e, to je tablet!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e, to je tablet!!
To nije tablet, vec eBook reader.
Ako ima pristup internetu siguran sam da moze sve sto i bilo koji tablet, a uz to je super za citanje knjiga i cak ima tipkovnicu
Ako ima pristup internetu siguran sam da moze sve sto i bilo koji tablet, a uz to je super za citanje knjiga i cak ima tipkovnicu
Ali ako ima crno-bijeli ekran i samo 2 gigabajta hard, definitivno nije tablet..
Ali ako ima crno-bijeli ekran i samo 2 gigabajta hard, definitivno nije tablet..
Znači PC sa crno bijelim ekranom i 2 GB hdd-a definitivno nije PC ?!
E-ink ekran je samo velika prednost, jer za knjige i opcenito citanje sadrzaja sa interneta boje nisu neophodne. Zbog toga ekran skora da i ne trosi struju.
Uz tih 2 GB harda dolazi i mogucnost ustekavanja sd kartica koje idu i do 256 GB, a da ne spominjem sav prostor dostupan na gmailu ili nekom drugom oblaku.
Dok ima pristup internetu i iole ok procesor ovo je puno funkcionalniji uredjaj od bilo kojeg tableta ili atom-powered netbooka na trzistu.
A sad si i sam reko da nije tablet.. al nvm tebi se sve malo pobrkalo.
Znači PC sa crno bijelim ekranom i 2 GB hdd-a definitivno nije PC ?!
E-ink ekran je samo velika prednost, jer za knjige i opcenito citanje sadrzaja sa interneta boje nisu neophodne. Zbog toga ekran skora da i ne trosi struju.
Uz tih 2 GB harda dolazi i mogucnost ustekavanja sd kartica koje idu i do 256 GB, a da ne spominjem sav prostor dostupan na gmailu ili nekom drugom oblaku.
Dok ima pristup internetu i iole ok procesor ovo je puno funkcionalniji uredjaj od bilo kojeg tableta ili atom-powered netbooka na trzistu.
Ovaj acer je eBook reader i nista vise. Nemres instalirat dodatne aplikacije na njega, nema web browser (ako ima, onda nesto tipa kindle za skidanje knjiga), nema touch screen i jos hrpu drugih stvari. Ima wlan/3G radi skidanja novih knjiga. Ti brkas kruske i jabuke...
Ako ima pristup internetu siguran sam da moze sve sto i bilo koji tablet...
Baš i ne.
E-ink znači da nećeš gledati video zbog sporosti osvježavanja ekrana a zbog iste će ti također biti potpuno drugačiji ugođaj kod svih drugih radnji koje si planirao (koa npr. surfanje na internet-u). Neke ljude bi to relativno sporo osvježavanje ekrana (i flickering) stvarno izludilo kod svega osim kod čitanja knjiga. Pitanje je čak i do koje mjere je razvijen web browser u njemu (npr. u Kindle-u je još uvijek eksperimentalna opcija te recimo ne podržava više od jednog prozora pa dosta site-ova koji funkcioniraju uz popup-ove jednostavno ne funkcioniraju itd.). Naravno, da li ćeš ga ti hackirati i staviti nešto drugo na njega (ima neki frajer, ne mogu se sad sjetiti imena koji je relativno jednostavno stavio Ubuntu na Kindle 2. generacije...), to je druga stvar ali sa e-ink ekranom ćeš i tada biti ograničen.
BTW, takav ekran "skoro da i ne troši struju" upravo zbog toga što se osvježi samo kada prvi put ispisuje ekran i nakon toga je slika statična, odnosno ne osvježuje se stalno kao na drugim ekranima pa samim time kad se jedanput ispiše, nakon toga za prikaz onoga što je ispisano uopće više ne troši energiju. Boja baš i nema previše veze s tim.
Naravno, to sve ne znači da svoj e-čitač poput ovoga ne možeš tu i tamo iskoristiti za pregledavanje web-a (izuzev multimedijskih sadržaja) ali reći da je funkcionalankao i svaki drugi tablet (ili čak i funkcionalniji!) je pretjerivanje. Ja ću uskoro imati jedan takav, dok ću za tablet malo pričekati i svaki od njih ima svoju funkciju - e-reader će mi biti isključivo za čitanje a ako ću imati i tablet s njime sigurno neću čitati, ali ću recimo udobno zavaljen u fotelji pregledavati web, video i sl. (sumnjam išta produktivno).