E, zbog ovoga su stvarno zavrijedili da ih ljudi počnu izbjegavati...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ili u prijevodu:
"Povjerite nam vaše osobne podatke, a mi nećemo snositi posljedice ako netko provali u naše sustave i ukrade te iste podatke"
Ili u prijevodu:
"Povjerite nam vaše osobne podatke, a mi nećemo snositi posljedice ako netko provali u naše sustave i ukrade te iste podatke"
Točno tako.
Žalosno je samo što smo svi mi postali pomalo ovisni o online igranju, tako da se bojim da se neće dogoditi znatniji odljev korisnika PSNa, iako to stvarno traže ovakvim postupcima. Gadljivo.
Teško da će to drastično utjecati na igrače, obzirom da većina (uključujući mene) jednostavno pritisne "i agree" bez čitanja. Sumnjam da više od par ljudi na forumu čita bilo kakve pravne dokumente koji dolaze sa softverom ili servisima.
Da se razumijemo, nikako ovo ne podržavam, samo sumnjam da će utjecati na krajnji broj PSN korisnika.
Ma točno tako, neće znatnije utjecati jer većina nas ni ne čita, a i ne želi se odreći online igranja, ali definitivno je nisko od strane Sonyja.
Da bog da im neki pravnik sad nađe u starim uvjetima korištenja zakonsku osnovu za tužbu zbog promjene uvjeta korištenja, pa time dokaže da novi uvjeti korištenja nisu važeći i grupno ih tuži!
Ima koji pravnik da potvrdi da eula i slične gluposti koje oduzimaju ovako velika prava klijentu vrijede na sudu?
A sve trollove "ako ne želiš pristati nemoj kupiti" odjebavam sa "ako ne žele napraviti kako valja, nek se mane struke, odu u smetlare i puste profesionalce da rade svoj posao".
Teško da će to drastično utjecati na igrače, obzirom da većina (uključujući mene) jednostavno pritisne "i agree" bez čitanja. Sumnjam da više od par ljudi na forumu čita bilo kakve pravne dokumente koji dolaze sa softverom ili servisima.
Da se razumijemo, nikako ovo ne podržavam, samo sumnjam da će utjecati na krajnji broj PSN korisnika.
naravno da nece utjecati, jer vecinu je u danasnje doba sve manje briga za njihova prava i privatnost dok god se ne moraju odreci svoje komocije
mjenjali smo vlastitu slobodu za udobnost razvoja tehnologije i mislim da vecina nije ni svjesna koju cemo cijenu na kraju platiti za to
za sad smo ovdje:
http://en.wikipedia.org/wiki/Corporatocracy
a idemo prema gorem
dodje mi da se slikam gol sa osobnom iskaznicom i da to ovdje postavim.
onda bi me izbacili. to je krsenje slobode...pokazat sebe u punoj velicini sa imenom i prezimenom. :)
Ma koliko smo se prava već odrekli pritiskajući mnoge "I agree" samo što je ovdje netko podebljao sitno pisano pa upada u oči.
Koga briga.Zapravo veselim se sljedećem proboju hakera,bit će koja igra đabe.
Sutra vijest:
Hackeri provalili na PSN i promijenili uvjete u licenci - dodali su: "Sony se odriče prava na tužbu protiv hackera"
I opet poluinformacije na ovoj stranici,zbilja morate zaposliti nekoga da vam pokriva konzole ovo je jadno,spomenuta promjena vrijedi samo za američki psn dok se u europskom psn ugovoru zasad ništa nije promijenilo.LAME.
Pythonovci su očito bili ispred svog vremena i predvidjeli ovo ^^
To je protuustavno u vise drzava te nema zakonske osnove no nazalost u nekima ima. Te je cisti idiotizam kad smo kod toga, da imam PS3 prodo bi ga.
To je protuustavno u vise drzava te nema zakonske osnove no nazalost u nekima ima. Te je cisti idiotizam kad smo kod toga, da imam PS3 prodo bi ga.
Wow,ali srećom nemaš pa nemaš šta ni komentirati u ovoj temi,to te ne čini pametnijim,znaš?
Zar se smije po zakonu, ma bilo gdje on bio u zemljama modernog svijeta, prikupljat korisničke podatke i onda ne odgovarat za zaštitu podataka !!!??? u krajnoj liniji ovo debeloooo zadire u ljudska prava i zaštitu građana, ne kužim kako im to prolazi ????
ja samo čekam kad će mi netko zakucat na vrata i uzet mi jetru na živo, s razlogom pa pristali ste na to kad ste kupovali alat za čišćenje diska
ili ti zašiti usta za guzicu druge osobe jer si kliknuo agree 
odlična South Park epizoda
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s15e01-humancentipad
Svatko pa i sony ima pravo zaštiti sebe i svoj proizvod. Svatko ima pravo ignorirati taj proizvod i reći što misli o takvom načinu zaštite... tržište će reći tko je izdržljiviji..
Svatko pa i sony ima pravo zaštiti sebe i svoj proizvod. Svatko ima pravo ignorirati taj proizvod i reći što misli o takvom načinu zaštite... tržište će reći tko je izdržljiviji..
zastititi svoj proizvod? lol, kakve to veze ima sa zlostavljanjem korisnika? i to ne samo novih, nego i postojecih koji nemogu ne kupiti taj proizvod...
Zar se smije po zakonu, ma bilo gdje on bio u zemljama modernog svijeta, prikupljat korisničke podatke i onda ne odgovarat za zaštitu podataka !!!??? u krajnoj liniji ovo debeloooo zadire u ljudska prava i zaštitu građana, ne kužim kako im to prolazi ????
Dobrodosao u stvarnost u kojoj zakone pisu korporacije, a jedino nas (donekle) znanje moze stitit od terora raznoraznih megakorporacija.
-da.
Da bog da im neki pravnik sad nađe u starim uvjetima korištenja zakonsku osnovu za tužbu zbog promjene uvjeta korištenja, pa time dokaže da novi uvjeti korištenja nisu važeći i grupno ih tuži!
-nije ni potrebno, u slučaju spora je lako pobiti kao valjanu / ne važeću tu formulaciju - klauzulu. Nema osnove za tužbu na toj osnovi (zbog izmjene) ali ima sva druga prava kao da ta izmjena ni ne postoji.
Naravno, za spor se mora biti dooljno jak, kao i nadležnost suda.. e to su dijelovi koji će Sony kao korporacija vrlo dobro koristiti. Ne sam zakon-ugovor, nego lobistički.
Pythonovci su očito bili ispred svog vremena i predvidjeli ovo ^^
-Jedni su smješni, drugi nisu. Ostalo je isto..
-, što Sony kao slučajno zaboravlja (prešućuje, naravno radi u svom interesu..) je preduvijet koji svatko tko skuplja osobne podatke mora ispuniti. Dobijanje tih certifikata je zahtjevan proces, košta jako puno i nitko ga ne želi izgubiti. Jednostavno moraju određene stvari biti na nivou zadanih standarda. (i točka). Pravna ili fižička osoba nesmije prikupljati podatke trećih ososba, bez odgovarajuće (nazovimo) papirologije. Svi osobni podatci su pod vrlo strogim zakonom, tj što se smije s tim, recimo anketno prikupljanje podataka je isključivo za tu anketu, dozvola nadležnih, ni u koju drugu svrhu, čuvanje odnosno uništavanje itd. -pravila su stroga, jedino što su korporacije iznad tih pravila? -vidjet ćemo.
eh, napomena, laici misle da je Sonyjev 'pamfelet' zakon, nije to je samo njihov ugovor-EULA koji oni pokušavaju tako progurati. Ugovor je ništavan (itd..). Zakon je nešto drugo.
Korisnik ima pravo štititi svoja prava tužbom, a udruživanje korisnika prilikom podizanja tužbe je dodatni vid zaštite potreban isključivo zbog toga što velike korporacije mogu sebi priuštiti veliki tim vrhunskih pravnika. To nije zaštita sebe i svog proizvoda već ugrožavanje drugih (i to vlastitih korisnika).