Kad će više napravit tu antimateriju da naprave impulsni,warp pogon i fotonska torpeda pa da budem kapetan enterprise-a???
Antimaterija rade, ali iskoristivost nije najbolja. Uz današnje znanje, korištenje antimaterije kao goriva ima sljedeće probleme:
- Mala korisnost procesa proizvodnje
- Nemogučnost prizvodnje večih količina
- Sigurnost
Da, samo što ta pretpostavka i nije sasvim točna. Naime razlika u godinama postoji samo kada putujemo brzinom c, smanjenjem te brzine c na brzinu <<c, to se gotovo poništava, tako da bi razlika u vremenu npr. na tvom satu kojeg si nosio sa sobom i na satu nekoga sa Zemlje bila zanemariva. Znam da zvuči neshvatljivo, ali to sam čuo na jednom od kolegija iz fizike (od profesora koji je jedan od suradnika u CERN-u), malo je komplicirano za objasnit.
Jesi ga iskomplicirao. Dok ti putuješ brzinom blizu brzine svijetlosti, postoji razlika u brzini protoka vremena. Kad smanjiš brzinu na <<c nema razlike u brzini protoka vremen, bez obzira koliko daleko od Zemlje ti bio (osim jako male razlike zbog razlike u gravitaciji). Ako je meni prošlo 25 godina dok si ti putovao brzinom blizu c, a tebi 1 godina, meni je proteklo 24 godine više. Recimo da si negdje došao i tamo stojiš godinu. Ta godina je prošla i meni i tebi, ali od kad si krenuo sa Zemlje meni je ukupno prošlo 24 godine više (meni 26, tebi 2). Kreneš natrag prema Zemlji brzinom blizu c, opet postoji razlika u protoku vremena. Recimo da putuješ opet istom brzinom, meni prođe još 25 godina, a tebi još jedna. Konačno dođeš na Zemlju i staneš. Sad nam vrijeme protječe jednako brzo, ali od kad si krenuo sa Zemlje, meni je prošla 51 godina, a tebi tri. Ako smo bili vršnjaci, sad sam 48 godina stariji od tebe.
Ono što je komplicirano i uključuje promjenu brzine je objašnjenje zašto je meni prošlo više vremena, a gibanje je relativno. Kako ne postoji apsolutno gibanje i mirovanje, te je sve jedno da li se ja gibam ili ti, ljudima izgleda da je ova razlika u protjecanju vremena paradoks. Ključ je u tome što si ti mijenjao svoje stanje, odnosno brzinu gibanja.
A je li se itko od ovih velikih stručnjaka u cernu sjetio tu energiju uhvatit, ili je možda čak i iskoristit?
Nisam veliki stručnjak al mislim da su proizveli puno više energije nego što su je potrošili i to puno više.
E da, a jel mi netko može reći o kakvoj se energiji točno radi?
Hvata se antimaterija, ali to su mizerne količine iskoristive samo za proučavanje. Ako misliš da je moguće dobiti više enegrije nego uložiš, onda si u krivoj temi.