Protogon, ime ti je ReFS!

poruka: 23
|
čitano: 1.377
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Protogon, ime ti je ReFS!".
4 godine

To su govorili i za Vistu pa ga nismo nikada ugledali.

Dok ga ne vidim, ne vjerujem da postoji! Kako je ono u X filesima bilo, "Seeing is Believing" ?

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
2 godine
Re: Protogon, ime ti je ReFS!
syncmaster245b kaže...

To su govorili i za Vistu pa ga nismo nikada ugledali.

Dok ga ne vidim, ne vjerujem da postoji! Kako je ono u X filesima bilo, "Seeing is Believing" ?

PR radi svom snagom. Treba prodati novi proizvod (Windows 8) unatoč tome što stari radi dobro.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
2 godine

Ako doista,ali doista želite znati kako će izgledati windows 9 instalirajte si već danas LINUX!

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
4 godine

Vecina featura je vec odavno postoji u Solarisovom ZFS-u, a od nedavno i u Linuxovom Btrfs-u. Dakle ne bih zvao nista revolucionarno ako vec vise filesystema to ima vec implementirano...

I'm not your buddy, friend. I'm not your buddy, guy. I'm not your guy, pal.
21 mjesec

Oracle vec tri mjeseca ima system error na log in stranicama. zar nitko ne cita error logove sa njihovih servera. Koristim zadnju Operu. Probat cu sa ostalim browserima...

21 mjesec

Spor sam nesto radi u Google Chrome.... sorry na double postu novi sam ovdje i ne snalazim se bas... :-D

4 godine
kajmak kaže...

Vecina featura je vec odavno postoji u Solarisovom ZFS-u, a od nedavno i u Linuxovom Btrfs-u. Dakle ne bih zvao nista revolucionarno ako vec vise filesystema to ima vec implementirano...

Revolucionarno je za WINDOWS operativne sustave {#}

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
5 godina
g12356 kaže...

Ako doista,ali doista želite znati kako će izgledati windows 9 instalirajte si već danas LINUX!

je baš, moš si mislit: svaki put kad sam pokušavao početi koristiti ubuntu sam poludio i odustao (a probavao sam bar 5x!). uvijek nastane problem oko neke banalne stvari koju nitko nezna, poput podizanja frekvencije na CRT monitoru na njegovih defaultnih 100hz. i najbolji odgovor koji sam dobio je: pa to je linux - isprogramiraj sam drivere! Oh da, evo, sad ću, samo što nisam naučio programirat samo radi podizanja frekvencije o.O'

Nakon što sam odustao od te nemoguće misije sam ga poželio koristiti za multimediju ali eto za vraga nikako da uspijem instalirati neki codec za video koji super radi na windozama

na kraju sam ga htio koristiti za rad u atuocadu ali ispalo je da autodesk ne podržava linux i da ne postoji autocad zalinux već se mora silovati s Wine-om što je pak bio poseban doživljaj, ravan valjda prodaji sebe u bijelo roblje kako bi postao heorinska kraljica noći

linux - odličan u teoriji ali jednostavno nikako ne uspijeva ispuniti očekivanja

windoze - uza sve mane i šupljine i rušenja (mada se na win7 ne sjećam da sam imao takvih problema), definitivno uber user-frinedly do razine da ga linux nemože gledati ni teleskopom

3 godine
neaktivan

maksimalna duljina naziva datoteke ili putanje: 32K unicode znakova

oprostite na mojoj neukosti i što ne razmišljam "out of the box", ali kome treba 32000 znakova za ime datoteke ?

U kakvim je to scenarijima potrebno ?

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
2 godine
Ges kaže...
g12356 kaže...

je baš, moš si mislit: svaki put kad sam pokušavao početi koristiti ubuntu sam poludio i odustao (a probavao sam bar 5x!). uvijek nastane problem oko neke banalne stvari koju nitko nezna, poput podizanja frekvencije na CRT monitoru na njegovih defaultnih 100hz. i najbolji odgovor koji sam dobio je: pa to je linux - isprogramiraj sam drivere! Oh da, evo, sad ću, samo što nisam naučio programirat samo radi podizanja frekvencije o.O'

Nakon što sam odustao od te nemoguće misije sam ga poželio koristiti za multimediju ali eto za vraga nikako da uspijem instalirati neki codec za video koji super radi na windozama

na kraju sam ga htio koristiti za rad u atuocadu ali ispalo je da autodesk ne podržava linux i da ne postoji autocad zalinux već se mora silovati s Wine-om što je pak bio poseban doživljaj, ravan valjda prodaji sebe u bijelo roblje kako bi postao heorinska kraljica noći

linux - odličan u teoriji ali jednostavno nikako ne uspijeva ispuniti očekivanja

windoze - uza sve mane i šupljine i rušenja (mada se na win7 ne sjećam da sam imao takvih problema), definitivno uber user-frinedly do razine da ga linux nemože gledati ni teleskopom

Eh,dečko,neznam kakav ti to ekran imaš i neznam na kojem forumu si to pitao...

http://www.ehow.com/how_2330226_change-screen-resolution-ubuntu.html

Daa,nemožeš autocad na Linuxu,ali imaš ionako puno drugih cad alata na njemu.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
5 godina
protjeran

Pa neki sustavi za pohranu koriste strukture tipa folder/ unutar foldera/ pa indeksirani folderi/ pa sve to stoji unutar još jednog root foldera aplikacije. U tom slučaju lako ponestane mjesta u duljini naziva/staze datoteke.

Ako npr želiš pohraniti 1000000 fotografija ili nekih drugih datoteka u file sistem onda češ napraviti ovakvu strukturu. Da bi lakše mogao pronaći traženu datoteku i da učitavanje takvog foldera u npr thumbviewu ne bi trajalo 30 min.

A neki ljudi kao ja, vole napiati čitav tekst u naziv datoteke. kao "Nemoj brisati ovaj folder jer unutra su jako bitne stvari/Ovo pročitaj da bi ti se pojasnili zašto se ovo koristi i zašto je cool.txt". zbog toga virtualno neograničen broj u imenu me veseli {#}

Programko http://programko.bloger.hr
3 godine
neaktivan
Programko kaže...

Pa neki sustavi za pohranu koriste strukture tipa folder/ unutar foldera/ pa indeksirani folderi/ pa sve to stoji unutar još jednog root foldera aplikacije. U tom slučaju lako ponestane mjesta u duljini naziva/staze datoteke.

Ako npr želiš pohraniti 1000000 fotografija ili nekih drugih datoteka u file sistem onda češ napraviti ovakvu strukturu. Da bi lakše mogao pronaći traženu datoteku i da učitavanje takvog foldera u npr thumbviewu ne bi trajalo 30 min.

A neki ljudi kao ja, vole napiati čitav tekst u naziv datoteke. kao "Nemoj brisati ovaj folder jer unutra su jako bitne stvari/Ovo pročitaj da bi ti se pojasnili zašto se ovo koristi i zašto je cool.txt". zbog toga virtualno neograničen broj u imenu me veseli  {#}

ok fala :)

ali ja se još držim nekakvih pravila iz Windowsa 95, tako da gotovo nikad ne radim datoteke koje su naziva dužeg od 8 znakova i obavezno ekstenzija s 3 znaka.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
4 godine

Znas kako WORD ponudi ime dokumenta kad ides snimati? E, sad ce ti moci staviti cijeli tekst u naziv (konacno)!

5 godina
zoran123456 kaže...

ali ja se još držim nekakvih pravila iz Windowsa 95, tako da gotovo nikad ne radim datoteke koje su naziva dužeg od 8 znakova i obavezno ekstenzija s 3 znaka.

ustvari su win 95 upravo ti koji su to pravilo dokinuli podržavajući imena do 255 znakova...

2 godine
zoran123456 kaže...
Programko kaže...

A neki ljudi kao ja, vole napiati čitav tekst u naziv datoteke. kao "Nemoj brisati ovaj folder jer unutra su jako bitne stvari/Ovo pročitaj da bi ti se pojasnili zašto se ovo koristi i zašto je cool.txt". zbog toga virtualno neograničen broj u imenu me veseli  {#}

nije poanta samo u imenu datoteke i namingu 8.3 vec u putanji + imenu datoteke

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 10:00 (dns).
3 godine
zoran123456 kaže...

oprostite na mojoj neukosti i što ne razmišljam "out of the box", ali kome treba 32000 znakova za ime datoteke ?

Samo žele dati do znanja kako više nije toliko ograničen sustav. 
Pogotovo u ovom domu gdje se prostor (ne baš ovih mjeseci) jeftino kupuje i nema potrebe za tolikim kompresijama i ograničavanjem 

zoran123456 kaže...
Programko kaže...

Windows 95 zakon, ali ipak mi je draži 98SE,

a što se tiče označavanja ipak danas su exstenzije počele već biti s 4 slova, ti doslovno se držiš u starom dobu {#}

http://www.demonoid.me/users/franjo15
5 godina
Franjo15 kaže...

nema do 95 OSR2 {#}

4 godine
xcat kaže...
Franjo15 kaže...

nema do 95 OSR2 {#}

Ahhh, zar cemo opet se uvuci u raspravu ciji je penisic duzi?

*on topic

Neznam koliko se vas ovdje sjeca WinFS-a, odnosno euforije, najava i prezentacija da  bi naposljetk se odustalo. Imajuci to na umu ja jos ne bih , da tako kazem, pakirao NTFS u penziju.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
3 godine
neaktivan

nitko ga niti ne pakira, plan je:

ReFS će krenuti dostupan isključivo za Server inačicu sustava, dakle Windows Server 8, a slijedit će ga primjena u klijentskim sustavima, te će naposljetku biti i bootabilan.

tako da ntfs će još dugo biti aktualan

kod mene normalno radi.....
2 godine

Možda windows 8 server izađe mjesec dana prije.

4 godine
zoran123456 kaže...

maksimalna duljina naziva datoteke ili putanje: 32K unicode znakova

Cloud - milijarde datoteka koje negdje treba spremiti, ne zaboravi da je Windows Server backbone za npr. Azure ili Office365. Osim toga - think big - ime ne mora biti samo ime, vec datoteka kao takva ili metapodaci - opis datoteke, npr. dokument i cijeli summary ili sadrzaj. Cijelu datoteku mozes teoretski strpati u ime, a ime je, kao sto znamo, indeksirano. Posljedice? Brzina pretrage, automatska kontrola da nema duplikata itd. Zatim duboke strukture foldera - 32k je za cijeli path, tu se brzo skupi par tisuca karaktera.

Ne treba ti 32k u imenu ako datoteke kreiras i imenujes rucno, ali moze itekako biti korisno za raznorazne tehnicke/automatizirane scenarije, neki od kojih mozda tek postanu interesantni u godinama koje dolaze.

5 godina
zoran123456 kaže... 

ali ja se još držim nekakvih pravila iz  Windowsa 95, tako da gotovo nikad ne radim datoteke koje su naziva dužeg od 8 znakova i obavezno ekstenzija s 3 znaka.

Franjo15 kaže...

xcat kaže...

nema do 95 OSR2  {#}

Mis? Ikone? Cemu sve to? {#}  DOS 5.0 FTW!!!  {#}

The owls are not what they seem.
5 godina
protjeran

Kakve veze imaju Win95/98 s duljinom naziva datoteke... To ima veze s načinom formatiranja diska, znaći default na window 95/98 FAT32 na MSDOS-u FAT16 na WindowsNT i svemu novijem NFTS. Ako se dobro sječam na svim njima se mogao odabrati file system.

Memoriske kartice za fotoaparate FAT16, USB stikovi FAT32, ok može i na NFTS al' niste toliko ludi. želim reči da će i win8 sigurno moći raditi s starijim file sistemima pa će te moći imati svoje vanjske diskove i dalje držati na FAT32

Programko http://programko.bloger.hr
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice