ja bi ju odmah kupio umjesto ajfona sam da imam love
To ubiti niti nije mobitel, već tablet i zato ima malu skupinu korisnika kojima to treba..
Ja imam osjećaj kao da ni nepostoji. Jako se slabo o njoj priča...
Pošto već vijesti kopirate sa Engadgeta dajte barem ispravite pogrešku koju su i oni napravili i prepravite sa 5 mjeseci u 5 tjedana... Nevjerojatno
Kada bi bio jeftiniji najprije bi njega uzeo ali je preskup
Da..super mašina, ali preskupa...
Kada bi bio jeftiniji najprije bi njega uzeo ali je preskup
Da..super mašina, ali preskupa...
A sta bi vi, masinu ali da je za badava?
Pa i Desire i Nexus One i HD2 tolko kostaju pa se puno bolje prodaju..nije cijena problem sigurno..nesto je drugo..neznam sta!
Prevelik mi se čini mob, isto kao i N97, cigla i pol! Prešao sam na male mobitele, a tipkanje pisma na toj tipkovnici mi sliči na kaznu.
I ja sam je htjeo kupit upočetku ali premalo aplikacija ima za n900
I ja sam je htjeo kupit upočetku ali premalo aplikacija ima za n900
Prevelik mi se čini mob, isto kao i N97, cigla i pol! Prešao sam na male mobitele, a tipkanje pisma na toj tipkovnici mi sliči na kaznu.
N900 nije mobitel. Cak ga ni Nokia ne prodaje kao "mobitel".
Ja imam N97mini (nije bilo nazalost obicnih kad sam produljivao pretplatu) i moram ti rec da uopce nije pre velik. Od tipkovnice, displaya pa do tezine samog aparata, sve je kako treba.
+ osjetno je manji od N900.
pre malo aplikacija je razlog zašto sam odustao od nokie
prije sam imao sve najjače modele nokie ali od zadnjih godinu dana sam odusto od nokie upravo zbog premalog broja aplikacija
kako sada stvari stoje vjerovatno jako, jako, jako dugo neću kupiti nokiu
nokii bi bilo pametno da odustane od symbian os i prijeđe na mobile os koji je raširen i ima jako veliki broj developera
prije sam imao sve najjače modele nokie ali od zadnjih godinu dana sam odusto od nokie upravo zbog premalog broja aplikacija
nokii bi bilo pametno da odustane od symbian os i prijeđe na mobile os koji je raširen i ima jako veliki broj developera
Pa ok Symbian OS je postao smece u zadnje vrijeme, ali fora je u tome sta N900 koristi Maemo OS!
ja isto sam odusato zbog premalog broja aplikacije i ne svida mi se bas symbian,prije je bilo dobar,sad je malo ipak zastario
Ma kakav symbian? Maemo OS?!
N900, dame i gospodo, je doslovno -utimate gadget-, a podrske tj. softvera ce biti samo vise, pogotovo jer je izasao novi update 1.2, sa novim QT.
Upravo na navedenom uredaju vrtim Debian image, modificiran za Maemo. Od aplikacija npr. u istom se vrti Openoffice, Gimp i slicno.
--Najjaci uredaj--
Screenshot:
To je "frend" kojeg sam spomenuo u svom postu ;)
S obziro m da je Maemo linux u biti aplikacija zapravo ima na bacanje... Meni je uređaj zakon, ali si ga ne mogu priuštiti nažalost.
Inače radi se o prodaji prvih 5 tjedana, a ne mjeseci. Bugovci kasne 2 dana sa vijesti u odnosu na Engadget i još prenesu krivo :)
N900, dame i gospodo, je doslovno -utimate gadget-, a podrske tj. softvera ce biti samo vise, pogotovo jer je izasao novi update 1.2, sa novim QT.
Upravo na navedenom uredaju vrtim Debian image, modificiran za Maemo. Od aplikacija npr. u istom se vrti Openoffice, Gimp i slicno.
--Najjaci uredaj--
Screenshot:
Daj reci jesi probao igrat DOS igre na njemu? Mislim da ima neki DOS emulator..
Da, mozes preko Dosbox porta ili dici full sistem preko Bochsa.
Mene trenutno zanima Spoonwep/wpa - frontend za Aircrack.
Ovo i nije bio uređaj namijenjen za široke mase.
Ostalo mi se baš i ne komentira što ste pisali. N900 će postati povjest i moćan alat developerima?
--Najjaci uredaj--
Screenshot:
Sve je to divno i krasno, znao sam i otprije da je Maemo mocan, tipa mozes otvorit terminal kao u punom linuxu, vrtit mkv filomve, open office paket, gimp i ostale fine programe...no to je sve prakticki beskorisno na tako malom(s obzirom na desktop) ekranu, pa je prakticki stiskanje po menijijma (u npr Gimpu-u i Open Office-u) prava nocna mora ;)
Sramota da toliko ljudi kupuje Iphone,a niko nece da izdvoji novce za ovu masinu :)
--Najjaci uredaj--
Screenshot:
Sve je to divno i krasno, znao sam i otprije da je Maemo mocan, tipa mozes otvorit terminal kao u punom linuxu, vrtit mkv filomve, open office paket, gimp i ostale fine programe...no to je sve prakticki beskorisno na tako malom(s obzirom na desktop) ekranu, pa je prakticki stiskanje po menijijma (u npr Gimpu-u i Open Office-u) prava nocna mora ;)
Poanta je samo da se moze , tj. 'proved my point' , nista vise. ;)))
Ovo je očito bila neka vrsta pilot-programa za ispitivanje tržišta, a kakvi su rezultati pokazati će vrijeme.
Velika baza Linux programa ne znači puno prosječnom korisniku jer Linux nije prvenstveno namjenjen mobilnim uređajima (za razliku od konkurencije) pa je upravljanje prstima na aplikaciji namjenjenoj upravljanjem mišom sve samo ne brzo i ugodno. Ali je svakako hvale vrijedan projekt.
Meni je dosta to da sam ja jedan od tih 100 tisuća...
Meni je dosta to da sam ja jedan od tih 100 tisuća...
ljubomoran sam...tak da znaš 
Imam dojam da se Nokia nije snašla nakon pojave pametnih telefona, prije svega iPhone-a, da će uskoro doći do masovnog prelaska s bedastih telefona na pametne, jeftine Andoroid telefone i da bi Nokija mola propasti. Jednostavno više nisu sexy.