"Ohlađeni" GeForce GTX 590 zaključana tema

poruka: 133
|
čitano: 7.021
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na ""Ohlađeni" GeForce GTX 590".
3 godine
neaktivan
"Ohlađeni" GeForce GTX 590

Tako je to kad se da 6300 kn a,karticom možeš grijati dnevni boravak,AMD HD 6990 dvostruki bios pa se igraj AMD R U L E S....

2 godine
protjeran

Nevjerojatno, opet su ga posteno zasrali i opet ne zeli priznat krivnju te opet ko pizd3 bjeze od problema koristeci se opet istom retardiranom taktikom: glumeci da je kod njih sve pod kontrolom te usput prebacujuci svu krivnju na najblize partnere - krivi su im i ASUS i EVGA te recenzetni, koji su se usudili njihov flagship komad hardwera kojeg uvaljuju po mizernih 700-injak $ malo klokat{#}

Jednostavno neki nikad nikako da nauce, a pravi problem se vec zna, a trajno rjesenje za njega sigurno nije ni flashanje biosa a bogami jos manje nova revizija drivera, to je samo, sad vec tradicionalno Nvidijino krpanje u skladu s onom legendarnom - drzi vodu dok majstori ne odu.

Cinjenica je da problem u sroteks regulaciji napajanja koje ne da se nije u stanju nosit sa malo zescim overclockom, sta je za ovaj tip proizvoda apsolutna norma, vec nije sposobno niti za normanlan rad ni pri tvornickim taktovima, ovo je odlicno vidljivo na termalnoj snimci

iz koje je jasno da se regulacija zestoko muci i pregrijava unatoc tome sto je s GPU-ovima sve ok.

Kome i to nije dovoljno neka baci oko na to kako je ona izvedena kod GTX580 a kako kod dvoglave.

Glavno da su vise manje svi recenzenti (svakojaki gurui, tomice i slicni muljanerosi), kojima ne bi na test dao ni svoj casio digitron star 15 godina, hvalili i isticali daleko bolji overclock potencijal te nizu temperaturu nego u direktne konkurencije, samo je njih par, recimo Anandtech, koji oduvijek takve stvari testira u zatvorenom kucistu a ne kao vecina na testnom stolu, ustvrdilo da to bas i nije tako... najbolje od svega onda ga se ovdje na forumu indirektno optuzilo za namjestanje rezultata {#}{#}

btw Anand je utvrdio i veoma zanimljivu razliku u temp unutar samog kucista koja dovoljno pokazuje koliko je sati.

za sve zadrte Nvidiote da odmah unaprijed reduciramo nepotrebu raspravu, jer ocito da problema ima i na stocku naponu i taktovima, uostalom ne izbacuje se 101 revizija drivera u par dana nakon sluzbenog launcha samo tako bez razloga...

Da zakljucim, kartica je fail, jedini ispravan postupak u ovaj situaciji bio bi globalni opoziv cijele serije jer je defektna, od prvog do zadnjeg primjerka. Kako se to radi pokazao je Intel, samo za to treba imat muda a Nvidia cisto sumnjam da ih ima... ipak je zenskog roda{#}... vjerojatno ce nastavit kemijat i muljarit s biosom i driverima uvaljujuci svjesno Kinesku bafl robu po debelo prenapuhanoj cijeni - kolko vidim samo ovdje na forumu ima bar jedan majstor koji jedva ceka da kesira 5-6 soma za poluproizvod{#} 

Nazalost problem je hardwerske prirode, oni putem biosa/drivera mogu samo smanjit taktove te povecat brzinu venta i intezitet throttlinga al to nije rjesenje - krepavat ce i dalje samo kasnije i to sve dok ne redizajniraju PCB sto nije tako brzo a ni jeftino.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 10:52 (dado8).
2 godine

dado8, odličan post.

TPU je odaslao "hidden message" u svom reviewu {#}

2 godine
protjeran
Re: "Ohlađeni" GeForce GTX 590
ATiGamer kaže...

dado8, odličan post.

{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
3 godine
CITIRAM:problem leži u prevelikom dizanju napona prilikom overclockiranja na nesigurnih 1,2 V (standardni napon je između 0,91 i 0,96 V) Može li mi netko objasniti di je tu Nvidijin problem? Mislim da svi znamo moguče posljedice overvolta, a posebice na ovakvim grafama, sa več tvornički visokom potrošnjom i zagrijavanjem. Naravno također moraš biti totalna budala da toliko ideš dizat napon sa stock coolerom na sobnim temperaturama i plus tome opalit furmark koji je poznat po kurenju grafa i na tvorničkim postavkama. Naravno i onda se takve budale nađu solit Nvidiji pamet kako je to njihova krivica. To kao da se sad HiCookie ide žalit Intelu što mu se zapalio i7 990X kojage je dignuo na 7+Ghz.
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 22:23 (microman).
3 godine
ATiGamer kaže...

dado8, odličan post.

Dobro si ga ulovio.. Jer više nema skrivene poruke.

ASUS GTX 590 conclusion by TPU ASUS GTX 590 conclusion by TPU
Nema na čemu! --| Google is your friend |--
2 godine
microman kaže...
problem leži u prevelikom dizanju napona prilikom overclockiranja na nesigurnih 1,2 V (standardni napon je između 0,91 i 0,96 V) Može li mi netko objasniti di je tu Nvidijin problem? Mislim da svi znamo moguče posljedice overvolta, a posebice na ovakvim grafama, sa več tvornički visokom potrošnjom i zagrijavanjem. Naravno također moraš biti totalna budala da toliko ideš dizat napon sa stock coolerom na sobnim temperaturama i plus tome opalit furmark koji je poznat po kurenju grafa i na tvorničkim postavkama. Naravno i onda se takve budale nađu solit Nvidiji pamet kako je to njihova krivica. To kao da se sad HiCookie ide žalit Intelu što mu se zapalio i7 990X kojage je dignuo na 7+Ghz.

pametnome dosta

ja priđem udarim ga pesnicom..ajde sad šta si bio bezobrazan,skini tog rolexa,daj ključeve od mercedesa..onako..klinački
3 godine
Jedan post bez ikakve slike kartice il nečega. Sad ja kažem kupio sam HD6990 i krepala je čim sam pokrenuo Windowse, no nemora značit da sam doista kupio. Nadalje na reviewu od Techpower UP-a ti lipo piše na koji način su testirali karticu. Voltažu su stavili na 1.2v, a taktove i cooler na tvorničkim vrjednostima i na kraju opalili po furmarku. Dakle koja bi to budala napravila, sa druge strane Linus je Overclockirao taktove i dignuo voltažu na 1.2v i vent na 100% i kartica nije krepala.
I'll be back
4 godine
microman kaže...
To kao da se sad HiCookie ide žalit Intelu što mu se zapalio i7 990X kojage je dignuo na 7+Ghz.

Ne bi se zapalio jer thermal management odrađuje svoje i usporava procesor (još tamo od Pentiuma 4). Naravno, procesor koji je bolesno overvoltan će krepati vrlo brzo, ali prvenstveno zbog elektromigracije koju tako visoki naponi uzrokuju, a visoke temperature ubrzavaju.

BOINC Combined Statistics for Croatia http://goo.gl/DiiXr
4 godine

Lepe kartice, lepo gore!

Kome treba neka plaća!

4 godine

Stoji da je overvolt od 0,25V na standardnih 0,95V veliki, ali stoji i da je kartica morala da se zaštiti od pregorevanja. Na AMD-u je to odlično rešeno i kad kartica dohvati plafon potrošnje i zagrevanja automatski se uspori, što se u FurMarku divno vidi:

Stability Test + Extreme Burning Mode: 42fps

Isti test, ali kada se u CCC-u Power Control Settings pomeri na +20%: 53fps

Dakle, postoji sistem koji mora da spreči da grafička pregori, samo na nekim karticama radi bolje nego na drugim.

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
2 godine
microman kaže...
problem leži u prevelikom dizanju napona prilikom overclockiranja na nesigurnih 1,2 V (standardni napon je između 0,91 i 0,96 V) Može li mi netko objasniti di je tu Nvidijin problem? Mislim da svi znamo moguče posljedice overvolta, a posebice na ovakvim grafama, sa več tvornički visokom potrošnjom i zagrijavanjem. Naravno također moraš biti totalna budala da toliko ideš dizat napon sa stock coolerom na sobnim temperaturama i plus tome opalit furmark koji je poznat po kurenju grafa i na tvorničkim postavkama. Naravno i onda se takve budale nađu solit Nvidiji pamet kako je to njihova krivica. To kao da se sad HiCookie ide žalit Intelu što mu se zapalio i7 990X kojage je dignuo na 7+Ghz.

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037044231&postcount=359

http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2240111&postcount=541

Dakle osim što nisu zaustavili krepavanje, novi driveri donose još nekoliko novosti:

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037038950&postcount=328

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037038852&postcount=326

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037041026&postcount=349

Kao što rekoh, softverskim putem neće riješiti ama baš ništa jer srž problema leži u lošoj elektronici i naponskoj regulaciji. AMD je svoju 6990 nakracao kako i priliči jednom flagshipu od 400-tinjak vata, dok je nvidia ubacila jeftiniju 5-faznu regulaciju za svaki GPU (GTX580 koristi 6+2).

Najgore što se nvidia ograđuje od svih tih problema i krivnju prebacuje na korisnike.

Zura kaže...

Logika nalaže da su malo korigirali te spise jer im nije u interesu da nvidia digne nos na njih.

21 mjesec
microman kaže...

ne mogu gledat kad ti ati fanbojevi daju thumbs down, jednostavno, ja ti moram {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 14:37 (xyan).
4 godine

Kako jadno, hebote nisam plaćao za karticu koja će se downclockat dok igram nešto.

Ove nove serije kartica su koma, heat generators and power suckers vrijedi i za zelene(green my ass) i za crvene.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 14:46 (Hyperion).
4 godine
Hyperion kaže...

Kako jadno, hebote nisam plaćao za karticu koja će se downclockat dok igram nešto.

Ove nove serije kartica su koma, heat generators and power suckers vrijedi i za zelene(green my ass) i za crvene.

Na šta konkretno misliš? Koliko sam uspeo da izmaltretiram ovu 6950 koju testiram, na AMD-u se te tehnologije u igrama i normalnim testovima (sve osim FurMark stability testa) ne osećaju, testirao sam na +0% i na +20% i dobio u dlaku iste rezultate (i AVG i MIN fps) u svemu osim u FurMark Stability testu. Slično je i sa temperaturama, pustim Folding@Home celu noć i ujutru vidim na HWMonitoru da je maksimalna temperatura za tih 8 sati bila 59°C, a isti mi je plafon i dok igram, dok Furmark u roku od 5 minuta dogura do oko 70°C. Prosto, njegov Stability Test je dobro napisan apsolutno najgori slučaj, a "Realan" kod apsolutno nema šanse da dokači taj prag (čak ni običan FurMark Benchmark). {#}

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 14:58 (Ivan(4)).
2 godine
microman kaže...

Dobro, sve to stoji da je korišten previsoki napon a kaj onda veliš na

Napon je povećan na 1.025V pa je ipak "krepala"...

http://hwbot.org/community/user/intelaati?tab=profile
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 15:03 (Intel&ATI).
2 godine

Ništa čudno za Nvidiu probleme s krepavanjem grafičkih kartica imali su i 2008. godine.

Nvidia povlačenje kartica s tržišta

Nvidia ne govori istinu

Nvidia sudu zbog prijevare

Nvidia skrivanje problema

4 godine
Ivan(4) kaže...

Na šta konkretno misliš? Koliko sam uspeo da izmaltretiram ovu 6950 koju testiram, na AMD-u se te tehnologije u igrama i normalnim testovima (sve osim FurMark stability testa) ne osećaju, testirao sam na +0% i na +20% i dobio u dlaku iste rezultate (i AVG i MIN fps) u svemu osim u FurMark Stability testu. Slično je i sa temperaturama, pustim Folding@Home celu noć i ujutru vidim na HWMonitoru da je maksimalna temperatura za tih 8 sati bila 59°C, a isti mi je plafon i dok igram, dok Furmark u roku od 5 minuta dogura do oko 70°C. Prosto, njegov Stability Test je dobro napisan apsolutno najgori slučaj, a "Realan" kod apsolutno nema šanse da dokači taj prag (čak ni običan FurMark Benchmark). {#}

Koji proc? U furmarku 70C je premalo.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 15:27 (Hyperion).
3 godine
ATiGamer kaže...
microman kaže...

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037044231&postcount=359

http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2240111&postcount=541

Dakle osim što nisu zaustavili krepavanje, novi driveri donose još nekoliko novosti:

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037038950&postcount=328

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037038852&postcount=326

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037041026&postcount=349

Kao što rekoh, softverskim putem neće riješiti ama baš ništa jer srž problema leži u lošoj elektronici i naponskoj regulaciji. AMD je svoju 6990 nakracao kako i priliči jednom flagshipu od 400-tinjak vata, dok je nvidia ubacila jeftiniju 5-faznu regulaciju za svaki GPU (GTX580 koristi 6+2).

Najgore što se nvidia ograđuje od svih tih problema i krivnju prebacuje na korisnike.

Zura kaže...

Logika nalaže da su malo korigirali te spise jer im nije u interesu da nvidia digne nos na njih.

Svako Overclockiranje kartice korisnik radi na svoju ruku, Niti AMD niti Nvidia nisu krivi ako tebi kartica krepa zbog pretjeranog dizanja napona. Jednostavno procitaj sta ti pise u afterburneru. A sto se tice krepavanja na stocku to je sasvim normalno i uvjek se nade primjerak koji je podlozan krepavanju.mislim kad smo kod krepavanja ovdi su na forumu u kratko vrjeme otvorene tri teme o neispravnim HD6950 karticama,a da ne govorim kako su HD4870 X2 krepavale po standardu. No naravno oko toga se nije dizala buka jer to je ipak ATI/AMD. Uostalom neznam sta se bilo tko sa time zamara jer ionako nitko od vas nece prismrditi toj kartici,a kamoli je kupiti. Znas kak se kaze:Nisu to magarecje brige. Bas me zanima dal ce moja GtX590 od Gigabytea koja je na putu krepati.
I'll be back
4 godine
Hyperion kaže...

Koji proc? U furmarku 70C je premalo.

6950, ali sa nestandardnim hlađenjem sa dva ventilatora i dva velika bakarna heatpipea:

4 godine
microman kaže...
.

Uostalom neznam sta se bilo tko sa time zamara jer ionako nitko od vas nece prismrditi toj kartici,a kamoli je kupiti. Znas kak se kaze:Nisu to magarecje brige.
....................
...................
Bas me zanima dal ce moja GtX590 od Gigabytea koja je na putu krepati.

sorry faco  {#} idem upalit svoju novu 386-icu i odigrat jedan prince of persia  {#}

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 mjeseci
microman kaže...
Uostalom neznam sta se bilo tko sa time zamara jer ionako nitko od vas nece prismrditi toj kartici,a kamoli je kupiti. Znas kak se kaze:Nisu to magarecje brige. Bas me zanima dal ce moja GtX590 od Gigabytea koja je na putu krepati.

....forumsko pravo svakog korisnika je da komentira i pise sta oce sve dok se to ne krsi sa pravilima normalnog ponasanja,slazem se sa tobom da je clockanje na vlastitu odgovornost,ali tvoje vrijedjanje hrvatskog prosjeka(sto je ocito) nije na mjestu....eto ti jedini imas para pa je kupi...al onda sam sa sobom komentiraj na temu....   -.-

........
3 godine
calibrated1993 kaže...
microman kaže...
Uostalom neznam sta se bilo tko sa time zamara jer ionako nitko od vas nece prismrditi toj kartici,a kamoli je kupiti. Znas kak se kaze:Nisu to magarecje brige. Bas me zanima dal ce moja GtX590 od Gigabytea koja je na putu krepati.

....forumsko pravo svakog korisnika je da komentira i pise sta oce sve dok se to ne krsi sa pravilima normalnog ponasanja,slazem se sa tobom da je clockanje na vlastitu odgovornost,ali tvoje vrijedjanje hrvatskog prosjeka(sto je ocito) nije na mjestu....eto ti jedini imas para pa je kupi...al onda sam sa sobom komentiraj na temu....   -.-

Nadi u mojem postu bilo kakvo vrjedanje hrvatskog prosjeka,pa tek onda mozemo raspravljati.
I'll be back
21 mjesec

kak ne kuzis. sama vec pomisao da si ti to mozes priustiti je vrijedjanje, a kamo li uopce kaj drugo.

4 godine
Ivan(4) kaže...

6950, ali sa nestandardnim hlađenjem sa dva ventilatora i dva velika bakarna heatpipea:

Lako sa nereferentnim hlađenjem. No nisi odgovorio koji procesor imaš, jer i on ovisi o tome. Jači procesor više optereti karticu = veće zagrijavanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 16:42 (Hyperion).
4 godine

A, sorry {#}, Athlon II x2 240 (2.8GHz). Nije nešto, ali u FurMark Stability Testu teško da je on usko grlo, što pokazuje skok performansi za četvrtinu koji sam dobio kad sam u CCC-u povećao Power Control settings za 20%, dakle grafa je ograničena samo limitom potrošnje i zagrevanja.

U tim uslovima, sa maksimalno povećanim limitom, temperatura ide do 77°C posle 5 minuta i uz rad ventilatora na 74% koji tad zvuče kao turbina (inače pod "normalnim" opterećenjem ne idu ni do 50%). Sve to sa otključanim shaderima, ali na stock 6950 frekvencijama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 16:59 (Ivan(4)).
2 godine
microman kaže...

Svako Overclockiranje kartice korisnik radi na svoju ruku, Niti AMD niti Nvidia nisu krivi ako tebi kartica krepa zbog pretjeranog dizanja napona. Jednostavno procitaj sta ti pise u afterburneru. A sto se tice krepavanja na stocku to je sasvim normalno i uvjek se nade primjerak koji je podlozan krepavanju.mislim kad smo kod krepavanja ovdi su na forumu u kratko vrjeme otvorene tri teme o neispravnim HD6950 karticama,a da ne govorim kako su HD4870 X2 krepavale po standardu. No naravno oko toga se nije dizala buka jer to je ipak ATI/AMD. Uostalom neznam sta se bilo tko sa time zamara jer ionako nitko od vas nece prismrditi toj kartici,a kamoli je kupiti. Znas kak se kaze:Nisu to magarecje brige. Bas me zanima dal ce moja GtX590 od Gigabytea koja je na putu krepati.

Sama činjenica da se o krepanoj GTX590 pišu štiva, a 6990 radi ko podmazana govori sama za sebe. Naravno da se kod svake serije nađe nekoliko defektnih primjeraka unutar pošiljke no nije uobičajeno da kartice krepavaju na ovakav način a posebno ne deseci primjeraka u tjedan dana.

Uopće nije bitno koliko će ljudi kupiti grafu, bitno je da tom malobrojnom puku radi kako spada a ne da zadimi.

P.S.

{#}

2 godine

A dokly je deklarirani nvidiot tako da me ne čudi.

3D dizajner
2 godine

Daj dokly skidaj taj TD sa dadinog savršenog posta, bode u oči {#}...

http://hwbot.org/community/user/intelaati?tab=profile
2 godine

Zar nebi trebale grafičke,svaka nova serija imati manju potrošnju,zagrijavanje i veće performase i da je konpletna grafička manja?

Čisto onako me zanima...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice