SCO nestaje sa scene

poruka: 12
|
čitano: 945
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "SCO nestaje sa scene".
2 godine
SCO nestaje sa scene

Karma im se osvetila...nek se to dogodi svim patent trolovima.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
5 godina
SCO nestaje sa scene

Tako je!

Sljedeci nek su Google i Apple...

{#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
2 godine
Re: SCO nestaje sa scene
SupremeCommander kaže...

Tako je!

Sljedeci nek su Google i Apple...

{#}

Google baš ne toliko,ali samsung da...a apple je zaslužio crash & burn kao najveći patent troll...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 11:21 (g12356).
22 mjeseca
protjeran
Kakvi su ovo novinari...koriste se pojmom trol.
Odmah sam izgubio volju za daljnim citanjem

Oprostite sta aje OT, ali mora sam ovo napisat
5 godina
moderator

Pa tako glasi termin - patentni trol (patent troll - http://en.wikipedia.org/wiki/Patent_troll). Zašto bi to bio problem?

This space for rent!
5 godina
SCO nestaje sa scene

Ma problem je postojanje a ne nazivi patent trollova ! Smislio bi ja još par desetaka slikovitih naziva za njih... {#}

Nego jel ovo istina da Microsoft masno zarađuje od Androida na temelju nekih davnih tužbi ?

5 godina
Enkidu kaže...

Nego jel ovo istina da Microsoft masno zarađuje od Androida na temelju nekih davnih tužbi ?

Ili nikad nisu nis zaradili na prodaji svojih uredjaja. Sto su uopce sami proizveli? Kin? {#}

"po nekima je Microsoft iz tog izvora do sada više zaradio nego od svih mobilnih uređaja koje su oni sami proizveli i prodali."

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
5 godina
moderator

Skoro pola miljarde dolara za fiskalnu 2012: http://articles.businessinsider.com/2011-09-29/tech/30216822_1_htc-microsoft-android-device.

BTW, s obzirom da je to čista zarada, bez troškova, zaključak u ovom tekstu je glupost, jer je to 15% čiste zarade (2,86 milijardi), a ne samo mrvica od 75 milijardi ukupnih prihoda koji se onda prebijaju s rashodima. 

Edit: 

Evo nešto noviji podaci: 

http://www.gottabemobile.com/2012/08/07/microsofts-collected-patent-royalties-dwarf-windows-phone-sales/

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 16:08 (Drago).
4 godine
Enkidu kaže...

Ma problem je postojanje a ne nazivi patent trollova ! Smislio bi ja još par desetaka slikovitih naziva za njih... {#}

Firme pristaju plaćati Microsoftu naknadu za korištenje Googleovog sustava Android zbog navodnog kršenja intelektualnog vlasništva jer su se nagodili sa Microsoftom da bi izbjegli skupe i dugotrajne sudske procese (HTC, Samsung, Amazon...). Sve to plaćaju korisnici Android uređaja a Microsoft ubire stotine milijuna dolara. Microsoft si je omogućio dominantnu poziciju jer je preuzeo kontrolu nad cijelim Android operativnim sustavom u čijem razvoju nije sudjelovao (a nije imao ni vlastiti konkurentan proizvod) i samo je tlačio one koji su ga odlučili upotrijebiti u svojim uređajima. Patenti služe za zaštitu intelektualnog vlasništva, dakle za obranu a ne za napad u organiziranoj kampanji. Google je na svom blogu izjavio da Apple, Microsoft i Oracle vode neprijateljsku, organiziranu kampanju s ciljem povećanja cijene uređaja baziranih na Androidu koristeći prividne patente. Nitko nije ni znao o kojim se patentima radi. Barnes & Noble se jedini odlučio suprotstaviti Microsoftu a javnosti je otkrio te banalne patente koje im je Microsoft dostavio

(ti patenti opisuju samo trivijalnu funkcionalnost bez ikakvog koda ili tehničkih detalja):

• Pozadinsko učitavanje slike
  • Tabovi
  • Ručke kod označavanja teksta
  • Bilješke elektroničkih dokumenata
  • Oponašanje unosa mišem koristeći uređaje koji nisu miš (svaki touchscreen uređaj ikada proizveden?!)
  • Indikator učitavanja sadržaja u internetskom pregledniku

http://www.extremetech.com/computing/105113-microsofts-android-bullying-revealed-by-barnes-noble

http://androidcommunity.com/barnes-noble-reveals-microsofts-android-patents-in-detail-20111114/

Nije mi jasno kako MS nije iskopao bolje patente a ne ovih par isprdaka s obzirom da je tvrdio da im Linux krši preko 200 patenata. Barnes & Noble je tražio od američkog ministarstva pravosuđa da se pokrene istraga o Microsoftovom iskorištavaju monopolističke pozicije, onemogućavanju konkurentnosti i inovativnosti...

Microsoft je vidio da nema nikakve šanse i da može samo naj*bati pa se odlučio nagoditi. Barnes & Noble i Microsoft sada surađuju. Microsoft je odjednom odlučio uložiti 300 milijuna dolara u novu podružnicu Barnes & Noblea specijaliziranu za proizvodnju čitača elektroničkih knjiga i tableta Nook!!! Obe strane su zadovoljne, B&N je profitirao a Microsoft ipak može i dalje nastaviti zarađivati na Androidu i ucjeni ostalih proizvođača.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 19:56 (DragonShit).
5 godina

Najzanimljivije je da se android fanboyi odma dižu na zadnje noge kad se spomene Apple,

a istina je da nas po džepu udara Microsoft, a ne Apple

SCO je zaslužio ovo što ih je snašlo, da su na vrijeme shvatili što tržištu treba

Linuxa danas možda ne bi ni bilo, ali bi Unixa bilo posvuda

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 17:38 (segregator).
5 godina
segregator kaže...

Najzanimljivije je da se android fanboyi odma dižu na zadnje noge kad se spomene Apple, a istina je da nas po džepu udara Microsoft, a ne Apple

Nema smisla da se bune protiv Microsofta jer kupnjom svakog Android uredjaja financiraju M$. Da ne vole Microsoft, ne bi kupili Android nego Ajfon... Lose-Lose situacija.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 17:58 (SupremeCommander).
5 godina
SCO nestaje sa scene

U pm ovo o Microshitu i Androidu stvarno nisam znao... Već sam zna da su zlo carstvo ali ovo je stvarno svinjarija, ko da ja zarađujem na branju šljiva na Tajlandu... A Google i Apple su jednako zla carstva, čini se da bilo koja kompanija koja naraste prevelika ode u klinac u moralnom smislu (nije da su male firme poštene ali veći mogu radit šta god žele and get away with it).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice