Superračunalo ispred ljudi u kvizu

poruka: 37
|
čitano: 2.503
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Superračunalo ispred ljudi u kvizu".
2 godine

Super vijest, međutim kasnije jedno dva mjeseca s objavom ...

:)
17 mjeseci

Ne znam da li da se radujem napretku tehnike ili da se bojim...

3 godine
Re: Superračunalo ispred ljudi u kvizu
mrki_man kaže...

nema panike, još uvijek se nemogu sami sastavljat, kada to budu mogli, onda ćemo paničariti

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 mjeseci

Ako jednog dana uz inteligenciju postanu i pohlepni kao ljudi, e tek onda smo naj....{#}

3 godine
mind_challenge kaže...
mrki_man kaže...

nema panike, još uvijek se nemogu sami sastavljat, kada to budu mogli, onda ćemo paničariti

Sudeči prema onom "dokumentarcu" Gdje je moj robot, nitko još ni teorijsku ideju da sastavi program koji bi učio i razmišljao...

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
3 godine

{#}

Nemam komentara.Stvarno nevjerojatno kamo tehnika ide

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
3 godine
neaktivan

we are the borg you will be assimilated resistance is futile

Evl
4 godine

Daleko je to svjetlosnim godinama od ljudskog mozga i svijesti, odnosno prave inteligencije...

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 14:08 (Maximus).
2 godine
koje igre moze pokrenit? crysis 2 na high?
3 godine
danijel0000 kaže...
koje igre moze pokrenit? crysis 2 na high?

nemože niti jednu

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
2 godine
neaktivan

Bezveze se mučite time da će nas računala/roboti nadvladati, oni mogu raditi samo ono za što su isprogramirani, isprogramirati im život nije moguće ;)

17 mjeseci

@Kečko

Ali kad računala krenu sama sastavljati vlastite programe...

3 godine
protjeran
mrki_man kaže...

@Kečko

nemogu sami od sebe krenut !

animehr.com
17 mjeseci
hrvatskafarkasevec kaže...
mrki_man kaže...

@Kečko

nemogu sami od sebe krenut !

Dovoljno je da ih naučiš osnovama, uz pretpostavku da su tako dizajnirana da se mogu nadograđivati po pitanju inteligencije

17 mjeseci

dupli post

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 14:38 (mrki_man).
3 godine
protjeran

gledate previse filmova

animehr.com
4 godine

fuzzy logic..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
4 godine

Pozdrav HAL-u 9000 ma gdje bio :)

davor07
2 godine
od Jeopardyja do Terminatora kroz par godina
4 godine
neaktivan
Maximus kaže...

Daleko je to svjetlosnim godinama od ljudskog mozga i svijesti, odnosno prave inteligencije...

bas razmisljam.. kako bi reagiralo da u trenu kad ocekuje odgovor na koji treba smislit pitanje za ulazni podatak dobije pitanje. odnosno, bi li znao iz pitanja rekonstruirat odgovor na koji treba smislit pitanje. covjeku je uz pretpostavku da raspolaze znanjem vezanim uz sadrzaj pitanja i odgovora ovo mali intelektualni napor. za ovo cudo.. sumnjam. pre-jednodimenzionalni su jos uvijek. bilo bi puno puno bolje za ljude kada bi okrenuli pilu naopako i umjesto da se milijarde trose na to da se napravi racunalo slicno covjeku radje pocne trosit na to da se napravi covjek slican racunalu.

bi li radje imao kucnog robota s kojim ces igrat sah ili znanje koje stane u 500 gb prostora? 3 sata za copy-paste wikipedije u "glavu" i tako to. ne bi bilo lose.

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 15:45 (bubbach).
3 godine
mind_challenge kaže...
mrki_man kaže...

sastavljaju se sami... već duži niz godina ;)   neznam kada sam vidio da je čovjek sastavljao/lemio matičnu ili procesor ili bilo što unutar računala...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
4 godine

Sve ovo sto rade je po meni vrlo "spor" napredak, koliko god smjesno to zvucalo. Jednostavno ubrzavanje, povecavanje baze podataka, povecavanje "sirove snage" i iskoristavanje te snage je nista drugo nego nadogradnja, a po meni smo sa sadasnjim konceptom jako jako daleko od pravog AI-a. Ono sto je ogromni nedostatak je neprilagodljivost. Koliko god unaprjedili racunalo za npr ovakvu vrstu kviza, ono ce biti potpuno bespotrebno ako uvedemo i najmanju promjenu u sam input/output koncept. A i ako napravimo nesto sto ce biti "prilagodljivo" (koristeci trenutnu tehnologiju, tj nadogradjivajuci ju) ne vjerujem da cemo postici "ljudsku" prilagodljivost, tj prilagodljivost situacijama koje nisu predvidjene kod prvotnog "stvaranja".

Nothing is true, everything is permitted...
4 godine
Assassin kaže...

...

Slažem se.

Toliko smo daleko od prave inteligencije da je najbolje pitanje -

da li je uopće moguće napraviti nešto nalik ljudskom mozgu?

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
4 godine

Svaka čast i ljudima koji su složili računalo i natjecateljima

2 godine
Assassin kaže...

Sve ovo sto rade je po meni vrlo "spor" napredak, koliko god smjesno to zvucalo. Jednostavno ubrzavanje, povecavanje baze podataka, povecavanje "sirove snage" i iskoristavanje te snage je nista drugo nego nadogradnja, a po meni smo sa sadasnjim konceptom jako jako daleko od pravog AI-a. Ono sto je ogromni nedostatak je neprilagodljivost. Koliko god unaprjedili racunalo za npr ovakvu vrstu kviza, ono ce biti potpuno bespotrebno ako uvedemo i najmanju promjenu u sam input/output koncept. A i ako napravimo nesto sto ce biti "prilagodljivo" (koristeci trenutnu tehnologiju, tj nadogradjivajuci ju) ne vjerujem da cemo postici "ljudsku" prilagodljivost, tj prilagodljivost situacijama koje nisu predvidjene kod prvotnog "stvaranja".

No prema nekim teorijama tvrdi se da je mozak sam skup sklopova kao i računalo. I prema tome tvrdi se da je mozak samo izrazito jako "računalo".  Današnja superračunala su daleko od te razine pa jedino što nam ostaje je nadopunjavati ih podacima i snagom.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
2 godine

Nisam potkovan znanjem što se tiče umjetne inteligencije niti pratim tu branšu,ali uvijek sam nekako smatrao da se umjetna inteligencija neće razviti dok (super)računala ne budu sastavljena i od bioloških dijelova.

alrighty then
4 godine

Nikakav kompjuter nikada nece postici razinu ljudskoga mozga.

A life? Cool! Where do I download one of those?
2 godine
neaktivan
leo_819 kaže...

nikada, a ni tada

jednostavno ne mozes napraviti nesto sto ne razumijes dovoljno dobro

istina da postoje dosta napredni algoritmi, i razliciti oblici ucenja, koji su impresivni na prvi pogled, ali... (uvijek ovo ali :) )

The quieter you become, the more you are able to hear...
3 godine
cerberus kaže...
leo_819 kaže...

nikada, a ni tada

jednostavno ne mozes napraviti nesto sto ne razumijes dovoljno dobro

istina da postoje dosta napredni algoritmi, i razliciti oblici ucenja, koji su impresivni na prvi pogled, ali... (uvijek ovo ali :) )

Vrlo je opasno (a povijest pokazala - totalno suludo) a priori proglašavati išta neshvatljivim ili nemogućim.....

3 godine

Nekad se smatralo da je mozak previše složen da bi čovjek uopće preživio bilo kakvo kiruško petljanje po mozgu, pa je onda uspjela operacija na mozgu, ali je bio previše složen da bi čovjek nakon operacije mogao normalno funkcionirati. Danas ne samo da su i takve operacije moguće, već je otkriveno da su se operacije na mozgu za kakve smo prije par stotina godina smatrali da su nemoguće, uspješno obavljale prije par tisuća godina (našli su kosti lubanje na kojima se vidilo da su otvarane, ali su opet srasle što je znak da je pacijent poživio dovoljno dugo nakon operacije).

Što se tehnologije tiće, neka faca iz IBM-a je izjavila da smatraju kako je u cijelom svijetu potrebno tek par tisuća računala. Nekad se smatralo da su subatomske čestive najmanji i nedjeljivi dio materije (isto se prije toga smatralo za atome).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice