego žele da im radi out of box - za njih je iOS i samo iOS.
Ali za mladež, jedino ako nisu fanatici i fanboyi nije iOS, nego Android, WP7, kao open source.
Advanced, power users of Android 
To treba razlikovati
borci za "slobodu" i ljubitelji piratiziranja svakako se bolje snadju na androidu!
Imati nadzor nad svime?
Mijenjati teme.
Treba još?
Tako nekako. 
A bubica, opet ti nisu rekli novosti.
Ja bi htio stavit Custom ROM no ispada da je iOS poprilicno dobro napravljen pa ljudi nemaju potrebe za alternativama.
Imam nadzor nad svime.
Nisi dobro upoznat, necu ti pricat nego cu ti pokazat, inace u iOS widgeti idu u notification center kojem se moze pristupit u bilokojem trenutnku sto je mnogo prakticnije nego ic na homescreen da vidis nesto (bar po meni).
Imas weather widget, imas SBSettings widget, imas quick contacts widget, imas now playing widget, wiđets svuda.
http://dl.dropbox.com/u/20491014/Photo%2026.1.2012.%2014%2012%2006.png
Imas pravo, ne mozes mijenjat teme, samo mozes promijenit izgled ikona, foldera, status bara, docka, svega sto ti padne napamet...hmm zvuci kao tema al nema veze..
http://dl.dropbox.com/u/20491014/Photo%2026.1.2012.%2014%2023%2004.png
http://dl.dropbox.com/u/20491014/Photo%2026.1.2012.%2014%2023%2008.png
Jos nisam uspio prilagodit na mobitelu da ocijeni kvalitetu posta kojeg citam i da pisti na lose postove, mislim imam beta verziju al stalno svira na bug.hr, ostalo sve mogu.
Blututhom se salje preko celeste od davnih dana no nikad jos nisam isprobao jel preferiram wifi zbog brzine.
U 3 mjeseca je preko wifija otislo 24 GB vamo tamo.
http://dl.dropbox.com/u/20491014/Photo%2026.1.2012.%2014%2032%2036.png
Hmm, jednostavno prebacivat datoteke komp - mobitel, da vidim, imam iTunes wifi sync, imam Dropbox, imam kabel, imam skydrive, imam fileserver na mobu, imam blututh (smeh), ako hocu kompletan library sa kompa mogu ga vuc preko plexa (i na 3g), i imam sent-to-iphone na desni klik u exploreru.
Imas jednostavniji nacin za kojeg ne znam?
Treba jos?
A bubica, opet ti nisu rekli novosti.
Ja bi htio stavit Custom ROM no ispada da je iOS poprilicno dobro napravljen pa ljudi nemaju potrebe za alternativama.
Imam nadzor nad svime.
Nisi dobro upoznat, necu ti pricat nego cu ti pokazat, inace u iOS widgeti idu u notification center kojem se moze pristupit u bilokojem trenutnku sto je mnogo prakticnije nego ic na homescreen da vidis nesto (bar po meni).
Imas weather widget, imas SBSettings widget, imas quick contacts widget, imas now playing widget, wiđets svuda.
http://dl.dropbox.com/u/20491014/Photo%2026.1.2012.%2014%2012%2006.png
Imas pravo, ne mozes mijenjat teme, samo mozes promijenit izgled ikona, foldera, status bara, docka, svega sto ti padne napamet...hmm zvuci kao tema al nema veze..
http://dl.dropbox.com/u/20491014/Photo%2026.1.2012.%2014%2023%2004.png
http://dl.dropbox.com/u/20491014/Photo%2026.1.2012.%2014%2023%2008.png
Jos nisam uspio prilagodit na mobitelu da ocijeni kvalitetu posta kojeg citam i da pisti na lose postove, mislim imam beta verziju al stalno svira na bug.hr, ostalo sve mogu.
Blututhom se salje preko celeste od davnih dana no nikad jos nisam isprobao jel preferiram wifi zbog brzine.
U 3 mjeseca je preko wifija otislo 24 GB vamo tamo.
http://dl.dropbox.com/u/20491014/Photo%2026.1.2012.%2014%2032%2036.png
Hmm, jednostavno prebacivat datoteke komp - mobitel, da vidim, imam iTunes wifi sync, imam Dropbox, imam kabel, imam skydrive, imam fileserver na mobu, imam blututh (smeh), ako hocu kompletan library sa kompa mogu ga vuc preko plexa (i na 3g), i imam sent-to-iphone na desni klik u exploreru.
Imas jednostavniji nacin za kojeg ne znam?
Treba jos?
Kako slatko si to sve napravio. 
Priznajem, razuvjerio si me za iTunes i prebacivanje stvari.
Ajd i te "teme" ne izgledaju tako loše, okay.
"Widgeti" kako ih ti nazivaš nisu loši, ali nisu ni ono što oni zapravo jesu na Androidu, Badi ili WP7.
A što se tvoje aplikacije za pištanje tiče, jako si kreativan.
Samo tako nastavi.
A što se stalnog pištanja tiče, vjerojatno je neki bug da čim ti otvoriš prozor za pisanje, počinje pištati, jer, prepoznaje tvoj potencijal i daje ti tu lijepu melodiju "pppiiiii".
da je ovo, da je ono, šta bi bilo kad bi bilo...itd.
apple ne proizvodi niti prodaje bezvezne sklepane jeftinjake pa zato i nema nezadovoljnih, tu si u pravu.
Fala bogu kaj neko kuzi kaj ocu reci.
Inace privatno imam SGSII i iPhone a sluzbeno Blackberry. Zena mi ima privatno 2x iPhone a sluzbeno Blackberry.
Apple bude starije modele prodaval po 100 dolara ili eura manje nego nove i to je sva mudrost.
Firme previse kompliciraju zivot sebi i korisnicima tak da na kraju ovakvi ko Apple koji imaju muda prodat jedan proizvod koji radi kak spada zaraduju miljarde.
6 !!! mobitela, i onda je čudno da i apple i samsung okreću milijarde,, radiš u državnoj upravi ili si tako uspješan poduzetnik,