Prva punionica za električne automobile na Liburni

poruka: 8
|
čitano: 1.423
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prva punionica za električne automobile na Liburni".
12 godina
offline
Prva punionica za električne automobile na Liburni

Koji detalj o specifikacijama, protocnosti vozila, podrzanim modelima vozila, ili su se na neki nacin nekompatibilnosti zaobisle? Ne? Ok, moze i u sljedecem tiskanom izdanju. Malo istrazivackog novinarstva ne bi skodilo, u zadnje vrijeme ga nesto fali, a ovo je zanimljiva tema.

 

BTW tu vijest sam cuo jucer na radiju uz jos jednu meni zanimljivu informaciju - trenutno u RH postoji 19 registriranih automobila na elektricni pogon, dok je npr u DE ta brojka skoro 200 000. Tek toliko da stavimo izjavu kako broj vozila iz dana u dan raste u realnu perspektivu.

 

EDIT - zabunom sam ispustio 1 iz 19, ispravljeno..

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 20:31 (kerum).
Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Prva punionica za električne automobile na Lib
kerum kaže...
BTW tu vijest sam cuo jucer na radiju uz jos jednu meni zanimljivu informaciju - trenutno u RH postoji 9 registriranih automobila na elektricni pogon, dok je npr u DE ta brojka skoro 200 000. Tek toliko da stavimo izjavu kako broj vozila iz dana u dan raste u realnu perspektivu.

 

Ne znam kak je u DE ali se kod nas mora placati namet na akumulatore tj na njihovo zbrinjavanje. E sad, dal je to mozda u medjuvremenu ukinuto ne znam.

 

Drugo, mislim da jos nije donesena regulativa (po obicaju) oko cijene struje za aute. Prije jedno 4 godine bile su price da ce se morati uzimati zasebni HEPov prikljucak za auto i da ce biti kaznjivo punit iz "uticnice". Cujte, ova drzava nije se nicega odrekla pa nije blesava niti nameta na stuju za aute.

 

To bu bilo kao i sa plinom, navali narode plin je vrlo jeftin, a kada je dobar dio ljudi presel onda drasticno podignuli cijenu. Jer, kao, nije EU cijena (ko i za sve uvijek kriva EU) {#}. Sada su elektrincni auti jos ok, ali za godinu dvije ce drzava zveknut namete da ce postat neisplativi. Dpc, vec su danas debelo neisplativi jer samo akumulatori kostaju reda 50 000 i vise kn, a sutra ce drzava, sigurno, uvesti nove namete.

 

14 godina
neaktivan
offline
Re: Prva punionica za električne automobile na Lib
mislim da je prije mjesec dana bilo 14 automobila registriranih (na el pogon). ne znam koliko i sta smijem iznositi u javnost, ali hep ce vrlo brzo izgraditi dosta punionica u svim vecim gradovima.punionice su tipizirane i radi ih abb. u zagrebu je postavljena jedna u hepovoj garazi za vlastite potrebe .znam da ne moze puniti teslu s zbog neodgovarajucih protokola,ali mislim da ce to rijesiti. ac dc su punionice.brzo punjenje cca 30 min sporo 8 sati ,ovisno o automobilu i baterijama.
13 godina
offline
Prva punionica za električne automobile na Liburni

Ima još nekoliko zanimljivosti. Naime na TV-u su rekli brzo punjenje 30 minuta i full 3 sata što zvuči solidno krivo. Gledam američke auto novinare i recenzije već godinama i tamo je većina automobila punjenih kod kuće 8-12 sati zbog njihovih slabih 110V, a ako plate dodatno "industrijsku struju" od 220V onda je cca 5-6 sati. Drugi problem su baterije čija zamjena košta kao pola cijene 2-3 godine polovnog vozila. Kao treće bi mogli dodati i sitan detalj da kod njih na vozilo od 40.000$ (što je preračunato u ovdašnje cijene manje za cca 10-15.000$ općenito) država daje oko 8.000$ subvencije.

 

Na to sve bih još dodao i to da su takovi auti njima drugo ili treće vozilo koje im služi za otić' u shopping ili ako imaju sreće do posla ako su tako blizu, a gradovi su im već puni punionica i parkirališta sa potrebnom opremom jer su ogromno tržište koje to lakše amortizira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 17:04 (Mad Ant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Prva punionica za električne automobile na Lib
dovoljno je reci da su autokuce cim je izaslo u javnost da drzava daje subvencije povecali cijene elektricnih automobila... meni osobno odlicna stvar,pogotovo za zagreb i svakodnevno vozikanje na posao i nazad.jedini problem mala ponuda automobila, i naravno cijena..
14 godina
neaktivan
offline
Re: Prva punionica za električne automobile na Lib
Global EV Outlook - International Energy Agency potrazite ovo na googleu,ima nekih zanimljivih informacija...takoder sad ne mogu naci preko moba,ali ima usporedba za europske gradove,ne znam tko je autor (iea ili neka druga agencija)...
12 godina
offline
Prva punionica za električne automobile na Liburni

kolko ja vidim na live streamu je na mjesto za elektricni auto trenutno parkiran neki crveni auto, a posto je parking u centru lovrana uglavnom pun, i to mjesto ce biti zauzeto ponekim benzincem ili dizelasem te tako da i da netko zeli napunit svoj auto, to nece biti moguce. sumnjam da će ih na to sputavat zabrana u obliku prometnog znaka. link na izvor vijesti

 
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Prva punionica za električne automobile na Liburni

Ako smijem primijetiti, govori se o punionici u Lovranu a vijest je popracena slikom iz Opatije.

Think.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice