Pad prometa i gubici u AMD-u

poruka: 31
|
čitano: 3.201
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Pad prometa i gubici u AMD-u".
3 godine

Dosta više vijesti o AMD-u, kad ce više intel nešto dobro napravit SmijehIzlanuo se

3 godine
RE: Pad prometa i gubici u AMD-u
bik kaže...

Dosta više vijesti o AMD-u, kad ce više intel nešto dobro napravit SmijehIzlanuo se

cekaju se core i5 procesori

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
3 godine
bik kaže...

Dosta više vijesti o AMD-u, kad ce više intel nešto dobro napravit SmijehIzlanuo se.

Napravija ti je vrhunski Core i7 za LGA 1366, sada dolaze Core i5 i i7 za LGA1156, a nešto kasnije i Core i9 za LGA1366 i Core i3 za LGA1156.

3 godine
neaktivan
Bara kaže...
bik kaže...

Dosta više vijesti o AMD-u, kad ce više intel nešto dobro napravit SmijehIzlanuo se.

Napravija ti je vrhunski Core i7 za LGA 1366, sada dolaze Core i5 i i7 za LGA1156, a nešto kasnije i Core i9 za LGA1366 i Core i3 za LGA1156.

Sorry Bara ali mislim da je ispravnije smatrat bikovu izjavu kao sarkazam....(nadam se da je)

3 godine

Nije sarkazam , ja sam čisti realist.

intelovci brane intel amdovic amd, intel daje 10% veće preformanse za 30% veču cijenu, tko ima imalo logike u sebi shvaca da ja AMD bolji proc za mase.

ps @ bara, nije meni intel ništa napravio , ne pada mi napamet dati silne novce za proc koji nemam di iskoristit, ti novci se mogu puno bolje hardwerski iskoristit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 15:48 (bik).
3 godine
bik kaže...

intelovci brane intel amdovic amd, intel daje 10% veće preformanse za 30% veču cijenu, tko ima imalo logike u sebi shvaca da ja AMD bolji proc za mase.

Pa bas i nema previse logike... Malo je sve to nespretno napisano, a za mase je dobar i neki stariji procesor.

No, dok ima izbora na konju smo. Kada ponestane, biti ce gadno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 16:20 (Mrgud Veliki).
4 godine

"Ukupni prihodi tvrtke su bili 1,184 milijardi dolara, naspram prošlogodišnjih 1,362 milijardi dolara, dok je gubitak pao sa 1,195 milijardi dolara na 330 milijuna dolara."

Pa dobro... Premda su prihodi tvrtke pali ipak je gubitak drastično srezan. Vjerujem da će se s pojavom nove generacije AMD-ovih procesora i grafičkih kartica taj gubitak pretvoriti u dobit. Dakle, ipak nije sve tako sivo.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
3 godine
bik kaže...

ps @ bara, nije meni intel ništa napravio , ne pada mi napamet dati silne novce za proc koji nemam di iskoristit, ti novci se mogu puno bolje hardwerski iskoristit.

10% veće možda u igrama, u profi stvarima 30-50%. Ako se iti malo ozbilnjiji baviš sa CS4 i sličnim stvarima AMD je na crnoj listi, samo je za igre OK.

4 godine
Bara kaže...
bik kaže...

10% veće možda u igrama, u profi stvarima 30-50%. Ako se iti malo ozbilnjiji baviš sa CS4 i sličnim stvarima AMD je na crnoj listi, samo je za igre OK.

OK je i za SVE ostale normalne stvari koje normalan čovjek radi na računalu (multimedija, surfanje u krajnjem slučaju, općenito rad na računalu..)

kolki postotak čine profići (cs, corel, cad, 3d)? zanemariv..

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 18:28 (nixass).
3 godine

Kod mene Intel nije na crnoj listi,on ne postoji.

3 godine
neaktivan
Bara kaže...

U biti i u profi stvarima je 10% pa cak i manje u istom cjenovnom razredu, evo za primjer baš u CS4 - PII 955 je 9,42 % sporiji od Q9550, a da ne bi bilo da pričam napamet evo link  Cool.

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
3 godine
The_Goc kaže...
Bara kaže...

U biti i u profi stvarima je 10% pa cak i manje u istom cjenovnom razredu, evo za primjer baš u CS4 - PII 955 je 9,42 % sporiji od Q9550, a da ne bi bilo da pričam napamet evo link  Cool.

Krivo gledate. ne uzima se cjena samo procesora, triba se i uzet u obzir i cjene ostalih monitora koji je min 500 eura na više tako da je AMD pored Core i7, a uskoro i pored novih Core i7(sa HT) i Core i5(bez HT koji će biti na LGA1156 i koji će bit bez QPI(DMI je kod njih) unaprijed u svakom slučaju otpuvan.

3 godine

Za svki intel trebaš kupit posebnu ploču sa različitim socketom, totalno nepriateljski prema svim INTEL korisnicima , tjeraju te da uz precjenjeni procesor kupiš precjenjenu ploču sa njihovim chipsetom, sretno intelovci u bacanju novaca u intelovu blaganu! Bogataš

AMD je pametan potez napravio sa svojim AM2, AM2+ te AM3 socketom koji su večina kompatibilni sa starim i novim procesorima, tako da te ne tjeraju da kupuješ pola novog kompa ako želiš promjenit proc. Cool

3 godine
bik kaže...

Za svki intel trebaš kupit posebnu ploču sa različitim socketom, totalno nepriateljski prema svim INTEL korisnicima , tjeraju te da uz precjenjeni procesor kupiš precjenjenu ploču sa njihovim chipsetom, sretno intelovci u bacanju novaca u intelovu blaganu! Bogataš

AMD je pametan potez napravio sa svojim AM2, AM2+ te AM3 socketom koji su večina kompatibilni sa starim i novim procesorima, tako da te ne tjeraju da kupuješ pola novog kompa ako želiš promjenit proc. Cool

Ajde reci mi kad si tolko pametan koji je smisao kupnja AM3 procesora i stavljanja istog u AM2+ ploču? Jasno mi je kad kupiš AM2+ i staviš ga u pripadajuću ploču, isto mi je jasno AM3 sa AM3 pločom, ali nikako mi nije jasno zašto ljusi stavljaju AM3 procesore u AM3+ ploču, moje mišljenje je da je to totalna glupost.

3 godine
protjeran
Bara kaže...
The_Goc kaže...
Bara kaže...

Krivo gledate. ne uzima se cjena samo procesora, triba se i uzet u obzir i cjene ostalih monitora koji je min 500 eura na više tako da je AMD pored Core i7, a uskoro i pored novih Core i7(sa HT) i Core i5(bez HT koji će biti na LGA1156 i koji će bit bez QPI(DMI je kod njih) unaprijed u svakom slučaju otpuvan.

aj pojasni kaj si s ovime htio reći

definitivno nisam shvatio poruku

"triba se i uzet u obzir i cjene ostalih monitora koji je min 500 eura na više"

ftw?

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
3 godine

@BARA:

Heloo, nije ti jasno zašto??

Pa ne moraš mjenat cjelu matičnu ploču! a AM3 procesor ti isto radi na AM2+ socketu samo ne koristi ddr3 memoruju koju ni nemaš na svojoj staroj am2+ ploči nego imaš ddr2! , tj nemaš odmah novaca za kupovanje procesora , ploče te ddr3 memorije odjednom!

Ocito ti kad nadorgađuješ komp odmah kupiš sve odjednom ako imaš novaca, kod večine je druga priče te se polako i razumno nadogruđuju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 12:21 (bik).
3 godine
bik kaže...

@BARA:

Pa ne moraš mjenat cjelu matičnu ploču! a AM3 procesor ti isto radi na AM2+ socketu samo ne koristi ddr3 memoruju koju ni nemaš na svojoj staroj am2+ ploči nego imaš ddr2! , tj nemaš odmah novaca za kupovanje procesora , ploče te ddr3 memorije odjednom!

Ocito ti kad nadorgađuješ komp odmah kupiš sve odjednom ako imaš novaca, kod večine je druga priče te se polako i razumno nadogruđuju.

Još mi nije jasno kupovanje AM3 proca i stavljanje na AM2+ ploču, za takvo šta imaš AM2+ proc.

3 godine
doxy kaže...
Bara kaže...
The_Goc kaže...
Bara kaže...

aj pojasni kaj si s ovime htio reći

definitivno nisam shvatio poruku

"triba se i uzet u obzir i cjene ostalih monitora koji je min 500 eura na više"

ftw?

Ma tija sam reć onaj ko će se bavit profi stvarima će imat monitor od 500+ eura, a i ostale stvari će imat kvalitetne, znaš ono napajanje, kućište i slične šeme. No naravno ljudi na ovom forumu to  ne znaju jel ima komp služi samo za surfanje i igranje igrica.

3 godine
protjeran

pa ovaj forum nije specijaliziran za profesionalce koji se bave obradom nekih medija...obični smo korisnici računala i interneta...

ja imam proc od AMD koji je maksimalno popljuvan i izvrijeđan, ko da je u rangu celerona 300 nekog tamo...

naime, s njim igram svaku igru na max postavkama...imam jeftinjakera od grafe...i fotošop i neki jadni programčić za opbradu videa mi lete...

a ove razlike u par posto...su u stvarnom (našem) životu razlike u MAX 3 sekunde...

čak i profesionalcu 3 sekunde ne znače, a te 3 sekunde su upravo razlika bilo kojeg fenoma2 i i7 u fotošopu, winraru ili bilo kojem programu/aplikaciji...

tako da intelove performanse cijena ne opravdava (tj. obrnuto)

isto ko GOLF...precijenjen auto...za te pare nabaviš puno bolje i udobnije...

za "trojku" kupiš si nekog koreanca duplo mlađeg i boljeg...samo ima jednu jedinu manu...koreanac je...nema fensi logo i ime

isto ko s kompm, tak bavim i s autom..imam koreanca, 10 godina starog...jučer na tehničkom pregledu frajer se nije mogel načuditi stanju auta i očitanjima...a prije men je bil neki s audiem...(koji ima 5% bolje performanse, ista priča amd vs intel)

pao je skoro sve..

al jbg...

na cesti on ima audi a ja Kiu..

a to kaj je sveopči zagađivač i potencijalna opasnost nema veze...

ono kaj sam ŠTEL reci s ovim

preskupo je za ono kaj nudi...

puno jeftinije dobiješ skoro isto...jedino nemaš fensi ime s kojim ćeš se prijateljima hvalit

3 godine

@ Doxy

Ti jednsotavno ne želiš razumit da je u profi aplikacijam jedan Core i7 920 bolji od Phenoma II 950 za 30-50%(često i više od toga). Ej, ne pričam ja o 5-10% nego o puno većem postotku. Znači ako neku stvar radiš sa Pehnomom 5 sati sa Core i7 ćeš 3 sata, a profesionalcima je to itekako važno.

3 godine
protjeran

ajme meni

matematika ti nije išal ili nejde?

gle

neda mi se natezat s sve i svakim po frumu oko idiotnih stvari

razlika je u sekundama, ne satima

3 godine
Bara kaže...

@ Doxy

Ti jednsotavno ne želiš razumit da je u profi aplikacijam jedan Core i7 920 bolji od Phenoma II 950 za 30-50%(često i više od toga). Ej, ne pričam ja o 5-10% nego o puno većem postotku. Znači ako neku stvar radiš sa Pehnomom 5 sati sa Core i7 ćeš 3 sata, a profesionalcima je to itekako važno.

Dakle ti si profesionalni korisnik kompjutera ? Ok,super.Ti i još 73 takva u hr korsitite nešto šta je 40% skuplje,10% brže,vama ja svaki postotak bitan.

A nama običnim smrtnicama odnos kune\perfamnse je ipak prioritetna karakteristika,a ima nas i moralaca s ideološkim stavovima u životu,pa tako i prema tome da nas

kompanije ne bi trebali varati,pokradati a konkurenciju mlatiti ispod pojasa.

3 godine
QFlash kaže...
Bara kaže...

@ Doxy

Dakle ti si profesionalni korisnik kompjutera ? Ok,super.Ti i još 73 takva u hr korsitite nešto šta je 40% skuplje,10% brže,vama ja svaki postotak bitan.

A nama običnim smrtnicama odnos kune\perfamnse je ipak prioritetna karakteristika,a ima nas i moralaca s ideološkim stavovima u životu,pa tako i prema tome da nas

Ajde ne lupetaj bez veze, evo zaminija si čak cijenu i brzinu, sigurni si tija reć manje od 10% skuplje, a 40 i više % brže.

4 godine
Bara kaže...
bik kaže...

@BARA:

Još mi nije jasno kupovanje AM3 proca i stavljanje na AM2+ ploču, za takvo šta imaš AM2+ proc.

Ako ti dosad nije jasno, vjerojatno neće nikad ni biti, al evo još 1 pokušaj:

Imam asrock AM2+ ploču i koji bi ti meni procesor preporučio da zamijenim svoj stari BE2300?

Ja malo razmišljao i uzeo Phenom X2 550 (koji je AM3 proc), otključao još 2 jezgre i sad imam za 700 kuna procesor u rangu sa nekim Intelom za 2500 kuna i još imam ulaganje u budućnost ako iz nekog razloga (pojeftinjenje DDR3, USB 3.0, SATA600...) poželim AM3 ploču

Ajd sad ti meni reci koji AM2+ sam trebao uzet

Edit: vidim da si dok sam ja ovo pisao nastavio lupetat i dalje, lol

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 13:07 (segregator).
3 godine
Bara kaže...
QFlash kaže...
Bara kaže...

@ Doxy

Ajde ne lupetaj bez veze, evo zaminija si čak cijenu i brzinu, sigurni si tija reć manje od 10% skuplje, a 40 i više % brže.

A e ! A e ! A e ! Ludilo brale  zamina brzinu e brale ! A e ! A e ! A e ! i7 brale ! A e ! A e ! A e ! Ludilo ! Ludilo ! A e ! A e !

To bi bilo lupetanje bezveze.Doduše ja lupetam bezveze kad se idem šalit,a ti lupetaš čim nešto napišeš,poput AM3+.....

3 godine
neaktivan
Bara kaže...
The_Goc kaže...
Bara kaže...

Ajd na brzinu - monitor nema veze s obradom u Photoshopu jer to radi procesor, mislim da ti ipak krivo gledaš jer ja sam uspoređivao procesore u istom cjenovnom rangu - znači što dobijem kod jednih a što kod drugih za isti novac, da si bacio pogled na link koji sam dao vidio bi da Intelov Q9550 obavi renderiranje za 20,2 sekunde a Amdov PII 955 za 22,3 sekunde (manje je bolje) što mu daje prednost od cca 10% (u tom programu) kad ih staviš u omjere i pomnožiš sa 100.
Ne bih se složio da je Amd unaprijed otpuvan jer jedini ima proizvodnju i CPU-a i GPU-a pa će u budućnosti moći ponuditi rješenja poput ovog, a i Core i5 (bez trokanalnog memorijskog kontrolera) će sigurno biti sporiji od i7 kojem se Amd već sa sadašnijm procesorima lijepo približio.

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
2 godine
neaktivan

Haha....ljudi pa ovo mi je 3 generacija AMD-a u kompu....po meni ....pametnije je imat QUAD PHENOM...bolje od Core 2 Dua Intela....Otprilike za istu cijenu...

2 godine
neaktivan

sta pricate kakvi core 7,3,9,5,,,,,,itd...pa tko to misli kupovat...rađe cu sacekat amd sa nekim novim modernim procesorom...koji ce bit u rangu....ako ne u rangu bar cjenovno isplativiji jer cjena stvara Dobar procesor ,

2 godine
neaktivan

BAREK...Dosta Smijesnih Prica O Core i 7 ...i nekih 50 Posto.....Odi Spat Dečec....Taj Core i 7 ni nije jos u prdaji kod nas ,a ti vec hvalis nesto sto ces tek imat za nekih...5-6-7 godina.Kad bude u nasim trgovinama...sa equivalentom iz AMD,a vidjet cemo o cemu se radi.tj...jel sta valja

2 godine
Clank23 kaže...

BAREK...Dosta Smijesnih Prica O Core i 7 ...i nekih 50 Posto.....Odi Spat Dečec....Taj Core i 7 ni nije jos u prdaji kod nas ,a ti vec hvalis nesto sto ces tek imat za nekih...5-6-7 godina.Kad bude u nasim trgovinama...sa equivalentom iz AMD,a vidjet cemo o cemu se radi.tj...jel sta valja

ti ne pratiš baš IT vijesti Intel i7 920 je već duže vrijeme kod nas na tržištu i košta 1900 kn.....prihvatljivo za onoga tko ima love.....da ja imam love to bi mi bio moj prvi izbor...a ne neki tam AMD......

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 17:20 (perosima91).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice