Nintendo proizvodi zabavu, za razliku od Sony-ja i MS-a, koji proizvode samo hardware.
neznam zasto imam filing da ce Nitendo ovaj put posteno oprat konkurenciju, pogotovo ako ovi ostanu pri odluci da se ne izbacuje nista nova prije 2014g.
BEZIMENI
Da, kao što je to bio slučaj s Gamecubeom.
Nikad neću zaboravit fenomenalne igrice poput "AXELAY","JAMES POND" "YOSHI'S ISLAND" i mnoge druge.NINTENDO RULES!!!
lol, gamecube i n64 su jedine nintendove konzole(virtual boy ne brojim...) koje nisu bile prve po prodaji u svoje vrijeme(a i tad su imali odlicne rezultate)
n64 prvenstveno zbog sonyevog noza u leda, al to si i zasluzio ako ides suradivati sa tom gamadi
Nitendo je kreativniji i zato mi je draži od ostalih. To je dokaz da i bez puno para i bolesnih specifikacija
možeš napraviti odlican proizvod. Svaka cast za Wii, nek nasljednik bude još bolji pa nek se konkurencija brine 
Taman kada se nove konzole iz MSa i Sonyja budu uhodavale, Nintendo ce izdati Wii 3 :P
neznam zasto imam filing da ce Nitendo ovaj put posteno oprat konkurenciju, pogotovo ako oni ostanu pri odluci da se ne izbacuje nista nova prije 2014g.
Znači oprat će konkurenciju s malo jačom konzolom koja neće imati ništa bolju grafiku na 99% igri, ali zato će imati veću cijenu i manje igri u ponudi od već postojeće konkurencije.
Imam osjećaj da će biti propast a ne uspjeh
Mislite da Wii ne bi mogao kao Sony i MS napravit konzolu sa ultra jakim hardwareom i ubacit jedan običan gamepad?
Oni bi to mogli bez problema i vjerujem da bi to dobro napravili. Ali to je Nintendo. Njima to nije dovoljno. Oni traže nešto novo kao što sam rekao nešto što još nije bilo primjenjeno na gaming, ali to je jednostavno nekima neshvatljivo. Da nema Nintenda mislim da bi se zabava u igrama već davno zaboravila.
neznam zasto imam filing da ce Nitendo ovaj put posteno oprat konkurenciju, pogotovo ako oni ostanu pri odluci da se ne izbacuje nista nova prije 2014g.
Znači oprat će konkurenciju s malo jačom konzolom koja neće imati ništa bolju grafiku na 99% igri, ali zato će imati veću cijenu i manje igri u ponudi od već postojeće konkurencije.
Nintendo ima jako puno svojih franšiza koje će napravit za svaku svoju konzolu. Jači hardware znači i više Third party igara pa mislim da ovoj novoj konzoli neće biti problem igre.
Ako se sta iz retroperspektive moze zakljuciti to je da uopce ne pobjeduje "najbolja" konzola s najjacim hardwerom i papirnatim karakterstikama, vec ona dovoljno dobra, povoljna a opet dovoljno inovativna s dobrom podrskom medju devovima, stoga ogromnu prednost dobije ona platforma koja na trziste izadje prva.
Tesko je procjenit sta ce bit sutra a kamoli za godiinu ili vise, ali kao sto rekoh meni sve mirise na veliki povratak Nitenda - ionako oni su tu oduvijek...
Jači hardware ne znači puno više third party igri. Dobar odnos prema developerima, kvalitetni, jednostavni i dobri alati za razvoj, prilika za dobru znače puno igri.
Ako si htio već odigrati te igre već bi ih odigrao - nebi čekao mogućnost da nintendo možda objavi novu konzolu i čekao je kao ozeblo sunce.
Tesko je procjenit sta ce bit sutra a kamoli za godiinu ili vise, ali kao sto rekoh meni sve mirise na veliki povratak Nitenda - ionako oni su tu oduvijek...
Niti jedan put (još od prve generacije konzola koja je počela 1972) ona konzola koja je izašla prva nije se prodala u najviše primjeraka tj. bila prva.
Najvažnije da on owna u prodajnim rezultatima hardwera i glupih dodataka što Nintendu donosi zaradu a ti kao običan potrošač nemaš niš od toga kad godišnje izađe 2-3 dobre igre za wii. Pogledajte šta je izašlo i šta izlazi ove godine za PS3 a šta za Wii od igara i baci to smeće puno prašine od nekorištenja.
Biti ce i backward kompatibilan s Wii 1 igrama....... zasto me to podsjeca na PS2
Nintendo barem radi proizvod. Meni s Wii-em nikad problema, dok isto nemogu reć za PS3, tako da nije samo dobar gameplay u pitanju.
btw. Sony je jedino uspio s PS1 i s PS2 biti kolko tolko originalan, PS3 je čisto kopiranje i furanje na "uber" grafiku koja t jednostavno nije.
Dobar proizvod? Normalno kad se u njemu nema šta grijati LOL . Neznam za druge ali meni moj PS3 60 GB radi dobro još od 2007. Ma, Wii 2 bi trebao biti OK što se hardwera tiće pogotovo jer je slićniji xboxu pa će lako portati igre na njega. Bumo vidjeli. Na Wii me stvarno ništa nije navuklo na kupnju, a želio sam ga kupiti par puta ali zašto kad nemam šta igrati ( tj. nema igri koje meni odgovaraju ) Nadam se da će Wii 2 biti bolji što se toga tiće
U odnosu na današnje top modele atijevih kartica gdje spada R700?
navodno prve slike konzole
Radeon HD 4000 serija
U odnosu na današnje top modele atijevih kartica gdje spada R700?
pretpostavljam da ce se raditi o rv770 ili jacem cipu, znaci nes tipa 4870 recimo, sto je nekoliko puta bolje od kombinacije cell+7800 kad je grafika u pitanju
A R700 čip je koliko sam ja skužio HD4XXX serija desktop grafičkih. E sad vjerovatno će imati neku sviježu verziju jer HD 4XXX je već 2 generacije iza a dok izađe Wii 2 možda i tri. No kad se konzola tiće i to će biti dovoljno da vrte dobru grafiku.
Ah netko bio brži, ali da, trebalo bi biti bolje od xbox-a 360 i PS3-a
A R700 čip je koliko sam ja skužio HD4XXX serija desktop grafičkih. E sad vjerovatno će imati neku sviježu verziju jer HD 4XXX je već 2 generacije iza a dok izađe Wii 2 možda i tri. No kad se konzola tiće i to će biti dovoljno da vrte dobru grafiku.
pa ako rade konzolu za sljedećih nekoliko godina kaj ne stave zadnju generaciju ati kartica koje podržavaju directx 11.
Za dvije godine to će biti slabije nego ps3 sada a da ne pričam kako za tri godine izlazi nova generacija microsoft i sony konzola
koja će vrlo vjerojatno tada imati nekoliko puta jaču karticu od nintenda. Ono, pa ne radiš svake godine novu konzolu ..
pa ako rade konzolu za sljedećih nekoliko godina kaj ne stave zadnju generaciju ati kartica koje podržavaju directx 11.
Za dvije godine to će biti slabije nego ps3 sada a da ne pričam kako za tri godine izlazi nova generacija microsoft i sony konzola
koja će vrlo vjerojatno tada imati nekoliko puta jaču karticu od nintenda. Ono, pa ne radiš svake godine novu konzolu ..
i sta znaci dx11 na konzoli koja nije microsoftova? daj ljudi ne pricajte gluposti
i kak ce biti ikada slabija nego sta je ps3 sada? zar ce joj performanse vremenom opadati?
kakvih cu se ja genijalnih izjava nacitati ovdje
Znaš razvijanje, projektiranje i testiranje hardvera za konzole traje 2-3 dana tako da čim izađe nova generacija kartica odmah mogu napraviti konzolu s njom
i sta znaci dx11 na konzoli koja nije microsoftova? daj ljudi ne pricajte gluposti
i kak ce biti ikada slabija nego sta je ps3 sada? zar ce joj performanse vremenom opadati?
Naravno ne znači ništa ali snaga kartice znači podosta toga i ne možeš mi objasniti da ona serija 4000 je jednako snažna kao nova 6000.
Primjerice kako bi na konzoli vrtila battlefield 3 4000 serija a kako bi istu igru vrtila serija 6000 i u koliko detalja te frejmova?
Isto tako kada se razvijao PS3 s nvidiom 7800 aktualni model kartica za pc je bio serije 6000. Nisu novu konzolu razvijali s dvije generacije starom karticom već s trenutno najnaprednijim chipom koji ima nvidia.
Po meni ovo nema opravdanja ... i da, neće joj vremenom opadati perfomanse nego će vremenom igre biti sve zahtjevnije i zahtjevnije a kartica ograničavajući faktor tj. usko grlo ...
Naravno ne znači ništa ali snaga kartice znači podosta toga i ne možeš mi objasniti da ona serija 4000 je jednako snažna kao nova 6000.
Primjerice kako bi na konzoli vrtila battlefield 3 4000 serija a kako bi istu igru vrtila serija 6000 i u koliko detalja te frejmova?
Isto tako kada se razvijao PS3 s nvidiom 7800 aktualni model kartica za pc je bio serije 6000. Nisu novu konzolu razvijali s dvije generacije starom karticom već s trenutno najnaprednijim chipom koji ima nvidia.
Po meni ovo nema opravdanja ... i da, neće joj vremenom opadati perfomanse nego će vremenom igre biti sve zahtjevnije i zahtjevnije a kartica ograničavajući faktor tj. usko grlo ...
kad je ps3 izasao na trziste tad je vec izasla geforce 8800...
ova konzola je vec tko zna koliko u razvoju tak da meljes gluposti
plus to, s obzirom na nintendovu politiku, konzole su im i stedljive, pogledaj wii samo, cca. 20W u punom loadu, a koliko trosi konkurencija?
4000 vs 5000 vs 6000. Kakve veze ima? Čip će vjerovatno biti malo osvježen a ključna riječ je OPTIMIZACIJA. Pa znate ljudi da se na konzolama da odvrtiti nešto što tek 2X jaći komp vrti bez trzanja.
4000 vs 5000 vs 6000. Kakve veze ima? Čip će vjerovatno biti malo osvježen a ključna riječ je OPTIMIZACIJA. Pa znate ljudi da se na konzolama da odvrtiti nešto što tek 2X jaći komp vrti bez trzanja.
Upravo to! Recimo, xbox 360 je s nama od 2005., ima ATi R500 chip (Radeon X1000 serija) pa ne cujem da se ljudi bune...
Iskreno, nije danas problem u grafici, problem je u nedostatku ideje pa dobivamo nastavke, rebbotove vec prozvakanih fransiza.
Tek sad vidim koliko su pametni. Ovo je još jedna potvrda da se Sony i Microsoft ne trebaju bojati jedan drugoga, vec ovog velikog japanskog diva.
Kad su tek najavili Wii, svi su im se smijali zbog okrljaštene hardware-ske specifikacije, a u principu Nintendo se smijao njima, jer jedini su proizveli konzolu na čijoj su prodaji i zarađivali, a prodali su je praktički jednak (ako ne i veći) broj primjeraka od PS3 i Xbox-a, jer donio je inovaciju i zabavu, a ne samo nabrijanu grafiku.
Činjenica je da konzole jednostavno nisu nit će ikada biti za igrače željne top grafike. Mogu biti možda max 2 godine od izlaska (nitko ne može poreći da je Gears of War na u početku bio grafički najlijepša igra... sve do izlaska crysisa), ali nikako ne više.
I jedina mana koju Wii vuce je to što jedan Crysis 2 i slicne igre neće izaći na njega, upravo zbog preloseg hardware. Ali sada kada Wii 2 izade, opet s nikakvim ulogom u razvoj i opet s zaradom na konzoli, N. će samliti konkurenciju. Kad prodaja krene ludo (a krenit će jer sada Nitendo osim zabave može garantirani i performanse, a ne treba niti sumnjati da će donijeti još nešto inovativno) proizvodaci ce gotovo sigurno portati sve velike PS3/XBOX360 naslove.
A veliki N. će se utopiti u novcu