moje skromno mišljenje je da će se u u slučaju HD6XXX serije zapravo raditi samo o širenju sabirnice za modele 6700 što će donijeti do 15% višim rezolucijama, te povećanje stream procesora u high segmentu (isto ne pretjerano do 15%)
Ako to znaci pojeftinjenje trenutne nVidijine ponude, onda super. AMD(ATI) karticu cu slijedeci put kupiti kad poludim.
nvidia nema gdje pustit cijene, i ovako financijski loše posluje s ovom serijom..
dok je s atijem drukčija priča i ako itko može komotno spustit cijene to su oni.. al taj film vjerojatno nećmo gledat
Bolje je i prodavati kartice duplo skuplje od cijene proizvodnje i ostati konkurentan te novim proizvodom pokusati napraviti dobar racun nego staviti kljuc u bravu. ako se to dogodi nahebali smo mi. Sreca pa Nvidijine kartice pruzaju nesto sto AMD ne pruza pa se nekima malo veca cijena isplati. Meni vise znaci CUDA nego 50 neprimjetnih fpsa.
na taj način onda mogu biti konkurentni samo u cuda segmentu, jer kome treba cuda, ide na skuplje igračke.. vjerojatno i na tesle.
"casual" cuda korisnici uzmu ono kaj je bolje za raspoloživu svotu..
baš se vidi da na tržištu fali bar jedan konkretan "grafičar".. trenutno, dok jedan štuca, drugi caruje cijenama.. ovak bi se borili na više fronti
Da, no za igraca tu je i physics. Nvidia ce sada, koa sto je bio slucaj i pri izlasku ATI 4xxx serije, sponzorirati game developere da u igre ubacuju physics, pa ce igraci doci u situaciju da biraju izmedju toga hoce li imati veliu brzinu ili karticu koja omogucuje kompletan engine. Sreca njihova pa zahtjevi za brzinom kartica ne rastu kao sto je bilo prije 7-8 godina jer se igre vecinom prave za konzole koje su zastale u vremenu. Uglavnom, ako nvidija potpuno ispadne iz utrke mislim da bi to mogao biti kraj PC gaminga. I ovako je to postao preskup sport.
Da, no za igraca tu je i physics. Nvidia ce sada, koa sto je bio slucaj i pri izlasku ATI 4xxx serije, sponzorirati game developere da u igre ubacuju physics, pa ce igraci doci u situaciju da biraju izmedju toga hoce li imati veliu brzinu ili karticu koja omogucuje kompletan engine. Sreca njihova pa zahtjevi za brzinom kartica ne rastu kao sto je bilo prije 7-8 godina jer se igre vecinom prave za konzole koje su zastale u vremenu. Uglavnom, ako nvidija potpuno ispadne iz utrke mislim da bi to mogao biti kraj PC gaminga. I ovako je to postao preskup sport.
Preskup za nas balkance, za nekog shvabu je ko da kupuje zelje na placu. Uz placu od 3000-4000 eura kupuje graficku za 500 eura. S takvim omjerom ovdje u Hrvatskoj bi svi imali 5970 u quad crossu ili 480 gtx u tri SLI-u.
O kakvom PhysX pričaš?
Na developeru je pravo što da on koristi, nitko tu nikog ne plaća. Ne, nvidia neće natjerati id software na koristi nVIDIA PhysX.
(nepokušavam zvučati bahato kao što su neki u nekim temema pisali, vec samo odgovaram na pitanja).
Ja mislim da će 6700 biti brza kao hd 5850 a da joj cijena bude oko 1400 kuna to bi jedino imalo smisla i tako bi bila onda brža od gtx460 ako bude kao 5830 onda nisu u biti ništa napravili jer je ona sporija od gtx 460.
67xx ce biti minamalono brza i snažna ko 5870. MInimalno.
buahahahahahaha, sve sami neki znalci i inzenjeri komentiraju... pa jesi ti jhebothe lud do kraja? buahahahahahaha
HD6770 ce bit u rangu s HD5870, isto je bilo i u povjesti HD5770~HD4870 , HD4770~HD3870
zasto onda direktno ne koriste cip od 5870, ne bi trebali nove izmisljati i slagati....isuse sve samo neka djeca koja se zavaravaju, a nemate pojma o poslovnij politici itd. jel bi ti bio sretan da si kupio 5870 za 3200kn ove godine i da ti zbace mid-end grafciku koja je jednako snazna a dodje upola manje? nikad ne razmisljate da oni ne smiju razljutit svoje kupce, pogotovo one koji kupuju flagshipove
zasto onda direktno ne koriste cip od 5870, ne bi trebali nove izmisljati i slagati....isuse sve samo neka djeca koja se zavaravaju, a nemate pojma o poslovnij politici itd. jel bi ti bio sretan da si kupio 5870 za 3200kn ove godine i da ti zbace mid-end grafciku koja je jednako snazna a dodje upola manje? nikad ne razmisljate da oni ne smiju razljutit svoje kupce, pogotovo one koji kupuju flagshipove
Jesi mozda razmisljao da je ovo sad jedina prilika ATi-u u prošlosti a i u buducnosti da jako svrgne nvidiju i pokupi hrpu para i udio trzista?
nVIDIA je bez novog čipa do kraja iduce godine, a ATi zuri ponuditi novu seriju koja ce biti optimizacija postojece arhitekture, a izdaju je da pokupe pare, a ne zbog neke inovativnosti trzista.
Zašto nekoristi chip od 5870? Zato što je taj chip namjenjen tom i tom segmentu i njegova proizvodnja nemoze trajati vjecno (G92 je najduze trajao) i s vremena na vrijeme treba ga zamjeniti sa efikasnijim chipom koji ce biti laksi za proizvodnju.
I BTW, odkud ti to da su djeca? 10 dana si ovdje... Osim ak nemaš multi acc.
onda su ostali na razini djece....postoji nesto sto se zove poslovna strategija, a opsisivati trziste je nesto malo kompleksnije, ako se to uopce da napraviti u potpunosti....uopce ne razmisljate o procesu proizvođač->veletrgovac-> hrv trgovac. ma zasto se ja uopce raspravljam, gubitak vremena...a ako ne kuzis onda si potrazi u rijecniku sta je ironija! pa jos jedanput procitaj taj post. jedino u cemu se slazem s tobom je onaj di optimizacija teh. procesa, ak si tako napisao....
Ja mislim da će 6700 biti brza kao hd 5850 a da joj cijena bude oko 1400 kuna to bi jedino imalo smisla i tako bi bila onda brža od gtx460 ako bude kao 5830 onda nisu u biti ništa napravili jer je ona sporija od gtx 460.
buahahahahahaha, sve sami neki znalci i inzenjeri komentiraju... pa jesi ti jhebothe lud do kraja? buahahahahahaha
Očito nemaš pojma o grafičkim karticama i povijesti izdavanja. Uglavnom pravilo je da svaka nova serija gura High end kartice u Mainstream segment a Mainstream u low end. A osim toga kartica 5870 je stara godinu dana pa nemože vječno biti u High end segmentu, napredak je neizbježan i nju zamjenjuje nova serija bolja i brža a zbog dodatnih optimizacija i jeftinija za proizvodnju. A ne koriste taj čip direktno za 6770 zato što je neisplativo proizvoditi takav čip po cijeni 1500 kuna pa onda naprave novi čip koji je zbog dodatnih optimizacija brz gotovao kao high end kartica a s druge strane jeftin za proizvodnju pa mu cijena bude za mainstreme segment znači oko 1400 kuna.
Očito nemaš pojma o grafičkim karticama i povijesti izdavanja. Uglavnom pravilo je da svaka nova serija gura High end kartice u Mainstream segment a Mainstream u low end. A osim toga kartica 5870 je stara godinu dana pa nemože vječno biti u High end segmentu, napredak je neizbježan i nju zamjenjuje nova serija bolja i brža a zbog dodatnih optimizacija i jeftinija za proizvodnju. A ne koriste taj čip direktno za 6770 zato što je neisplativo proizvoditi takav čip po cijeni 1500 kuna.
Opet napomijnjem GTX 460 dođe više za proizvodit nego HD 5870, tako da i stave HD 5870 na 1500 kn dobivali bi dobru svotu.
Inače HD 6770 treba bit samo blagi refresh HD 5850 serije s jeftinijom proizvodnjom, ali on što je istina je da nam ATi prodaje muda pos bubrege, a NVidia stavlja realne cijene, koliko košta izrada toliko i cijena, ne kineski bugatti, izrada košta ko fićo, ali pošto su performanse visokoe on mora doć visoko.
Počeo sam mrzit ATi katastrofa,, po drugi put u životu ozbiljnije mrzim ATi.
Počeo sam mrzit ATi katastrofa,, po drugi put u životu ozbiljnije mrzim ATi.
Takve cijene stavljaju jer si druge ne mogu priuštiti, da im je situacija bolja onda bi i cijene bile vece.
nVidija i realne cijene? lol
Sjeti se samo 8800GTX i 8800 Ultra. Potpuno isti čip, samo što je Ultrina bila A3 revizija koja je omogućavala bolji OC, ali zato je bila najskuplja kartica ikad (800 dolara ako se dobro sječam), preko 1500 kn skuplja od 8800GTX od koje je samo možda 3% jača.
Onda ultra skupa 7600GT, promašaj 7950GX2 etc.
Sjeti se samo 8800GTX i 8800 Ultra. Potpuno isti čip, samo što je Ultrina bila A3 revizija koja je omogućavala bolji OC, ali zato je bila najskuplja kartica ikad (800 dolara ako se dobro sječam), preko 1500 kn skuplja od 8800GTX od koje je samo možda 3% jača.
Nabijanje cjene "ultra" "extreme" nabrjanim verzijama je potpuno logično i opravdano. Intel nabija takoder za svoej extreme procesore cjenu.
Ultra skupa 7600GT? Koštala je 1200KN, i bila best buy dugo vremena. Čak je bila tu negdje sa HD 2600XT modelima koji su izašli godinu ako ne i više kasnije.
Promašaj 7950GX2? Da promašaj je bio uvjerljivo najbrzi na trzistu do dolaska 8800GTX.
Nabijanje cjene "ultra" "extreme" nabrjanim verzijama je potpuno logično i opravdano. Intel nabija takoder za svoej extreme procesore cjenu.
Ultra skupa 7600GT? Koštala je 1200KN, i bila best buy dugo vremena. Čak je bila tu negdje sa HD 2600XT modelima koji su izašli godinu ako ne i više kasnije.
Promašaj 7950GX2? Da promašaj je bio uvjerljivo najbrzi na trzistu do dolaska 8800GTX.
GTX480 je najjača single GPU grafa, ali je svejedno promašaj.
7600GT nije koštala 1200, već preko 1500 kad je izašla. Nakon par mjeseci se cijena smirila. HD2600XT je puno jača grafa, pogotovo DDR4 verzija.
Btw, čime je potpuno opravdano nabijanje cijena Ultra i Extreme verzijama? Ok za recimo 980X koji zaista i nudi nekakve perfomanse vise u odnosu na i7 920 recimo, no i7 965 koji nudi otključan množitelj je bezveze IMO.
nVidija je skužila da je malo fulala sa cijenom 8800 Ultre, i dan danas je to najrjeđa kartica iz novijeg doba na ovim prostorima. Imao sam jednu jedno vrijeme, to je još uvijek mrcina :D
7600GT nije koštala 1200, već preko 1500 kad je izašla. Nakon par mjeseci se cijena smirila. HD2600XT je puno jača grafa, pogotovo DDR4 verzija.
Btw, čime je potpuno opravdano nabijanje cijena Ultra i Extreme verzijama? Ok za recimo 980X koji zaista i nudi nekakve perfomanse vise u odnosu na i7 920 recimo, no i7 965 koji nudi otključan množitelj je bezveze IMO.
nVidija je skužila da je malo fulala sa cijenom 8800 Ultre, i dan danas je to najrjeđa kartica iz novijeg doba na ovim prostorima. Imao sam jednu jedno vrijeme, to je još uvijek mrcina :D
GTX 480 Promašaj? Slazem se sa time.
7600GT - OK mozda sam malo fulao ali frend je kupio za 1200KN. MSI 7600GT i dan danas radi. HD2600XT je nešto sporija od 7600GT. Pri verćim opterecenjima, 1600x1200 Far Cry max, postaje bitno bitno sporija. Što reći nego da si bio u krivu.
Opravdano nije, ali klasika je - Sve nabrijane verzije se nabija cjena iz jednog razloga, a to je marketing. To svi rade.
GTX 480 Promašaj? Slazem se sa time.
7600GT - OK mozda sam malo fulao ali frend je kupio za 1200KN. MSI 7600GT i dan danas radi. HD2600XT je nešto sporija od 7600GT. Pri verćim opterecenjima, 1600x1200 Far Cry max, postaje bitno bitno sporija. Što reći nego da si bio u krivu.
Opravdano nije, ali klasika je - Sve nabrijane verzije se nabija cjena iz jednog razloga, a to je marketing. To svi rade.
1. Ne vjerujem da je 7600 GT brža od HD 2600XT, možda samo u CPU ovisnim igrama, inače ne.
2. GTX 480 je promašaj.
3. Mi govorimo o sadašnjoj seriji, a ne o serij iz 2006.
1. Ne vjerujem da je 7600 GT brža od HD 2600XT, možda samo u CPU ovisnim igrama, inače ne.
2. GTX 480 je promašaj.
3. Mi govorimo o sadašnjoj seriji, a ne o serij iz 2006.
1) Pogledaj review. Šta ti znači u CPU Ovisnim igrama kad je igra testirana na definitivno jakom CPU-u u to vrijeme na obje kartice?
2) Pa jesam i rekao da je promašaj?
3) On je spomenuo da je 7600gt jedan od vecih nvidijinih failova, što naprosto nije točno.
Okej, možda nije jedan od većih, ali definitvno je bila preskupa u odnosu na X1800 i sl.
Samo da se shvatimo....nisam rekao da ce proizvoditi 6770 od cipova 5870 :D i to je to. rekao sam mogli bi-> a to ce se dogoditi kad u kragujevcu dizajniraju i pocnu proizvoditi superauto....
pitam vas onda ja, dal da kupim 5870 pa u crossfire, ili da uzmem 470 pa u sli, al nemam trafostanicu doma nego scythe kamariki 4 750W modularno...
Samo da se shvatimo....nisam rekao da ce proizvoditi 6770 od cipova 5870 :D i to je to. rekao sam mogli bi-> a to ce se dogoditi kad u kragujevcu dizajniraju i pocnu proizvoditi superauto....
pitam vas onda ja, dal da kupim 5870 pa u crossfire, ili da uzmem 470 pa u sli, al nemam trafostanicu doma nego scythe kamariki 4 750W modularno...
Ako ti ne smetaju buka i zagrijavanje - GTX470 SLi.
OT.
Dosta ti je taj Scythe.
750W bi trebalo držat taj SLI.
Sve u svemu bolje ti je na GTX-ice i radi cijene
pa ne smeta mi buka, al muci me kod tog gtx-a upravo zagrijavanje i potrosnja....potrosnja jos kako tako....kupis napajanje i rijesis...a zagrijavanje jedino rjesavas vodienim hladjenjem....a mos mislit kak cu to radit...tak da mislimda e radeon bit. i bas me boli stvar sto nece bit najnoviji....samo se plasim da ne popusim pare bzvz....
hm mislio sam da će bit barem malo bolje performanse.
A tu su neki govorili da će 6770 biti brza minimalno kao 5870... Kako se kaže: Ne radite račun bez krčmara!
A tu su neki govorili da će 6770 biti brza minimalno kao 5870... Kako se kaže: Ne radite račun bez krčmara!
dobra poslovica, inače spas je u cijeni, ako će bit visoka, onda HD 5830 ili HD 5770.