mislio sam da je novi mac mini ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Celeron??? are you kidding me.... Mogli su barem Intel core i3 prosle generacije... A da ne velim 16 gb ssd, sto mozes s tim...Osim ak ce sve bit namjenjeno da bude u oblaku. Nikad nebi to kupio.
i ja čim sam vidio sliku. Čini se da su sličnosti s postojećim uređajima posve slučajne.
Da sam u koži Tim Cooka, moram priznati da bi i mene ovo lagano iritiralo ... u svijetlu trenutnih pregovora o uzajamnom licenciranju mogli su biti i malo suptilniji u oponašanju baš svakog apple dizajna ... sve skupa je pomalo komično.
Ovakve stvari trebalo bi bojkotirati.
Onda nikad nisi vidio Mac! LOL
Ovo je drugih boja, promijenjenih dimenzija glupljih karakteristika - Chrome kompjuteri su gluposti zapravo, ali samsung je dobro odradio svoje i napravio komp lijepog izgleda s propisanim karakteristikama i visokom cijenom.
Da sam u koži Tim Cooka, moram priznati da bi i mene ovo lagano iritiralo ...
Da sam u koži Tim Cooka, vjerojatno me ništa ne bi iritiralo...
Opaa, jel to neki novi prijenosni DVD PLAYER? 
Ovo je idealna prilika za napravit test jer se na istu masinu moze stavit Win, Linux i ChromOS. Nesto mi govori da ce rezultati biti vrlo ociti. Jedva cekam prve testove.
Ovo je idealna prilika za napravit test jer se na istu masinu moze stavit Win, Linux i ChromOS. Nesto mi govori da ce rezultati biti vrlo ociti. Jedva cekam prve testove.
Sve super, za namjenu koju je predvidjen Celeron je odlicno rjesenje (ipak uredjaj ne ovisi o bateriji) ali mogli su se malo potruditi oko kutije. Misljenja sam da je ovo namjerno u svrhu provokacije.
Apple stvarno pretjeruje u pokusajima da drugima zabrani design koji je i sam ukrao ali ovo je stvarno previse.
K
iz tlocrta da ... :D
da ali postoji i nemala razlika u cijeni izmedju ARM rjesenja od jucer i ovog danas ($50 naspram $330)
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Ovo je stvarno neki krizanac mac minia i iphonea. Samsung je velika firma, ogromne novce vrte. Covjek bi ocekivao da mogu dizajnere platiti ?
Pocmi sve to stavljat na VIAu pa ces doci vrlo blizu. O brzini da ne govorim.
Celeron??? are you kidding me.... Mogli su barem Intel core i3 prosle generacije... A da ne velim 16 gb ssd, sto mozes s tim...Osim ak ce sve bit namjenjeno da bude u oblaku. Nikad nebi to kupio.
Slažem se :) ne znam ćemu to
Apsolutno pokriva sve potrebe prosjecnog korisnika. Internet, dokumenti, mail, glazba, filmovi....
Nikakve potrebe za jacim hardwareom nema jer to samo donosi dodatnu potrosnju i zagrijavanje.
Kompatibilan je sa postojecim x86 aplikacijama i operativnim sistemima.
Slabiji procesor znaci i nizu cijenu.
Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
Apsolutno pokriva sve potrebe prosjecnog korisnika. Internet, dokumenti, mail, glazba, filmovi....
Nikakve potrebe za jacim hardwareom nema jer to samo donosi dodatnu potrosnju i zagrijavanje.
Kompatibilan je sa postojecim x86 aplikacijama i operativnim sistemima.
Slabiji procesor znaci i nizu cijenu.
Dodatnu potrosnju?? Pa svaki noviji procesor (svake sljedece generacije) tezi imati manju potrosnju u "W" nego prethodnik. Sto pricas?
ahhahahahahha ... pa stvarno su faking lejmeri ... da se radi o nekoj xy firmi bilo bi mi jasno, al ovo je stvarno jadno i neozbiljno.
ahhahahahahha ... pa stvarno su faking lejmeri ... da se radi o nekoj xy firmi bilo bi mi jasno, al ovo je stvarno jadno i neozbiljno.
To je sve namjerno :) marketing
Sigurno je namjerno ali nije marketing nego pravna bitka. Samsung jedan trzisno nezanimljiv proizvod namjerno oblikuje identicno kao Appleov kako bi ovi mogli birati hoce li istresti ogromnu lovu na tuzbu kako bi zabranili prodaju uredjaja koji se i ovako nece dobro prodavati i koji Samsungu ne znaci nista ili ce bez tuzbe sutke prepustiti svoj design. Niski udarac od strane Samsunga ali u tom odvratnom tuzakanju fair play odavno ne postoji a ovi iz Applea nek se zapitaju ko je kriv za to.
Ne znam zašto se trude uopće izdavati uređaj za koji ne vjeruju da će se dobro prodavati. Možda bi bilo bolje da su što se toga tiče bolje kopirali apple.
Ovo je zaista smješno, postoji već hrpa dokaza da samsung svjesno kopira apple, od industrijskog dizajna, nastupa, ui ja, brandinga, do poslovne strategije ...
naravno sad će se javiti netko da je ovo sasvim uobičajeno dno mini pc ja 
Ne znam zašto se trude uopće izdavati uređaj za koji ne vjeruju da će se dobro prodavati. Možda bi bilo bolje da su što se toga tiče bolje kopirali apple.
Ovo je zaista smješno, postoji već hrpa dokaza da samsung svjesno kopira apple, od industrijskog dizajna, nastupa, ui ja, brandinga, do poslovne strategije ...
Pa odgovor na ovo sam ti napisao u ranijem postu. To je koncept kakve svaka tehnoloska firma izbacuje. Ne prodaju se ni oni Honda roboti pa novi model stize svako malo. Ovdje su izdavanje tog uredjaja iskoristili za jos jednu prljavu igru u pravnim spletkama. Apple je sam kriv za to i sad ce malo jesti ono sto je sam p*sro tuzakanjem i pokusajem zabrane prodaje mobitela sa zaobljenim uglovima i ravnim ekranima kakvi su postojali puno prije nego je Apple opce usao u taj segment elektronike. Samsung je tu pravnu bitku dobio i sad ce na osnovu te presude namjerno banalizirati Appleov design i ne bi me cudilo da uskoro pocmu proizvoditi ves masine u obliku iPhonea samo kako bi umanjili unikatnost i pozeljnost tog designea. Akcija i reakcija. Zamisli da sad svaka firma koja je imala neki proizvod na kojeg iPhone lici ide tuziti Apple i zabraniti im prodaju? Da imamo samo jednog proizvodjaca automobila sa xeon svjetlima, samo prvog koji je osmislio preklopive retrovizore, da Alfa Romeo zabrani prodaju svih automobila kojima je kvaka vrata u zadnjem nosacu...
Cinjenica je da se onoga ko je dobar kopira i Apple nista problematicno u toj cinjenici nije vidio dok nije on postao dobar. Onda je pocelo pametovanje i rezultat je ovo iz clanka.
Pa odgovor na ovo sam ti napisao u ranijem postu. To je koncept kakve svaka tehnoloska firma izbacuje. Ne prodaju se ni oni Honda roboti pa novi model stize svako malo. Ovdje su izdavanje tog uredjaja iskoristili za jos jednu prljavu igru u pravnim spletkama. Apple je sam kriv za to i sad ce malo jesti ono sto je sam p*sro tuzakanjem i pokusajem zabrane prodaje mobitela sa zaobljenim uglovima i ravnim ekranima kakvi su postojali puno prije nego je Apple opce usao u taj segment elektronike. Samsung je tu pravnu bitku dobio i sad ce na osnovu te presude namjerno banalizirati Appleov design i ne bi me cudilo da uskoro pocmu proizvoditi ves masine u obliku iPhonea samo kako bi umanjili unikatnost i pozeljnost tog designea. Akcija i reakcija. Zamisli da sad svaka firma koja je imala neki proizvod na kojeg iPhone lici ide tuziti Apple i zabraniti im prodaju? Da imamo samo jednog proizvodjaca automobila sa xeon svjetlima, samo prvog koji je osmislio preklopive retrovizore, da Alfa Romeo zabrani prodaju svih automobila kojima je kvaka vrata u zadnjem nosacu...
Cinjenica je da se onoga ko je dobar kopira i Apple nista problematicno u toj cinjenici nije vidio dok nije on postao dobar. Onda je pocelo pametovanje i rezultat je ovo iz clanka.
Djelomično da, ali Honda robot je ulaganje u robotiku kao budućnost. Honda je izrazito propulzivna firma i Asimo je samo maskota njihovog odjela za robotiku koji je zapravo ogroman i koji sigurno proizvodi profit.
Samsung / Apple slučaj je i dalje na sudu i nagodba nije postignuta na zadnjem susretu. Isto tako doba crnik kockastih smartphonea sa malo zaobljenim rubovima prolazi i uskoro će svima biti jasno da to NIJE jedini mogući dizajn UIja, telefona i tableta i da je apple što se look and feela generalno bio u pravu.
Familiar form factor. But all small computers are built with circular openings in the bottom, right? It's a natural method of construction. How else would you build such a thing?