Kako sad GTX670? Nije li bilo spomena da prvi bude GTX660Ti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A dobro sad to su sve samo glasine, kad če koji model pod kojom oznakom i kad če izač uglavnom dok se Nvidia službeno ne oglasi sa detaljima treba čekat i gotovo.

prokleto zgrtanje para,.. nude jaci model i kad na tom pokupe para onda ce izbacit 660 ti,..
Bilo je da, al nitko zapravo nije znao točnu nomenklaturu nego se samo spekuliralo.
Mene iskreno iznenađuje što kartica (navodno) nije brža od HD7970 jer to znači da će AMD imati najbrži GPU duže od očekivanog.
Bilo je da, al nitko zapravo nije znao točnu nomenklaturu nego se samo spekuliralo.
Mene iskreno iznenađuje što kartica (navodno) nije brža od HD7970 jer to znači da će AMD imati najbrži GPU duže od očekivanog.
Kazu da ce GTX 680 tek za pola godine.
Nvidiji je sad najbitnije da se uvale izmedju HD 7950 i 7970, tj. da zamjene GTX 580 po povoljnijoj cijeni. Suska se oko 350-400$ za GK104. Tahiti Pro je 450$, a Tahiti XT je 500$ za usporedbu.
Kad izadje GTX 680, HD 7970 ce biti stara vijest i svi entuzijasti ce kupovati nVidiju. Tad ocekujem HD 7990 i odmah nakon toga GTX 690 nakon cega ce se rat voditi u revizijama i srednjoj HD 7850/70 i GTX 660Ti klasi.
sta nejde zamjena gtx560ti->gtx670ti? pa onda ak ce ta biti brza od 7970, onda stvarno
Ludo grabljenje para, temeljno dogovoreno izmedju AMDa i Nvidia ali mi je veoma drago sto ne nasedam i sto me ne zanimaju kako koja izadje da imam bas nju.
Da moram da kupim kartu da ne postoji GTX580 Classified uzeo bi obican referentni model sa 3GB ne bi me interesovao kepler a pogotovu ne da kupujem neki sredjnji za koji ce tvrditi da ce biti jaci od GTX580 na papiru. GTX580 znam kako moze da radi to je dovoljno.
I znao sam da ce Nvidia odloziti Kepler je nije tu bas sve tako kako se prica. Samo moze joj se. Ne mora ni da izlazi ni sa jednom jos 6 meseci. Samo spusti cene za 30% Fermia. I narod navali na 580 ponovo za 300e.
20% slabija od AMDa koji kosta 550e. Ne moraju da zure i nek ne zure, nek naprave kako treba.
GTX580 Classified
To care, to je prava roba 
Ma meni je ova moja HD 6950 dovoljna, sve dere na max na Full HD rezoluciji.
Ma meni je ova moja HD 6950 dovoljna, sve dere na max na Full HD rezoluciji.
A E?
Miran sa svojom karticom naredne 2 godine, oni neka izdaju što god ih je volja.
Pozdravljam napredak tehnologije ali ovo već postaje izdrkavanje,
software jedva drži korak za hardwareom.
Nešto si pobrkao:) Možda si mislio da igre nisu prezahtjevne za tvoj hardver, ali
da softver nemože stići hardver... LOL.
EPIC WIN!
Realno,i sa gtx 275 mozes sve igrati u 1920 x 1080 rezoluciji.Iskljucis FSAA i sa 2xAA sve radi savrseno u 50+ FPS-a.A kartica je stara 4 godine.Prema tome o cemu mi pricamo? Sa GTX580 narednih 4 godine nema problema.Sad izlazi Mass Effect 3,igra je mega hit,a mozes je igrati i sa gtx 9800+ u high detaljima. A graficka je stara,koliko ? 6 godina.
Realno,i sa gtx 275 mozes sve igrati u 1920 x 1080 rezoluciji.Iskljucis FSAA i sa 2xAA sve radi savrseno u 50+ FPS-a.A kartica je stara 4 godine.Prema tome o cemu mi pricamo? Sa GTX580 narednih 4 godine nema problema.Sad izlazi Mass Effect 3,igra je mega hit,a mozes je igrati i sa gtx 9800+ u high detaljima. A graficka je stara,koliko ? 6 godina.
Sve je to lijepo (posebno ako ne trebaš directX11 fore) ali ajde ti lijepo samo probaj natočit vodu u čašu sa ovim pljuginom, pa da vidimo
jel šteka softver ili hardver ;)
Evo hvale se kako im je CUDA jako ubrzala stvar, pa je 3 sekunde GTX580 grafa za "Wheel splash animation made by Jignesh Jariwala by using 1.2 Mparts in less than two hours"
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
Dodatna graficka memorija ti nece ubrzati graficki cip. Mozes ti nakrkati i 20 GB na tu svoju grafulju i nece se gotovo nista promjeniti, osim sto ces moci koristiti debilno visoke rezolucije. Graficka memorija sluzi za pohranu tekstura, poligona, te raznih buffera (npr. framebuffer), razliku pocinjes osjecati tek kada je imas nedovoljno, tada kartica neke stvari mora drzati u sistemskoj memoriji i konstantno igrati ping pong prebacujuci podatke izmedu dviju memorija sto je uzasno sporo. Ako imas dovoljno memorije nista vise memorije ti nece ubrzati stvari.
Ista ti je stvar sa radnom memorijom. Ako je imas dovoljno i OS ne mora raditi paging na disk, ubacivanje dodatne memorije ti nista nece ubrzati stvari, pa taman ubacio i 16 GB.
Vrijeme je da se konacno rasciste ti mitovi o grafickoj memoriji.
Dodatna graficka memorija ti nece ubrzati graficki cip. Mozes ti nakrkati i 20 GB na tu svoju grafulju i nece se gotovo nista promjeniti, osim sto ces moci koristiti debilno visoke rezolucije. Graficka memorija sluzi za pohranu tekstura, poligona, te raznih buffera (npr. framebuffer), razliku pocinjes osjecati tek kada je imas nedovoljno, tada kartica neke stvari mora drzati u sistemskoj memoriji i konstantno igrati ping pong prebacujuci podatke izmedu dviju memorija sto je uzasno sporo. Ako imas dovoljno memorije nista vise memorije ti nece ubrzati stvari.
Ista ti je stvar sa radnom memorijom. Ako je imas dovoljno i OS ne mora raditi paging na disk, ubacivanje dodatne memorije ti nista nece ubrzati stvari, pa taman ubacio i 16 GB.
Vrijeme je da se konacno rasciste ti mitovi o grafickoj memoriji.
pa to je upravo meni problem jer graficka vuce dodatnu memoriju od kompa... jer joj nije dovoljna samo njezina........
pa to je upravo meni problem jer graficka vuce dodatnu memoriju od kompa... jer joj nije dovoljna samo njezina........
Jesi li siguran da je upravo manjak memorije u pitanju? Manjak memorije se obicno ne manifestira potpunim zauzecem procesora (bilo grafickog bilo centralnog), jer za vrijeme prijenosa podataka procesor ceka na podatke, te ne radi puno toga.
GTX580 Classified
To care, to je prava roba 
Ja bolje nisam vidio
\o/
Kad izadje GTX 680, HD 7970 ce biti stara vijest i svi entuzijasti ce kupovati nVidiju. Tad ocekujem HD 7990 i odmah nakon toga GTX 690 nakon cega ce se rat voditi u revizijama i srednjoj HD 7850/70 i GTX 660Ti klasi.
hd7990 će bit odgovor na gtx680 koji bi trebao bit perverzija a šta će tek bit gtx690 tj punokrvni gk110
Jesi li siguran da je upravo manjak memorije u pitanju? Manjak memorije se obicno ne manifestira potpunim zauzecem procesora (bilo grafickog bilo centralnog), jer za vrijeme prijenosa podataka procesor ceka na podatke, te ne radi puno toga.
znaci projatelj mi ima indeticne komponete kao ja osim graficke... koja je u njega sa 3 GDDR5... i njemu igrice koje su zahtjevnije rade puno fluidnije nego meni i ima od 5 do 10 fps vise u prosijeku... a memorija mu nikad nije dosla kao meni 99% non stop... cak smo prebacivali karticu iz moje kante u njegovu i obrnuto tako da sigurno pomaze....