Počinje naplata internetskih sadržaja

poruka: 67
|
čitano: 3.423
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Počinje naplata internetskih sadržaja".
4 godine
neaktivan
RE: Počinje naplata internetskih sadržaja

Pa ne znam bas da li pricamo o istim grupama ljudi. Ko cita 24 sata i sl? A ko je na netu, ima kreditnu karticu i zna se sluziti njome? To su razlicite grupe ljudi.

:)
23 mjeseca
logic kaže...

Pa ne znam bas da li pricamo o istim grupama ljudi. Ko cita 24 sata i sl? A ko je na netu, ima kreditnu karticu i zna se sluziti njome? To su razlicite grupe ljudi.

Upravo tako. pa ne znam baš da li ti ljudi koji čitaju "Gloriju" i star i šta ja znam što još, žele točne informacije o događajima u svijetu...Unazad neko vrijeme pala mi je misao na pamet kakvo li  je internet sranje što se tiče informacija...aj pogledaj samo joubitu pa se uvjeri kakvog tamo smeća ima, Bože sačuvaj...a da ne kažem index...pa sama lupetanja..neki koji kupe novine odmah okrenu crnu kroniku (ko zna koji razlog...pretpostavljam da se vesele tome što je nekome gore nego njima...ili lljudi jednostavno uživaju u tuđoj nesreći.koliko puta završi na naslovnoj stranici neki sudar gdje su poginule 4 osobe...aj upitaj se koje koristi ti donosi ta informacija?!neshvatljivo.).samo kažem da bih drage volje platio za neke novine koje će davati kvalitetne informacije jer mi je više puna kapa ovog smeća koje slušam i gledam svaki dan.

4 godine
neaktivan

Sad se sjetih jednog crnjaka ;)

Sjedimo ja i moj stariji frend na kafi i dolazi njegov otac penzioner i otavara novine. I valjda to rade stariji ljudi prvo otvara listove gdje su smrtovnice a kolega ga pita:" stari, sta ima na fb-u" ;)

Ja pao sa stolice ;)

:)
4 godine
logic kaže...

Platio bih i ja ali samo radi arhive. Ipak je veci gust citati sa papira. Kupio sam jednom online izdanje pcchipa i nikad vise. Kupio sam i papirnato izdanje istog broja. Jednostavno citanje sa LCD-a nije mi zadovoljstvo.

Ja bih kupio i ovakvu digitalnu arhivu - samo da se Bug odluči napraviti takvo nešto - http://www.pcpress.rs/ipc2008/

Zamisli pretraživanje cijele Bug arhive jednostavnim upitom... :)

Potpis ;)
4 godine
neaktivan
naxeem kaže...

Problem je što većina osoba u HR nije sklona plaćanju ničega. Teško je ovaj mentalitet preusmjeriti s uzimanja uredskog pribora u firmi, krađe igara, filmova, goriva, i sl., rada minimalno da se ne dobije otkaz, u pošteno društvo koje cijeni tuđi i svoj rad.

Ljudi su onakvi kako ih tretiras. Da oni koji kradu recimo gorivo budu vise sankcionirani to se ne bi desavalo. Ako se referenciramo na HŽ tamo je svima pasalo da sustav ima rupe i još im uvijek paše. Što se piraterije tiče, piraterija je dobra barem onoliko koliko je zla, a dok pocrka gerijatrija koja u medijima drže trenutno konce onda će i distribucije preko weba biti bolje, pristupačnije i jednostavno će anulirati piratluk.

Ako mikro plaćanja ne zažive u HR onda nema frke, banneri i dalje ostaju opcija. Pa Internet oglašavanje je kod nas još u povojima, a u organiziranijem svijetu taj vid oglašavanja ili napada ili pobjeđuje oglašavanje u drugim medijima.

Svakom kome je do nečeg stvarno stalo će to platiti. Recimo ja bi platio da mi se na nekim webovima ukinu reklame.

A Hrvati hrvati će biti bolji potrošači ovakvih stvari dok se prestanu boriti za minimalac, goli život i rate kredita, a to znači da se nešto strašno revolucionarno mora desiti u glavama onih koji nas najviše kradu. Veća kupovna moć = veća potrošnja. Simple as that.

3 godine
Počinje naplata internetskih sadržaja

Britanski The Times izgubio je gotovo 90 posto svojih Internet čitatelja, ali je zato ostvrio prihod od 120.000 funti (oko milijun kuna) mjesečno, pokazuju kalkulacije Guardiana.

Podaci su ovo koji su izračunati nakon nepuna tri tjedna od uvođenja naplate, a pokažu li se oni pozitivnim po poslovanje, lako je moguće da će i drugi portali s vijestima početi razmišljati o uvođenju pretplate za svoje sadržaje.
PItanje koje ostaje bez odgovora je kako će smanjenje broja čitatelja djelovati na prihode od oglašavanja na Internetu, jer iako se broj posjetitelja smanjio, očito je da je riječ o skupini koja je spremna na plaćanje.
Cijena pretplate za pristup webu iznosi dvije funte tjedno (17 kuna), a prema nekim kalkulacijama čitatelj tiskanog izdanja vrijedi barem 2,5 puta više od onoga na Internetu.

Times uveo pretplatu, izgubio 90 posto Internet čitatelja

3 godine

Izgubio je 90% jer je prvi koji je to uveo. Da ostali vodeći portali isto naprave, dajem ruku u vatru da bi se dobar dio vratio na Times.

Every hole is a goal!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice