E, sad znam što ću kupiti kad uštedim novce (ili osvojim prvu nagradu u Bugovoj nagradnoj igri
). AMD je stvarno odlučiopokopati Intel. Samo naprijed!!!
neće ga pokopati, jer je amd-u i7 još uvijek pre velik zalogaj.
za igre the best definitivno
Beeeezveze totalno mi je AMD s ovim postpucima.
Oni usporeduju Phenom II na 3,4Ghz s Q9650 koji radi na 3Ghz.
Clocki Q9650 na 3,4Ghz pa usporeduj, a ne ovako.
Sranje kao i svaki Phenom.
Pazi malo na rječnik. Moderator će te uhvatiti. I ne vrijeđaj AMD, oni nisu bahati i skupi k'o Intel, a nude gotovo isto.
Prijatelju moj, slusaj vrlo dobro.
Nije poanta u frekvenciji nego cijeni, procesori iste cijene se usporedjuju a ne frekvencije.
Moram priznat da se i meni čini ideja malo bedasta jer ko će sad uzet jači i skuplji model ako već imaju isti proc samo 200mhz slabiji a također BE.Šta nije pametnije uzet slabiji model koji vrti na 3,2 i kloknut ga na 3,4 i dobijemo isti proc za manje para(eventualno koju kunu uložit u cooler,a onda možemo klokat i više 
Al dobro i neka amd malo pritišče intel pa da i oni malo spuste cijene XD
Nije poanta u frekvenciji nego cijeni, procesori iste cijene se usporedjuju a ne frekvencije.
neslavno ce zavrsit kad dode core i5.
a koliko će doć i5, još matična za njega nova, a ni ona neće bit jefitna....
tako da se ode opet radi o isplativosti....
E Overdeath prvo malo bolje pogledaj situaciju na trzistu CPU pa onda komentiraj, i budi objektivan, jer si ocigledni FAN Intela neznajuci ustvari kakav je on u odnosu na AMD.
Core i5 2,66Ghz + P55 ploča sve zajedno neviše od 2000kn.
E Overdeath prvo malo bolje pogledaj situaciju na trzistu CPU pa onda komentiraj, i budi objektivan, jer si ocigledni FAN Intela neznajuci ustvari kakav je on u odnosu na AMD.
AMD ima lošiju i neefikasniju arhitekturu od intela.
To će uvjek bit tako.
Na istom taktu intel će bit brži uvjek od AMD-a.
Core i5 2,66Ghz + P55 ploča sve zajedno neviše od 2000kn.
To će uvjek bit tako.
Morat cu ti rec da si glup, sorry al je tako,
A sad prije svega zasto ti je bitni da Intel je brzi na istoj frekvenciji, to je i normalnop jer ima manje Cachea, a ti vjerojatno nikad u zivotu nisi cuo sta je CACHE, mozda na onim cjenicima od Vemila itd,.
već rečeno sto puta, phenom ima iste, nekim stvarima čak i bolje performanse u igrama od i7, dakle za pretpostaviti je da i5 neće na tomu polju ništa boljega, to bi čak značilo da je bolj iproc od i7, što je poprilično teško.
a što se tiće 955be i 965be, ima dosta ljudi koji ne clokaju komp, već automatski kupe jači proc, jer clokanje=viša temperatura(nuspojava veća buka zbog boljeg hlađenja)=kraći vijek komponenti(zbog temperature, ne buke).
LP
već rečeno sto puta, phenom ima iste, nekim stvarima čak i bolje performanse u igrama od i7, dakle za pretpostaviti je da i5 neće na tomu polju ništa boljega, to bi čak značilo da je bolj iproc od i7, što je poprilično teško.
a što se tiće 955be i 965be, ima dosta ljudi koji ne clokaju komp, već automatski kupe jači proc, jer clokanje=viša temperatura(nuspojava veća buka zbog boljeg hlađenja)=kraći vijek komponenti(zbog temperature, ne buke).
LP
Ali ti to nekim ljudima nemozes dikazat jer su....
To će uvjek bit tako.
A lol, jadan.
P4 Netburst. Athlon XP. Google. Kreni.
To će uvjek bit tako.
A lol, jadan.
ma očito mlado čeljade, dobio prvi komp u životu (sigurno ima nekog celerona
) pa misli kako nema nitko bolji od intela.
intel je rulao sa p3, p4 na 800mhz sabirnica (presccot je bio živo smeće) i onda tek nakon c2duo, a sve ovo između athlon ga je gazio
usput 965be odličan proc, ali mislim da će malkice biti preskup za razliku od 955 (i njemu je sada porasla cijena nešta sitno)
To će uvjek bit tako.
A lol, jadan.
eh, ti nerazlikujes vremena, covjek nije govorio o proslosti vec o buducnosti... premda tko je on da moze proricat buducnost.
To će uvjek bit tako.
A lol, jadan.
eh, ti nerazlikujes vremena, covjek nije govorio o proslosti vec o buducnosti... premda tko je on da moze proricat buducnost.
upravo to, ne može citirati budućnost, ali povijest se ponavlja.....
ima tu puno primjera
LP
Zato i kažem da uzmeš bolji hladnjak koji će bit nečujan+puno niže temperature proca+možeš ga još više klokat a sa BE je jednostavno samo dižeš napon i množitelj(mada ako se oće dignut samo 200mhz ne vjerujem da bi trebalo više napona)
A sad što ljudi neće klokat njihov problem,i ja sam prije bio u toj skupini jer nisam znao o čemu se tu radi i još sam slušao ljude koji su govorili kako im sve crkava zbog clockanja a nisu ni lipe uložili u hlađenje.Meni je sad q6600 kad je clockan hladniji nego šta je prije bio na stock taktu sa stock hlađenjem tako meni bi logici komponenta trebala trajat duže(mada zbog malo višeg napona opet dođe na isto hehe
)
To će uvjek bit tako.
A lol, jadan.
Pa da Amd na jendakom taktu kao i intel uvek daje osjetno bolje perfomanse.
Primjer Pheniom II X4 955 i QX9770.
be procesore je lagano klokati, samo digneš množitelj i milina, problem je bio kod ljudi koji su klokali malo previše, a nisu uložili u kvalitetne komponente.
primjerice matsonic matična, stock hladnjak na celeronu!!!!
normalno je za zaključiti kako neće raditi kako treba.
usput šta ti vrijedi dobar proc ako imaš šljam od matične i slično
To će uvjek bit tako.
A lol, jadan.
Pa da Amd na jendakom taktu kao i intel uvek daje osjetno bolje perfomanse.
Primjer Pheniom II X4 955 i QX9770.
Vidi se da citas BUG i Teletext.
E, sad znam što ću kupiti kad uštedim novce (ili osvojim prvu nagradu u Bugovoj nagradnoj igri
). AMD je stvarno odlučiopokopati Intel. Samo naprijed!!!
Ne bih se ni ja bunio s jednim ovakvim primjerkom. Međutim, s ovakvom MBO koju imam i s ovakvim budžetom kojim raspolažem za sada je AMD Phenom II x4 965 BE samo sanak pusti! 
To da je Phenom II slabiji od core i7 je očito tu nema rasprave, i da je slabiji od C2Q 45nm na istom taktu je isto nepobitno.
Gleda se omjer cijene/perfomanse. Core i7 965 7770kn (tu negdje) , nudi on najbolje performanse na svijetu (poslje i7 975), ali prema recimo x4 955 što se tiče igrica nije toliko jači da opravda svoju cijenu.Na visokim rezolucijama razlika je unutar 1 do 2fps-a sa phenomom II i C2Q, C2D, dok phenom II x4 955 košta oko 1700kn(neznam cijenu napamet).
Mislim i da u još nekim stvarima neopravdava svoju cijenu u odnosu na phenom II.
Dakako mi bi smo trebali gledati i7 920 on se i isplati donekle, preskup nije, ali opet treba para dosta više nego za amd platformu i to prvenstveno zbog veoma skupe ploče i isključivog korištenja ddr3 memorije no tu zbog visokih temperatura korisnici i kupuju aftermarket cooler koji također nije baš jeftin za grijalicu poput tog procesora.
To da je Phenom II slabiji od core i7 je očito tu nema rasprave, i da je slabiji od C2Q 45nm na istom taktu je isto nepobitno.
Gleda se omjer cijene/perfomanse. Core i7 965 7770kn (tu negdje) , nudi on najbolje performanse na svijetu (poslje i7 975), ali prema recimo x4 955 što se tiče igrica nije toliko jači da opravda svoju cijenu.Na visokim rezolucijama razlika je unutar 1 do 2fps-a sa phenomom II i C2Q, C2D, dok phenom II x4 955 košta oko 1700kn(neznam cijenu napamet).
Mislim i da u još nekim stvarima neopravdava svoju cijenu u odnosu na phenom II.
Dakako mi bi smo trebali gledati i7 920 on se i isplati donekle, preskup nije, ali opet treba para dosta više nego za amd platformu i to prvenstveno zbog veoma skupe ploče i isključivog korištenja ddr3 memorije no tu zbog visokih temperatura korisnici i kupuju aftermarket cooler koji također nije baš jeftin za grijalicu poput tog procesora.
Da se nadovezem na temp ovih procesora. Ni u kome slucaju ne moze se uporedjivati temp jednog PII jednog c2d , c2q i jednog i7. U recenicu staviti PII i vjerdostojne temperature je besmisleno i tu nema neke pomoci. To sto svi programi prijavljuju max temp 40C za PII procesore je notorna laz u koju se lahko mozete uvjetiti gdje ce vam taj isti program prikazati i pocesto temperatoru PII proca koja je ispod sobne ukoliko se ukljuci cool & quiet opcija u biosu. Isto tako temp kod intel perjanica su sasvim razlicite. Dok je za jedan i7 proc sasvim OK temp 70C, za c2d je to ipak previsoka temperatura i slicno. Isto tako da ne ulazimo u samu mehaniku mjerenja temperature kod intel novijih procesora.
I vrapcima na granma je jasno da AMD jos uvijek muze staru arhitekturu prebacujuci je u manji proizvodini proces, dok je intel izbacio prilicno razlicitu arhitekturu i7 procesora. AMD nije u stanju da napravih high end CPU, niti se moze upustati u trku sa Intelom, tako da je odlucio igrati na 'zelenu' kartu. Procesori slabijih preformansi i naravno za manje novca. Na taj nacin AMD pokusava da progura 'vishe za manje para'. Naravno nista tu lose nije, dapace veoma pozeljno jer na taj nacin ce se Intel natjerati da spusta cijene. Dokaz, skorasnji dolazak i5 linije procesora, koji su nista vishe nego i7 procesori sa ponekim featureom ugasnim i slicno. Da nije tu AMD Intel bi i dalje drzao cijene sky high. Ali govoroti da su AMD ovi procesori bolji zato sto su jeftiniji je totalno pogresno.
Isto tako, stalno pricate zasto ne kupiti procesor koji je jefitni i naklokati ga i dobiti brzi proc. U grupu overclockera spadaju saka ljudi koji kupuju procesore, niti je to od interesera niti AMD ni Intelu. Svaki 'sluzbeni' MHz se broji i to treba da je svima jasno. Uvijek se placao procesor sa '200 MHz' vecim taktom gotov pa duplo para i uvijek ce se placati.
To će uvjek bit tako.
Specificiraj,u čemu....
isto kad je tek izasao core2duo
sad ga opet isto tako jede amd
Kako to da amd ima tak niske cijene procesora za razliku od intela a amd ih "jede"? pa da dignu cijenu imali bi svi bolji profit kaj ne?
Da se nadovezem na temp ovih procesora. Ni u kome slucaju ne moze se uporedjivati temp jednog PII jednog c2d , c2q i jednog i7. U recenicu staviti PII i vjerdostojne temperature je besmisleno i tu nema neke pomoci. To sto svi programi prijavljuju max temp 40C za PII procesore je notorna laz u koju se lahko mozete uvjetiti gdje ce vam taj isti program prikazati i pocesto temperatoru PII proca koja je ispod sobne ukoliko se ukljuci cool & quiet opcija u biosu. Isto tako temp kod intel perjanica su sasvim razlicite. Dok je za jedan i7 proc sasvim OK temp 70C, za c2d je to ipak previsoka temperatura i slicno. Isto tako da ne ulazimo u samu mehaniku mjerenja temperature kod intel novijih procesora.
I vrapcima na granma je jasno da AMD jos uvijek muze staru arhitekturu prebacujuci je u manji proizvodini proces, dok je intel izbacio prilicno razlicitu arhitekturu i7 procesora. AMD nije u stanju da napravih high end CPU, niti se moze upustati u trku sa Intelom, tako da je odlucio igrati na 'zelenu' kartu. Procesori slabijih preformansi i naravno za manje novca. Na taj nacin AMD pokusava da progura 'vishe za manje para'. Naravno nista tu lose nije, dapace veoma pozeljno jer na taj nacin ce se Intel natjerati da spusta cijene. Dokaz, skorasnji dolazak i5 linije procesora, koji su nista vishe nego i7 procesori sa ponekim featureom ugasnim i slicno. Da nije tu AMD Intel bi i dalje drzao cijene sky high. Ali govoroti da su AMD ovi procesori bolji zato sto su jeftiniji je totalno pogresno.
Isto tako, stalno pricate zasto ne kupiti procesor koji je jefitni i naklokati ga i dobiti brzi proc. U grupu overclockera spadaju saka ljudi koji kupuju procesore, niti je to od interesera niti AMD ni Intelu. Svaki 'sluzbeni' MHz se broji i to treba da je svima jasno. Uvijek se placao procesor sa '200 MHz' vecim taktom gotov pa duplo para i uvijek ce se placati.
U ovoj temi jedino sta je netko tocno reko su ova dva citirana clana forumu. sve ostalo je baljezganje gluposti. i sve sta je trebalo biti receno rekli su ta 2 clana foruma. ne vidim potrebu da se pise kako ce amd "pozedarat" intela ili obrnuto.
Jednostavno je ko ima vise novaca kupit ce bolji proc ko nema kupit ce slabiji i gotovo.
Zasto ja nisam kupio najaceg phenoma 2 nego sam kupio i7 920?
Da nejdem dalje u diskuciju svaka firma svoga konja hvali. isto tako i svaki korisnik svoga konja hvali.
ocito je da u ovom forumu ima vise korisnika amd-a jer je jeftiniji i mamica i tatica su im ih kupili i sada su ponesto naucili i misle da je amd zlato.
Iz tog razloga je jasno da na ovom forumu ima ljudi koji ce vise hvalit amd.
Ja imam AMD-a i INTELA, takoder i ATI i NVIDIU tako da ne hvalim nista samo kazem realno stanje .
EOD
Amd Phenom II X4 965 malo je lošiji od Core i7 ali ne puno.