pada potraznja pada cijena, zvuci dobro.
Ozbiljne posljedice nestašice tvrdih diskova
- poruka: 23
- |
- čitano: 2.273
- |
- moderatori:
F1-IVO
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A sto je za konzolama?One isto imaju tvrdi disk u sebi?
Ah, lijem suze za gubitke proizvođača i njihove minuse...
Mjesta gdje su poplave nisu jednima mjesta na zemlji gdje se mogu tvornice izgraditi. To što oni hoće maximalizirati svoj profit sad im se obilo u glavu.
Neka grade tvornice npr na ledu Antartika, ili možda obalama Japana....
BUY ALL THE SSD!
bas ne, da su cijene hdd-a ostale kakve su bile (ja sam kupio WD SATA 3 500Gb za 320 kuna, i mogao sam i jeftinije proci) cijena SSD-a bi nastavila padat, ovo je proizvodjacima SSD-a doslo ko naruceno.. vise srece dogodine :S
Ma oni otvaraju u Aziji zbog jeftine radne snage. Oni koji rade u tim tvornicama ni ne znaju za slobodne dane, bolovanje i šta ja znam šta još ima....
Pa kad grade tvornice u prip*izdinama, na područjima gdje su potresi i poplave. Zato im se sad i događaju takve stvari a sve zbog jeftine radne snage.
Da citiram Quarka AKA Informaticara starog kova:
Ne možemo reći da nas ove poplave u Tajlandu u zadnje vrime nisu shebale.Shebale su nas i to shebale in d big tajm, a tek će nas shebati.Osim šta su zasad hard diskovi poskupili u sto pi*aka materinih, virujen da će vrlo brzo cijene još nekoliko kardinalnih arikala također dosegnuti astronomske visine.
Međutim, samo poskupljenje je tu mali problem, mene više plaši NESTAŠICA.
Na početku ovog s*anja, kako smo se mi hrvati, stari kriminalci, borili protiv ovog incidenta? Well, budući da je malo ko ima diskova na lageru više od nekoliko komada, jer smo više-manje svi u trok**cu, nabrzinu smo pokupovali lager od distributera i ćao bao.Već iduća pošiljka je bila cca 2 ipo puta skuplja, a za koji dan "još malo pa nestalo".
Stari krimosi kad se nađu pred ovakvim problemom odma pokupuju sva brand name računala na tržištu koja su do 1999 kn plus PDV nabavno (idu u trošak skupa sa kemijskama i wc papirom) tako da ih lakše "rastope", (jer u dijelovima su triput vridniji) a onda se krenu kupovat svi dostupni i nedostupni NAS-evi (sa diskovima unutra), a kad se i ta mogućnost iscrpi prelazi se u religioznije vode: "Pomolimo seeeeeeeee".
Dakle, da trenutno beremo bostan – beremo.
Postavlja se pitanje: pa dobro bre, majke mu ga spalim, a ko je kriv za sve ovo? Odgovor glasi: ekonomisti, naravno.Nisu inžinjeri ni arheolozi.Ekonomisti su te budale koje su stratešku proizvodnju sveg živog i neživog pribacili u neke tripi*dine koje su non stop pod poplavama, potresima, vuklanima, cunamijima i ostalim prirodnim i neprirodnim katastrofama.Tako da svaki put kad doli zagrmi, RAM poskupi 300%.
Pa je*en in ma*er ekonomsku u po pi**e, jesu li ikad osim "default" karte pogledali i kartu di je označen "vatreni prsten" ili geotektonske ploče ili količina padavina u litrama po cm kvadratnome? Naravno da nisu i zato je sad situacija da cili svit taman prid kraj godine kad je tribalo krenit bere bostan.
Nek izgrade tvornicu ovdje u HR. Place su nam slicne ko u zutih, nezaposlenost ogromna, pustog zemljista jos vise, klima pogodna...
Dok bi oni dobili svu dokumentaciju potrebnu za izgradnju i otvaranje firme Hardovi bi bili 10 godina izvan službe.
A da ne govorimo kolko bi love trebali nadavat kojekakvim lokalnim močnicima + sva davanja državi i kojekakva sranja i ubrzo ni firme poput microsofta si ne bi mogkle priuštiti takav podvig
Jeli se ovo odrazilo na cijenu npr. Intelovih dionica?
a koji k je samsung poskupio diskove kad oni svoje tvornice drze u korei?
sto ne naprave u africi tvornicu...jeftina radna snaga, a kise ni na vidiku...
u Africi im je previse suho ili ti ga vruce, mocnicima naravno..
U Africi ima hrpa kriminala i bandi, vodi se rat u zabačenim dijelovima... sumnjam da bi tamo riskirali otvoriti tvornicu.
a koji k je samsung poskupio diskove kad oni svoje tvornice drze u korei?
sto ne naprave u africi tvornicu...jeftina radna snaga, a kise ni na vidiku...
wd im SVIMA radi neki dio mehanizma tako da čim WD tvornica strada, stradali su svi!