Sony Vaio Y

poruka: 51
|
čitano: 5.765
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Vaio Y".
2 godine
neaktivan
RE: Sony Vaio Y
Alex55 kaže...

@ Paolo2612

Pa ne znam... Ja bih rađe kupio u RH laptop... Dobiješ upute na hrvatskom (zavisi...) i tipkovnicu na hrvatskom. Što ako kupiš laptop u Italiji i dobiješ Windowse na talijanskome?

Mislim da su serijski brojevi čak univerzalni... Nisam siguran.

4 godine
Cloud06 kaže...
Alex55 kaže...

A cijena? Najjeftiniji MacBook Pro ima iste karakteristike kao i Mac mini i iste karakteristike kao i MacBook (white, unibody), a košta puno više...

Ali dosta o Appleu...

Možete pročitati moj cijeli post, editirao sam dosta.

Usporedba Mac Mini-ja i prijenosnika? Nema smisla. A usporedba stare verzije sa lšijim ekranom i tko zna kakvom memorijom i procesorom? Također.

Ali čekaj... Zašto ne kada svi troje imaju iste karakteristike, osim što laptopi (naravno) imaju ekran, tipkovnicu i touchpad. Još MacBook unibody (white) dolazi s najviše HDDa. Zbilja nelogično...

Koliko je izdržljiv taj Vaio?

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 22:54 (Alex55).
4 godine
Alex55 kaže...

@ Paolo2612

Pa ne znam... Ja bih rađe kupio u RH laptop... Dobiješ upute na hrvatskom (zavisi...) i tipkovnicu na hrvatskom. Što ako kupiš laptop u Italiji i dobiješ Windowse na talijanskome?

Vjeruj mi - i ja bi rađe u hrvatskoj kupio laptop, ali:

Manual na hrvatskom je uvijek dobrodošao (ali opet ako je cijena laptopa viša za xxx novca mogu bez njega)

za tipkovnicu isto (osim što me još dodatno živciraju tipkovnice s prelomljenim enterom pa bi to izbjegavao i davao bi sigurno više novca da je ne vidim)

Windowsi - možeš skinuti language pack, a često je ušteda toliko velika da još možeš kupiti original windowse i još imati novca sa strane

Po meni jedini ozbiljni problem je garancija

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
4 godine
Paolo2612 kaže...
Alex55 kaže...

@ Paolo2612

Vjeruj mi - i ja bi rađe u hrvatskoj kupio laptop, ali:

Manual na hrvatskom je uvijek dobrodošao (ali opet ako je cijena laptopa viša za xxx novca mogu bez njega)

za tipkovnicu isto (osim što me još dodatno živciraju tipkovnice s prelomljenim enterom pa bi to izbjegavao i davao bi sigurno više novca da je ne vidim)

Windowsi - možeš skinuti language pack, a često je ušteda toliko velika da još možeš kupiti original windowse i još imati novca sa strane

Po meni jedini ozbiljni problem je garancija

Slažem se... Zasigurno je veći problem garancija...

Iskreno, i ja mrzim taj prelomljeni enter...

Baš sada nešto gledam, ova Vaio X serija je prekrasna!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 23:03 (Alex55).
2 godine
neaktivan
Alex55 kaže...
Cloud06 kaže...
Alex55 kaže...

A cijena? Najjeftiniji MacBook Pro ima iste karakteristike kao i Mac mini i iste karakteristike kao i MacBook (white, unibody), a košta puno više...

Ali dosta o Appleu...

Usporedba Mac Mini-ja i prijenosnika? Nema smisla. A usporedba stare verzije sa lšijim ekranom i tko zna kakvom memorijom i procesorom? Također.

Ali čekaj... Zašto ne kada svi troje imaju iste karakteristike, osim što laptopi (naravno) imaju ekran, tipkovnicu i touchpad. Još MacBook unibody (white) dolazi s najviše HDDa. Zbilja nelogično...

http://www.apple.com/mac/whichmacbook/compare.html

Dakle. Unibody ne postoji. Postoji MacBook i tri verzije MacBook Pro-a. Pro ima firewire, mogućnosti bržih procesora, diskova i RAM-a, bolju kvalitetu izrade... Kao i svi proizvođači lapova - postoji bussines varijante koje su zapravo s puno drastičnijim razlikama - slabih performansi, a velike cijene.

Ako se ne varam Apple ima garanciju u cijelom svijetu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 23:05 (Cloud06).
4 godine
Cloud06 kaže...
Alex55 kaže...
Cloud06 kaže...
Alex55 kaže...

Ali dosta o Appleu...

http://www.apple.com/mac/whichmacbook/compare.html

Dakle. Unibody ne postoji. Postoji MacBook i tri verzije MacBook Pro-a. Pro ima firewire, mogućnosti bržih procesora, diskova i RAM-a, bolju kvalitetu izrade... Kao i svi proizvođači lapova - postoji bussines varijante koje su zapravo s puno drastičnijim razlikama - slabih performansi, a velike cijene.

Ako se ne varam Apple ima garanciju u cijelom svijetu.

Ti zbilja nisi u toku...

Najnoviji MacBook (bijeli) je izrađen od jednog komada plastike - unibody. O tome čak piše i u njanovijem BUG-u! I piše unibody pod "Main Features".

2 godine
neaktivan

Aaa, sry. Meni je u glavi unibody aluminij... To je plastika. Ma sve što sam do sad rekao i dalje stoji, osvrnuo si se samo na unibody dio koji je zapravo i najmanje bitan - to je samo ime.

4 godine

Čekaj. Što stoji? Stoje iste karakteristike kod sva tri proizvoda.

4 godine
Sony Vaio Y

Nije li prelomljeni enter samo za USA? Kolega jedan si je nedavno kupio laptop u UK i ima normalni enter, samo bez HR slova na tipkama.

Have you come for my forgiveness? There's nothing left to give.
4 godine
D4RKL1NG kaže...

Nije li prelomljeni enter samo za USA? Kolega jedan si je nedavno kupio laptop u UK i ima normalni enter, samo bez HR slova na tipkama.

Ima dosta zemalja - Češka, Nizozemska, srpska (ćirilica) ... Evo lista rasporeda tipkovnice tj. standardi za određene zemlje, ali naravno je pitanje da li ih se proizvođači u potpunosti pridržavaju

http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 3:08 (Paolo2612).
4 godine
Alex55 kaže...

Ali dosta o Appleu...

uzmi macbook pro u ruke pa onda uzmi bijeli macbook u ruke...bit che ti jasno...

2 godine
neaktivan
Sony Vaio Y

Slažem se s prethodnim postom. Problem je što niste koristiti ta računala... Već sam rekao da Mini ispada iz igre jer nije prijenosnik, a Pro je nešto kao bussiness kod ostalih firmi.

Osim toga mi se čini da baš niste informirani po pitanju FireWire-a i sličnog. Jeste li ikada koristili Mac? :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 9:59 (Cloud06).
2 godine
Sony Vaio Y

Meni na mojem Vaiu ne smeta što nema hrvatskih slova. Znam raspored na pamet pa mi nije problem!!

2 godine
Sony Vaio Y

Evo još da vam kažem i razliku u cijenama! Ovaj kojeg ja imam kod nas je koštao nekih 16000kn ili 15000kn, dok sam ga ja u Italiji platio nekih 8500kn!! Pa sad ako želite uštedjeti par kn mislim da se isplati iako nema hrv slova!! A i većinom su svi laptopi dosta jeftiniji!

4 godine
Thog kaže...
Alex55 kaže...

Ali dosta o Appleu...

uzmi macbook pro u ruke pa onda uzmi bijeli macbook u ruke...bit che ti jasno...

Meni je svakako lijepši bijeli unibody MacBook.

4 godine
Sony Vaio Y

ko pricha o ljepoti...kazhem ti uzmi ga u ruke pa se javi...

4 godine

OK, uskoro ću opet ići u Avenue Mall, pa ću opet (već po ne znam koji put otkako je došao u Hrvatsku) silovati tog jadnog MacBook-a.

Ali i dalje ne razumijem koji ti je cilj.

4 godine
Sony Vaio Y

dobro odi u avenu mall, obuhvati ga rukama pa odi obuhvati bijeli macbook i vidit chesh di je bar 200$ od 300$ sveukupne razlike

2 godine
neaktivan
Thog kaže...

dobro odi u avenu mall, obuhvati ga rukama pa odi obuhvati bijeli macbook i vidit chesh di je bar 200$ od 300$ sveukupne razlike

Ne vrijedi ti to objasnjavat kad ljudi vec prije nego probaju znaju sto ce zakljucit ;)

4 godine

A što bih trebao zaključit? Prosvijetlite me! Da barem znam na što trebam obratiti pažnju...

21 mjesec
neaktivan
korg11 kaže...

eh to se i ja pitam, zašto bi čovjek kupio vaoi kad za te pare kupim makinu od laptopa

Sony Caio u usporedbi sa skoro isto tako skupim HP-om je nebo i zemlja. Sony Vaio je jako skup ali u potpunosti opravdava razlog u usporedbi sa svim konkurentnim.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice