I Španjolska uvodi Internet za sve

poruka: 29
|
čitano: 2.503
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "I Španjolska uvodi Internet za sve".
3 godine

...di smo mi jos od toga. Mi tek trebamo dobit ikakav ne-dial up internet. Ovaj T-koma se reklamira uzmite nas internet a nemre ga dobit pol zagreba jos. Sramota

4 godine

Jel misle na pravi ili lažni 1mb?

Mislim, 110kbs ili 1mbs?

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
4 godine

Pitam se oće li i BiH uvest "Internet za sve".... xD

Za dom - vjera, ljubav i domovina
4 godine
RE: I Španjolska uvodi Internet za sve
Armor kaže...

Mislim, 110kbs ili 1mbs?

LOOOOOOOOOL!

- Psiho246
4 godine
Psiho246 kaže...
Armor kaže...

Mislim, 110kbs ili 1mbs?

LOOOOOOOOOL!

Ak ne kužiš kaj sam time htel reći, onda je to loool.

Pa za njih 1mb u sekundi download brzine i nije neka Amerika....

Imaju ga kod nas ovi sa 8mb brzinama - "Imam 8mb paket" - "Uh tebi se skida ko ludo" - "Baš i ne, ide samo 1mbs"

LOL

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
4 godine

AKo si mislio na 1MB/sec onda si se zezno, pročitaj ponovo članak 1 megabit / sec.

3 godine

Ja sumjam da bi naše budale ( političari ) to htjeli, oni bi prije primili mito ili prodali neku firmu nego nešto tak ostvarili .

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
4 godine
Armor kaže...
Psiho246 kaže...
Armor kaže...

Mislim, 110kbs ili 1mbs?

LOOOOOOOOOL!

Imaju ga kod nas ovi sa 8mb brzinama - "Imam 8mb paket" - "Uh tebi se skida ko ludo" - "Baš i ne, ide samo 1mbs"

LOL

Mb i MB

Znaci Megabit i Megabyte su dvije stvari koje ti mjesas. Nema tu lazno ili istinito, nitko tu ne "laze". Smijeh

- Psiho246
4 godine
zanimljiva ova EU ...dok jedni iskljucuju net korisnicima (francuzi, malo i englezi) drugi pak garantuju min brzinu ....veoma zanimljivo..al se kladim kada....ako...zemlje balkana udju u EU da ce oni uzeti fazon Francuske a ne Spanije i Finske...
K'eni pa te vat' ;)
4 godine
Armor kaže...

LOL

LOL kak si spaljen.

Osobno imam 10 Mbit brzinu i uvijek mi se skida baš tom brzinom. Tako da mi nisi jasan...

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
2 godine

ljudi mijesate kruske i jabuke, 

1 MB je megabayt i to je 1/700 npr cd medija

dok

1 Mbit je magabit i to je 0,175 MB ili pak 0,175/700 npr cd medija

znaci 1 Mbit/8=0,175 MB-a sto znaci da prenosi brzinom od 0,175 MB

npr t-com daje brzina npr od 10 Mbit-a sto znaci da mozes skidati max bezinom od 10/8=1,25 MB/s

npr kao sto u clanku pise 1 Mbit i nije neka brzina, gledajte ovako to je od t-com brzine odnosno paketa 10 Mbit,,,, 10 puta sporije, sto iskreno nije neka brzina ali samo za email i internet i previse

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2009 16:50 (Jim Carrey).
3 godine
Jim Carrey kaže...

dok

npr t-com daje brzina npr od 10 Mbit-a sto znaci da mozes skidati max bezinom od 10/8=1,25 MB/s

Nek si im rekao noobovi jedni

Saki Saki 5$
4 godine
Jim Carrey kaže...

ljudi mijesate kruske i jabuke

dok

npr kao sto u clanku pise 1 Mbit i nije neka brzina, gledajte ovako to je od t-com brzine odnosno paketa 10 Mbit,,,, 10 puta sporije, sto iskreno nije neka brzina ali samo za email i internet i previse

Sve dobro napisano, samo nemoj koristit množinu, jer ovdje je samo jedan pomiješao kruške i jabuke. :)

2 godine
Vakaka kaže...

Sve dobro napisano, samo nemoj koristit množinu, jer ovdje je samo jedan pomiješao kruške i jabuke. :)

mislio sam na i modove koji citaju ovo :P

2 godine

to je put prema uspjehu

a onda sam se probudio...///DIJELIM LOCKERZ POZIVNICE! ! !
3 godine

pa govorilo se da će se isto napravit u hrvatskoj. ako se ne varam, to je i bilo na reklami u predizbornoj kampanji za hdz na nekim izborima prije možda 1-2 godine. ne sjećam se točno. i došo ivo na vlast i ništa od toga... sad ivo ošo, pa evo vama braći hrvati racku...

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
2 godine
Jim Carrey kaže...

dok

Sve pet, samo matematika jedan -> 1Mb = 0,128 MB, a ne 0,175 MBBelji se

4 godine

Ajde mi recite da u hrvatskoj isto nije tako...  

Kod nas fakat ima malo mjesta gdje 1 Mbit nije dostupan. Nema veze pričali mi o ADSL-u ili wireless-u. 

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
3 godine
Blue_Fatal1ty kaže...

Kod nas fakat ima malo mjesta gdje 1 Mbit nije dostupan. Nema veze pričali mi o ADSL-u ili wireless-u. 

e kod mene nije dostupan... http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif

2 godine
brogus kaže...

Sve pet, samo matematika jedan -> 1Mb = 0,128 MB, a ne 0,175 MBBelji se

g. brogus lako se pravit pametan kada nisi pametan, 

ah te teske ironije, moja matematika je za 5 ali ne bi bas rekao i za tvoju

3 godine
Jim Carrey kaže...

dok

Sve 5, ali ako vec objasnjavas, daj ispravno napisi, nije megabayt, nego megabyte, bode me u oci, pogotovo kad si ga higlightao :)

4 godine

jurluk kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

e kod mene nije dostupan... http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif

Niti kod mene. Zapravo bilo jedno vrijeme dostupno i 4Mbit, al gamad mi svaku godinu spušta pomalo.

Sad sam na 768/128Kbit. A plaćam ko i drugi. Da je 1Mbit minimalac, to bi mi značilo ubrzanje od 33% :)

Da mi pretplatu smanje razmjerno sa brzinom, me happy. Ali nije tako. Gamad kapitalistička.

U vezi bit/byte, previše trkeljate o tome. Bajt ima 8 bitova, pa množite ili dijelite sa 8 i imate sve.

To je naravno teoretski limit. Oduzmite 15-ak % i dobijete realnu brzinu s kojom surfate.

Šta običnom smrtniku znači "1 Mbit je magabit i to je 0,175 MB ili pak 0,175/700 npr cd medija)? Zbunjola...

Idem dalje skidat torrente sa svojih "do 4Mbit". Ovo mi previše usporava vezu lol

4 godine

tišina 'Rvacke ovce! Nema za vas slobode misli! Imate čujeti samo ono što vam sveta Vlada govori preko 'artea i imate za to platit TV pretplatu! JEL JASNO!?

4 godine
Burs kaže...

jurluk kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

Niti kod mene. Zapravo bilo jedno vrijeme dostupno i 4Mbit, al gamad mi svaku godinu spušta pomalo.

Sad sam na 768/128Kbit. A plaćam ko i drugi. Da je 1Mbit minimalac, to bi mi značilo ubrzanje od 33% :)

Da mi pretplatu smanje razmjerno sa brzinom, me happy. Ali nije tako. Gamad kapitalistička.

U vezi bit/byte, previše trkeljate o tome. Bajt ima 8 bitova, pa množite ili dijelite sa 8 i imate sve.

To je naravno teoretski limit. Oduzmite 15-ak % i dobijete realnu brzinu s kojom surfate.

Šta običnom smrtniku znači "1 Mbit je magabit i to je 0,175 MB ili pak 0,175/700 npr cd medija)? Zbunjola...

Idem dalje skidat torrente sa svojih "do 4Mbit". Ovo mi previše usporava vezu lol

A od kud ste vi? kod mene do nedavno nije bilo ništa brže od EDGE-a, a sad su dofurali HSDPA i ADSL.  Iz okolice Čazme sam inaće. 

4 godine
Blue_Fatal1ty kaže...

A od kud ste vi? kod mene do nedavno nije bilo ništa brže od EDGE-a, a sad su dofurali HSDPA i ADSL.   Iz okolice Čazme sam inaće.

Okolica Krapine. Glavni grad županije. Još uvijek na EDGE-u i skoro dial-upu :( Sramota.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 11:53 (Burs).
4 godine
Burs kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

A od kud ste vi? kod mene do nedavno nije bilo ništa brže od EDGE-a, a sad su dofurali HSDPA i ADSL.   Iz okolice Čazme sam inaće.

Okolica Krapine. Glavni grad županije. Još uvijek na EDGE-u i skoro dial-upu :( Sramota.

Fakat sramota... A koliko vas ima zainteresirano za adsl?   Kod nas je bilo 20 ljudi pa su se sjetili dofurat adsl tek nakon 2 god.... i to jedva brzina  od 1 do 2 Mbit... Dok preko vipa HSDPA zna pojurit do 3 Mbit. Odnedavno ima i od tele2 HSDPA signal samo neznam koja brzina. 

3 godine
Blue_Fatal1ty kaže...

A od kud ste vi? kod mene do nedavno nije bilo ništa brže od EDGE-a, a sad su dofurali HSDPA i ADSL.  Iz okolice Čazme sam inaće. 

nova gradiška, točnije malo dalje, ali to je središte za ovaj kraj... imam vip mobilni internet i pokriven sam samo gprs i edge-om, ali primjetio sam da brzina itekako varira, pa nekad kao da uhvati i umts. to se posebno osjeti preko noći. tada bude do 3 puta brža veza. valjda ovisi o tome koliko ljudi trenutno koristi vip mrežu, ne znam...

3 godine
protjeran

Ja sam u Vrbovskom, tek sam pred dva tjedna dobio mogućnost adsl-a. Brzina 4.12 Mb/s

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
4 godine

E vidis, to je jos zalosnije. Ti do sad uopce nisi imao adsl, al sad kad je dosao, barem imas dobru brzinu. Al da ti bude lakse, postoje mjesta cak i u zagrebackoj zupaniji gdje jos uvijek nije dostupan adsl. Da... :(

Meni je adsl dostupan jos od 2004/2005-e, i do 2007-e je brzina isla gore, a od onda samo dolje. Prvo sam bio na 256K, onda 512K, pa 1M, 2M, pa nazad na 1M i sad 768K. 4Mbit nisam nikad niti vidio, iako su mi dva puta prije nadogradnja centrala obecavali da cu imati 4Mbit (samo da me se rijese). Zapravo bilo je bolje za one koji su 3 metra od centrale, al meni osobno je poslije svake nadogradnje centrale padala veza.

U zadnje vrijeme opet primijecujem da se modem ponekad tesko spaja, sto znaci da cu uskoro (opet) biti na 512K. Jupiii! :) Ako ce ikad stupiti na snagu taj zakon o minimalnih 1Mbit, bojim se da kod nas toga nece biti jos barem 3-4 godine. Ako ja imam takvu shit vezu (a vjerojatno za godinu dana necu imati ni s od tog shita), kako ce oni omoguciti svakom stanovniku Hrvatske (pa cak i onom pastiru u krsnom Velebitu sto cuva ovce) da ima 1Mbit? Nikakva. To je sajns fikšn kod nas.

Nama izvan glavnih gradova ostaje samo da se preselimo tamo gdje je veza ok, al kad-tad ce oept doci do zagusenja mreze. Zato jer te-scum (u mojem slucaju) nije dovoljno strucan da rijesi "problem" i ne zeli ulagati u postojecu infrastrukturu. E pad kad pocnemo potpisivati peticije da nam se isporuci onu kvaliteta koju i placamo, i kad izgube vise stotina korisnika (jer sigurno nisam jedini), onda ce skociti na noge jer ce im profit padati. A kad je lova u pitanju, nije se tu za igrati...

Najvise me bode u oci kad vidim da konstantno prikljucuju nove korisnike, iako znaju da je mreza vec preopterecena. Njima je svejedno kakvu kvalitetu usluge imamo, jer su se ogradili sa svojih famoznih *do 4Mbit, jer ipak je lova najvaznija, korisnik je samo korisnik. A to sto cu ja prekinut ugovor sa njima (a oni ce izgubit mojih 180kn mjesecno), a zauzvrat ce dobiti novog korisnika koji placa 100kn mjesecno, to ih isto nije briga, iako gube lovu. Nek kazu novim pretplatnicima da nema vise "mjesta", ili nek posteno nadograde centrale, pa nek ih onda prikljucuju koliko god zele. Zasto ja moram placati za druge korisnike?

Al ne, to kosta! Cilj (poboljsanje kvalitete usluga) ne opravdava sredstva (građenje/nadogradnja novih centrala). Što jednoj takvoj gigantskoj hevi-kapitalistickoj kompaniji znaci izgradiiti par centrala, ili ugrađivanje nekih pojacala, ili neceg treceg, u svrhu poboljsanja usluge? Cak i u ovo krizno vrijeme? Siguran sam da ne bi ni osjetili na svom novcaniku. A svima bi nam bilo bolje i novopecena internet generacija bi isla k njima. A ovako moji frendovi ni ne pomisljaju na njih, jer znaju kakve sve probleme ja imam.

Ponekad pozelim da sam onaj pastir na Velebitu, blago njemu. Sad kad su nas navikli na internet, ne mozes bez njega. Isto ko cigarete, alkohol, droge. Hoces platit racun, provjerit postu, popricat s dalekim prijateljem, poslusat mp3, pogledat film... Nemas internet? Zaboravi sve! I vrati ce u pecinu, ti covjece iz kamenog doba!

Sori ljudi na podugackom postu, dijelom je i offtopic (zuti/bijeli karton vrijedi toga), al s vremenom mi sve sve to nakupi, pa moram puknut :) Da bar netko od te-scum glavesina cita ovo, mozda biste me se i rijesili lol

PozZ!

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 10:38 (Burs).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice