"Nvidijina platforma Ion i Atom tako koštaju od 75 do 80 solara, što je preko 3 puta skuplje od Intelove kombinacije, premda je Nvidijino rješenje daleko naprednije od Intelovog."
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"Nvidijina platforma Ion i Atom tako koštaju od 75 do 80 solara, što je preko 3 puta skuplje od Intelove kombinacije, premda je Nvidijino rješenje daleko naprednije od Intelovog."
da da solara xD..hahahahaha na sunce kupuješ
dešava se svakome
, več je i kasno, pa su pospani
.
Ali ovo nije pošteno od Intela tjeraju, samo na svoju platformu, ali je to tržišno natjecanje. i nekako se isplati dati za isti netbook 300 kn više a dobije se nešto na čemu se može nešto i zaigrati, a ne samo surfati po netu
Mozda bi nvidia stvarno trebala poceti proizvoditi svoje x86 bazirane procesore.
Mozda bi nvidia stvarno trebala poceti proizvoditi svoje x86 bazirane procesore.
Samo što intel drži patent na te procesore. Ne bi oni ni da ga AMD ima, ali ako ga ne produže svi sudovi svijeta će ih tužiti za monopol.
Smradivi intelovski, dabogda im dosudili još jednu kaznu od par milijardi dolara . 
Pa što Vas smeta što Intel jeftinije daje chipset i cpu nego samo cpu, njihova politika, ionako je taj čipset s grafičke strane smeće. Onaj kome na toj platformi treba "grafika" uzet će Ion. Koliko znam u eSys-u je Ion (kompletna konfiguracija Asrock) skuplji manje od 500 Kuna s PDV-om, a dobiješ dvostruko više radne memorije (2GB/1GB) i dvostruko veći hard disk (320GB/160GB). Ja ću uzeti jedan burazu, jer on niš ne igra osim GTR2, a to bi mu moglo ići na telki s tom konfiguracijom.
Pa što Vas smeta što Intel jeftinije daje chipset i cpu nego samo cpu, njihova politika...
Zato što je ono što rade tačna definicija nelojalne konkurencije - imaš zalihe keša koje ti omogućavaju da prodaješ nešto ispod cene dok konkurencija ne digne ruke, nakon čega ti ostaje ceo tržišni segment. To je u svim civilizovanim zemaljama zabranjeno bar 100 godina. A Intel tu igru igra već bar 10-ak godina i savršeno zna šta radi i dobar je u tome. 
Pa zar nije Intel iz jedne od tih zemalja??? To samo mi "luzeri" pušimo priče o lojalnoj konkurenciji. Jel globalizacija lojalna konkurencija?
Samo što intel drži patent na te procesore. Ne bi oni ni da ga AMD ima, ali ako ga ne produže svi sudovi svijeta će ih tužiti za monopol.
Čudi me što AMD do sada nije izdao nikakvu verziju CPU-a sa ATI grafikom, onda bi intel morao malo početi raditi bolje modele.
Čekaju 32nm proces