Nostalgija...
Računalna prethistorija u Tehničkom muzeju
- poruka: 10
- |
- čitano: 1.538
- |
- moderatori:
F1-IVO
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odlično, posjetit će se!
Zna li možda itko što se desilo sa tvrtkom Ivasim, tj. zašto je propala i u kojim okolnostima? Danas je to tvrtka koja se bavi kemijskom industrijom....
Gdje je cpc 464 glavni konkurent commodoreu, to su najveće računalne legende od sredine 80-tih do kraja 80tih.
odlično, taman sam imao u planu posjet ZGu u prvom mjesecu, ovo dodajem na listu "Obavezno posjetiti" 
Šta bi mi u Bosni tek onda trebali da kažemo na očuvanje povijesti? Možda da imamo dobar izgovor: povijest još nije usaglašena pa je niko ni ne čuva :D
s obzirom na naslov, izgleda da i neki od nas spadaju u tu racunalnu prethistoriju... ali lipo se podsjetit tih prvih racunala, kad ih se jos moglo razumit i s hardverske i softverske strane, od prvog do zadnjeg bita....
Hvala Oleže na infu. Definitivno idem. Odlična prilika za upoznavanje povijesti računalstva za nas mlađe.
Cijena ulaznice također vrlo prihvatljiva (ne piše u članku): 10 kn.
Kao da se zaboravlja kako je praktički jedini pravi muzej računalne povijesti na ovim prostorima u Rijeci otvoren u jesen 2007. godine. I s daleko mnogobrojnijim, i često puno vrednijim eksponatima u stalnom postavu od ove izložbe. Zanimljivo je i to što je većina izložaka potpuno funkcionalna! Lijepo je da je otvorena ova izložba u Zagrebu, zbilja pohvalno... Ali podsjetite i na biser u Rijeci.
Cijena ulaznice također vrlo prihvatljiva (ne piše u članku): 10 kn.
Stvarno prihvatljiva cijena, a posto traje i nakon nove godine mislim da je steta propustit priliku... tnx za cijenu!
Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)