mos mislit
Mogu tableti da se prodaju 6 puta vise i da budu vise zastupljeni ali trenutno nemaju neku pretjerano veliku svrhu tako da nisu prjetnja PC-ju. Ja licno odbijam da kupim tablet sve dok mi ne ponude ozbiljan razlog zasto bi ga kupio. Jedina korisna stvar koju trenutno vidim koju mi nudi tablet je citanje elektronskih knjiga, prezentacija itd. Ali to nije dovoljan razlog da ga kupim :D
Odkad sam prestao igrat igre tablet bi mi dobro došao. Bio sam skeptičan, ali kad mi je frend posudio iPad na 3 dana, stvar je izvrsna i služi svrsi. Za ozbiljniji rad bolja stvar je PC.
Slažem se da će tržište tableta rasti, ali ne vidim nikako kako to može ugroziti PC koji se razvija decenijama i koji predstavlja oličenje sirove snage i komfornosti u radu... Tablet ima prednosti koje ima i moj smartphone samo sa većim ekranom: internet, mailovi, čitanje e-book, pdf-ova, lite gaming i to sve uz mobilnost i udobnosti kreveta.
Za neki ozbiljniji rad tu je PC gdje su miš i tastatura nezamjenljivi (for now)
...
U svakom slucaju zamjenit ce konzole, pc vec malo teze ali sve je moguce. Ne trebas bit vidovit da bi to znao. Frajer je otkrio toplu vodu -.-
The best way to be boring is to leave nothing out.
U svakom slucaju zamjenit ce konzole, pc vec malo teze ali sve je moguce. Ne trebas bit vidovit da bi to znao. Frajer je otkrio toplu vodu -.-
PC neče nikada moči nadmašiti u gejmingu, nisu ga nadmašile konzole, neče ni tableti. Slažem se da su tableti zgodna stvar, praktična za one koji surfaju netom, ali da če zamijeniti osobna računala, neče.
Također smatram kao i vi, dakako da će tržište tebleta rasti, tebleta općenito, ne samo iPada, kako sebični Cook govori.
No nikada, pa ni onda neće tablet zamijeniti PC. Notebook i Netbook će možda (i već je) nadmašiti tableti, no PC definitivno nikada.
Pogledajte samo koliko je tu "casual juzera" kojima je potreban samo internet - Facebook, YouTube, nesto trece... Njima su i sadasnji tableti sasvim dovoljni.
Covjek ne kaze da ce tableti zamijeniti PC, PC ce uvijek biti tu, nego da ce se prodavati vise tableta, da ce trziste tableta prerasti trziste PCja.
Samo ja mislim da ce tu trebati bar 5-10-15 godina...
http://androoolog.blogspot.com/
Ne planiram uzeti tablet u bližoj budućnosti...
Imam pristojan laptop trenutno te smartphone. Uopće ne vidim potrebu trenutno za tim.
Pogledajte samo koliko je tu "casual juzera" kojima je potreban samo internet - Facebook, YouTube, nesto trece... Njima su i sadasnji tableti sasvim dovoljni.
Covjek ne kaze da ce tableti zamijeniti PC, PC ce uvijek biti tu, nego da ce se prodavati vise tableta, da ce trziste tableta prerasti trziste PCja.
Nisam ja ni mislio u tom smislu zamijeniti. Možda sam se poslužio krivom terminologijom, no jasno je.
Možda će tržište prerasti, ali najviše danas PC-a se koristi za Gaming. 5% otpada možda na profitabilan rad.
A to tableti ne mogu ponuditi. I zato će PC ostati PC, makar i s manjim udjelom u tržišnom kolaču..
Taj Cook laprda gluposti! Amen!
a tko je pred 20-30 godina kad su super računala bila ogormna mogao zamisliti da će ih današnji smartphoni prošišati samo tako u svakom pogledu,,
a za sljedećih 10-20 godina šta će se dešavati i koje će sve biti mogućnosti to sam vrag zna,, možda stvarno tableti budu puno jači od današnjih vrhunskih klasičnih kompova,, i budemo mogli na njima raditi sve šta radimo na klasičnom kompu
Nisam ja ni mislio u tom smislu zamijeniti. Možda sam se poslužio krivom terminologijom, no jasno je.
Možda će tržište prerasti, ali najviše danas PC-a se koristi za Gaming. 5% otpada možda na profitabilan rad.
A to tableti ne mogu ponuditi. I zato će PC ostati PC, makar i s manjim udjelom u tržišnom kolaču..
Nisam govorio tebi, već svima, ali nema veze...
Danas se najvše PC-a ne koristi za gaming. Najviše ih se koristi baš u poslovne ili privatne svrhe (ne igre).
Tableti itekako mogu ponuditi igre, i to samo kakve! Pogledaj malo kakve igre su tu za iPad ili za npr. Androide s Tegrom...
PC ostaje PC, naravno...
Mogu tableti da se prodaju 6 puta vise i da budu vise zastupljeni ali trenutno nemaju neku pretjerano veliku svrhu tako da nisu prjetnja PC-ju. Ja licno odbijam da kupim tablet sve dok mi ne ponude ozbiljan razlog zasto bi ga kupio. Jedina korisna stvar koju trenutno vidim koju mi nudi tablet je citanje elektronskih knjiga, prezentacija itd. Ali to nije dovoljan razlog da ga kupim :D
Pametno rečeno...Ovime samo stvaraju famu da je Tablet nešto poput MUST HAVE...pa da stvore hype,da se što bolje prodaje.Inače,ako nemate u domu barem jedan Tablet,onda niste IN...
Pa pc-a će uvijek biti neće on nikada propasti. Kvaka je što je PC kod većine ljudi obiteljski, tojest imaju jedan komp i svi ga zajednički koriste. Barem ja od svojih prijatelja i poznanika neznam nikoga tko ima kući 2 PC-a da su istovremeno u pogonu. Jedino imaju više laptopa koji svatko za sebe koristi. Dok tablet je kao i laptop predviđen za pojedinca, kao što je mobitel. Znači 4 člana u obitelju, 4 tableta, i jedan PC. Zato će tableti u nekoj daljoj budućnosti biti ispred PC-a.
A kvaka je što tableti nude dovoljno toga, i sve vrlo jednostavno. Plus daleko veće autonomije, a hardver dovoljno jak da vrti dosta toga, sada već i 1080p video i vrlo zahtjevne grafičke igre.
no,baš me zanima igranje neke Flight simulacije ili složenijeg FPS-a na Tabletu.Svi spominju samo hardware-ske mogućnosti no ne i komfor korištenja.Nadalje Tablet,samo za casual korištenje,ništa ozbiljno,ako to nije ubijanje dosade i viška vremena..
Fazon je u tome zasto bih vrtio 1080p na 9inca pored TV-a od 30+ inca, zasto bi slusao muziku pored mobilnog telefona, zasto bi igrao igre pored PC-ja ili konzole? Razumijem ja da mi tablet ovo omogucava u pokretu ali je totalno nepotrebno u ovom trenutku imati laptop i tablet. Sto se tice hardware-a on je totalno neiskoristen osim za igre ali tableti su uglavnom preveliki za ugodno igranje. Sad dolazi i novi PSP koji ce ponuditi puno vise igracima nego tablet. Kada mi tablet bude omogucio da radim ugodno u programima poput 3D Max-a, AutoCAD-a, Potoshop-a, Office paketa (trenutno smatram jako neugodnim koristenje office paketa na tabletu) itd. Cisto sumnjam da ce mi tablet ikad omoguciti ista od ovoga osim eventualnog pokazivanja tj otvaranja fajlova iz navedenih programa jer ti programi zahtjevaju preciznost, a ipak je tu mis bio i ostao tata :D
Kada mi tablet bude omogucio da radim ugodno u programima poput 3D Max-a, AutoCAD-a, Potoshop-a, Office paketa (trenutno smatram jako neugodnim koristenje office paketa na tabletu) itd. Cisto sumnjam da ce mi tablet ikad omoguciti ista od ovoga osim eventualnog pokazivanja tj otvaranja fajlova iz navedenih programa jer ti programi zahtjevaju preciznost, a ipak je tu mis bio i ostao tata :D
Tablet po meni i nije za ovo gore navedeno već za "sve ostalo"...Za ovo iznad je PC stolno, laptop, netbook- iako će ovo zadnje izgubiti smisao za nekoliko godina zbog tableta.
Fazon je u tome zasto bih vrtio 1080p na 9inca pored TV-a od 30+ inca, zasto bi slusao muziku pored mobilnog telefona, zasto bi igrao igre pored PC-ja ili konzole? Razumijem ja da mi tablet ovo omogucava u pokretu ali je totalno nepotrebno u ovom trenutku imati laptop i tablet. Sto se tice hardware-a on je totalno neiskoristen osim za igre ali tableti su uglavnom preveliki za ugodno igranje. Sad dolazi i novi PSP koji ce ponuditi puno vise igracima nego tablet. Kada mi tablet bude omogucio da radim ugodno u programima poput 3D Max-a, AutoCAD-a, Potoshop-a, Office paketa (trenutno smatram jako neugodnim koristenje office paketa na tabletu) itd. Cisto sumnjam da ce mi tablet ikad omoguciti ista od ovoga osim eventualnog pokazivanja tj otvaranja fajlova iz navedenih programa jer ti programi zahtjevaju preciznost, a ipak je tu mis bio i ostao tata :D
a što više reći..da je bar više ovako razumnih ljudi.Podsjetio si me na one likove koji hoće koristiti lap ili komp za gledanje filmova na plazmi ili lcd-u od 107cm.Morbidno skupi player-i..
Znači 4 člana u obitelju, 4 tableta, i jedan PC. Zato će tableti u nekoj daljoj budućnosti biti ispred PC-a.
Upravo to, da je netko prognozirao da će jednog dana biti više mobitela nego računala, ljudi bi rekli, pa to dvoje su dvije različite kategorije. Isto vrijedi i za tablet i PC. Jedino gdje može naškoditi tržištu PC-a je kod ostavljanja starog kompa u pogonu da dva člana kućanstva mogu biti na kompu istovremeno ili kupovine nekog slabijeg laptopa "da mogu na face dok brat igra na kompu".
Kada mi tablet bude omogucio da radim ugodno u programima poput 3D Max-a, AutoCAD-a, Potoshop-a, Office paketa (trenutno smatram jako neugodnim koristenje office paketa na tabletu) itd. Cisto sumnjam da ce mi tablet ikad omoguciti ista od ovoga osim eventualnog pokazivanja tj otvaranja fajlova iz navedenih programa jer ti programi zahtjevaju preciznost, a ipak je tu mis bio i ostao tata :D
Tablet po meni i nije za ovo gore navedeno već za "sve ostalo"...Za ovo iznad je PC stolno, laptop, netbook- iako će ovo zadnje izgubiti smisao za nekoliko godina zbog tableta.
Sada zvučiš poput Jabučara..
Pa u tome je bit zasto bi kupovao tablet ako imam laptop? Sa druge strane ako nemam ni jedno ni drugo a trebam da se odlucim sta da kupim logican izbor je laptop koji se danas moze kupiti za slicne pare kao i tablet a nudi puno vise.
Mozda da ne postoje smartphonovi to bi se i dogodilo, ovako nema toga sto tablet moze, a smartphone ne moze. Zelis veci ekran, prikopcas mobitel preko HDMI-a na LCD, zelis surfat, mozes sasvim komotno to na mobitelu. Zelic citat knjige, kupis Kindle za 100Eura.. :P
Dolaskom konkurencije iPad-u trziste tableta ce definitivno rast, no isto tako ce u jednom trenutku doci do zasicenja, te ce ostat negdje poravnat sa laptopima.
Kolko cudno zvucalo upravo ti casual korisnici vise vole pomocu misa pomicat ruku za 1milimetar nego preko cijelog ekrana micat prste, isto tako casual korisnici vise vole fizicke tipkovnice, vise vole sjedit za stolom nego lezat.. Gameri su sami po sebi skloni fizickim tipkovnicama, da mi je vidjet igranje jednog COD-a, WoW etc. na nekom tabletu.
Na kraju krajeva tablete trenutacno kupuju ljudi koji ipak imaju "viska" novaca ( osim onog malog kineza .. :P ) tj. oni koji vec doma posjeduju PC, smartphone, laptop, te eto .. uzmu si i tablet. Barem je tako u vecini slucajeva. Ova prica da vecina ljudi doma ima PC, te 4 laptopa su cista utopija.
Ti ne znaš čitati jer nigdje nisam spomenuo voće.
Nekako mi nije baš praktično tegliti i koristiti laptop koji je teži i nije praktičan. Po meni najbolja stvar tableta je što ga možeš koristit i stojeci. :)
Kupio sam Android tablet (Acer Iconia Tab A500) i mogu reci da je super stvar.
Posto zivim od rada na kompu htio sam uredaj kojeg mogu koristiti bilo gdje (da nisam stalno za kompom). Mob (Galaxy S) je ipak premali...
Laptop je ok (za rad), ali je mucko dubre veliko, grije se itd... Tablet koristim za mailove, browsanje, poneka igra i takve stvari (krevet, kauc...)
Sto je najbolje u kuci ga svi koriste, pa cak i oni koji do sada nisu bas previse marili za komp. Sve radi kako treba (pa cak i flash xD).
Naravno da djecica ne mogu igrati svoje cool uber 3D igre sa 16xAA, ali za to nije niti namjenjeno. Nisam pozalio niti sekunde sto sam ga uzeo.
iPad nisam htio zbog odvratne Appleove politike, a i sam iOS na tabletu izgleda prejadno.
Sve u svemu radi tocno ono sto sam i ocekivao od njega ;)
Ovo ispred računala ??? hahahahahah
Ti ne znaš čitati jer nigdje nisam spomenuo voće.
Nekako mi nije baš praktično tegliti i koristiti laptop koji je teži i nije praktičan. Po meni najbolja stvar tableta je što ga možeš koristit i stojeci. :)
...hmmm...sada si sve rekao...volio bih da pobrojiš situacije u kojima stojiš i "radiš" na tabletu...dok čekaš na blagajni,redu za kino-kartu,čekajući fast-fud...doista..ima primjena..
Ja neznam šta vi pričate!
Pa lik je totalno upravu, ipad tj. tableti već sada imaju stvarno velike mogućnosti.. a kakve će imati za koje 5 god. tko zna, možda će totalno zamjeniti računala, a možda će propasti (iako teško)!
pogledajte šta se promjenilo u zadnjih 5 god... pa sada mobiteli imaju dual procesore i grafičke u sebi, što prije 5 god nisi mogao dobiti u prosječnom laptopu!