Osvježeni HP-ovi ProBookovi i EliteBookovi

poruka: 13
|
čitano: 1.021
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Osvježeni HP-ovi ProBookovi i EliteBookovi".
3 godine
Što im znači silna "jačina" navedenih laptopa kad je sama kvaliteta hardware-a upitna!!!
ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
4 godine
Re: Osvježeni HP-ovi ProBookovi i EliteBookovi
Hrvojestr kaže...
Što im znači silna "jačina" navedenih laptopa kad je sama kvaliteta hardware-a upitna!!!

Hm... Diskutabilno...

Ali i sam imam HP ProBook 4421 i nisam primjetio "upitnu" kvalitetu hardware-a vec nekih 8 mjeseci kako ga koristim. Jedina stvar koja mi ide na zivce (sad i ne toliko koliko u pocetku) je track*shit*pad. Koji im vrag bi pa to stavise na inace odlican laptop. Metalni finis, kvalitetna plastika, robusnost... sve u njemu radi kao i prvog dana bez i jednog kvara.

Fino osvjezenje ali vise facelift nego opravdan upgrade...

4 godine

MacbookPro 13''

• 2.7GHz Dual-core Intel Core i7
  • 8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB
  • 750GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm
  • SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

1.799$ sa OSX

dakle razlika je u 4GB memorije i instaliranim OSom

potpis :D
4 godine
Hacker-ri kaže...

MacbookPro 13''

• 2.7GHz Dual-core Intel Core i7
  • 8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB
  • 750GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm
  • SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

1.799$ sa OSX

dakle razlika je u 4GB memorije i instaliranim OSom

I 1000$...

EliteBook u tablet verziji je 1500$ i opet jeftiniji od MacbookPro koji nije tablet...

Daj naucite citati...

4 godine
brainiac kaže...

I 1000$...

EliteBook u tablet verziji je 1500$ i opet jeftiniji od MacbookPro koji nije tablet...

Daj naucite citati...

mene su ucili da je 1799-1500= 299, kako su tebe ucili da je 1,000 neznam...

i da, falio sam da je to i tablet (kakav je upitno)

4 godine
Hacker-ri kaže...
brainiac kaže...

I 1000$...

Daj naucite citati...

Pa ako bas hoces znati, mene su u skoli ucili da citam. I tako ja otvorim ovu vijest i procitam:

"ProBook 5330m dolazi s 13,3-inčnim ekranom, debljina aluminijskog kućišta iznosi dva i pol centimetra, a u ponudi će biti procesori Core i3 i i5 generacije Sandy Bridge. Ovo je jedini HP-ov poslovni prijenosnik s audio sustavom Beats, a cijena mu na američkom tržištu kreće od 800 dolara."

Nakon toga odem na komentare i vidim tvoj komentaru u kojem usporedjujes MacbookPro 13,3" slicnih specifikacija i cijene od 1799$ s ovim gore navedenim a uzimas cijenu EliteBooka koji je 12,5" tablet...

E sad nazad u skolu balavac neodgojeni...

3 godine
Hacker-ri kaže...
brainiac kaže...

I 1000$...

Daj naucite citati...

I zaboravio si da je na MacBooku Mac OSX, a ne Windows.

Za vecinu "normalnih" poslovnih korisnika je i Windows nauka, zamisli kako bi bilo da nekome stavis na stol MacBook i upalis ga.

Kada ce ljudi na ovom forumu shvatiti da za 90% korisnika racunala predstavljaju sredstvo za rad i nista vise.

Windows svi manje vise znaju onoliko koliko im treba i ne zele sada ici uciti novi OS jer im i Windowsi rade sve ono sto trebaju.

Kupiti Mac i onda ga koristiti iskljucivo s Windowsima je po meni glupo.

Osobno na poslu imam HP EliteBook 2540p. Da kupujem racunalo te klase sebi osobno uvijek bi za te iste novce uzeo 13" MacBook Pro.

Ali kada ih kupujem za firmu uvijek cu radje uzeti 2540p nego MacBook Pro iz jednostavnog razloga - dam ga korisniku i miran sam.

Da umjesto HP-a (ili bilo kojeg Windows racunala) podjelim MacBookove vecinu radnog vremena bi provodio objasnjavajuci ljudima kako sta da naprave i vjerovatno bi i meni i mojim deckima telefon non-stop zvonio sa problemima koji zapravo nisu problemi nego nepoznavanje rada na Mac OS-u.

A da ne govorim kako bi se inicijalno ushicenje novim prekrasnim MacBook Pro racunalom izuzetno brzo splasnulo kod vecine korisnika jer "to nije ono na sta su naucili" i nesnalazenja u novom OS-u.

MacBook Pro ces kupiti kada znas sta kupujes i kada znas da ce onaj tko ce ga koristiti znati to racunalo i koristiti.

HP 2540p ces kupiti "obicnom" korisniku koji je cijeli svoj radni vijek radio iskljucivo sa Windowsima i sada mu treba ultra-portable laptop.

I nemoj sada pricati kako je se lako nauciti na Mac OS i slicno. Tebe to zanima i tebi je to lako.

Vecini korisnika znanje rada na racunalu svodi se na paljenje, koristenje maila, interneta, office paketa i jedne-dvije specijalizirane aplikacije za njihov segment posla.

Cak i koristenje toga na Mac OS-u bi zahtjevalo dosta objasnjavanja jer "nije tamo gdje su naucili", a da ne govorim bilo sta mrvicu kompleksnije od pretrazivanja datoteka na hard-disku (i to bi vjerovatno zahtjevalo objasnjavanja).

I to je to - nista vise i niti ne zanima jer je to njima samo sredstvo za rad.

If you're not paranoid, you're not paying attention
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 12:15 (Mauro).
4 godine
Mauro kaže...
Hacker-ri kaže...
brainiac kaže...

I 1000$...

Daj naucite citati...

I zaboravio si da je na MacBooku Mac OSX, a ne Windows.

Za vecinu "normalnih" poslovnih korisnika je i Windows nauka, zamisli kako bi bilo da nekome stavis na stol MacBook i upalis ga...***

Ma djeca...
A da znaju sta znaci kad samo u firmi napravis upgrade Firefoxa s v3 na v4...

Pa te 284 covjeka zasipe na Skype s pitanjem "what the fck happend to my home button in FF"...

Ali Mac i Apple je 1337 i tako to pa ga svi moraju imati i svaki se proizvod morausporedjivati s slicnim iz Apple-a...

4 godine
brainiac kaže...

Pa ako bas hoces znati, mene su u skoli ucili da citam. I tako ja otvorim ovu vijest i procitam:

"ProBook 5330m dolazi s 13,3-inčnim ekranom, debljina aluminijskog kućišta iznosi dva i pol centimetra, a u ponudi će biti procesori Core i3 i i5 generacije Sandy Bridge. Ovo je jedini HP-ov poslovni prijenosnik s audio sustavom Beats, a cijena mu na američkom tržištu kreće od 800 dolara."

Nakon toga odem na komentare i vidim tvoj komentaru u kojem usporedjujes MacbookPro 13,3" slicnih specifikacija i cijene od 1799$ s ovim gore navedenim a uzimas cijenu EliteBooka koji je 12,5" tablet...

E sad nazad u skolu balavac neodgojeni...

EliteBook 2760p je konvertibilni tablet koji dolazi s 12,5-inčnim ekranom rezolucije 1.280 x 800 piksela osjetljivim na dodir prstom i stylusom. U ponudi su procesori Core i5 (2410M/2520M/2540M) i i7-2620M, maksimalno se može dobiti 16 GB RAM-a, 500-gigabajtni disk ili 160-gigabajtni SSD. Grafika je integrirana Intelova HD 3000. Prijenosnik u prodaju kreće do kraja mjeseca, a početna cijena za američko tržište iznosi 1.500 dolara. 

FATO, ne mjenjaj temu... prvo mi spomenes tablet (sta macPro nema) a onda mi promjenis temu...

12 mjeseci
Mauro kaže...
Hacker-ri kaže...
brainiac kaže...

...

...

I nemoj sada pricati kako je se lako nauciti na Mac OS i slicno. Tebe to zanima i tebi je to lako.

Vecini korisnika znanje rada na racunalu svodi se na paljenje, koristenje maila, interneta, office paketa i jedne-dvije specijalizirane aplikacije za njihov segment posla.

Cak i koristenje toga na Mac OS-u bi zahtjevalo dosta objasnjavanja jer "nije tamo gdje su naucili", a da ne govorim bilo sta mrvicu kompleksnije od pretrazivanja datoteka na hard-disku (i to bi vjerovatno zahtjevalo objasnjavanja).

I to je to - nista vise i niti ne zanima jer je to njima samo sredstvo za rad.

Većini mojih klijenata je problem u početnom periodu predstavljalo i prebacivanje operativnog sustava s XP/Vista sučelja na Win7.

Samo za objasnit koji vrag je Explorer button mi treba 10 minuta po prosječnom korisniku, a o Superbaru neću ni pričati, objašnjavanje da su i tu doli sada ikone ne još uvijek budi po noći uz vriskove XD.

Da ne spominjem ikone u Officeu (Word/Excel/Outlook) koje su prije bile tu i sada ih nema...

I mene živcira to što ljudi ne kuže namjenju računala za veliku većinu korisnika. Sama promjena, recimo, browsera s IE na Chrome je ogromna promjena za jednog od njih, mislim da bi ostao bez posla instant kad bi makar jednom predložio prebacivanje na Mac.

2 godine
neaktivan
nakon 15 godina korištenja windowsa prešao sam na mac i privikavanje je trajalo... pardon, nije trajalo. Iako nisam znao gdje se što nalazi sve je bilo na tako logičnom mjestu da sam odmah pronašao, a i video tutorijali u helpu su priskočili kad je zapelo. Rezultat svega je taj da na jabuci napravim pet puta više posla u pet puta manje vremena. I nisam jabučar! HP definitivno ima najbolji omjer dobivenog uloženog i odličan hardwer i da nije toliki problem uvjek bi radije uzeo HP i na njega stavio OS X jer od windowsa dobilem temperaturu koliko su loše napravljeni. Ali to je OS!
3 godine

HP koristim zadnjih pet godina, nakon 11g korištenja Toshibe. Toshiba Tecra (4kom) su mi ostale u sjećanju kao skupe, jedine toshibe s port replikatorom, s nikad dorađenim driverima, laptopi koji se kvare jedan za drugim. IBM-ove priče o robusnosti su samo priče, nakon par godina laptop počne kloparati i "otvarati" se, sav se rascvjeta...

O HP-u samo najbolje, driveri su up to date, kvaliteta hardvera je miljama iznad ostalih, cijena ok. VW TDI.

Apple? Nekako me pere dojam da oni koji ga kupe ne mogu prežaliti koliko su ga platili pa uvjeravajući druge da počine istu grešku sebe pokušavaju opravdati. Je, izgleda super, no niti blizu ne vrijedi koliko košta. Da, koristim iPhone, i smatram da za 300kn ne postoji bolji telefon, s boljim ekranom i aplikacijama. Točka. No mac računala me ne privlače, niti malo. WinXP sam koristio zadnje četiri godine bez ijedne reinstalacije, stvar radi perfektno. Sada koristim Win/ 64 i radi isto tako super. Smeta me što tražilica nije dobra kao na XP-u, ali valjda će i to pokrpati.

HP rulez!

4 godine
Fliko kaže...
Apple? Nekako me pere dojam da oni koji ga kupe ne mogu prežaliti koliko su ga platili pa uvjeravajući druge da počine istu grešku sebe pokušavaju opravdati. Je, izgleda super, no niti blizu ne vrijedi koliko košta. Da, koristim iPhone, i smatram da za 300kn ne postoji bolji telefon, s boljim ekranom i aplikacijama. Točka. No mac računala me ne privlače, niti malo. WinXP sam koristio zadnje četiri godine bez ijedne reinstalacije, stvar radi perfektno. Sada koristim Win/ 64 i radi isto tako super. Smeta me što tražilica nije dobra kao na XP-u, ali valjda će i to pokrpati.

HP rulez!

dakle, uopce nisi probao proizvod za koji komentiras da su oni koji ga koriste njime nezadovoljni?

vidis, to je problem ovog foruma i svih ostalih u temi gdje se spomene apple... ljudi objektivno komentiraju nesto sto nisu probali, ali mi nije jasno kako nijedan taj komentar nikad nije pozitivan? zbog cega, ako smijem znat iz prve ruke?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice