Statisticki prikazi su dio statisticke podrske s Google-a
koja se za svakog vlasnika nekog sjedista nudi besplatno.
Vise o tome na
http://www.informatika.buzdo.com/s936.htm
Pozdrav
Statisticki prikazi su dio statisticke podrske s Google-a
koja se za svakog vlasnika nekog sjedista nudi besplatno.
Vise o tome na
http://www.informatika.buzdo.com/s936.htm
Pozdrav
Hmmmmm, otkud je ta statistika, me likes it? To neki opensource ili se u sklopu nekog cpanela?
Google Analytics
Žvaka za seljaka, rekao bi narod. Družim se sa sedmicom na nekoliko mašina s podosta različitim hardwareom od kad je izašla, kante različitih namjena, od HTPC-a, laptopa, pa do kućnog file servera na Atom platformi. Tek mogu za laptop konstatirati da radi sretnije nego pod Vistom, a ostalo banana koja mi se krvi napila. Da ne nabrajam, uglavnom, bugova i nedovršenih drivera ko u priči, da ne pričam o mutavluku mreže i mrežnih servisa koje treba uštimavati uzduž poprijeko da bi sve bilo koliko-toliko brzo i efikasno kad se uparuje s Linux mašinama i OS-ovima prije Viste - mislim na brzine transfera preko gigabitne infrstrukture, brzinu konekcije preko Windows sharea (SAMBA), NFS i ostalo. Power management uz gomilu smeća koje su potrpali u Task Scheduler je smiješan i kontradiktoran svojoj svrsi, a uz to masa ljudi ima problema. Faktički nema stvari koje sam se uhvatio, a da sedmica radi bolje i/ili "ispravnije" (ajmo reći po defaultu, makar sam s ovim jako blag) od pokrpane Viste već i sa SP1, osim laptopa za koji da se potrudim nađem i odgovarajuće drivere koji nebi ni na tom laptopu radili problema pod Vistom (HP 6715b). Mislim, tragedija je da Nvidia još nije izdala ispravan driver za sedmicu koji bi akcelerirao Aero na više od jednog monitora na x64 verziji, i još veća tragedija što driver za Vistu x64 radi kako treba. A onda ne rade CUDA i ostala čuda. O ATI driverima i mutavluku oko TV izlaza da ne govorimo. OK, nije to do MS-a, ali sve to skupa čini (ne)uporabljivi OS. Našao sam okolo kod ljudi već i previše hardwarea koji uopće nije podržan pod semicom. I na kraju pitanje čemu sve to trenutno ? Što je nekome interes, razbucati sve što je radilo ili se natjeralo da radi, pa uvjeravati mase da je ovo novo najbolje, da se bez toga nemože, pa kupiti lovu, ili napraviti nekakva istinska i opipljiva poboljšanja hvale vrijedna, pa da kompovi konačno rade i nešto novo, nešto bolje ? Ja mislim da ovo prvo, a i dobro mi jutro. Hvali se i pjeva o semici ko da je sveta krava. A ja kažem tehnika narodu. Pa nek se to sve skupa prodaje kako se got hoće bolje, no ja ću ozbiljniji sud o sedmici dati tek nakon SP1 i najmanje još godinu dana peglanja, baš isto kao što je bilo s Vistom, a o XP-u da ne govorim. Ti koji na sva usta trube o sedmici ko o svetoj kravi i eldoradu ziher ne rade ništa žešće na kompu od onoga što bi im i generički besplatni install neke Linux distribucije ponudio bez da u to ulože i minute poštelavanja, i lipe para.
Žvaka za seljaka, rekao bi narod.
...
Moj stari niti ne zna šta je CUDA, niti ga to zanima, čak niti nema instalirane ATIjeve drivere ako se ne varam, nego su gore Microsoftovi. Laptop se preko HDMI-a može spojit na LCD tv bez problema, trebalo mi je sat vremena da to složim - 55 min da odem do trgovine, kupim kabel i vratim se doma, i 5 min da upalim laptop, upalim tv upiknem kabel inamjestim na tvu HDMI input, i radi! Što se tiče aera na više monitora:
. Compiz je iznad Aera x1000 tak da, uopće ne znam čemu taj aero služi, nema niti 2% CF-ovih mogućnosti. 98% ljudi koristi OS za: zabavu (igranje), internet, pisanje, uređivanje tablica i slično, chat, email, gledanje filmova (i sa kompom spojenim na tv) itd. Njima više od toga ne treba. I njima sve to radi. Nas ostalih 2% inžinjera/programera/administratora/itd. kojima treba više, moramo se snać nekak, ili koristiti stari OS koji je uglavnom full podržan i sve cake su već uhodane, ili koristimo alternativan OS. Recimo, moj bratić radi kao inžinjer u firmi koja proizvodi robote za industriju i sl. Na laptopu se vrti XP, a ne Vista ili 7, zašto? Pa zato jer su sigurni da na XP-u sve radi kao podmazano. Uostalom, sam si reko, 7 je OS za narod (zasada). Mislim, zna se na ćemu se 90% top 500 najjačih računalnih sustava na svijetu vrti...
EDIT: I starom sam isto ostavil XP, radi jednog egzotičnog komada hardvera koji koristi, jer naravno za 7 još nema drivera.