Rast alternativnih preglednika Interneta

poruka: 50
|
čitano: 3.293
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Rast alternativnih preglednika Interneta".
4 godine
RE: Rast alternativnih preglednika Interneta
imilicevic kaže...

Samo je pitanje vremena kada će Google neki od svojih internet servisa ograničiti samo na Chrome. Chrome=Google i taj trend rasta će se nastaviti. Nema tu puno filozofije.

Neće ići. Bilo bi kao i u slučaju MS-a - monopol, kazna i naredba o promjeni poslovne politike. Iako, mislim da Google niti ne cilja na to, sasvim im je dovoljno da zarađuju, preko čijeg god preglednika se prikazivali oglasi... :)

Gledam te!
23 mjeseca
neaktivan
movie kaže...

Tko još gleda koliko rama troši neki program ? Nemam niti jedan comp a da na njemu imam manje od 4GB.

FF mi je prva opcija i druge me ne interesiraju iako ih imam instalirane ...

Ja gledam :))) Pošto eto imam 512 MB :)))

2 godine
paintb0x kaže...
nontryer kaže...

Nikako mi nije jasno zašto je Opera i dalje tako nisko.. ne koristim ju, ali sam probao nekoliko puta i znam o čem se radi, odličan browser..

Firefox i Chrome ulažu mnogo novca u reklamiranje, dok Opera raspolaže znatno manjim budžetom pa je prisiljena sve slati u razvoj samog browsera...

Mozilla ne ulaže mnogo novca u reklamiranje. Već reklamiranje dobrovoljno radi zajednica (Firefox community) i pc portali od kojih su mnogi autori koristili ili koriste Firefox pa rado pišu.

U tome je cela caka Firefoxove reklame. Ljudi ga reklamiraju.

O tome da li Firefox gubi tržišni deo ne bih rekao.

U poslednjih godinu dana Chrome je dobio 40 miliona korisnika, dok je Firefox preko 100!

http://weblogs.mozillazine.org/asa/archives/2010/05/for_every_new_user_o.html

I siguran sam da će rasti.

Kada izađe 4.0 verzija to će biti pravi pogodak.

Totalno novi izgled, brži, stabilniji sa novim opcijama.

Već sada alpha 5 verzija odlično radi i vidi se puno unapređenja.

Ali ima tu još dosta stvari koje će se dodati da bi se poboljšalo i ubrzalo.

Firefox ain't dead.Namigiva

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
3 godine

Opera je najbolji preglednik.

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
3 godine
Dragon23288 kaže...

@promatrac

Da sigurno se ne snalazim sa operom pa mi je bila nestabilna..koliko godina imas ti, 11?

Meni je bila nestabilna, to je sve sto znam. Je li bio problem u njoj ili necem drugom ne znam, ali bila je nestabilna.

40 ako te baš zanima

2 godine
neaktivan

hhh...to je i mene zezalo na cromeu pa sam uspio rjesit..

neznam kako je na safariju ali probaj kliknut desnim klikom na tu crtu i nađi neke opcije..

3 godine

Koristim Chrome vec dobrih dva- tri tjedna zbog sirove brzine, jos samo da dođe par addona s FFa nema sretnijeg od mene.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
2 godine
neaktivan

ja sam prije uvjek koristio IE jer jer mi je bio stabilan...FF me privlacio izgledom i onim glupastima ali je kadkad bio spor i znalo je zastekat.. sad koristim crome i to mi je najbolje od svih malo je pre jednostavan ali je zakonCool

2 godine
Promatrač kaže...
Dragon23288 kaže...

@promatrac

Da sigurno se ne snalazim sa operom pa mi je bila nestabilna..koliko godina imas ti, 11?

Meni je bila nestabilna, to je sve sto znam. Je li bio problem u njoj ili necem drugom ne znam, ali bila je nestabilna.

40 ako te baš zanima

Ok, 40..i govoris nekome da se ne zna sluziti web - preglednikom, pa je zato nestabilan? Odakle ti temelji za to da nekog vrijedjas tako? Za mene je to uvreda. Bavim se aktivno 6 godina informatikom, tocnije programiranjem i odrzavanjem racunalnih mreza, i necu trpiti da mi netko nadimka promatrac insinuira da mi se preglednik rusi jer se ne znam njime sluziti.

Nije 6 godina puno, ali dovoljno da ne trpim takve gluposti.

Koristio sam je dosta dugo, sporo se pokrece, rusi se pri zatvaranju, i ima problema sa dosta web stranica. To su moji dojmovi i iskustva, nemam razloga lagati! To sto uglavnom nije tako, ne znaci da meni nije bilo, a pricamo ovdje o osobnim iskustvima jel tako?

Iako i dalje podrzavam taj browser, jer vecina najboljih stvari u danas popularnim browserima dosla je upravo iz Opere, tipa tabovi, speed dial, i tako dalje.

4 godine
Ponovo sam procitao clanak, nigdje se navodi. Evo trenutno osobno saljem sve postove preko ipod toucha i safarija dok lezim doma na bolovanju. Krasna stvarcica ovaj umanjeni iPad ;-)
3 godine
Dragon23288 kaže...
Promatrač kaže...
Dragon23288 kaže...

@promatrac

40 ako te baš zanima

Ok, 40..i govoris nekome da se ne zna sluziti web - preglednikom, pa je zato nestabilan? Odakle ti temelji za to da nekog vrijedjas tako? Za mene je to uvreda. Bavim se aktivno 6 godina informatikom, tocnije programiranjem i odrzavanjem racunalnih mreza, i necu trpiti da mi netko nadimka promatrac insinuira da mi se preglednik rusi jer se ne znam njime sluziti.

Koristio sam je dosta dugo, sporo se pokrece, rusi se pri zatvaranju, i ima problema sa dosta web stranica. To su moji dojmovi i iskustva, nemam razloga lagati! To sto uglavnom nije tako, ne znaci da meni nije bilo, a pricamo ovdje o osobnim iskustvima jel tako?

Iako i dalje podrzavam taj browser, jer vecina najboljih stvari u danas popularnim browserima dosla je upravo iz Opere, tipa tabovi, speed dial, i tako dalje.

Ne znam zašto sam te uvrijedio i malo me iznenadila ta tvoja žestina.

Ne razumijem kako sam nekog uvrijedio s tom izjavom.

Osobno koristim operu već duže vrijeme i još uvijek ne znam sve o njoj, to što se baviš informatikom ne znaći nužno da znaš sve i o svemu .

4 godine
icecold kaže...

Mozilla ne ulaže mnogo novca u reklamiranje. Već reklamiranje dobrovoljno radi zajednica (Firefox community) i pc portali od kojih su mnogi autori koristili ili koriste Firefox pa rado pišu.

Morao se nekako stvoriti Firefox community.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
2 godine
paintb0x kaže...
icecold kaže...

Morao se nekako stvoriti Firefox community.

Onda bi to "ulaže" trebalo da bude ulagala.

Kao što rekoh. Nije im potreban više marketing. Ljudi ga sami rade umesto njih.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
2 godine
Promatrač kaže...
Dragon23288 kaže...
Promatrač kaže...
Dragon23288 kaže...

@promatrac

40 ako te baš zanima

Ne znam zašto sam te uvrijedio i malo me iznenadila ta tvoja žestina.

Ne razumijem kako sam nekog uvrijedio s tom izjavom.

Osobno koristim operu već duže vrijeme i još uvijek ne znam sve o njoj, to što se baviš informatikom ne znaći nužno da znaš sve i o svemu .

Ispricavam se ako se cinim zestok, ne mislim nista lose. Ugl, ne znam sve o svemu, ali znam koristiti internetski preglednik, s time bi se slozili jel tako? Srdim se jer kazem da mi je neki internetski preglednik bio nestabilan i onda mi se kaze da se s njim ne znam sluziti, da se nisam snasao ili sta si vec rekao.

Kako god nebitno ionako. Ja koristim Chrome, ti Operu, obadvojica sretni.

2 godine
Dragon23288 kaže...
Kako god nebitno ionako. Ja koristim Chrome, ti Operu, obadvojica sretni.

Blago vam se, obojici:-) Ja moram imati sve moguće browsere i njihove verzije/derivate da vidim jel' mi kôd kompatibilan:-(

23 mjeseca

dobio želju i ja komentirati browsere...

moram priznat od kad sam probao operu u verziji... čini mi se 7, ne skidam se s nje. mislim da sam probao sve nabrojane browsere i opet se vratio na operu.

firefox mi radi sporo zbog addonova, ie ni ne pomišljam koristit, a chrome - sve super, ali tu mi fale stvari koje su integrirane u operu (adblock, rss reader, mail, mouse gestures, notes, bookmark here i slično...) a da bih ih iste imao u ff-u morao sam instalirati addonove...

safari na win platformi - čemu to uopće???

mišljenja sam da se korisnici koji prijeđu na operu, ako pregrme početni osjećaj nepovoljne promjene, jer eto, navikli su nešto drugo, neće vratiti na staro...

(to ne vrijedi za developere jer je 'web developer' addon za ff nenadj**iv)

što se tiče stranica koje ne prikazuju dobro, jednostavno ih izbjegavam - i ne fale mi....

eto, moja dva filira...

3 godine

Opera je najkvalitetniji browser od navedenih.

IE koristim samo kad instaliram win novi da skinem operu, firefox moram imai zbog Battlefield Heroes-a...

Opera na svim testovima ima najvece rezultate, osim na googlovom, gdje nekim cudom, chorme ima najbolje rezultate.

Prije sam korsitio FF, al kad sam poceo Operu koristiti, nikad vise ni na jedan drugi, pogotovo ne na Chorme koji mi se uopce ne svidja.

4 godine
neaktivan

Evo ja imam instalirano: Opera, Safari, FF, Chrome i naravno IE.

Chrome koristim za surf jer mi je najbrzi i apsolutno mi nista vise ne treba od onog sta pruza (priznam imam cak tri addona Smijeh ).

FF korstim samo zbog WebDev i FireBug addona (tu i tamo ak nes neradi).

Ostali mi sluze samo za provjeru jel mi prikaz ispravan.

Zbog sveg navedenog uopce me nezačuđuju ove brojke...

EDIT:

Evo bas san maloprije otisa pogledat sta ima od addona za Chrome i gle

https://chrome.google.com/extensions/detail/bfbameneiokkgbdmiekhjnmfkcnldhhm Smijeh

"The Web Developer extension adds a toolbar button to the browser with various web developer tools. This is the official port of the popular Web Developer extension for Firefox written by the same person."

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 2:12 (lp.studios).
23 mjeseca
Veliki Brat kaže...
Neće ići. Bilo bi kao i u slučaju MS-a - monopol, kazna i naredba o promjeni poslovne politike. Iako, mislim da Google niti ne cilja na to, sasvim im je dovoljno da zarađuju, preko čijeg god preglednika se prikazivali oglasi... :)

Ako se sjećaš Wave je u početku bio samo za Chrome pa su kasnije počeli s pluginovima za ostale browsere...

GIS/GEO freak
23 mjeseca
lp.studios kaže...

Evo ja imam instalirano: Opera, Safari, FF, Chrome i naravno IE.

Chrome koristim za surf jer mi je najbrzi i apsolutno mi nista vise ne treba od onog sta pruza (priznam imam cak tri addona Smijeh ).

FF korstim samo zbog WebDev i FireBug addona (tu i tamo ak nes neradi).

Ostali mi sluze samo za provjeru jel mi prikaz ispravan.

Zbog sveg navedenog uopce me nezačuđuju ove brojke...

EDIT:

Evo bas san maloprije otisa pogledat sta ima od addona za Chrome i gle

https://chrome.google.com/extensions/detail/bfbameneiokkgbdmiekhjnmfkcnldhhm Smijeh

"The Web Developer extension adds a toolbar button to the browser with various web developer tools. This is the official port of the popular Web Developer extension for Firefox written by the same person."

Pa Chromeov Developer Tools je zaista genijalan! Meni kao developeru pravo osvježenje.

GIS/GEO freak
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice