Philipsovo HDTV osvježenje

poruka: 7
|
čitano: 966
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Philipsovo HDTV osvježenje".
2 godine
protjeran

Oće mi neko objasnit kako se mjeri i što u stvari znače one vrijednosti kontrasta? Kaj meni znači 2.5252×10^12:1, pa crno je crno, bijelo je bijelo, šareno je raznobojno.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
3 godine
RE: Philipsovo HDTV osvježenje
  • Osvjetljenje i kontrast

Osvjetljenje kod LCD monitora se mjeri u Kandelama po kvadratnom metru (cd/m2), obično varira od 250 do 350 cd/m2. Kontrast mjeri mogućnost LCD-a da prikazuje bijele i tamne tonove, što je omjer veći to je bolje, obično današnji LCD monitori imaju omjer 450:1 pa sve do 6000:1.Recimo philipsov model 9731d uparavo ima rezoluciju 6000:1.

2 godine
protjeran

pa kužim da je veće bolje, al kaj to znači?

God is an American
2 godine

to znači da se boje koje su jedna pokraj druge bolje vidjeti. Evo primjer imaš crveni i rozni piksel jedan pokraj drugoga to ih gledaš izgledaju isto , a čim je veči kontras će se boljj evidjeti razlike između bojama.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
2 godine
protjeran

vidim da ne kužite kaj ja tražim.

Kaže sarma da se svjetlina mjeri u cd/m2, to znači koliko svjetlosti isijava po m2, zato što je cd kandela, mjerna jedinica kojom se mjeri jačina svjetlosti u jednom smjeru pri nekim frekvancijama, bla bla....

Mene zanima definicija tog tipa, za kontrast, znači, što predstavlja taj omjer brojeva, a ne što je kontrast.

God is an American
3 godine

To je omjer između najsvjetlije i najtamnije točke na ekranu.  Laički i krajnje pojednostavljeno, kontrast od 10000:1 značio bi da je najsvejtlija točka 10000 puta svjetlija od najtamnije. Veći kontrastni omjer donosi veću "gradaciju" boja (bilo koje ne samo crno-nijanse sive-bijelo) pa zato i treba uvijek gledati da TV ima što veći omjer kontratsta. Naravno, pravi omjer je onaj "statički" koji se ne piše u specifikacijama i koji je redovito višestruko manji od dinamičkog. Statički je onaj u kojem se mjeri odnos najsvjetlije i najtamnije točke u istoj jedinici vremena (znači u momentu kada su u isto vrijeme "upaljneni" i nejsvjetliji piksel i najtamniji, taj najsvjetliji neće biti toliko svijetao kao što bi mogao bit da su upaljeni samo svijetli, kao što i najtamniji neće biti toliko taman koliko bi mogao biti da su upaljeni samo tamni pikseli). Dinamički omjer je onaj u kojem se mjeri odnos najsvjetlije i najtamnije točke kroz neko vrijeme (najprije samo tamni onda samo svijetli i na kraju se uzme omjer između najtamnijeg iz prvog kruga sa najsvjetlijim iz drugog kruga, i ovdje za razliku od statičkog u nijednom momentu nisu najsvjetliji i najtamniji u istom trenutku upaljeni).

2 godine
protjeran
e, hvala puno, to sam tražio (čak i malo više hehe).
God is an American
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice