Predstavljen Radeon HD 5830

poruka: 43
|
čitano: 4.412
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen Radeon HD 5830".
3 godine
RE: Predstavljen Radeon HD 5830
mtopol kaže...
Penryn kaže...
mtopol kaže...
šiloman kaže...

po meni skupo,pored 4890 ili 5770 neisplativo....5850 ju odere a nije prevelika razlika u cijenu ......za cijenu se nebrinem...kad dode fermi sve ide 10-15% dolje

A što ako je to ubiti isti chip kao u HD5850 koji ima zakljucane ROP-ove i SP-ove, pa se nekim slucajem to bude dalo odkljucat ( nešto slićno kao kod Phenom II procesora) , onda ce to biti najatraktivnija kartica.

Haha, nisu ti to 6800LE pa da otključavaš Cool

Bilo bi dobro da je tako, ali nemoguće. Izlanuo se

vjeruj mi lako je moguce, nebi bezveze imala vecu potrosnju nego hd5850 da to nije isti chip, a vecu potrosnju ima zato jer radi na vecem taktu, samo su joj zakljucani ROP-ovi i SP-ovi. Ako malo pogledas u povjest postoje HD4830 koje su dolazile s istim chipom kao i hd4850 (znaci 800 SP-ova)

Ali velika razilka je sto grafe nemju konkurenciju a CPU-ovi ih ne idu bas najbolje. Ne vjerujem da bi se ta jezgra mogle otkljcat da ih procesori idu dobro. Ovako moraju nekako privuci kupce zasto bas njihov proc a ne neki brzi intelov.

To naravno rade na take neke nacine sa cijenom i tako. No to je ipak samo moje misljenje

Pozdrav 

Guess again, freakshow. I'm coming back to town, and the last thing that's gonna go through your mind before you die... is my size- 13 boot!
3 godine
mislio sam da će biti jača, ostaje čekat sniženja za hd5850
3 godine

Gledam, čitam, ne vjerujem.....            da još niko nije naposao da TDP nije potrošnja struje! Viče

Kartici su digli takt - od tud nešto veće zagrijavanje

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
3 godine
BlackM kaže...

Gledam, čitam, ne vjerujem.....            da još niko nije naposao da TDP nije potrošnja struje! Viče

Kartici su digli takt - od tud nešto veće zagrijavanje

U testovima ima manje zagrijavanje od 5850 ali stvarno veči tdp

The Thermal Design Power or TDP in short, is the maximum power consumed by a device (graphics card for example) under normal / regular use.

evo ja stavija šta je ukratko

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 22:05 (dery).
4 godine
dery kaže..

U testovima ima manje zagrijavanje od 5850 ali stvarno veči tdp

The Thermal Design Power or TDP in short, is the maximum power consumed by a device (graphics card for example) under normal / regular use.

evo ja stavija šta je ukratko

To i nije tocno ali ajde moze se pretpostaviti da je potrosnja jednaka TDP. TDP je toplina (tocnije toplinski tok ako se gleda jedinica - "W") koju ta komponenta proizvodi.

Ali kao sto sam rekao power consumption ~ TDP.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
4 godine

Gledam malo bench u Bad Company 2, 5830 ima preformanse otprilike podjednake kao GTX260.

http://gamegpu.ru/Action-/-FPS-/-TPS-eng/battlefield-bad-company-2-test-gpu.html

(valja još obratit pažnju na 5770 na 1920x1080 rezi kako kritično za ostaje i po 30 fps-a za njima zbog sabirnice)

everybody lies
4 godine
Core2Duo2 kaže...

Gledam malo bench u Bad Company 2, 5830 ima preformanse otprilike podjednake kao GTX260.

http://gamegpu.ru/Action-/-FPS-/-TPS-eng/battlefield-bad-company-2-test-gpu.html

(valja još obratit pažnju na 5770 na 1920x1080 rezi kako kritično za ostaje i po 30 fps-a za njima zbog sabirnice)

tu se lijepo vidi i da neke kartice imaju previsoku cijenu za ono što nude... baš taj 5770...

Treba li operirati i vaše računalo?
3 godine

Čitao sam da se 2 hd5670 kartice kad se OC-aju da skupa dodju po performansama kao 5850.

Treba malo pričekati da im se snizi cijena pa da budu bliže američkim ili bar europskim, znači oko 650-700 kn.

4 godine

evo za one koji žele vidjeti malo više o HD 5830

Treba li operirati i vaše računalo?
3 godine

Neznam jel ko vidio ali u ADM-u su dobili XFX HD 5830... čovječe pa košta isto ko i HD5850!! Iznenađen

2 godine
Mojo51 kaže...

Neznam jel ko vidio ali u ADM-u su dobili XFX HD 5830... čovječe pa košta isto ko i HD5850!! Iznenađen

Toliko sam platio svoju HD5850 prije 4 i pol mjeseca. Totalno neisplativa kartica...

3 godine
Mojo51 kaže...

Strpi se dok dođu nove cijene za 5850, onda neće koštati isto.Belji se

2 godine

ma kad zašto??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice