Papermaster odlazi iz Applea

poruka: 102
|
čitano: 4.215
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Papermaster odlazi iz Applea".
2 godine
neaktivan
RE: Papermaster odlazi iz Applea
artfull kaže...
konjRR kaže...
artfull kaže...
Luciano kaže...
artfull kaže...

Jadna vam majka kad trpate nacije i narode pod istu kapu i proglašavate amere glupima i naivnima ili prljavima ili zlom ... kad s druge strane vidim da nacije koje su stare stotinjak godina i izgrađene na kažnjeničkim kolonijama danas mogu nama "od stoljeća sedmog" hrvatinama i balkancima uopće, držati lekcije u kulturi, civilizaciji i napretku uopće.

Postaješ mi sve simpatičniji sa ovim izjavama:-) Jesi li bio u Americi, na malo duže vremena i vidio njihovu svakodnevnicu ili se tvoja "iskustva" svode na "Made in  Hollywood"? Pa ti ljudi crnče na dva radna mjesta, imaju po 3 hipoteke na kuću, bore se da im djeca imaju osnovnu stomatološku uslugu, a događaj tjedna im je "nedjeljni barbecue". Životni san im je vidjeti Europu, i ako su uspješni, mogu si priuštiti europski automobil.

Kultura i opća naobrazba su im u podrumu:-( Za operu su čuli ako je koji insert Traviate bio prikazan u Oprah Show, a prosječni amerikanac je u svom životu pročitao knjiga koliko i moj dvoipogodišnji sinčić slikovnica. Da vidiš predgrađa LA-a, tik do Hollywooda, bojao bi se izaći iz automobila. Najbolji primjer opće kulture i načitanosti prosječnog amera ti je Bush. Prema njemu je naš aktualni predsjednik neka druga vrsta, über biće sa druge planete.

Dvije godine sam bio na postdiplomskom studiju, malo na istočnoj, malo na zapadnoj obali, i jedino što im priznajem je dio školstva gdje te od malih nogu usmjeravaju prema onome što te interesira i u čemu si najbolji. Ipak, većinu dobrih znanstvenika su dovukli iz Europe i Japana... Moj quac bi oni i Rusi imali svemirski program da nisu pokupili njemačke znanstvenike sa projekata V2 i New York, da ne spominjem prvi mlazni motor iz Messerschmitta, Nikolu Teslu...

Trebaš vidjeti npr. Japan, Austriju, Irsku, Češku, Poljsku... i onda ćeš vidjeti što je kultura i civilizacija. Amerika je kao i jojofon, "bella figura" + dobar marketing.

Da bio sam u USA. Nitko ne tvrdi sa su amerikanci i američki način života san snova, dapače, ali proglašavati nacije glupim ili zatucanim, a istovremeno konzumirati dio onog što proizvode u ogromnim količinama je za moj pojam biti licemjeran, u najmanju ruku, ako ne i glup ili slijep.

Postaviti ću ti samo jedno pitanje. Jesi li ikada bio recimo u vojsci i vidio što je prosječan hrvat?

Znas tko u americi ide u vojsku? Onaj koji nemoze dobiti posao u mcdonaldsa i to mu jedini izbor da ne umre od gladi. Regrutiraju po siromasnim srednjim skolama jer ih ostale ne pustaju ni blizu. Pa tko bi normalan isao ratovat u zemlju za koji nezna ni gdje je uopce na planeti lol. Jadno.

A ti ako gledas po vojsci prosjek neke zemlje onda ti stvarno nisu sve na broju.

Da si bio u vojsci ( hrvatskoj ili ikojoj ) znao bi kako izgleda pravi prosječan hrvat i ne bi više radio usporedbe ( bar ne pozitivne ) sa američkim redneksima i slično. U tome je bila poanta, da masa ljudi , naročito recimo tu na forumu opće nije svjesna kako izgleda prosječan hrvat i koliko je to zaostala država. Doduše u bivšoj jugi bilo je još i gore ( prosjek ).

btw, američka vojska je dobrovoljna kao i hrvatska sad, ja pričam o periodu dok je bila obavezna.

Jedini ti ovdje dajes pozitivne usporedbe amerikanca prema drugima. Ja samo zelim istaknuti da nisu bas tako idelni kao sto ti umisljas. A da su hrvati bolji od amerikanaca u prosjeku sigurno jesu ( pa preko 40% amerikanaca nezna procitati dnevne novine uopce dakle nezna nije sposobno ) ali da ima obrazovanijih i sposobnijih nacija od nas ima ih mnogo. Ali u te se amerikanci ipak ne ubrajaju. Molim te prestane druge optuzivati za ono sto ti radis.

P.S. zasto ljepo, ako ti je amerika tako zakon, se ne odselis tamo? I jos probaj naci posao u Applea i nitko sretniji i od tebe a i nas sto smo te se rijesili? Inace to bi preporucio svima kao artful da se fino odsele tamo gdje im odgovara ako je hrvatska vec tako grozna usporedbi s ostalima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 19:53 (konjRR).
4 godine
neaktivan

Kakav lijep citat ;)

:)
2 godine
neaktivan

a da malo komentirate o pepermasteru,ono...samo ideja...

21 mjesec
neaktivan

Isuse koliko mržnje na jednom mjestu. Tko bi si mogao zamisliti da su ljudi u stanju toliko voljeti ili mrziti neku najobičniju kapitalističku firmu(bilo da je apple,microsoft il netko deseti). Uglavnom žalosno,jako žalosno i nadasve bolesno.

LOL
2 godine
neaktivan
Denoen kaže...

Isuse koliko mržnje na jednom mjestu. Tko bi si mogao zamisliti da su ljudi u stanju toliko voljeti ili mrziti neku najobičniju kapitalističku firmu(bilo da je apple,microsoft il netko deseti). Uglavnom žalosno,jako žalosno i nadasve bolesno.

Ipak sam citao da je mrznja ipak neki logican i objasnjiv dio mozga, a ljubav ne bas :)

Ali gdje tu koga mrzi? Zar neslaganje se danas definira kao mrznja? Ako dode opet do takve situacije nece nam bas dobro biti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 21:01 (konjRR).
4 godine
neaktivan

@konjj Da, ja sam stao u obranu amerikanaca jer su mi tvrdnje tipa ova ili ona nacija je glupa same po sebi bolesne, a pogotovo kad su u pitanju ameri koji htjeli mi to priznati ili ne prodaju svoju pamet cijelom svijetu. Mi kupujemo i konzumiramo njihovu uvoznu kulturu, o njoj diskutiramo, smijemo se ili plačemo, od njih posuđujemo lovu i veselimo im se kad nam dođu u turizam ili pozovu u goste. Jesu li to fetivi ameri ili doseljenici ( svi su doseljenici ) nema ama baš nikakve veze. I australija je stoljeće ispred nas. Hrvati su sami krivi za situaciju u kojoj su se našli.

Vojsku sam spomenuo jer bi da si bio u njoj, okružen "prosječnim" hrvatima, ne bi sad pričao o zaostalim i glupim amerima.

A.
4 godine
artfull kaže...

@konjj Da, ja sam stao u obranu amerikanaca jer su mi tvrdnje tipa ova ili ona nacija je glupa same po sebi bolesne, a pogotovo kad su u pitanju ameri koji htjeli mi to priznati ili ne prodaju svoju pamet cijelom svijetu. Mi kupujemo i konzumiramo njihovu uvoznu kulturu, o njoj diskutiramo, smijemo se ili plačemo, od njih posuđujemo lovu i veselimo im se kad nam dođu u turizam ili pozovu u goste. Jesu li to fetivi ameri ili doseljenici ( svi su doseljenici ) nema ama baš nikakve veze. I australija je stoljeće ispred nas. Hrvati su sami krivi za situaciju u kojoj su se našli.

Vojsku sam spomenuo jer bi da si bio u njoj, okružen "prosječnim" hrvatima, ne bi sad pričao o zaostalim i glupim amerima.

prvo spominješ leptir-efekat, a sad tu kao hrvati su si sami krivi. nisu si hrvati sami krivi, od kojeg stoljeća da počnem ... možda bi nam bilo bolje da imamo fince, šveđane, novozelanđane za susjede, a možda i ne bi. uspoređivati australiju i ameriku sa hrvatskom i ovim podnebljem gdje nema mira već nekoliko tisuća godina kao i na bliskom istoku je glupost.

normalno da je australija stoljeće ispred nas, kad niti jedan australac nije morao s plastičnom vrećicom ići od svoje kuće i vratiti se nakon 8 godina na spaljeno zgarište. koliko puta ja moram praviti svoju kuću? ne znam da li si čitao sva naša oružja i slom, preporučujem.

@ontopic - što se tiče pepermastera: i na computerworldu misle da nije zbog antene nego "kulturoloških razlika" IBM-ovaca od appleovaca

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
2 godine
neaktivan
artfull kaže...

Ti nisi stao u obranu amerikanaca nego si ih poceo velicati. A to je ogromna razlika ako nisi sznao.

Da oni prodaju pamet cijelom svijetu je jaaaaako humoristicna izjava koju stvarno nemogu i ne zelim komentirati dovoljno pravis se blesav sam od sebe. Ne treba ti pomoc.

Od njih nisam i ne namjeravam posuditi ni kune u zivotu a cak ni ova nasa drzava jer jadni jedva imaju za sebe. I to sto imjau imaju zahvaljujuci svom imperiju kojeg vojska jos uvijek nekako uspijea cuvati i odrzavati.

A to da je australija stoljece ispred nas nema veze s amerikom a mozda cak i jest. Duzni nikome nisu nista i standard im se povecava bez dodatnog zaduzivanja. Cini mi se da su na dobrom putu za razliku od ostatka svijeta. Ali neznam dokle ce ima tako jer vojska im je slaba pa kad amerima sune ce da ih tlaci i pod embargo stavi.

Za sta su hrvati sami sebi krivi je dosta toga ali da znas povijest uopce vidio bi da to cak i nije toliko koliko nesreca i situacija iz koje nema bijega drzavi. Zato su se ljudi masovno odseljavali i bjezali a gdje god su dosli su cesto cijenjeni i uspjesni i jako se dobro uklopili.

Okruzen sam prosijecnim hrvati cim izadem iz kuce kao sto sam bio okruzen porsjecniom amerikanosima kad sam tamo zivio. Razlika je primjetna. A i studije to pokazuju. Kao sto sam vec naveo samo jedan podatak da preko 40% amerikanaca ne razumije i nije sposobno procitati dnevne novine je sramotno da neznam o cemu bi ti jos htio pricati. Nisam nigdje rekao da ne postoje normalni pa cak i pametni amerikanci ali prosjek im je jako los. A vjeruj mi ni pametni amerikanci nemaju dobro misljenje o amerikancima u prosjeku. Jo se samo sjeti busha ili price koje su prodavali u slucaju rusenja twinsa i napada na pentagon. Jedno od najdrazih objasnjenja mi je bilo da je avion koji je udrio u pentagon ishlapio ( vaporized ). I to je sluzbena izjava kojoj amerikanci vjeruju. Ma daj  ti meni reci dali je tako lako naci tako glupu naciju?

2 godine

ajmo napravit anketu, da vidimo koliko ljudi misli da su ameri pametni

2 godine
protjeran

pa najpametniji ja rasna balkančina i sad da dopustim da me hebe amrikenjac s otim poluproizvodima?dok su moji   preci odali evropom oni su tamo jos bili indijanci i on sad da je pametniji od mene!?!?!sta to oni imaju da su pametniji od mene,malo one nanaprednijie vojske,malo onih velikih gradova,malo 300mil ljudi,silicon valley,auto industriju,NASA,onaj vindovz s kojeg ovo pišem...ma hebo tito..mi ođer u bosni smo najpametnij kaki crnjci od tamo s tojzin ajfonima.i ja san bio u ameriki kod ekrama i zaqurac je to sve umjetno na kredit mi uopšte nemamo kredita,kod nas u kaknju sve opušteno i božje a naše.jašta

2 godine
protjeran
konjRR kaže...
artfull kaže...

Ma daj  ti meni reci dali je tako lako naci tako glupu naciju?

posjeti dijelove like,gorskog kotora,zagorja,dalmacije,slavonije

samo pazi da se ne iznenadis sta ti je pred vratima,cisto da nekakas po drugima dok nevidis sebi ispred nosa

2 godine
neaktivan

Bugonja coravi probaj da citas. Gdje ja velicam nase zagorje, liku ili balkan opcenito? NIGDJE!

Dakle znam sto mi je pred vratima ovdje a takoder znam sto mi je bilo pred vratima u americi!

Da i upravo to nas je jadnih 4 500 000 otprilike pa ti sada reci kako ti mislis usporedivati sto mi imamo i sto 300 000 000 amerikanaca imaju? I kakve veze to ima s ikakvom pamecu i kulturom?!?!?!?!

A ti kao tipicni nekulturni i neobrazovani hrvat mislis da je sve susjedovo bolje a ne vidis dalje od svoga nosa. Idi ti ljepo u ameriku i kupi si iphone i druzi se s kulturni i obrazovanim gangsta crncima............

P.S. po tvojoj teoriji su indijci najpametniji? Ima ih preko miljardu uskoro i pol cini mi se? Pogledaj idiocracy ali cini mi se da poantu filma kao ni ameri neces shvatiti ma kako jednostavna ona u filmu bila.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice