Slovenski T-2 diže cijene Internet pristupa

poruka: 58
|
čitano: 5.170
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Slovenski T-2 diže cijene Internet pristupa".
3 godine

kad čitam ove komentare shvačam koliko smo mi jadna država da dopustimo takav monopol jednoj švabskoj firmi. kako je jedan rekao T-scum više zaradi kod nas nego u cijeloj velikoj britaniji s tim da ne ulaže ništa u infrakusturu. opet su igrali/igraju nečiji interesi jer ovo je nedopustivo. država bi trebala imati moč i utjecaj nad time. kad se samo sjetim one nedavne vijesti da plačamo najskuplji internet na svijetu.. nakon što smo prodali sve te firme (HT. Ina i sto drugih) država je u večim dugovima nego ikada. šta kada više nečemo imati šta prodavati??

edit: da ne spominjem da mi se ovo go**o od Tcum-a zadnjih mjesec dana stalno ruši, pogotovo predvečer. jel to samo meni ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 13:39 (alien).
3 godine

Možemo samo sanjati o prestanku monopola jer su sklopili vražji ugovor sa T-com-om, a Mudrinić se ugnijezdio i uživa privilegije kakve rijetko tko uživa u Hrvatskoj. Ugovor nam neće nikada otkriti jer su gavjerovatno potpisali na 30 ili 50 godina tj. dok ne propadnu ti kablovi koje smo mi sami postavili i platili i ne znam kaj bi reko... muka mi je. A sve to samo da bi nas priznala Njemačka. Kao što se prodao Ericsson da bi nas priznala Švedska. Znam da će neki reći da izmišljam, ali tako je bilo dogovoreno. Europa je ta koja nam kroji budućnost i crpu lovu iz nas. Koju mi banku imamo? Ode sve banke strancima. Sve je njihovo, samo su postavili naše ljude da nas fino još "stišću". Toliko o europi. Ne želim na Balkan, tamo je tek rasulo, ali sad smo robovi europe i biti ćemo još dugo. Što mislite zašto oni odugovlače sa ulaskom Hrvatske EU, samo zato da nam ne moraju ponuditi uvjete kakve imaju susjedi i da na naše tržiše uleti neki drugi ponuđač recimo Internet usluga.... :(

Jedinu šansu imaju oni koji postavljaju svoje kabele, ali to funkcionira samo u gradovima + određeni kvartovi. Metronet troši naša firma i nenormalno su skupi, a upload torrenta mi je jedva 100KB na 10/10Mbit. Limitiraju, a nemaju zakonsko  pravo to limitirati. a za portove da ne pričam, tragedija živa. Nagradili su nas sa 5 ili 6 porteva jer smo im dugo vrijeme partneri... ono 6, WTFFFFFFF.

Ma koliko hrvati voljeli "pljuvati" po slovencima mislim da su puno pametniji od nas. Kod nas bi i brat brata sjebo. Kad nas nije cilj zaraditi 10lipa, već zaraditi (opljačkati) 10kuna.

gg slo :)

ps. skoro da i nemam što više prodati, još nam je more ostalo... budemo i to sjebali.

Ali to sam se i ja pitao, pa j+bemu, sve smo im prodali i dužni smo milijarde eura i stalno idemo u minus... pa što su napravili sa novcem??? Aha... ajmo zbrajat jahte u kojima se određeni ljudi voze, a jedan od njih nam je i Sanader. A Jadranka jadna sve ove godine bila njegova desna ruka i ništa nije znala o ničemu. Jao jao. To je kao da muž vara ženu cijeli život, a žena kao ne zna... la la la. Žena zna kad ju muž vara samo šuti jer se ne želi razvest od njega. Isto to vrijedi i za našu Jadranku, miriši joj lova pa se trudi ostati što duže na vlasti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 13:11 (zbuzanic).
2 godine
RE: Slovenski T-2 diže cijene Internet pristupa
cekpi kaže...
Drazen kaže...
 Metronet nam je nudil 10/10 za cca 1000kn bez telefona. VOIP su hteli jos zet 350kn po liniji!

metronet svojim biznis korisnicima naplacuje i otvaranje portova na ruterima (otvaranje i mjesecni pausal) ROTFLMAO

Ali zato mali poslovni korisnici imaju iste cijene optike kao i privatne osobe i ja im zahvaljujem na tome :)

3 godine
mrxa1 kaže...

samo se zapitajte šta biste vi radili da ste u mogućnosti kontrolirat cijene tržišta...svi bi mi muzli cijene na prometu, brzini, neopravdanim raznoraznim preplatama.

čovjek kad je ugnjetavan osjeća potrebu za pravdom i poštenjem i misli kako bi baš on bio bolji. možda i bi netko ali to je valjda tako minoran postotak da je zanemariv :)

Zato je najbolje čestitat časnim ljudima u t-comu šta nam pljačkaju državu i usporavaju razvoj i izgradnju infrastrukture.

Evo od mene jedan: Svaka čast dečki!!! /lete konfete i svira star wars theme/

Proud to be shited on by t-com (to si ti)

Random chance seems to have operated in our favor.
3 godine

ma nije sve tako ljepo kod nas kako izgleda. kao prvo, T2 je jako zakržljala firma. U našu zgradu instalirali su svoju optiku več prije dvije godine, a još nema priključka. servis jim je jako loš. Vrlo se često događa da padne linija i nema je danima...pa ako si poslovni subjekt i vezana ti je sva komunikacja na T2...znam za par firmi koje su prekinule ugovor sa njima zbog stravično slabog servisa. Što se tiče infrastrukture - nije je gradio T2, nego Gratel i kad - tad doči če i u HR, jer su se namjenili biti veliki provajder via optičkih kabela na Balkanu. T2 bi trebao propasti i na njegovo mjesto uči neka propulzivna firma, jer su ovi totalni nesposobnjakoviči, ali su bar natjerali naš TCom (ili ti Telekom, koji je još u našem vlasništvu, fala bogu) da počne sa inštalacijama optike po Sloveniji, a pošto smo več u startu imali flat-rate, postavljen je neki minimalni nivo pristupa, ispod kojeg ne ide nitko. Izgubljenih je samo 10 godina kad je Telekom bio monopolist i skoro je uništio konkurenciju, koja se još danas muči. Inače drugi veliki provider su Željeznice, jer imaju razgrananu infrastrukturu optičkih kablova (za želježničku signalizaciju) i dosta su pouzdan partner (po mojim informacijama), a Elektro Slovenije, koji upravlja električkim žicama več neko vrijeme razmišlja da postane i ISP provider. Biče još interesantno.

ja vam samo želim, da uleti netko i napravi dar-mar sa optikom, jer je to minimum, a ne DSL 7mbs/0.5 mbs...

ne zaboravite, europska komisija je pristup brzom internetu označila za ljudsko pravo!

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.
3 godine
JozicA kaže...
tnakir kaže...
Buffer Overflow kaže...

Ja bi takvu cijenu i brzinu samo zbog uploada. Dobro, ne mogu se žaliti na optimu jer omjer usluge i cijene je odličan. Telefon/5Mbs flat/tv 70 programa za 260 kuna je odlično.

Ti imas srecu da ti je Optima dostupna. Velikom broju korisnika nije. Kao ni meni. Inace bi vec odavno presao na drugog operatera... 

Ma kakva sreca da mu je Optima dostupna, nikad vise na Optimu, ni da je za 1kn mjesecno, problemi s pucanjem veze, neradi vecinu vremna, korisnicka podrska 0, i to sve pred blagdane najcesce,a svaki petak popodne pocme pucat veza pa do ponedjeljka i tako vec par mjeseci, sva sreca sto mi isteklo 2godine pa sam raskinuo ugovor pocetkom sijecnja ove godine, i eto neki dan me zovu iz Optime da li sam zadovoljna s uslugom i da li sada sve radi, naravno da radi ali sam sad na TComu a skoro mjesec dana nisam na Optimi, tip ostao paf preko telefona,nije imao pojma da sam raskinuo ugovor (primjerak raskida imam kod sebe), pa onda toliko o azurnosti Optima telekoma.

I nikad vise na Optimu...nikad vise ...

Nikad se nisi pitao da je mozda problem u tebi, odnosno zici s kojom ni t-com ni optima nemaju veze? Ja s optimom nikakvih problema a korisnik sam skoro 3 godine...

Pucao mi je link u pocetku, tad su mi linijsku brzinu drzali na 17mbps... nazvao sam ih, objasnio u cemu je problem, spustili su linijsku na 12mbps i od tada radi besprijekorno, bez pucanja ikakvih... u 3 godine sam mozda ostao 2-3 puta bez neta kratkorocno (pol sata- sat vrmena) tak da tvoje iskustvo nije jedino, ima pozitivnih i negativnih situacija, problem se uvijek da rjesiti, smao treba na tome poraditi :)

3 godine
feelgood kaže...
JozicA kaže...

Ma kakva sreca da mu je Optima dostupna, nikad vise na Optimu, ni da je za 1kn mjesecno, problemi s pucanjem veze, neradi vecinu vremna, korisnicka podrska 0, i to sve pred blagdane najcesce,a svaki petak popodne pocme pucat veza pa do ponedjeljka i tako vec par mjeseci, sva sreca sto mi isteklo 2godine pa sam raskinuo ugovor pocetkom sijecnja ove godine, i eto neki dan me zovu iz Optime da li sam zadovoljna s uslugom i da li sada sve radi, naravno da radi ali sam sad na TComu a skoro mjesec dana nisam na Optimi, tip ostao paf preko telefona,nije imao pojma da sam raskinuo ugovor (primjerak raskida imam kod sebe), pa onda toliko o azurnosti Optima telekoma.

I nikad vise na Optimu...nikad vise ...

To ovisi o kvartu. Di si ti?

Slična stvar je kod mene u Maksimiru s AMISom. Tu AMIS koristi staru opremu i stalno puca i telefon i internet. Kod sestre u Novom Zagrebu AMIS ima bolju infrastrukturu i ekipa oduševljena.

Pa greska moze biti u kombinaciji modem - bakar, ne mora biti nuzno greska u opremi u centrali...

3 godine
mrxa1 kaže...

samo se zapitajte šta biste vi radili da ste u mogućnosti kontrolirat cijene tržišta...svi bi mi muzli cijene na prometu, brzini, neopravdanim raznoraznim preplatama.

čovjek kad je ugnjetavan osjeća potrebu za pravdom i poštenjem i misli kako bi baš on bio bolji. možda i bi netko ali to je valjda tako minoran postotak da je zanemariv :)

Nikad nije problem u covijeku kao pojedincu, problem je u covijeku koji reagira na podrazaje drustva i systema koji njime upravlja, koji ga odgaja i kontrolira... nekad je to radila crkva(neke jos uvijek) a danas to radi system koji se naziva demokracijom. Ako te ista zanima o tome i zelis shvatiti kako stvari funkcioniraju pogledaj ova dva dokumentarca...

http://www.zeitgeistmovie.com/

2 godine
protjeran

Zato se svi korisnici T-com usluga trebaju pobuniti i svoje nezadovljstvo iskazati DDoS-om na njihove stranice. Smijeh

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
3 godine

Uh...teško bi mi palo da je takva situacija kod nas.

2 godine

A šta drugo reći nego kakva država, takav i internet.

Što se tiče brzine, mi smo prčija, zemlja koja kleči pred strancima i koja će učiniti sve da opljačka vlastiti narod (pod zemlju mislim na vladajuće).

A ti Nijemci su jedni od najvecih gubitasa u Europi i samo ih zarada u hrv drži na životu. Cuclaju iz nas milijarde a nitko se ne buni...zalosno

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 15:29 (nkdz).
3 godine

Ova vijest zapravo i nije za objavu bas uopce jer ljude samo baca u ocaj bezveze, bolje da se ne spominje ionako ko da dolazi iz nekog drugog planeta u drugoj galaksiji . Nevinašce Zamisli kakvo je to poskupljenje sa 146 na 180 i nesto kuna kad se radi o 100/10 vezi, pa to je brutalno prema ovome kaj mi tu placamo 235 kuna zajedno s telefonom u najefninijoj varijanti Flat interneta ajme koja banana za krepat.NevinašceCool

3 godine

mene samo zanima gdje je moj post...bit će da me netko il cenzurira il mi idem blago rečeno na živce...napisao bih ponovo što sam i u tom postu ali jednostavno nemam volje to ponavljat pošto je bilo poduže...

http://www.youtube.com/user/zgd2006
3 godine
feelgood kaže...

Slična stvar je kod mene u Maksimiru s AMISom. Tu AMIS koristi staru opremu i stalno puca i telefon i internet. Kod sestre u Novom Zagrebu AMIS ima bolju infrastrukturu i ekipa oduševljena.

U Maksimiru sam, imam AMIS 3 u 1 i nemam problema. Ni ranije kad sam imao 2 u 1 nije bilo problema s internetom, samo je ponekad pucala tel. veza u slučaju kad ssam se javio na stari tel. i poziv je dolazio s HT-mreže. Koliko sam shvatio, HT je postavio jako mali limit između podizanja slušalice i uključenja zvučnika, koju taj telefon nije mogao odraditi, pa se odmah prebacivalo na signal "zauzeto". Diverzija im je zamalo uspjela, no bežični tel. je radio bez greške pa sam posumnjao u AMIS-ovu krivnju. Zanimljivim arsenalom caka raspolaže HT kad nekom treba pokvariti rejting. Na veze sigurno puno utječe kvaliteta svakog pojedinačnog kabliranja koje je pod kontrolom HT-a, a manje operateri sami.

2 godine

Možda bi došlo do nekih promjena kad t-com bude imao jako mali broj korisnika. No to je skoro nemoguće jer su njihove veze skoro svugdje pristupačne a i većina ljudi zna samo za t-com

Prodajem Logitech G500 nov,neotvoren za 400kn
2 godine
neaktivan

ma t-com sranje nad sranjima imam ga već 4 godine  nedaju mi da pređem niti na jedan drugi  pa sam prisiljen koristit taj

sve super sve 5 brzina 4mbit do 12 mj. i samo odjednom pala na 2mbit  zovem zašto  kažu u vašem kvartu ima dosta korisnika pa smo prisiljeni djeliti brzinu jer ste daleko od centrale i još kažu mi da vama povećamo brzinu veza bi vam pucala , uredno na računu piše da plaćam 4mbit a koristim 2mbit

i da ja sad da hoću sebi uzeti paket s najvećom brzinom oni bi to napravili stavili na račun da plaćam nabržu brzinu a ono opet 2mbit

ma to sve HRVATSKA MAFIJA

3 godine
Salle kaže...

ma t-com sranje nad sranjima imam ga već 4 godine  nedaju mi da pređem niti na jedan drugi  pa sam prisiljen koristit taj

sve super sve 5 brzina 4mbit do 12 mj. i samo odjednom pala na 2mbit  zovem zašto  kažu u vašem kvartu ima dosta korisnika pa smo prisiljeni djeliti brzinu jer ste daleko od centrale i još kažu mi da vama povećamo brzinu veza bi vam pucala , uredno na računu piše da plaćam 4mbit a koristim 2mbit

i da ja sad da hoću sebi uzeti paket s najvećom brzinom oni bi to napravili stavili na račun da plaćam nabržu brzinu a ono opet 2mbit

Sorry..ali ne mogu se suzdržati LOL LOLSmijeh

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
3 godine
Salle kaže...

Stari moj, ti ne plaćaš 4Mbita. Ti plaćaš DO 4Mbita...

T-Com brzina, FLAT T-Com brzina, FLAT
Faith is only fiction.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 21:30 (D4RKL1NG).
2 godine

Ne moze li drzava sada uvest optiku pa iznajmljivat operaterima koji hoce, a t-shrot neka ima svoje tj. nase bakrene  zice ? I problem rijesen. Cak i kod nas zeljeznice po cijeloj drzavi na prugama imaju razvucenu optiku. To je dobar pocetak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 22:17 (acarnoje).
3 godine

Slovenija: 100/10Mbps = 182,75kn

Krapina: 768/128Kbps = 179,45kn

Sramota...

3 godine
D4RKL1NG kaže...

S tim "*ebi ga, imas DO 4Mbita" mi je već pun ku'a! Ja (kuc, kuc) imam 4Mbita, ali...

Kad tankaš auto, stavljaš benzin sa DO 95 oktana? Pa ako ima 50, "*ebi ga, lijepo piše DO"?

Plaćaš struju iz utičnice DO 220V?

Plaćaš kruh DO 500g? Pa dobiješ (malo) pecivo?

Plaćaš... itd, itd...

Ljudi, postoje stvari koje se zovu tolerancije. Ova stvar "DO", a da nigdje nije definirano "OD" može proći samo našim operaterima...

Sako cera bolje, sako jutre huje!
3 godine

Ja sam sa Iskonom zadovoljan, ali već bi im bilo vrijeme da malo povećaju brzine paketa.

Ja imam 5MBps (i zaista je tolika brzina) već nekih 2 godine uz istu cijenu (200kn Duo paket skupa sa telefonom), a prije su svakih godinu i nešto pomalo dizali brzinu Neodlučan

Nadam se da će ove godine malo revidirat pakete pa ako već ne spuste cijene da bar dignu brzine za kakvih 30-50%.

Lijep pozdrav ;)
3 godine

PredatoR kaže...
D4RKL1NG kaže...

Ljudi, postoje stvari koje se zovu tolerancije. Ova stvar "DO", a da nigdje nije definirano "OD" može proći samo našim operaterima...

Uzeo si mi riječ iz ustiju. Ja sam idealan primjer za to što govoriš. I to trpim godinama.

Mojih "do 4Mbit" je 6 puta sporije. Ne bih se bunio da mi je račun 180kn/6x=30kn, kolko realno i vrijedi.

Zbilja je unfair da netko može imat 4Mbit, a drugi niti 1Mbit, a isto plaćaju. Po mome, 1Mbit/192Kbit bi trebao biti minimalac.

A sporu vezu imam jer konstantno dolaze novi pretplatnici, pa je propusnost moje veze sve manja i manja.

Kaže gamad da sam predaleko od centrale, ali nisam ništa dalje nego prije 3 godine kad sam imao 2Mbit bez frke.

Da je T-scumu do nas pretplatnika, već bi oni popravili situaciju. Tehnologija za to postoji već duže vrijeme.

Ali treba uložit u to (čitaj: platit), a mali T-scum nema para za to. Da bar znaju da im se to može vratit trostruko.

Ovako je situacija sve gora i gora i samo je pitanje kad će mi srezat brzinu na dial-up.

Prejadno... čak i za ovu zemlju...

3 godine

Heh istina u T-coma ja sad hvatam do 2 mbita, a ima i gorih.

A u Sloveniji, lako ti je tamo povuć žice, nije ni čudo zasto imaju bolju vezu i sl., tamo svaka kuca ima centralu.

Without signature
3 godine

evo bar je naš telekom uhvatio priliku (pošto ima T2 probleme) pa su cjene optike (10/10) snizili na 15 eura.. samo imaju čudan pristup - kod mojih staraca u jednom malom gradu doveli su optiku, a kod mene u ljubljani još je nema :)

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.
3 godine
neaktivan

Dali je taj t2 poceo s radom u hr?

3 godine
Cvjetko kaže...

svi se reklamiraju kad izađu na tržište i sumnjam da bi oni bili iznimka...

http://www.t-2.hr/ - šta misliš, jesu počeli?

http://www.youtube.com/user/zgd2006
3 godine
neaktivan
mrxa1 kaže...
Cvjetko kaže...

svi se reklamiraju kad izađu na tržište i sumnjam da bi oni bili iznimka...

http://www.t-2.hr/ - šta misliš, jesu počeli?

Pa cuo sam da ih t-ht blokira i neda im dozvolu za infrastrukturu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice