Ne vjerujem da je ovaj način bolji za standardnog korisnika..
Zrak se prvo mora podvući pod kučište da bi ušao nutra (s osnovnim veltilatorima)..
Eventualno za korisnike koji imaju hrpetinu diskova pa ionako ne dobivaju puno zraka sprijeda..
Zrak se prvo mora podvući pod kučište da bi ušao nutra (s osnovnim veltilatorima)..
Eventualno za korisnike koji imaju hrpetinu diskova pa ionako ne dobivaju puno zraka sprijeda..
lijep dizajn,dobra konstrukcija,izuzetno osmišljen.Prirodno toplina ide u vis,a uz uz ta dva 180mm venta,ima da bude dobro ohlađen...da ne spominjem dodatne...i jeftin je...
Razmještaj i hlađenje po mom guštu, ali izgled baš i nije.
Zrak JESTE i ispod,pogledaj izdignutost kućišta..samo reci da nemaju pojma što rade...
Raven mi je uvijek bio slaba tocka...
Sve je to divno i krasno, al saugat će prašine u sebe za poludit.
Gledam slike i pokušavam prokužiti gdje tu ide napajanje. I baš mi i neide...
BUY IT...!!!
samo treba održavati ispod čistim i po mogućmnosti ga ne stavljati na pod(ionako je ponižavajuće)
BUY IT...!!!
samo treba održavati ispod čistim i po mogućmnosti ga ne stavljati na pod(ionako je ponižavajuće)
Mora mi ovo uspjeti.
Ma ja ga uzmem,pa neka i stoji prazan ako treba..čisto mi je genijalno kućište za sitne pare...
Ispod diskova, vidi se i kabel koji dolazi iz prostora ispod prednje maske.
Ispod diskova, vidi se i kabel koji dolazi iz prostora ispod prednje maske.
Koliko ja vidim, vertikalno postavljeno, tako da kabal od napajanja izlazi tamo gdje su expansion slot-ovi. Pogledajte, cak ima perforacije za napajanje sa straznje strane.
Jedina zamjerka je položaj napoja jer onda kabel u njega ide bočno.
Kao i Fortress FT02, ima filtere ispred dvaju donjih ventilatora. S obzirom da mu je ispuh manji od usisa, unutar kučišta se stvara pozitivan pritisak te prašina nema kuda drugdje ući osim kroz filtiranu donju stranicu. Tako da ćeš sa ovim kučištem imati manje problema sa prašineom nego sa nekim koji usis ima na boku ili sprijeda.
Jedina zamjerka je položaj napoja jer onda kabel u njega ide bočno.
???
gdje ima (ili će imati) kupiti ovih kučišta?
Kakvu glupost su napravili s ovim okretanjem ploče za 90°...
Zamislite fino šumu kablova koja izlazi iz vrha kučišta...ne hvala.
Kakvu glupost su napravili s ovim okretanjem ploče za 90°...
Zamislite fino šumu kablova koja izlazi iz vrha kučišta...ne hvala.
Jedini razlog zašto ga izbjegavam! 
Velika prednost ovakvog smještaja matične ploče (horizontalno) je što grafička kartica u ovom slučaju stoji uspravno i nema uvijanja pcb-a klasičnog za vlasnike malo većih i masivnijih grafa.
lijep dizajn,dobra konstrukcija,izuzetno osmišljen.Prirodno toplina ide u vis,a uz uz ta dva 180mm venta,ima da bude dobro ohlađen...da ne spominjem dodatne...i jeftin je...
O ukusima se ne raspravlja no meni je ovo kućište odvratno ružno. Ko neki jeftini kineski kazić s kraja osamdesetih ...
Velika prednost ovakvog smještaja matične ploče (horizontalno) je što grafička kartica u ovom slučaju stoji uspravno i nema uvijanja pcb-a klasičnog za vlasnike malo većih i masivnijih grafa.
ne razlog je u tome sta zrak ne struji prvo po graficki pa procesoru nego ako zrak ulazi na sredini kucista i izlazi na sredini kucista
i btw nema ni trunke prasine unutra inace imam raven 02
evo slike http://i427.photobucket.com/albums/pp354/tigerboyce/RV02_stack_effect.jpg
koja pokazuje moje tvrdnje
jos jednom da napisem zrak koji ide kroz graficku izlazi van a NE da poslije topao zrak struji kroz procesor s time da napajanje imam poseban ulaz zraka ( zadnja strana ) i izlaz gore tako da uopce ne zagrijava kuciste
sve ventove u racunalu imam na min hladnjak od procesora mi je ugasen jer nemam potrebu s time ( procesor je e5200 klokan na 3.5 ) da su mi temp jako male pa skoro i min da ne pricam o hdd koji su ledeni
jedina mana je u tome sta ima jako slabo smijesten za hdd ( 02 ) za ovaj 03 ne znam ali ne vjerujem da je losiji nego da je puno bolji
Baljezgate bez veze. Silverstone je uz bok lian li kucista (sto znaci vrhunska ) i vjerujte svaka stvar je na svom mjestu. a sto se tice psu on je smjesten tamo di bi na normalnom kucistu bio backplate. A tek Air penetratori uuuuuuufffffffffffffffffffff...............
Gledajući šumu kabela koja završava na stražnjoj strani mojeg kućišta i onu malu rupicu na stražnjoj strani Ravena, pitam se kako to izgleda u praksi.
Jim, ako ti se da, jel možeš sliknut dupe svojeg kućišta da vidim kako to izgleda "u živo"?
osobno sam pobornik jednostavnijih dizajna bez pretjerano plastike i isprekidanih linija, unutrašnjost ovog ravena je vrlo radikalna, ali za hlađenje izgleda poprilično efikasna. Izgleda mi da je kabliranje malo komplicirano dok se sve ne poštela kako se spada.
Jedan dečec se potrudio testirati Ravena: Link.
evo stare slike ako neces vidjeti ono sta te zanima javi pa ti sutra posaljem
http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=166&jumpto=1728955&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=36&jumpto=754401&sort=asc&view=flat
evo par modova
http://www.maximumpc.com/forums/viewtopic.php?f=37&t=104499&start=0
http://hardforum.com/showthread.php?t=1429251&page=114 ( slican model FT02 ) po meni bolji zbog mogucnosti vise hdd ali dosta skuplji oko 700 kn ako se ne varam
gledao sam da i ja napravim nesto sl ali treba min 600 kn :D bez ventova ne hvala :D
Ova peta slika je točno ono što sam tražio. Dobro izgleda u tvojoj konfiguraciji.
Ova peta slika je točno ono što sam tražio. Dobro izgleda u tvojoj konfiguraciji.
I second Jim, milina, tisina, hladovina, jednom mjesecno izvucem filtere odozdo, propusem i vratim, tako da sto se tice prasine, presretan, a sto se tice kablova, bilo iznutra ili izvana, jednako dobro rijeseno :) Okrenuti dizajn je milina za bilo koju grafu sa turbinom (ili Acc Pro 2 hladnjakom, u mojem slucaju), i tower hladnjaku (prije Orochi, bez venta XD, sad ipak, kako mi je nedostajao jedan slot za grafu zbog coolera samog, Ninja 3 radi svoj posao), moguce rijesavanje vodenog, u tom pogledu voli corsair vodena rijesenja, taman za smjestit :) Hmm, sto se tice "sumice" kablova odozgo, sam sam se uvjerio vec bezbroj puta, ako micem kantu, koliko mi je lakse, sto se ne moram ni saginjati da bi otkopcao sve, ili kako backplate dodatni USB, ili eSata postaju zapravo almost front panel headeri, ili kako izgleda barem 2 nivoa elegantnije, nego da mi se sve vuce po podu, skuplja i racva XD Dvije strapne, tj. cicak vezice, voila, i sve na dohvat ruke :) Hint, ukoliko vam je monitor blizi sprijeda kucista, nego straga, postoje taman prostora, otvori, za provest kabel sa prednje strane gornje maske, po potrebi ;)
Mrrr, Air Penetratori novi bi bili predivan dodatak, ima u Protisu koga interesira, a tek FT02, nima plastike, elegantni zaobljeni rubovi, ali i jednako tako, skuplje, ali, vise nego presretan sa trenutnim RV02 :)