OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

poruka: 15
|
čitano: 2.343
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m".
16 godina
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

Nadam se da će konačno preći na QHD, inače ne mogu biti flagship, pošto svi ostali imaju. Čak i njihov non flagship uređaj OPX ima više pixels per inch od flagshipa. Loše izgleda na papiru... Kak polako VR počinje napredovati, it's a must kod novih mobitela. Ko misli napisat da se ne vidi razlika između QHD i FHD, nek stavi mobitel u CardBoard i onda kaže. :D 

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
 
0 11 hvala 0
10 godina
offline
Re: OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različi
Aki kaže...

Nadam se da će konačno preći na QHD, inače ne mogu biti flagship, pošto svi ostali imaju. Čak i njihov non flagship uređaj OPX ima više pixels per inch od flagshipa. Loše izgleda na papiru... Kak polako VR počinje napredovati, it's a must kod novih mobitela. Ko misli napisat da se ne vidi razlika između QHD i FHD, nek stavi mobitel u CardBoard i onda kaže. :D 

 Objasni što će ti više od FHD-a na 5" mobitelu? Pa čak i na 5,5" mobitelu. Sve više od FHD-a je nepotrebno i samo guta energiju. Nije da ćeš raditi grafički dizajn na mobitelu. U 90% slučajeva vrh korištenja je facebook, mail i igre skinute sa google play-a.

Samomrzeći hrvat
15 godina
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

Pa reko ti je- VR. FHD naprosto ne daje lijepu sliku kad ga gledaš sa 3-4 cm udaljenosti. Da li je to bitno ili ne, ovisi o tebi. OnePlus 3 je zvjer na papiru, flagship killer definiticno, po cijeni koju su napisali nema sumnje, ako doista bude tako kad se pojavi na tržištu, ali uvijek ima par bedastoća koje ne izvuku do kraja kako bi trebali, a sumnjam da ih je teško napravit. Recimo, daju OK kameru, ali ne i software za nju, pa rezultat na kraju bude polovičan. Zatim daju fingerprint scanner, ali ponovo software zezne. Rade svoj OS, umjesto da preuzmu čisti android od Googlea, zatim se update čeka po pola godine do godinu jer ne stignu prilagodit android da opet daju svoj OS, koliko ja znam OnePlus 2 još uvijek nema marshmallow - ne radi se ni o licencama već o ljudskim resursima koji rade na slijedećem produktu, umjesto prilagodbi postojećih, a očito nemaju dovoljno za oba projekta paralelno.

 

Da me ne razumijete krivo, OnePlus 3 je mobitel koji čekam da unaprijedim svoj Prestigio 4040 Duo nakon nekoliko godina, to je već skoro odlučeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 7:58 (Rhodin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

ja sam se požurio, i eto igrom slučaja dobio skoro odmah na početku pozivnicu i kupio oneplus 2 i mislim da nikad više neču takovu glupost napraviti pa ni za oneplus 3 prvo jer je telefon sada 700 kuna jefniniji u startu i još nemoraš platit dostavu a i sve su mu mane koje su se pokazale kod prvih serija ispravljene tako da idučih 4-5 godina neplaniram mjenjat telefon osim ako ova rikne

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 9:15 (Doktor-X).
 
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

Ja sam u veljači kupio OnePlus Two najjači model i mislim da u životu više neću kupiti :S jbt HTC One M8 je bio duplo bolji od ovog srxnjx! Sporiji od HTC-a, znas se povremeno sam od sebe ugasiti (jednom tijekom noći i alarm mi ujutro nije zvonio, što i nije baš dobro), home tipka šteka kao luda, ako slučajno prebrzo povučem tipku za volum ili sound ne funkcionira što mi je presmiješno :) naravno da sam to sve shvatio odmah na početku i prijavio kao neispravnog te dobio novi ali sve isto, iste probleme i frend ima, uređaj se grije kao lud itd itd, može biti da ja nisam jedan od prosječnih korisnika pa zato ali opet nikad više, vraćam se na HTC One M10 kad izađe i amen!

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

Pošto vidim da masovno dobivam TD na prethodan post. Evo dužeg objašnjenja zašto je QHD neophodan za OnePlus i oćenito bilo koji Android Flagship.

 

Prvo, što je flagship? Flagship je najjači ILI model na koji firma najviše računa da će se prodavati, te da će upravo na tom modelu ostvariti najviši profit. 

Recimo kod Samsunga je flagship trenutno S7/Edge, a najjači model koji firma ima bude Note 6 ove godine. 

 

Kod flagship uređaja izašlih ovu ili prethodnu godinu, svi proizvođači su u svoje mobitele ugradili poprilično sličan hardver, znači snapdragon 810, 3gb rama, quad hd itd. 

Znači da bi se nešto smatralo flagshipom kod android uređaja, podrazumjeva se da ima najbolje ili skoro najbolje hardverske specifikacije u tom trenu. Kak svaka godina ide dalje, te specifikacije se mjenjaju i nešto novo i bolje izlazi, tak jednostavno funkcionira android svijet kod flagship uređaja. Ono što je različito kod svakog od tih mobitela je dizajn i software, tj UI, jer svi rade na istoj platformi, stock android se preradi kak svaki proizvođač želi. 

 

Nadalje, kak je vrijeme odmicalo, i tehnologija se mjenjala i napredovala, isto tako više FHD nije standard za flagship, nego je to QHD, dok je FHD pao u neki mid range. Ista stvar kod televizora, da tehnologija nije napredovala, još uvijek bi gledali u crno-bijelom.

 

E sad, zašto je QHD postao standard, jer se tehnologija ne razvija samo na mobitelima, nego se razvija oćenito. Npr: AI, VR, AR, samoupravljački automobili itd.

Ali jedna stvar je više povezana sa rezolucijom mobitela, nego druge, a to je VR. Ubaciš mobitel u headset i radi savršeno. A vjerujte mi, pošto se vidi razlika između QHD Amoleda na recimo 5.1" kad imate u ruci, i 5.0" FHD, zamislite kak se tek vidi razlika kad stavite mobitel na 2 cm od oči. Pixeli se vide na FHD, dok se na QHD, ne vidi.

 

Da li je QHD glupost i gimmick kod obične uporabe? Ja smatram da jest, troši bateriju bezveze, razlika nije prevelika. I to je to. ALI razlika postoji, QHD bolje izgleda, i samim tim je postao standard, isto kako će i 4k postati standard za par godina kad dovoljno razve memoriju, procesor, bateriju itd da nije tolko consuming sa tim displejom.

Ali ako stavite "jači" displej u mobitel, samim tim forsirate ostali dio hardvera da se dodatno razvija, dobivate baterije koje imaju više mAh, dobivate procesore i radne memorije koje manje troše, dobivate brže punjenje, itd. 

 

Potičete razvoj svih područja, i to je super! 

 

Nadalje, da bi OnePlus 3 bio flagship killer, mora imati flagship specifikacije u svim segmentima, ko LG i Samsung novi, ako ima slabiju rezoluciju, onda nije flagship u punom smislu, je, al nije to to. A da bi bio killer, mora biti flagship, ali sa puno pristupačnijom cijenom. TO je definicija flagship killera. 

 

Zašto sam toliko puno puta upotrijebio Android Flagship? Jer se na iOS to ne odnosi, oni se ne zamaraju sa specifikacijama hardvera, i u svojem svijetu su. Njihov softver je puno više prilagođen hardveru, te im je samim tim se nepotrebno tim zamarati.

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
 
0 4 hvala 0
13 godina
offline
Re: OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različi
Ja sam kupio one plus one i mislim da ne postoji prijatelj koji mi ne zavidi
Android M stigao prije par dana, sve radi savršeno
You have to be odd to be number one
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

Apple ima OS koji je namijenjen samo njihovim mobitelima, tj. 2-3 modela najviše i tako je optimiziran i zato postiže iste ili bolje rezultate na uređajima sa slabijim "raw" specifikacijama. Isto je kad se priča o optimizaciji igara za PC ili konzole.

 

Što se tiče QHD televizora, to je za 99% korisnika koji ih kupuju bačen novac - sav sadržaj koji se gleda na tom televizoru je FHD ili manje, čak i kad u obzir uzmemo konzole (novi najavljeni PS za 4k rezolucije je donekle iznimka, ali samo donekle), HTPC uređaje itd, a najgore kad se u obzir uzme STB uređaj koji je taj koji SD signal pretvra u FHD, a onda vaš pametni televizor to upscala u 4k, ali kakav god software da ima i koliko god dobar bio, STB je već odradio svoje i nepovratno narušio kvalitetu, dakle nema smisla nikakvog.

 

Imalo bi smisla kad bi postajao ijedan medij trenutno koji gura 4k signal, osim onih promotivnih filmića, ali ne postoji... kupit BR playr i masu BR filmova, svi su na FHD, tek 4k dolazi, ali ne u narednih 2-3 godine, a u RH u narednih 10, tako da kupnja za "buduću upotrebu" nema smisla.

 

1% korisnika koji imaju koristi od toga su ljudi koji spoje entusiast PC na taj ekran i uživaju u gamanju na 4k na 55" sa JAKO LOŠIM gaming performansama zbog velikog input laga, ali slika je lijepa.

 

Da ne budem skroz OT, što se tiče ove priče oko flagshipa i flagship killera, ja ću se iskreno iznenadit ako OnePlus 3 ne prati trendove u mjeri da im barem jači najavljeni model nema QHD ekran, ali ne i razočaran jer mi realno QHD na mobitelu nije nešto pretjerano primamljivo - više troši i siguran sam da ga je skuplje zamijenit ako pukne :P , a niš pretjerano se njime ne dobiva. Želim jaki mobitel velikog ekrana da mogu relativno elegantno slati mailove, da je dual sim, te da "sve leti", a OnePlus 3 mi nekako spada u tu kategoriju.

 

Ne znam što svi vi "napredni korisnici" pljujete tu OnePlus 2 ko zadnje smeće od mobitela, sve što sam čitao igdje na netu govori sasvim suprotno od onoga što vi ovdje pišete. Imao sam ga u ruci, iako ga nisam intenzivno testirao, i djelovao je sasvim solidno. Djeluje kao "gruba" verzija ostalih flagshipa, istina, ali samo radi sitnih nedostataka poput kamere koja nije idealna, i ostalih sitnih gluposti, recimo ima USB C, ali samo kao tip konektora, i dalje su performanse na nivou starijih standarda... Ipak, kad se sve skupa zbroji i oduzme, i kad se u obzir uzme činjenica da je u pola cijene ostalih flagshipa, ono što se dobije za te pare je "dovoljno blizu" ostalim flagshipovima da ne vidim nikakvog normalnog, zdravog razloga kupovat ih, osim pitanje prestigea i preseravanja da ne moraš nekome objašnjavat da ti imaš jednako dobar mobitel, već da baci pogleda na tvoj S5 i da odmah zna kak imaš cool stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 10:39 (Rhodin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

imam 1+1 već skoro dvije godine, tj uspio sam ga kupit dok su još pozivnice išle na kapaljku i jako je teško bilo doć do njih (tamo negdje početkom 7mj 2014 sam ju dobio)

najbolji mob koji sam do sad koristio, i najdraži jer daju potpunu slobodu prčkanja po mobu sa tvorničkom garancijom, što mi je bio ogroman plus, a cm tvornički je bio samo šlag na to sve

stvarno se ne mogu požalit na svoj one, što sam sve prošao sa njim, što softwareskih problema, što hard i soft brickova, potpuno nefunkcionalnog moba i vračanja iz mrtvih, još uvijek radi kao urica

iskreno, da su na jedinicu ubacili ois na kameru, nebi ga mijenjao sigurno, jer to mi je jedina opcija koja mi fali na mobu, ovo ostalo sve je odlično i mob jako dobro radi, ali da barem ima taj ois na kameri samo...

 

dvojka im je bila totalni flop što se tiče neke podrške od strane xda developera, cm-a, nije bio toliki napredak od jedinice, i po prvim reviewovima se nije pokazao puno bolji od jedinice, što je bio i razlog zašto sam ga preskočio iako sam dobio pozivnicu za kupnju unutar mj dana od predstavljanja

da se razumijemo, mob je i dalje odličan, jako dobre specifikacije i komplet, ali nisam vidio potrebu da kupujem jer nije bio toliki upgrade od jedinice

nedavni mm oxygen je navodno jako dobar, sve super radi, bolje nego na lolipopu, no ne mogu to komentirati jer nemam uređaj

 

trojka ako će bit dobra, kupit ću ju sigurno, najviše zbog cijene, jer su prva tvrtka koja je pokazala da možeš napravit killer mob za razumne novce 

ako će bit pametni, i ako će radit mob po pitanjima tjedna (pitanja na kojima su tražili info svaki tjedan što ljudi preferiraju u uređaju, koji su na njihovom forumu znat će o ćemu govorim), ako će to slijedit mislim da će im mob bit prava bomba

jer ako će ić po tome, neke osnovne specifikacije koje su došle na vrh kao najpoželjnije su:

amoled 5,5" - savršena veličina po meni i još dosta njih, standard danas za flagship

full hd ekran 1080p - sasvim dovoljno da sve lijepo izgleda, manje troši energije i bolji battery life, ekran na jedinici je savršen po meni u kvaliteti

baterija 3300 mah ili više - smanjivati bateriju danas je glup potez koji su skoro svi prihvatili, nadam se da će njihova ić na gore

snapdragon 820 - ne vidim razloga da se koristi bilo što manje od ovog, ipak je to flagship i razuman odabir

4 ili 6 giga rama - ovisno o verziji, ali i 4 gb su i više nego dovoljna za normalan rad moba, jedinica sa 3 gb mi stalno radi kao podmazana

32 giga min memorije, poželjno 64 gb - ako će imati sd karticu mob, totalno mi je svejedno koliko je min memorija između 32 i 64, samo da nije manje od 32

kombinirani utor za dual sim i memorijsku - ovo bi im bilo bomba da ubace pa da imaš opciju što ti više treba, dal dual sim ili sim i memorijska

nfc - ne vidim razlog da se to izbaci

kamera 16 mpx sa optičkom stabilizacijom (slično kao samsung) - dovoljno dobra kvaliteta, ali i da smanje mpx na kameri sa unapređenjem snezora mi isto tako ne smeta

type c usb - zašto ne, ide se naprijed sa tehnologijom pa ne vidim razloga da se ne stavi

 

ako će se specsi vrtit oko toga (što je i glavni nosioc moba), ne sumnjam u to da će mob bit brutalica

ali živi bili pa vidili, ipak su to sve samo glasine i još ništa konkretno nije rečeno

ali iskreno se nadam da će sljedit smjernice po tim pitanjima, jer im treba da im sljedeći uređaj bude spot on

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 11:59 (matija656).
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različi
Nek me neko ispravi, ali ja ne primijetim razliku izmedju full hd i 2k na 5,5inch ekranu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različi
Chico12 kaže...
Nek me neko ispravi, ali ja ne primijetim razliku izmedju full hd i 2k na 5,5inch ekranu.

 normalno da ne vidiš, kao i svi ostali

normalnim korištenjem se ne primjeti razlika, osim ako ne piljiš u mob i držiš ga 2-3 cm od face

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
15 godina
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

Ko nije probao VR headset neće ni primjetit razliku, ko je znat će o čemu se priča ovdje. VR je tek u povojima, ima nešto filmića, par igara, a tek sa slijedećom generacijom mobitela (za godinu dvije) će se ići više u to. Ja mogu živjet sa činjenicom da mi u VR 1+3 neće biti TOP u slijedeće 2-3 godine koliko ga sigurno mislim koristit. Pogotovo kad vidim konkurente sa istim hardwareom za duplo novaca, te uz činjenicu da mi je VR "fora, ali ne nešto što planiram koristit".

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različi
.
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 13:38 (nixass).
15 godina
offline
OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različita m

Ima kakvih potvrdi da ovo čudo doista dolazi za tjedan dana u prodaju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: OnePlus 3 stiže sredinom svibnja u dva različi
Rhodin kaže...

Ima kakvih potvrdi da ovo čudo doista dolazi za tjedan dana u prodaju?

 samo špekulacuije i nagađanja, ništa još nije ni potvrđeno

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice