ili ne
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"crne prognoze" i/ili "kritika odjela" su sjajan alibi za EVENTUALAN neuspjeh. ogradivanje.
da se windowsi rijese nekih "bolesti" koje se vuku vec nekoliko verzija, i popravi sucelje prema korisniku, gdje ga iPhone OS tuce, buducnost je svijetla.
Mislim da je bas u Bugu neki dan objavljeno s cime kupci idu na internet. iPhone je daleko najjaci, a onda ga slijedi Symbian. Medjutim jedino iPhone i Android biljeze rast, ostali biljeze pad. A da ne kazem da iPhone u Americi i zapadnoj Europi rastura, a gubi samo u Aziji i Africi.
Moja progonoza Apple na iPhoneu, a ostali na Androidu, barem sto se tice surfanja. Ostalo je ionako nebitno.
Mislim da je bas u Bugu neki dan objavljeno s cime kupci idu na internet. iPhone je daleko najjaci, a onda ga slijedi Symbian. Medjutim jedino iPhone i Android biljeze rast, ostali biljeze pad. A da ne kazem da iPhone u Americi i zapadnoj Europi rastura, a gubi samo u Aziji i Africi.
Moja progonoza Apple na iPhoneu, a ostali na Androidu, barem sto se tice surfanja. Ostalo je ionako nebitno.
Jedino je surfanje bitno?! LOOOOOOOLLLLLLLLLLLL!!!! Ajde malo proguglaj Gartnerova istraživanja za 2009 godinu! Jedno su AdMob-ova istraživanja koja se temelje na analizama log datoteka pristupa web stranicama i tu je neupitno da se za surfanje naviše koristi iPhone (FYI: iPhone tu uzima 43% tržišta dok WinMo samo 5%) dok su statistike isporuka uređaja (Gartnerova istraživanja prodaje smartphone uređaja!) sasvim druga priča: iPhone zauzima 8% tržišta, WinMo 12%, RIM 17% a Symbian ogromnih 52%. Sad ti zaključi iz ovoga što želiš...
Lupetanja da je jedino bitno surfanje može blenuti samo netko tko je ludo zaluđen iPhone-om ili je, NHF, informatički nepismen i doseg korištenja SmartPhone uređaja mu je sufranje webom uz nadu da podržava Flash tako da i u tramvaju može baciti oko na RedTube...
Lupetanja da je jedino bitno surfanje može blenuti samo netko tko je ludo zaluđen iPhone-om ili je, NHF, informatički nepismen i doseg korištenja SmartPhone uređaja mu je sufranje webom uz nadu da podržava Flash tako da i u tramvaju može baciti oko na RedTube...
Ma da, stvarno je nebitno da li smatrphone surfa ili ne. A sta je po tebi pojam smartphone? Onaj telefon za gluhe i corave starce?
Cijelo vrijeme te spike kako Nokia drzi 50% trzista (nije 50, ali ne znam tocan broj). A kojeg to trzista? Onog kad klincu kupis prvi telefon da se moze javiti kad zavrsi skola? Onog u Africi, Indiji ili unutrasnjoj Kini? Kojeg drugog?
Smartphoneovi su vrh trzista i na tom vrhu je bitno da mob moze surfati, da moze instalirati programe, slikati, snimati video, updateati video na Youtube, pristupiti Faceu i takve stvari. To sto ti ili ja ne radimo neke od tih stvari ne znaci da su one nevazne, one su Smartphone.
Cijelo vrijeme te spike kako Nokia drzi 50% trzista (nije 50, ali ne znam tocan broj). A kojeg to trzista? Onog kad klincu kupis prvi telefon da se moze javiti kad zavrsi skola? Onog u Africi, Indiji ili unutrasnjoj Kini? Kojeg drugog?
smartphone trzista znaci da se ne broje nokia s40 nego samo s60 uredaji tak da ne srack*j
i smartphone je uredaj koji kombinira mogucnosti depnog racunala i telefona, a svaka nokia ima pristup internetu
Upravo je ključno da pregled interneta bude ugodan kao na kućnom računalu. Kad naprave takav pametni telefon, kupujem. :)
Upravo je ključno da pregled interneta bude ugodan kao na kućnom računalu. Kad naprave takav pametni telefon, kupujem. :)
n900 je ako je suditi po mom iskustvu s n810 najblize tom sta trazis
Ma da, stvarno je nebitno da li smatrphone surfa ili ne. A sta je po tebi pojam smartphone? Onaj telefon za gluhe i corave starce?
Smartphoneovi su vrh trzista i na tom vrhu je bitno da mob moze surfati, da moze instalirati programe, slikati, snimati video, updateati video na Youtube, pristupiti Faceu i takve stvari. To sto ti ili ja ne radimo neke od tih stvari ne znaci da su one nevazne, one su Smartphone.
Potraži definiciju "SmartPhone" (i zaobiđi smiješne definicije na WikiPedii) pa se onda razbacuj nebulozoma! A onda dokuči razliku između PDA, MDA, PNA, PMC i SmartPhone uređaja!
Surfanje na smartphoneu je samo mali dio onoga za što se iskorištavaju mogućnosti takvih uređaja i kraj tih mogućnosti surfanje je najmanje bitno. Samo pogledaj čime se bave tvrtke poput Superius, Mobendo, Citus ili Spica sustavi (a da ne ulazim u nabrajanje tvrtki iz svijeta) pa onda reci da je "samo surfanje bitno". Tada možda i shvatiš zašto Windows Mobile, bez obzira na popularnost iPhonea drži još uvijek toliki dio tržišta!
Ne drži Nokia više od 50% tržišta nego uređaji bazirani na Symbian platformi! Čitaj kako spada a ne selektivno pa onda nešto i napiši!
Kojeg tržišta?! LOOOLLLL!!! Pa cijeli svijet! Što misliš da je Gartner tvrtka poput MediaPlus-a?! LOOOOOLLLL!!!
Samo mulcu je bitno da sa svojim SmartPhoneom može na Fejs, YouTube i slično! Ako neznaš iskoristiti sve prednosti i mogućnosti takvog uređaja pred vulgaris mobilnim uređajem žali bože bacanja novaca. I ne, te funkcionalnosti nisu SmartPhone!
Pa moj w995 nije deklariran kao smartphone pa može slikat(i to radi bolje od podosta ostalih mobitela),snimat(a i to radi bolje nego na drugim mobovima)stavit video na youtube(i to imam ugrađenu aplikaciju koja radi bolje i brže nego preko weba),pristupit faceu(i za to imam aplikaciju)+mogu i ostale stvari radit a pazi ovo nije smartphone
Uostalom pa to što govoriš mogu i mobiteli stari 3 godine,onda je recimo bio aktualan k750 koji može slikat/snimat i možeš snjim na internet,uostalom svaki mobitel koji nije stariji od 4-5 godina više/manje može to sve što si nabrojao xD samo što nisu toliko bržiji ili bolji od novijih.Internet po mom mišljenju je zasad nešto što nema koristi na mobu jer je jednostavno preskup.Kad se za neku jeftinu lovu bude mogao koristit flat rate na mobu,onda će on imat smisla sad mi baš i nije fora malo surfaš pogledaš par stvari i ostaneš bez 10-ak kuna
A i kad se bude tako moglo surfat onda će mi mobilni internet imat svrhu da mogu surfat u punom smislu riječi a ne samo visit na youtube ili face to za mene nije surfanje...