Ograničen razvoj aplikacija za WP7?

poruka: 53
|
čitano: 3.986
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Ograničen razvoj aplikacija za WP7?".
3 godine
protjeran
RE: Ograničen razvoj aplikacija za WP7?
mrle kaže...
grimyHR kaže...
ma kakve gluposti mlate ljudi tu o ogranicnim resursima, govorite o telefonima sa 1ghz+ procom i pola gige rama, gdje su tu ograniceni resursi, da netko utrpa symbian na takav hardware, mogao bi imati otvorenih 100 aplikacija ako treba, a onda i ovi ostali mogu imati bar 10 a ne 1.

Normalno da su ograničeni, pa što ti misliš da taj procesor radi stalno na 1 GHz? Tad bi ispraznio bateriju za 10 minuta i uz to bi mogao mobitel koristiti doma kao grijalicu.

A Symbian, ma daj, pa već ima takav hardver, možda mrvicu slabiji i nije ništa bolji. 

ajde pogledaj koji je procesor u n97 prije nego sta pocnes s*at, a nema nikakvih usporavanja ni slicno jer je stvar u tome da symbian najbolje iskoristava hardware od svih trenutnih smartphone os-eva(laksi je za hardware, manje je gladan snage, kako hoces...). (da ti pomognam, 434mhz i 128mb rama) i bez multitaskinga nema smisla stavljati uopce snapdragona ili sl u mobitel, onda je dosta da stave 100mhz proc i jedno 10mb rama i dosta, sta ce vam onda vise.

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 15:04 (grimyHR).
3 godine
neaktivan
grimyHR kaže...
mrle kaže...
grimyHR kaže...
ma kakve gluposti mlate ljudi tu o ogranicnim resursima, govorite o telefonima sa 1ghz+ procom i pola gige rama, gdje su tu ograniceni resursi, da netko utrpa symbian na takav hardware, mogao bi imati otvorenih 100 aplikacija ako treba, a onda i ovi ostali mogu imati bar 10 a ne 1.

Normalno da su ograničeni, pa što ti misliš da taj procesor radi stalno na 1 GHz? Tad bi ispraznio bateriju za 10 minuta i uz to bi mogao mobitel koristiti doma kao grijalicu.

A Symbian, ma daj, pa već ima takav hardver, možda mrvicu slabiji i nije ništa bolji.

ajde pogledaj koji je procesor u n97 prije nego sta pocnes s*at, a nema nikakvih usporavanja ni slicno jer je stvar u tome da symbian najbolje iskoristava hardware od svih trenutnih smartphone os-eva(laksi je za hardware, manje je gladan snage, kako hoces...). (da ti pomognam, 434mhz i 128mb rama) i bez multitaskinga nema smisla stavljati uopce snapdragona ili sl u mobitel, onda je dosta da stave 100mhz proc i jedno 10mb rama i dosta, sta ce vam onda vise.

Ti previše vrijeđaš a očito premalo znaš. n97 imam još odavno prije nego se mogao kupiti, jer mi je posao da radim aplikacije, između ostalog i za njega, i znam koji on hw ima i kako Symbian radi. I to što ti imaš naredano par aplikacija u taskbaru od Symbiana ne znači ništa jer te aplikacije uglavnom ne rade ništa dok su u backgroundu, takve su direktive i od Nokije i od MS-a, da aplikacija ne smije bezveze trošiti procesor dok nije aktivna. Tako da od multitaskinga u smislu desktop komp-ova nema tu ni govora. A brzi procesor ti treba u onoj sekundi kad ti dižeš aplikaciju, da se što brže digne kako bi user imao dojam responzivnosti, a sve ostalo vrijeme i radi na 100 MHz ili manje. Ram treba samo za content i managed frameworke, jezgre svih  tih mobile os-ova bi sasvim dobro radile i sa 10 mb rama.

3 godine
protjeran
mrle kaže...

Ti previše vrijeđaš a očito premalo znaš. n97 imam još odavno prije nego se mogao kupiti, jer mi je posao da radim aplikacije, između ostalog i za njega, i znam koji on hw ima i kako Symbian radi. I to što ti imaš naredano par aplikacija u taskbaru od Symbiana ne znači ništa jer te aplikacije uglavnom ne rade ništa dok su u backgroundu, takve su direktive i od Nokije i od MS-a, da aplikacija ne smije bezveze trošiti procesor dok nije aktivna. Tako da od multitaskinga u smislu desktop komp-ova nema tu ni govora. A brzi procesor ti treba u onoj sekundi kad ti dižeš aplikaciju, da se što brže digne kako bi user imao dojam responzivnosti, a sve ostalo vrijeme i radi na 100 MHz ili manje. Ram treba samo za content i managed frameworke, jezgre svih  tih mobile os-ova bi sasvim dobro radile i sa 10 mb rama.

ako znas koji ima hw, kako mozes tvrditi da je 400mhz malo manje od 1ghz?

ako ja imam u pozadini IM i music player, a trenutno citam ebook, surfam ili igram neku igru, koja od tih aplikacija nije aktivna?

netreba mi brzi procesor dok gledam video, flash ili igram igre i sl? tad isto radi na 100mhz ili manje?

2 godine
Nema multitaskinga??? Ogranicen broj aplikacija??? Nikad s nicim ne izadu prvi na trziste, a onda i kad senzacionalno rade svoju verziju takvog proizvoda, naprave sran*e... Puna saka jada taj Microsoft.
Don't be mean to me.
3 godine

Činjenica je da Symbian ima multitasking, na duplo sporijem procesoru i uz dulje trajanje baterije nego na iPhone-u. Istina je da bi fluidnost mogla biti malo bolja, ali nema prevelike razlike u fluidnosti kad je otvorena 1-2 aplikacije u pozadini i bez. U ostalom, ne radi se tu o aplikacijama za kodiranje HD videa ili zipovanje datoteka velikim stupnjem kompresije već se radi ili o aplikacijama koje povremeno vrše neku primjenu i javljaju korisniku ili bilježe što se dogodilo ili se radi o aplikaciji u kojoj korisnik nešto radi, pa mu zatreba jedan čas nešto pogledati u drugoj aplikaciji.

Ovo riješenje koje sad Apple i MS (prema glasinama) guraju je u najbolju ruku "utješna nagrada", iako može poslužiti, ne može potpuno zamijeniti pravi multitasking. Bilo je dosta tema o iPhone-u i u tim temam je puno više korisnika odgovaralo: "Multitasking riješiš za 5 minuta JB-om" nego "Meni ne treba multitasking". Mislim da to nešto govori.

@mrle: Upravo to što si napisao i je poanta. Te aplikacije ne rade uglavnom ništa, a razlika u opterečenju procesora između uglavnom ništa i ništa je jako mala, dok razlika u mogučnostima zbog toga malo što naprave može biti ogromna.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 19:18 (MrBlc).
3 godine
neaktivan
grimyHR kaže...
mrle kaže...

ako znas koji ima hw, kako mozes tvrditi da je 400mhz malo manje od 1ghz?

ako ja imam u pozadini IM i music player, a trenutno citam ebook, surfam ili igram neku igru, koja od tih aplikacija nije aktivna?

netreba mi brzi procesor dok gledam video, flash ili igram igre i sl? tad isto radi na 100mhz ili manje?

Ovo su već bolja pitanja za raspravu, ja ću probati odgovoriti koliko znam.

Kad bi izvadio samo taj arm procesor iz N97 i Snapdragon na 1 GHz, da, priznajem, brži je ovaj na 1 GHz. :-) Ali u stvarnosti nije to tako lako usporedivo jer nema arm procesora, ima samo arm specifikacije po kojoj onda firme prave procesore i ubacuju unutra kojekakve svoje komponente. Nekad je platforma sa sporijim procesorom brža jer ima hw akceleraciju za nešto što ova druga nema. Ili recimo ima manju rezoluciju ekrana pa brže iscrtava komponente po ekranu i naizgled brže radi. Ali ionako većinu vremena ti procesori provode u raznim energy-saving modovima gdje nisu ni blizu 1 ghz.

Drugi dio, ako imaš IM i player u pozadini, oni rade ali to mora biti minimalno. IM vjerojatno samo čeka da ga os obavijesti da ima nešto za njega na tcp socketu, a player koristi hw dekoder za audio u procesoru. Naravno, ako os podržava možeš ti napraviti da se u pozadini radi bilo što, evo na primjer ja sam jednom napravio aplikaciju koja indeksira kontakte, kalendar itd. u pozadini, i to je osjetno usporilo os i smanjilo trajanje baterije sa par dana na manje od jedan dan. Ali to je anti-primjer, tako se ne bi smjele raditi mobile aplikacije, kao što sam rekao preporuka je da u backgroundu ne rade ako je moguće ništa.

Isto vrijedi i za igre, flash itd što si već rekao, što više offloadati na specijalizirani gpu samo da što manje vremena cpu mora raditi na full-speed. Tako da ti treba brži cpu, ali nije sad presudno to što on može raditi na 1ghz nego to što ima super-efikasni gpu koji daje bolje rezultate uz manju potrošnju u odnosu na ono što bi trošio sami cpu za isti zadatak.

3 godine
neaktivan
MrBlc kaže...

@mrle: Upravo to što si napisao i je poanta. Te aplikacije ne rade uglavnom ništa, a razlika u opterečenju procesora između uglavnom ništa i ništa je jako mala, dok razlika u mogučnostima zbog toga malo što naprave može biti ogromna.

Znam, ali to se može riješiti i na neki drugi način koji daje privid multi-taskinga. Apple to radi sa onim svojim notifikacijama, koje u pozadini odlaze aplikaciji kojoj su namijenjene, ali to nije baš najsretnije izvedeno. Možda Microsoft napravi nešto bolje.

3 godine
protjeran

da, ali n97 ima jadni arm11 bez ikakve hardverske akceleracija, znaci hardware je puno sporiji od nekog mobitela sa recimo snapdragonom ili nedaj boze nekim jacim procesorom, a sta god ti rekao, multitasking ima gdje god to treba (a imali su ga i stari smartphoneovi na 100mhz i radio je kako treba), a treba ga svaki smartphone koji zeli biti potpuno funkcionalan. bolje da se prihvate izrade boljih baterija nego sto osakacuju funkcionalnost.

a i mislim da je ram vazniji cimbenik ovdje za multitasking, jer makar aplikacije u pozadini imaju smanjeno opterecnje na procesor, jos uvjek trebaju ram, a ako je 128mb(pa i 64) dovoljno onda je i pola gige

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 11:42 (grimyHR).
2 godine
neaktivan

Ovo je smiješno:

http://hubpages.com/hub/The-NEW-iPhone-4G-Coming-2010

Pogledajte što su navedene kao moguće karakteristike novog iPhonea ! 3. stavka: Multi-tasking

Iako čisto sumnjam da bi iPhone imao takvo što.

3 godine
protjeran
AtlantisCro kaže...

Ovo je smiješno:

http://hubpages.com/hub/The-NEW-iPhone-4G-Coming-2010

Pogledajte što su navedene kao moguće karakteristike novog iPhonea ! 3. stavka: Multi-tasking

Iako čisto sumnjam da bi iPhone imao takvo što.

cak i da stave sve to, osim oled ekrana tu nema nista sta nemaju svi bolji smartphoneovi...

2 godine
mrle kaže...

To što ima iphone i sad vjerojatno taj wp7 i nije multitasking nego alternativa za njega.

Pa normalno. Svima su puna usta multi-taskinga a ovdje se niti ne spominje uređaj koji je (a ispravite me ako se varam) to i donio na dnevni red - Palm Pre sa webOS-om. Da nije njega, ne bi vjerojatno niti bilo riječi o potrebi za multitasking-om ni na iPhone-u niti na WM-u. :)

domicius
3 godine
domicius kaže...
mrle kaže...

To što ima iphone i sad vjerojatno taj wp7 i nije multitasking nego alternativa za njega.

Pa normalno. Svima su puna usta multi-taskinga a ovdje se niti ne spominje uređaj koji je (a ispravite me ako se varam) to i donio na dnevni red - Palm Pre sa webOS-om. Da nije njega, ne bi vjerojatno niti bilo riječi o potrebi za multitasking-om ni na iPhone-u niti na WM-u. :)

Po čemu je Palm Pre donio multitasking na dnevni red?

4 godine
neaktivan
multitasking na telefonskom ekranu od 3 inca ima smisla, naaat. Dajte mi jedan razlog za
pravi multitasking osim da mi drži IM aplikaciju preko ( za sto ni push zapravo nije tako los ).

muzicki player radi dok sam na webu, mail mi se u pozadini skida. Svaka aplikacija mi se pauzira dok izadem i vratim se u nju, a ne gasi ili sejva kao
sto neki ovdje pišu. probao sam multitasking na ajfonu na jailbrejku i nije mi imao nikakvog smisla. Mislim da ako je u pitanju stabilnost i baterija, ograniceni multitasking je vjerojatno za sad bolje rješenje. Na ekranima koji mogu podnjeti vise aplikacija odjednom ok, ima nekog smisla, inače neznam.
3 godine
artfull kaže...
multitasking na telefonskom ekranu od 3 inca ima smisla, naaat. Dajte mi jedan razlog za
pravi multitasking osim da mi drži IM aplikaciju preko ( za sto ni push zapravo nije tako los ).

muzicki player radi dok sam na webu, mail mi se u pozadini skida. Svaka aplikacija mi se pauzira dok izadem i vratim se u nju, a ne gasi ili sejva kao
sto neki ovdje pišu. probao sam multitasking na ajfonu na jailbrejku i nije mi imao nikakvog smisla. Mislim da ako je u pitanju stabilnost i baterija, ograniceni multitasking je vjerojatno za sad bolje rješenje. Na ekranima koji mogu podnjeti vise aplikacija odjednom ok, ima nekog smisla, inače neznam.

Ne mogu se složit nikako. Nije uopće bitna veličina ekrana već izvedba multitaskinga, a za sada jedino webOS ima smislen i funkcionalan MT.

4 godine

Neznam kakav webOS ima MT ali ja sam zadovoljan kako ima Symbian i WM platforma. I ako na WP7 to ukinu nek idu vrit

4 godine
neaktivan

Ok, al čemu, osim IMa? možeš li na ekranu od mobitela raditi ili pregledavati dvije aplikacije istovremeno? Osim playera, maila ... neznam za koju aplikaciju mi je nužno da radi u pozadini? Slažem se da s razvojem baterija i tehnologije treba dozvoliti ograničeno ili smisleno multitaskanje za smartphone platforme ... međutim za sad se nisam našao u realnoj situaciji da mi je potrebno, opet kažem IM aplikacije su izuzetak.

A.
3 godine

a aplikacija za brojanje koraka? ili farting phone? mora i to radit u pozadini, a bez multitaskinga to ne može. Smijeh

3 godine
artfull kaže...

Ok, al čemu, osim IMa? možeš li na ekranu od mobitela raditi ili pregledavati dvije aplikacije istovremeno? Osim playera, maila ... neznam za koju aplikaciju mi je nužno da radi u pozadini? Slažem se da s razvojem baterija i tehnologije treba dozvoliti ograničeno ili smisleno multitaskanje za smartphone platforme ... međutim za sad se nisam našao u realnoj situaciji da mi je potrebno, opet kažem IM aplikacije su izuzetak.

Recimo da moraš dvije definicije (na različitim stranama) iz Word dokumenta poslati na SMS. Naravno, ukoliko Word ima opciju slanja označenog teksta na SMS - super. Ako nema, lakše je otvoriti word, kopirati prvi dio teksta, ostaviti Word u pozadini i otvoriti pisanje SMS-a, paste, prebacit se u Word, copy drugog dijela...

Uostalom, ako tebi ne treba, ti ne trebaš koristiti i riješen problem, ako meni treba, a taj mobitel nema, ja ga neću kupiti.

4 godine
neaktivan
MrBlc kaže...
artfull kaže...

Recimo da moraš dvije definicije (na različitim stranama) iz Word dokumenta poslati na SMS. Naravno, ukoliko Word ima opciju slanja označenog teksta na SMS - super. Ako nema, lakše je otvoriti word, kopirati prvi dio teksta, ostaviti Word u pozadini i otvoriti pisanje SMS-a, paste, prebacit se u Word, copy drugog dijela...

Uostalom, ako tebi ne treba, ti ne trebaš koristiti i riješen problem, ako meni treba, a taj mobitel nema, ja ga neću kupiti.

za to ti ne treba multitasking ... zaboga OS 9 nije imao multitasking.

otvorim word, ili text file, kopiram, otvorim sms, pejstam, otvorim opet text drugi, kopiram, pejstam ... u isti sms ili u dva različita ... nebitno ... word ili tekst app se u pozadini pauzirao na istom mjestu gdje si ga zatvorio, kao i sms ... ne treba ti multitasking ... multitasking ti treba ako ćeš držati dvije ili više stvari otvoreno i simultano pratiti na ekranu ... inače nema smisla . Brojač koraka, pedometar ( sa iPodom ) zaiPhone radi u pozadini, kao i štoperica i slično ... fart neznam ... nisam koristio :D

Ja samo tvrdim da je pravi multitasking na smartphoneu trenutno daleko od ključne stvari, i da je po meni u cilju stabilnosti sustava ( idiot proof ) i prezervacije resursa ( baterije i procesora ) ograničavanje istog za sad sasvim prihvatljivo. 

A.
3 godine
protjeran
artfull kaže...

Ja samo tvrdim da je pravi multitasking na smartphoneu trenutno daleko od ključne stvari, i da je po meni u cilju stabilnosti sustava ( idiot proof ) i prezervacije resursa ( baterije i procesora ) ograničavanje istog za sad sasvim prihvatljivo. 

e upravo je to problem, meni ne treba nista sta je idiot proof, ja ne zelim nista sta je idiot proof, ja necu kupiti nista sta je idiot proof i ja necu koristiti nista sta je idiot proof, zato jer to znaci da ima osakacene funkcije i opcije, a meni to znaci da ima i osakacenu funkcionalnost

4 godine
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...

e upravo je to problem, meni ne treba nista sta je idiot proof, ja ne zelim nista sta je idiot proof, ja necu kupiti nista sta je idiot proof i ja necu koristiti nista sta je idiot proof, zato jer to znaci da ima osakacene funkcije i opcije, a meni to znaci da ima i osakacenu funkcionalnost

Tvoje mišljenje. Ja mislim da su ljudi malo previše opterećeni specifikacijama i "mogućnostima" i "funkcionalnošću" što su zapravo dvije posve različite stvari. iPhone je recimo idiot proof što ne znači da s njim ako želiš i znaš ne možeš sve što i sa drugim "nabrijanim" "super smartphoneovima" i slično. Mrzim miljun funkcija "u facu". Daj mi da je jednostavno i da radi. Ostalo prokljuvim putem. Po meni filozofija stavi sve samo zato što možeš, nije dobra. Tu volim appleovu filozofiju jer su užasno koncentrirani  fokusirani na jedno, ono što naprave gotovo sigurno radi kako treba, logično je i očigledno. Ako nemaju vremena i mogućnosti implementirati nešto kako spada neće to niti staviti u prvoj verziji. Radni komp je druga pjesma, donekle ... tu su kompromisi manje bitni.

A.
4 godine

Ograničen razvoj aplikacija samo znači da će postojati manje smeća za tu platformu :)

Svi gledaju čudno na to, ali i npr. desktop Windowsi se često ruše zbog smeće aplikacija, a to ima negativan utjecaj na imidž same tvrtke.

Da je Apple pustio svakome da radi što hoće i da distribuira što hoće i gdje hoće - nastao bi kaos i iPhone bi danas bio jedan od većih promašaja Applea.

Ovaj način kontrole ima prednost:

• Netko tko napravi aplikaciju, ako misli za ozbiljno poslat će je Microsoftu na review. Ako je aplikacija stvarno kvalitetna, stabilna, ne uzrokuje neočekivano ponašanje uređaja, itd. aplikacija će dobiti dopuštenje za distribuciju.
  • Ako netko želi napraviti smeće, znat će da neće proći kod Microsofta i odustat će.
  • Ako netko želi stvarno nešto dobro napraviti, ali ne ispadne najbolje pa ne prođe kod Microsofta, autor će, ako ima namjenu napraviti nešto ozbiljno, poboljšati samu aplikaciju i poslati je ponovno te ona prolazi.

Distribucija:

• Svaka aplikacija koja prođe, pretpostavljam, bit će na centraliziranoj lokaciji, tj. Windows Marketplace-u.
  • Centralizacija ima samo prednosti i za korisnike i za developere
  • Korisnici dobivaju jer su im sve aplikacije na jednom mjestu, te su kategorizirane, razvrstane, postoje top liste, itd. (Ako bude po uzoru na App store)
  • Developeri dobivaju jer će korisnici lakše doći do aplikacija, koje su na jednom mjestu. Ako je aplikacija popularna, skinuti (ili kupiti) će je više korisnika.

Naravno, postoji i mana:

• Microsoft na ovaj način može odbijati konkurenciju, kao što to radi Apple, ali nekako mislim da će Microsoft biti više fer, zbog prijašnjih problema sa Windowsima gdje su bili optuživani za monopolizam.

Znači, ovako nastaje puno manji kaos i sve je jednostavnije i sigurnije.

Što se tiče multitaskinga - mislim da na smartphoneu nije potreban za većinu aplikacija, tj. Microsoft bi trebao odobravati aplikacije autorizirane za multitasking kao što su IM/komunikacijski programi (MSN, Skype, itd.), playeri i slično, a ostalima ne.

Jer, npr. radim u jednoj aplikaciji, želim otvoriti drugu, ulazim u meni (samim time aplikacija mi više nije na ekranu), otvaram drugu. Druga aplikacija prekriva cijeli zaslon. U ovom trenutku mene iskreno ne zanima radi li prva aplikacija ili ne, kad ju niti ne vidim. Tu je samo bitno da se pri ponovnom ulasku u prvu aplikaciju sve vrati kako je bilo kad sam je isključio (znači nešto kao pauziranje, slično kod iPhone-a i npr. Safarija na iPhoneu).

Zaključak: ne mogu profitirati od multitaskinga jer čak i ako druga aplikacija radi u pozadini ja nju ne vidim, jedino što radi je troši resurse.

Naravno, podrazumijeva se da glazbeni player može svirati u pozadini. :)

Ajmo sad bez kontrole i sa multitaskingom:

• Po Googleu tragam za nekom određenom aplikacijom
  • Nalazim neko mjesto gdje je mogu skinuti
  • Skidam je
  • Instaliram je na smartphone, uz nju se nalazi skriveni virus (neprovjerena lokacija)
  • Virus skriveno radi u pozadini (jer može multitaskati).
  • Virus radi štetu, kakvu god, crpi mi bateriju, krade mi podatke, briše mi stvari, itd.

Naravno, sad je reakcija vjerojatno, pa pametan korisnik skidat će sa provjerenih lokacija, a Windows Marketplace bit će upravo to - provjerena lokacija gdje je sve sigurno i gdje nema smeća. (i neće imati alternativu, pa samim time i onaj dummy korisnik će lako doći do provjerenih aplikacija)

Još jedan lijep primjer vezan uz takvu kontrolu, a nema veze sa Windowsima niti mobitelima:

• Themeforest (i ostali Envato marketplace dućani su uključeni, ali ajmo s Themeforestom) - Na Themeforestu prodaju se predlošci za web (Photoshop, Wordpress, Joomla, čisti HTML, itd.)
  • Na Themeforestu svaki item koji želite prodavati prolazi kroz review kod njihovih reviewera.
  • Smeće naravno nikako ne prolazi. -> Rezultat, nema smeća, sama, čista kvaliteta se tamo prodaje.
  • Ako netko napravi nešto za što misli da je dobro (da dobro izgleda), a odbiju ga, može pitati zašto. Dobije razlog kao odgovor i ide raditi (prepravljati, popravljati onaj stari) ponovno, ovaj put kvalitetnije. Nakon nekog vremena template je prihvaćen.
  • Tko je profitirao? Profitirao je Themeforest (još jedan kvalitetni rad koji se može prodavati). Profitirao je i autor, može prodavati svoj template, ali je postao kvalitetniji kao dizajner, te je stekao još iskustva i naučio nešto novo.
  • Sam site manager tog sitea rekao je da su danas najpopularniji autori, koji prodaju po dvadeset-trideset templatea (i koji su najprodavaniji na siteu) bili odbijani, neki jednom, neki i desetak puta.
  • Svi njihovi ostali marketplaceovi rade na isti način.

Rezultat:

ZA NJIH: Ugled, jamčena kvaliteta, veća zarada :)

ZA KUPCA: Kupio je kvalitetan proizvod :)

Potpis ;)
4 godine

Nek naprave kopiju iphone os-a koji se može jailbreakat i gg.

A da stave on - off switch pa ko voli nek izvoli?
Ciljam na multitasking. Tnači iphone to može ali nakon jb uz pomoć aplikacije.
Nek stave tu opciju koja je defoltno na off i kome treba nek si uključi.

OT
Pojam smartphone mi je krajnje stupidan jer sam tip koji švicarski nožić ne smatra dostojnom zamjenom za pravi šrafenciger ili klješta. Znači imam notebook, fotić, telefon itd. tak da mi ne pada trkeljat po tom malom sranju i nije mi teško uzet neki uređaj sa sobom.

Btw imam iphone koji sam kupil za manje od sto kuna pošto imam pretplatu i koristim ga ko ipod touch. Znači ne pada mi na pamet nosit to sranje sa sobom jer je ogroman i prvo pijanstvo = razbijen ekran. Znači gledam serije kad se vozim, slušam muziku ili ko navigacija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 8:51 (NEW_MAN).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice