Odličan kvartal za Apple

poruka: 50
|
čitano: 1.088
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Odličan kvartal za Apple".
4 godine
Re: Odličan kvartal za Apple
sudy_freak kaže...

Kako slatko si to sve napravio. {#}
Priznajem, razuvjerio si me za iTunes i prebacivanje stvari.

Ajd i te "teme" ne izgledaju tako loše, okay.
"Widgeti" kako ih ti nazivaš nisu loši, ali nisu ni ono što oni zapravo jesu na Androidu, Badi ili WP7.

A što se tvoje aplikacije za pištanje tiče, jako si kreativan.

Samo tako nastavi.

A što se stalnog pištanja tiče, vjerojatno je neki bug da čim ti otvoriš prozor za pisanje, počinje pištati, jer, prepoznaje tvoj potencijal i daje ti tu lijepu melodiju "pppiiiii".

Sto se tice Widgeta, jedina razlika je njihova lokacija, u notification centru su a ne na home screenu, s obzirom da notification center mozes ukljucit bez obzira sta radis mi se cini prakticnije da je tamo jel je dostupan u sekundi bez da mices fokus sa onoga sta radis. (tako su i izvedeni na OSX) Meni osobno ne treba 18 ekrana na mobitelu za 10 aplikacija i 3 widgeta, volim sve imat na jednom ekranu.(puno brze dodjem do stvari koju trebam).

App dobro radi u neku ruku, jel pisem u Apple temama di je kolicina losih informacija proporcionalna broju postova.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 mjeseci

Jel ti srce na mjestu?
Još uvijek ne razumijem kako možete tako svršavati na to?

Kako su vam ti mozgovi isprani, ajme meni.

Nećeš se zapitati "A otkud ti podatci"?
"Nije li to marketing"?

A pazi ovo sinko. 

Btw. podatci za Samsung su od 2010. godine.

Tvoj Apple Tvoj Apple
Samsung korporacija Samsung korporacija
Samsung electronics Samsung electronics
Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 15:01 (sudy_freak).
4 godine
Odličan kvartal za Apple

jel ja to vidim nastanak samsung fanboya? :D 

18 mjeseci
sudy_freak kaže...

Jel ti srce na mjestu?

"Nije li to marketing"?

A pazi ovo sinko. 

kakav marketing, to je netko složio stranicu iz zaebancije ... 

isprani mozak? zašto? zato što me fascinira da tvrtka koju su napravili jedan vizionar i jedan geek pred trideset godina sa par stotina dolara danas odradi godišnji brutto proizvod jedne hrvatske u 3 mjeseca? Jobs pokupi par inžinjera i programera, nekoliko dobrih dizajnera i danas od više manje standardnih komponenti i sa kineskim tvornicama naprave 3 puta HR GDP uz rast od 100% yoy ... da nam je bar jedna firma u HR sa desetim djelom njihovih talenata.

btw, samsunga su odavno prešišali po profitu, a uskoro će i po prometu ( i to vrlo vjerojatno kompletnu korporaciju, ne samo elektroniku ). Sa desetak puta manje radne snage ... Što se brojki tiče wall mart ima 100 milijardi prometa svaka tri mjeseca ali samo oko 3% profita.

6 mjeseci
Odličan kvartal za Apple

Meni isto nije jasno...fanovi se dive firmi koja im uvaljuje svoje proizvode po nekoliko puta višoj cijeni nego što bi trebali. Svaki proizvod je bar 5 puta skuplji od cijene izrade. Stvarno su "vizionari".

4 godine
Odličan kvartal za Apple

Demokracija je prekrasna stvar! Svi kupuju vlastitim novcem sve ono što žele, a u toj igri Apple skoro uvijek pobjeđuje! (za sada bar)

17 mjeseci
krayz1e kaže...

Meni isto nije jasno...fanovi se dive firmi koja im uvaljuje svoje proizvode po nekoliko puta višoj cijeni nego što bi trebali. Svaki proizvod je bar 5 puta skuplji od cijene izrade. Stvarno su "vizionari".

I onda se tim istim brojkama dive kao Ante Gotovac rječniku. To je stvarno "vizinarstvo".
Treba 4-5 godina prodavati istu priču ljudima.

Malto kaže...

Demokracija je prekrasna stvar! Svi kupuju vlastitim novcem sve ono što žele, a u toj igri Apple skoro uvijek pobjeđuje! (za sada bar)

A što da ti kažem. S takvom publikom, sve se može.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
4 godine
Odličan kvartal za Apple

nemojte pricati o stvarima o kojima ne znate aploslutno nista! OS X ste vidjeli nikada, iphone koristili sporadicno, macbook koristili nikada... 

drzite se svojih topica i kraj price. mi ne ulazimo u android rasprave, samsung rasprave, windows rasprave i ne pljujemo po nicijem odabiru. mudri ljudi su rekli da sloboda zavrsava tamo gdje zavrsava i tvoj nos, pa ako se zalazete toliko za slobodu i demokraciju, bilo bi pristojno i koherentno da se tako ponasate i postujte nasu slobodu kao sto mi postujemo vasu. kraj!

17 mjeseci
kinsif kaže...

nemojte pricati o stvarima o kojima ne znate aploslutno nista! OS X ste vidjeli nikada, iphone koristili sporadicno, macbook koristili nikada... 

drzite se svojih topica i kraj price. mi ne ulazimo u android rasprave, samsung rasprave, windows rasprave i ne pljujemo po nicijem odabiru. mudri ljudi su rekli da sloboda zavrsava tamo gdje zavrsava i tvoj nos, pa ako se zalazete toliko za slobodu i demokraciju, bilo bi pristojno i koherentno da se tako ponasate i postujte nasu slobodu kao sto mi postujemo vasu. kraj!

Probao OS X, probao iPhone, MacBook doduše nisam, ali ok.

A što se upadanja u teme tiče, pogledaj stari, malo Android, malo Windows teme i vidjet ćeš da nisi u pravu. 

2 godine
Odličan kvartal za Apple

Za vas koji svršavate na applov profit,rast dionica i ostale gluposti koje bi jedan kupac zapravo trebao prezirati pročitajte si malo ovaj članak,pa mi se onda javite:

http://www.theverge.com/2012/1/26/2735663/apples-labor-practices-former-executives

Imate i orginal članak u NY Timesu:

http://www.nytimes.com/2012/01/26/business/ieconomy-apples-ipad-and-the-human-costs-for-workers-in-china.html?_r=2&pagewanted=all

Informirajte se malo na koji način (između ostalog) nastaje tolki profit prije nego takav oblika kapitalizma počnete pozivati u Hrvatsku.

Klanjat se kompaniji,jbte,dokud je to došlo,ovce,ništa drugo....

Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
4 godine
protjeran
DwightSchrute kaže...

Za vas koji svršavate na applov profit,rast dionica i ostale gluposti koje bi jedan kupac zapravo trebao prezirati pročitajte si malo ovaj članak,pa mi se onda javite:

http://www.theverge.com/2012/1/26/2735663/apples-labor-practices-former-executives

Imate i orginal članak u NY Timesu:

http://www.nytimes.com/2012/01/26/business/ieconomy-apples-ipad-and-the-human-costs-for-workers-in-china.html?_r=2&pagewanted=all

Informirajte se malo na koji način (između ostalog) nastaje tolki profit prije nego takav oblika kapitalizma počnete pozivati u Hrvatsku.

Klanjat se kompaniji,jbte,dokud je to došlo,ovce,ništa drugo....

Najveću krivnju snosi država u ovom slučaju Kina, koja dopušta izrabljivanje svojeg naroda.

Takav oblik kapitalizma je već prisutan u Hrvatskoj, u nešto blažem obliku. Svježi primjer je T-scum i otpuštanje "viška" radnika. Ono što rade u Hrvatskoj ne mogu raditi u Njemačkoj.

Da ne spominjem banke i što si sve dopuštaju u Hrvatskoj za razliku od svojim matičnih država.

2 godine

Najveću krivnju snosi država u ovom slučaju Kina, koja dopušta izrabljivanje svojeg naroda.

Takav oblik kapitalizma je već prisutan u Hrvatskoj, u nešto blažem obliku. Svježi primjer je T-scum i otpuštanje "viška" radnika. Ono što rade u Hrvatskoj ne mogu raditi u Njemačkoj.

Da ne spominjem banke i što si sve dopuštaju u Hrvatskoj za razliku od svojim matičnih država.

x     kina i nitko drugi

i ne znam zašto neki ljudi ovdje misle da samsung ili htc nemaju pogone u kini. ii ako ih ima da je tretman radnika bolji od navedenog? 

samo zahvljujući američkim 'nosatim' novinarima se ovakve priče objavljuju. istraživačko novinarstvo u najvećoj svjetskoj demokraciji je i napravilo ovu priču. apple je barem nešto napravio po ovome pitanju, a sve pod pritiskom američke javnosti...

a s druge strane, mogu se mislit koliko prosječnog koreanca boli neka stvar ta ljudska prava u kini i koliko je takva tema aktualna u zemlji iz koje dolazi samsung.. budite sigurni da.. NE.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 17:33 (freddie).
18 mjeseci
Odličan kvartal za Apple
Radnici se izrabljuju koliko to drzava i sami radnici dopuste. Apple jos najvise radi na popravljanju stete, a u istim tvornicama se radi prakticki sva elektronika koju kupujemo, bilo da se radi o soniju, samsungu, dellu, hp-u ... Osobno nisam primao nikakvu placu desetak mjeseci u hrvatskoj i na kraju sam tuzbom i nagodbom uspio naplatiti samo dio potrazivanja, vecina ostalih nisu nista. U hr se svakodnevno izrabljuju tisuce radnika, a tisuce tvrtki pa i drzava ne placaju nikom svoje obaveze i dugove ... toliko o appleu i izrabljivanim radnicima u foxconu koji btw zaraduju daleko vise od kineskog prosjeka. Apple i ostale tvrtke tu nisu nikakvi negativci, to je kapitalizam, a za to smo se upravo izjasnili i mi na referendumu. Doslovno sve (strane) banke u hr plivaju u profitima, a narod kopa po kontejnerima. Banke i drzava si jedini uzimaju za pravo da naplacuju kamate za svaki dan kasnjenja, a sami ne ispunjavaju nikakve obaveze. Pa se vi bavite kinom.
2 godine
Odličan kvartal za Apple
Procitajte clanak malo bolje.
Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
20 mjeseci
suspendiran
sudy_freak kaže...
krayz1e kaže...

I onda se tim istim brojkama dive kao Ante Gotovac rječniku. To je stvarno "vizinarstvo".
Treba 4-5 godina prodavati istu priču ljudima.

Malto kaže...

A što da ti kažem. S takvom publikom, sve se može.

Uzimate si za pravo da plujete po kupcima apple proizvoda jer vam  je žao ljudi da previše plačaju proizvod. Zamolite apple da snizi cijene svojih proizvoda, okrenite zakone tržišta naopako. Koji bi luđak spuštao cijene proizvoda za koji se stoji u redovima, kampira a u kini i mlati pred dučanima. Bacate takvu smiješnu demagogiju da je to prejadno.

Za vas postoje ovi drugi proizvođači i proizvodi, nema gužvi, dnevno skidaju cijene. Tu vrijedi drugo pravilo, ne kupuj danas jer če sutra biti jeftinije, na rasprodaji. Također je velika prednost da kad kupiš dobiješ vječni proizvod koji će zauvjek ostati u tvom vlasništvu jer ga više nikad ne možeš prodati.

12 mjeseci
kinsif kaže...

ima nas koji smo koristili  i jedno i drugo  i treće a to da ne ulazite u druge teme su price za malu djecu.

tako da ovaj tvoj post nema smisla

3 godine
krayz1e kaže...

Lupneš, i ostaneš živ...

:-)

Na stranu vizionarstvo i fanovi, ali navedi mi par mobitela, sa karakteristikama usporedivima sa iPhone-om, koji s mogu kupiti za jednu petinu cijene iPhone-a, ili nekog MacBook Air konkurenta koji košta 200-300 USD... postoji neki tablet od 100 USD,... ili možda znaš neki serverski stroj koji košta 500 USD?.

Cccccc...

Sama činjenica da je Apple pri vrhu prodaje na tržištu smartphone-a i tableta govori u prilog tome da njihovi proizvodi nisu precijenjeni-

20 mjeseci
sudy_freak kaže...

Jel ti srce na mjestu?

"Nije li to marketing"?

A pazi ovo sinko. 

Kad ne spavam budan sam
17 mjeseci
zatojeto kaže...

Bacate takvu smiješnu demagogiju da je to prejadno.

Za vas postoje ovi drugi proizvođači i proizvodi, nema gužvi, dnevno skidaju cijene. Tu vrijedi drugo pravilo, ne kupuj danas jer če sutra biti jeftinije, na rasprodaji. Također je velika prednost da kad kupiš dobiješ vječni proizvod koji će zauvjek ostati u tvom vlasništvu jer ga više nikad ne možeš prodati.

Pa naravno.

Vi ste, kupci shiny "i" pametni jer se koljete i stojite u redovima, fuck yeah.

Iako vam se oni iz Cupertina smiju i misle "Jao budala, prodajemo im malo jače govance lijepo zapakovano!"

I to je čist ok i superiška?

Btw. naravno da postoje uređaji drugi.
Da je iPhone jedini uređaj na tržištu, radije bih slao dimnim signalima, nego bio dio mase, dio istih, dio stada. 

2 godine
sudy_freak kaže...
zatojeto kaže...

Bacate takvu smiješnu demagogiju da je to prejadno.

Pa naravno.

Vi ste, kupci shiny "i" pametni jer se koljete i stojite u redovima, fuck yeah.

Iako vam se oni iz Cupertina smiju i misle "Jao budala, prodajemo im malo jače govance lijepo zapakovano!"

I to je čist ok i superiška?

Btw. naravno da postoje uređaji drugi.
Da je iPhone jedini uređaj na tržištu, radije bih slao dimnim signalima, nego bio dio mase, dio istih, dio stada. 

Pa ti jesi dio stada.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice