Ozbiljne posljedice nestašice tvrdih diskova

poruka: 23
|
čitano: 2.273
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Ozbiljne posljedice nestašice tvrdih diskova".
20 mjeseci

pada potraznja pada cijena, zvuci dobro.

Support the software developers. If you like their products buy them !
17 mjeseci
protjeran
Re: Ozbiljne posljedice nestašice tvrdih diskova
Ma gledaj nije bas nestasica,imam cak ljudi koji mi jos uvijek nabave po starim cjenama! Iako je kriza. Al tvrdoga diska ce biti
2 godine

A sto je za konzolama?One isto imaju tvrdi disk u sebi?

Mjenjam Katanu 3 za bolje ;)
17 mjeseci
protjeran
Naravno da imaju,al jos se da naci,bez brige! Iako ako se ima koji viska dobro je dosao,jer je meni jedno govno od laptopa spalilo dva harda od 120 giga i 320 giga i brzo se nabavilo! U 2 sata su otisla 2 harda
5 godina

Ah, lijem suze za gubitke proizvođača i njihove minuse...

Mjesta gdje su poplave nisu jednima mjesta na zemlji gdje se mogu tvornice izgraditi. To što oni hoće maximalizirati svoj profit sad im se obilo u glavu.
Neka grade tvornice npr na ledu Antartika, ili možda obalama Japana....

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 13:22 (PICART).
17 mjeseci
protjeran
ma lijemo kako ne imaju oni zaliha velikih ali izmisljaju! Pa zato digli cjene
3 godine

BUY ALL THE SSD!

2 godine
Za te gubitke mogli su napravit još jednu tvornicu u EU ne u Aziji, zbog poplava.
20 mjeseci

bas ne, da su cijene hdd-a ostale kakve su bile (ja sam kupio WD SATA 3 500Gb za 320 kuna, i mogao sam i jeftinije proci) cijena SSD-a bi nastavila padat, ovo je proizvodjacima SSD-a doslo ko naruceno.. vise srece dogodine :S

Support the software developers. If you like their products buy them !
17 mjeseci
protjeran
Slazem se s tobom! Ma jedu govna a burek 10 kuna. Sto su njihova tla pogodnija od nasih za gradnju... Ma politika je kurva... A isto gdje se hitachi sigate! Prozvodili kod nas u EU ILI NEGDJE MEDJU ZUTIMA
3 godine

Ma oni otvaraju u Aziji zbog jeftine radne snage. Oni koji rade u tim tvornicama ni ne znaju za slobodne dane, bolovanje i šta ja znam šta još ima....

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
17 mjeseci
protjeran
Pa neka otvore u hrvatskoj i mi bi radili isto,ma to su pacjenti blazeno receno! I nema blaze rijeci! To je to!
3 godine

Pa kad grade tvornice u prip*izdinama, na područjima gdje su potresi i poplave. Zato im se sad i događaju takve stvari a sve zbog jeftine radne snage.

17 mjeseci
protjeran
Ma ja tamo na tim djelovima nebih ovce pustio! Kamoli ljude,ili pak planirao zivot kakav! Jer dole su malo,malo neki problemi,potresi,poplave itd. Pa bolje da je to negdje u etiopiji gdje ljudi nemaju sta jesti.
5 godina
protjeran

Da citiram Quarka AKA Informaticara starog kova:

Ne možemo reći da nas ove poplave u Tajlandu u zadnje vrime nisu shebale.Shebale su nas i to shebale in d big tajm, a tek će nas shebati.Osim šta su zasad hard diskovi poskupili u sto pi*aka materinih, virujen da će vrlo brzo cijene još nekoliko kardinalnih arikala također dosegnuti astronomske visine.

Međutim, samo poskupljenje je tu mali problem, mene više plaši NESTAŠICA.

Na početku ovog s*anja, kako smo se mi hrvati, stari kriminalci, borili protiv ovog incidenta? Well, budući da je malo ko ima diskova na lageru više od nekoliko komada, jer smo više-manje svi u trok**cu, nabrzinu smo pokupovali lager od distributera i ćao bao.Već iduća pošiljka je bila cca 2 ipo puta skuplja, a za koji dan "još malo pa nestalo".

Stari krimosi kad se nađu pred ovakvim problemom odma pokupuju sva brand name računala na tržištu koja su do 1999 kn plus PDV nabavno (idu u trošak skupa sa kemijskama i wc papirom) tako da ih lakše "rastope", (jer u dijelovima su triput vridniji) a onda se krenu kupovat svi dostupni i nedostupni NAS-evi (sa diskovima unutra), a kad se i ta mogućnost iscrpi prelazi se u religioznije vode: "Pomolimo seeeeeeeee".

Dakle, da trenutno beremo bostan – beremo.

Postavlja se pitanje: pa dobro bre, majke mu ga spalim, a ko je kriv za sve ovo? Odgovor glasi: ekonomisti, naravno.Nisu inžinjeri ni arheolozi.Ekonomisti su te budale koje su stratešku proizvodnju sveg živog i neživog pribacili u neke tripi*dine koje su non stop pod poplavama, potresima, vuklanima, cunamijima i ostalim prirodnim i neprirodnim katastrofama.Tako da svaki put kad doli zagrmi, RAM poskupi 300%.

Pa je*en in ma*er ekonomsku u po pi**e, jesu li ikad osim "default" karte pogledali i kartu di je označen "vatreni prsten" ili geotektonske ploče ili količina padavina u litrama po cm kvadratnome? Naravno da nisu i zato je sad situacija da cili svit taman prid kraj godine kad je tribalo krenit bere bostan. 

Lipstick junkie be funky all he wanty
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 14:09 (lzgr).
5 godina

Nek izgrade tvornicu ovdje u HR. Place su nam slicne ko u zutih, nezaposlenost ogromna, pustog zemljista jos vise, klima pogodna...

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
2 godine

Dok bi oni dobili svu dokumentaciju potrebnu za izgradnju i otvaranje firme Hardovi bi bili 10 godina  izvan službe.

A da ne govorimo kolko bi love trebali nadavat kojekakvim lokalnim močnicima + sva davanja državi i kojekakva sranja i ubrzo ni firme poput microsofta si ne bi mogkle priuštiti takav podvig

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
3 godine

Jeli se ovo odrazilo na cijenu npr. Intelovih dionica?

MIKROBLOG: http://www.youtube.com/watch?v=k2xUMiUrCs8
5 godina

a koji k je samsung poskupio diskove kad oni svoje tvornice drze u korei?

sto ne naprave u africi tvornicu...jeftina radna snaga, a kise ni na vidiku...

-BiH-slackspace
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 15:48 (ovajonaj).
3 godine

u Africi im je previse suho ili ti ga vruce, mocnicima naravno..

inox
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 18:47 (x18x05x).
3 godine

U Africi ima hrpa kriminala i bandi, vodi se rat u zabačenim dijelovima... sumnjam da bi tamo riskirali otvoriti tvornicu.

4 godine
Naravski da će i Samsung poskupiti cijene svojih diskova, cijenu diktira tržište, a zbog uništenih tvornica došlo je do pada punude, koje uvjetuje porast cijena. U Samsungu nitko nije lud da sam sebi rušiti cijenu i odrekne se extra-profita. Nagradno pitanje za pisca članka, da li mu je poznata razlika između pojma 'cifra' i 'broj' ?! Po članku očito nije. Ccccc...
5 godina
ovajonaj kaže...

a koji k je samsung poskupio diskove kad oni svoje tvornice drze u korei?

sto ne naprave u africi tvornicu...jeftina radna snaga, a kise ni na vidiku...

maxym kaže...
Naravski da će i Samsung poskupiti cijene svojih diskova, cijenu diktira tržište, a zbog uništenih tvornica došlo je do pada punude, koje uvjetuje porast cijena. U Samsungu nitko nije lud da sam sebi rušiti cijenu i odrekne se extra-profita. Nagradno pitanje za pisca članka, da li mu je poznata razlika između pojma 'cifra' i 'broj' ?! Po članku očito nije. Ccccc...

wd im SVIMA radi neki dio mehanizma tako da čim WD tvornica strada, stradali su svi!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice