Onda si prosao pored mene ;)
Znam!
@ overlord
slažem se ja s tobom.
nije mi jasno otkud je dummy skinuo karte.
ili znači da nokia ima detaljne karte bih, scg ali ih ne želi ažurirati ?
Nemas srece. Ocito da Nokia jos nije mapirala to podrucje. Prijatelj koji je ove godine isao k susjedima mi se zalio da ni na Garminu nema tih podrucja. Probaj potraziti na Internetu jel ima jos kakvih karata za Garmin ili pak za onaj neki Sygic McGuider - mozda nesto nadjes.
NE sada ti kažem u nokia map loaderu pogledaj koliko MB ima svaka karta za određenu državu ako je cca. 5 mb nije detaljna.
BTW. @ logic - nebi mijenjao ovi karte za 1000923849173857218 garmina na nokii
Znam!
Ne znas jer ja nisam bas u Banja Luci ;)
Nemas srece. Ocito da Nokia jos nije mapirala to podrucje. Prijatelj koji je ove godine isao k susjedima mi se zalio da ni na Garminu nema tih podrucja. Probaj potraziti na Internetu jel ima jos kakvih karata za Garmin ili pak za onaj neki Sygic McGuider - mozda nesto nadjes.
Koje podrucje? Banja Luka teslic? Itekako je detaljno mapirano u garminu.
Ja sam ove godine imao potrebe navazati se po selima u Istri i Ovi Maps nas je spasio - ne bi covjek vjerovao da su toliko toga mapirali. A za Garmin/AdriaRoute (ukljucujuci i pravu cestovnu navigaciju, ne ovaj za mobitele) je bilo dobro ako uopce ima selo ucrtano na mapi!
Isao je malo dalje - u Beograd. Garmin mu je bio beskoristan. Mozda da je potrazio druge karte...
Podsjetnik o prekoračenju brzine mi je najgenijalnije od svega koliko kazna za brzinu ti uštedi
Ima razlike izmedju adriroute za mobitele i "prave" uredjaje?
Imao sam i jedno i drugo i brijem da nema razlike. Ali to sam samo ja tako da....
Ja sam ove godine imao potrebe navazati se po selima u Istri i Ovi Maps nas je spasio - ne bi covjek vjerovao da su toliko toga mapirali. A za Garmin/AdriaRoute (ukljucujuci i pravu cestovnu navigaciju, ne ovaj za mobitele) je bilo dobro ako uopce ima selo ucrtano na mapi!
Isao je malo dalje - u Beograd. Garmin mu je bio beskoristan. Mozda da je potrazio druge karte...
Nije mi jasno u cemu je problem. Beograd je takodje vrlo detaljno mapiran. Imao sam potrebu ici tamo i to u izbjeglicko naselje i prema kuci kojoj sam isao vode dva kolska traga, znaci ni nasuta cesta niti bilo kakva cesta nego samo ono sto je auto napravio kad je nekoliko puta prosao i cak i to je bilo ucrtano u kartu i navodilo me.
Ima razlike izmedju adriroute za mobitele i "prave" uredjaje?
Ne znam kakva je inace situacija (kod najnovijih verzija), ali kod onih od otprilike prije godinu dana ja nisam primijetio neke razlike. No, nisam bas toliko ni bio na putu pa...
Nije mi jasno u cemu je problem. Beograd je takodje vrlo detaljno mapiran. Imao sam potrebu ici tamo i to u izbjeglicko naselje i prema kuci kojoj sam isao vode dva kolska traga, znaci ni nasuta cesta niti bilo kakva cesta nego samo ono sto je auto napravio kad je nekoliko puta prosao i cak i to je bilo ucrtano u kartu i navodilo me.
A ne znam - mozda koristio stare karte. Nemam pojma.
Ako je neko raspolozen da uporedimo karte. Ja imam adriroute 3.0 pa mozemo staviti ovdje karte cisto da ljudi znaju sta koja nudi.
@mbaksa
vrlo vjerovatno jer adriaroute 3.0 je vrlo detaljan za bih i srbiju a i prethodna verzija je bila (2.3 mislim, uglavnom zadnja prije 3.0)
Kod garmina je najveća mana šta nema označene jednosmjerne ulice a neko tko ide često na put i bavi se prijevozništvom znači pun kufer a BESPLATAN ovi to ima! To sam pokušavo i objasnit logicu u jednoj od prijašnjih tema! nakon što sam stavio ovi i uvjerio se da je za mene klasu bolji od garmina (meni!). Meni se čini da idemo u OT ili sam u krivu?
vrlo vjerovatno jer adriaroute 3.0 je vrlo detaljan za bih i srbiju a i prethodna verzija je bila (2.3 mislim, uglavnom zadnja prije 3.0)
Nije imao 3.0, onda je valjda imao tu 2.3.
E tu je problem. Adriroute 2.3 je imala dosta lose pokrivenu srbiju i crnu goru jer je postojala posebna SCG karta koja je bila puno detaljnija. Sad se sjetih i gore sam pogresno naveo. Adriaroute to ima objedinjeno cini mi se. Zato je beograd lose pokriven. Banja luka i okolina su odlicno odradjeni i u 2.3 i u 3. Ima navodjenje po kucnm brojevima kao i tuzla i sarajevo cini mi se.
Kod garmina je najveća mana šta nema označene jednosmjerne ulice a neko tko ide često na put i bavi se prijevozništvom znači pun kufer a BESPLATAN ovi to ima! To sam pokušavo i objasnit logicu u jednoj od prijašnjih tema! nakon što sam stavio ovi i uvjerio se da je za mene klasu bolji od garmina (meni!). Meni se čini da idemo u OT ili sam u krivu?
Ne sjecam se toga ali ok. Ja nisam cesto oristio navigaciju al sam ju testirao kud god sam isao. Zagreb, Beograd su pokriveni odlicno, BiH takodje, barem ovaj dio oko Banja Luke. To za jednosmjerne ulice ne znam ali ako ti kazes tako enmam razloga da ne vjerujem. Ja samo govorim svoje iskustvo sa garminom.
Djelimicno tacno. Tek sa verzijom 3 detaljno je pokriveno u adriaroute kartama dok je prije toga bilo detaljno pokriveno u SCG kartama koje su bile poseban proizvod.
To sam i mislio jbg.. nisam se dobro izrazio
Meni se čini da idemo u OT ili sam u krivu?
ma nije ništa OT. razmjena mišljenja.
mene samo čudi da na n97 ne mogu imati ono što imam na 2700 (dobiven za dž - poklon uz oveću kupnju špeceraja)
Nema logika za to to je tacno.
A koja ti je to uopce aplikacija na 2700? To nije Ovi Maps 3.0 - to je neka ranija verzija? Ili sto?
A koja ti je to uopce aplikacija na 2700? To nije Ovi Maps 3.0 - to je neka ranija verzija? Ili sto?
ne znam sad. pogledat ću kad se vratim s posla.
aplikacija predinstalirana. zelena ikona "karte" i karte skinute klikom na ikonu...
EDIT: 0 bodova. ništa ne mogu vidjeti.
uopće nema opciju "o programu"
sta je s nokiom e75?