Pametni mobilni telefoni ispred računala

poruka: 24
|
čitano: 1.002
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Pametni mobilni telefoni ispred računala".
2 godine

ja se bojim da u buducnosti nam nece trebat racunalo -.-

:(

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
21 mjesec
protjeran
Re: Pametni mobilni telefoni ispred računala
markomarko kaže...

ja se bojim da u buducnosti nam nece trebat racunalo -.-

:(

ja mislim da smartphoni nikad neće zamijeniti računalo {#}

Najbolji hrvatski anime portal: animehr.com
4 godine

hoće i tekako. Ekran je prednost naspram smartphona

2 godine
HCSC kaže...

HDMI out, touchscreen TV-i..

Ja mislim da hoće..jednog dana..ionako će sve biti u oblaku.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
4 godine

ako budu projecirali sluku onda moguće

4 godine
DamageHigh kaže...
HCSC kaže...

HDMI out, touchscreen TV-i..

Ja mislim da hoće..jednog dana..ionako će sve biti u oblaku.

Svi mi ćemo biti 'u oblaku'...Znate onu: utrku u nuklearnom razoružanju posmatrati će gledatelji razasuti po atmosferi...{#}

3 godine

Dogodila se eksplozija android uredjaja.

3 godine

Pametni telefoni su trenutacno in iz jednog jednostavnog razloga:

-Naime ogroman broj ljudi koristi racunalo iskljucivo za pristup internetu(facebook,mail bla bla bla....) nizasto drugo sto je potpuno razumljivo,ali da u potpunosti zamjene racunala ............malo morgen

{#}

2 godine

Ovo istraživanje je provedeno između kupljenih SP-ova i PC-ova.

Pa tko još kupuje cijeli PC(osim laptopa naravno)? Preko 80 % forumaša ima "složene" konfe na način da su kupili komponete i onda ih sami sastavili.. to se kod telefona ne radi tako.

Ja mislim da u stvarnosti, više se kupuju računala, a ne telefoni, jer nisu uračunata ovdje računala koja si krajnji korisnik složi iz kupljenih komponenata...

In vino veritas, in rakia pizdaria__(Ako svijetli zeleno, ne znači da sam tu)--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
4 godine
Plahi kaže...

Ovo istraživanje je provedeno između kupljenih SP-ova i PC-ova.

Pa tko još kupuje cijeli PC(osim laptopa naravno)? Preko 80 % forumaša ima "složene" konfe na način da su kupili komponete i onda ih sami sastavili.. to se kod telefona ne radi tako.

Ja mislim da u stvarnosti, više se kupuju računala, a ne telefoni, jer nisu uračunata ovdje računala koja si krajnji korisnik složi iz kupljenih komponenata...

vidi, vidiš može i to biti

3 godine
Pa vidi, jako puno ljudi kupuje složen PC, ali ne kod nas. Kod nas svi non-stop nešto kemijaju, slažu i preslažu svoje kante dok je vani trend sasvim suprotan. I otvaranjem raznih storeova, brendiranjem i konačno brigom o dizajnu i ergonomiji osobnih kompjutera sve se više kupuju konfe sa "markicom". S time da u ukupnoj prodaji novih kompova ionako slagane "kante" zauzimaju sve manji udio jer su u porastu all-in-one riješenja s naglaskom na laptopove, netbookove i sl. Klasičan PC izumire i bit će da je navedena informacija točna, a što je i kako u HR otom-potom. Mi nismo mjerilo u ničemu!
2 godine

Svejdedno, jako je malo onih koji kupuju PC.jeve sa "markicom" jer ih ta "markica" košta 20% više, a sam hardver ja 10% slabiji...

Stojim pri svom mišljenju...

In vino veritas, in rakia pizdaria__(Ako svijetli zeleno, ne znači da sam tu)--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
3 godine
LOL, preko 80% forumaša!!! A forumaši u hr su mjerilo svijetskog trenda. Ali niti kod nas to više ne bi bilo točno. Danas je kompjuter potreban alat klincima i u najranijoj dobi koji ne slažu sami konfe već im ih roditelji kupe. Starije osobe koje si info. slabo obrazovane, a zbog posla ili vlastitog usavršavanja također trebaju novi komp ga ne slažu sami. Dalje, sve tvrtke velike ili manje ne idu sa kolicima po dučanima već kupuju gotove konfe sa garancijama i sl. Odavno niti mi nismo više "divlji zapad". A zamjena grafičke, prca, dodavanje memorije ili sl. radnje kojima forumaši udahnjuju život svojim self-made "kantama" se odavno ne naziva novim kompom. A stvarno novih kompova je opet manje.
2 godine

To što si rekao za djecu i starije stoji, ali koliko njih ima računalo? Najviše računala imaju osobe između 15 i 35 godina...

2 godine
protjeran

Moja pretpostavka je da prosječan stanovnik osrednje razvijene zemlje kupi računalo i koristi ga 2-3 godine, neki i više dok je onih koji mijenjaju računala jednom godišnje jako malo.

Također u obzir nisu uzete nadogradnje računala, što također odgađa kupnju novog računala. S druge strane proizvođači SP-a nas tjeraju da mjenjamo mobitele jednom godišnje ako želimo pratiti industriji mobitela.

Svake godine dolaze značajna poboljšanja na pametnim mobitelim što kupca privlači novom uređaju, a proizvođači onemogućavaju update na noviji OS kako ta poboljšanja ne bi dospjele na "stare" mobitele.

Iz toga proizlazi da proizvođači hardwarea i igara i nisu toliko agresivni pri proizvodnji (to dijelom možemo zahvaliti i konzolama, bez obzira koliko ih se krivilo za usporavanje razvoja igara) koliko se čini.

Točnije, kupnja hardware jednom ili više puta godišnje nije potrebna, nego samo iz nekog osobnog gušta jer s kvalitetnom konfiguracijom se može igrati 2 godine sigurno.

Možda je zato više prodanih SP-a, ali da će zamijeniti računala-teško, barem ne u skoroj budućnosti jer nitko ne zna kako i u kojem smjeru će se razvijati računala, mobiteli i ostalo.

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 17:22 (kingmedo).
2 godine
kingmedo kaže...
Točnije, kupnja hardware jednom ili više puta godišnje nije potrebna, nego samo iz nekog osobnog gušta jer s kvalitetnom konfiguracijom se može igrati 2 godine sigurno.

Kad kažeš da se "može igrati 2 godine", pretpostavljam da misliš na igre mimo onih tipa FarmVille. Ako je tako daj mi reci, da li su gameri manjina ili većina korisnika računala? Pitam jer ja ne igram igrice i ne pratim to sve a moja bi takva needucirana i slobodna procjena bila uvijek da su gameri manjina - i što veći gameri, to "veća" manjina. Prema tome, navike takvih korisnika ne bi trebale biti gotovo uopće relevantne u ovakvom istraživanju.

A što se tiče zamjene PC računala smartphone-ovima, meni je sasvim pojmljivo da će većina kućnih korisnika u skoro vrijeme moći bez PC računala i samo sa smartphone-om (gledaj ovako, ja nisam prosječan korisnik, ali nisam niti gamer, a dan danas mi sve potrebe zadovoljava laptop sa single-core 1.6 GHz procesorom, slabom grafičkom (ATI Mobility Radeon X1300) i 2.5 GB RAM-a - a već idući smartphone koji ću najvjerojatnije kupiti znam da će imati dual-core procesor takta 1.4 GHz s 1GB RAM-a i vjerujem čak i snažnijom integriranim grafičkim procesorom (ne znam ali mislim da se radi o Adreno-u 220)) pod uvjetom da će biti jednostavno kombinirati smartphone sa većim ekranom i tipkovnicom normalne veličine.

Istina, ne vidim još budućnost u kojoj će smartphone u potpunosti iskorijeniti PC kao što niti vidim budućnost u kojoj će e-ink iskorijeniti knjigu (iako se kunem u tu e-ink tehnologiju i hvalim je na svakom koraku).

domicius
3 godine

Pa normalno da se mobiteli više prodaju od kompova.

Recite mi koliko pc-a desktopa imate u svojoj kući? Ja imam samo jedno, ali zato svi u kući imamo jedan mobitel, konkretno omjer 4 moba naprema 1 pc-u. A koliko ljudi ima i po 2 moba? U hrvatskoj je rečeno da imamo 6 milijuna mobilnih uređaja u opticaju, a 4 i pol nas je sveukupno. A siguran sam da je pc-a puno manje.

I kompove ljude puno rjeđe kupuju(osim nas ovdje) ljudi imaju kompa i po 5-6 godina, a mobitele dosta ljudi svake 2 godine mjenjaju kako im ugovor istekne i slično.

smarphonova će biti sve više ali pc neće propasti, ali će većina ljudi imati kakve jače tablete nego pc jer im je to dostatno za surfanje, igranje, gledanje slika itd. Za rad i gejmanje će i dalje pravi komp biti neophodan...

Stoja
2 godine
protjeran
domicius kaže...
kingmedo kaže...

Kad kažeš da se "može igrati 2 godine", pretpostavljam da misliš na igre mimo onih tipa FarmVille. Ako je tako daj mi reci, da li su gameri manjina ili većina korisnika računala? Pitam jer ja ne igram igrice i ne pratim to sve a moja bi takva needucirana i slobodna procjena bila uvijek da su gameri manjina - i što veći gameri, to "veća" manjina. Prema tome, navike takvih korisnika ne bi trebale biti gotovo uopće relevantne u ovakvom istraživanju.

Mislim na igre tipa svi nadolazeći CoD-i, PES, FIFA, Batlefield i gotovo sve ostale osim PC ekskluziva koje su, sasvim logično, puno zahtjevnije.

Naravno da su gameri manjina jer, ponovno sasvim logično, većina su vjerojatno oni koji surfaju internetom, odnosno provode vrijeme na društvenim mrežama.

Zašto ne bi trebale biti relevantne? Omalovažavanje gamera ili što? Pa oni su ti koji mijenjaju računala, tj. komponente, a ne facebook korisnici.

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 17:13 (kingmedo).
2 godine
kingmedo kaže...

Zašto ne bi trebale biti relevantne? Omalovažavanje gamera ili što? Pa oni su ti koji mjenjaju računala, tj. komponente, a ne facebook korisnici.

Ma kakvo omalovažavanje gamera. Samo činjenica da su u manjini tako da gledano u globalu, njihove osobine ne bi trebale bitno utjecati na prosjek kao i na istraživanje gdje nisu oni fokus.

domicius
2 godine
protjeran
domicius kaže...
kingmedo kaže...

Zašto ne bi trebale biti relevantne? Omalovažavanje gamera ili što? Pa oni su ti koji mjenjaju računala, tj. komponente, a ne facebook korisnici.

Ma kakvo omalovažavanje gamera. Samo činjenica da su u manjini tako da gledano u globalu, njihove osobine ne bi trebale bitno utjecati na prosjek kao i na istraživanje gdje nisu oni fokus.

Nije to nikakvo istraživanje, nego sam pokušao prikazati svoje mišljenje o tome hoće li mobiteli zamijeniti računala.

Generalno gledano, gameri kupuju računala i oni bi se isticali u istraživanju jer oni više računala/komponenti kupe nego ta ne-gamerska većina.

...
2 godine
kingmedo kaže...

Generalno gledano, gameri kupuju računala i oni bi se isticali u istraživanju jer oni više računala/komponenti kupe nego ta ne-gamerska većina.

E to mislim da nisi u pravu. Sumnjam da ima neko istraživanje koje uspoređuje direktno gamere sa *svima* ostalima, ali nekako mi ovo nije logično, IMHO.

domicius
2 godine
protjeran
domicius kaže...
kingmedo kaže...

E to mislim da nisi u pravu. Sumnjam da ima neko istraživanje koje uspoređuje direktno gamere sa *svima* ostalima, ali nekako mi ovo nije logično, IMHO.

Nisam ni rekao da ima, ovo je samo moje skromno mišljenje.

...
2 godine
kingmedo kaže...

Nisam ni rekao da ima, ovo je samo moje skromno mišljenje.

Hehe, nisam bio dovoljno jasan. Znam da svatko od nas govori prema svom mišljenju a ovo o nepostojanju istraživanja sam rekao u smislu da nažalost nećemo moći provjeriti ta naša mišljenja, da vidimo tko je bliže istini. :D No možda netko dođe ovdje i pokaže nam istinu... ;)

domicius
2 godine

U buduće će možda napravit sve u jednome (mob+PC). onak kao PC tablet. I sigurno će dosta riješit stvari koji netrebaju.

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice