Terabajtni 3,5-inčni SSD

poruka: 12
|
čitano: 1.274
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Terabajtni 3,5-inčni SSD".
3 godine
Terabajtni 3,5-inčni SSD

Brzo se usklađuje tržište SSD-ova sa tržištem magnetnih diskova barem po kapacitetu, a cijena je taman ako želite bankrotirati

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2009 23:00 (Oly_E3).
4 godine
Terabajtni 3,5-inčni SSD

Nikako da shvatim koja je svrha toga... zar nije bolje za 5 puta manje novaca uzeti 5 "normalnih" diskova od po 1 TB, cime se dobije ista brzina uz 5x veci kapacitet?

3 godine
RE: Terabajtni 3,5-inčni SSD

Ma ovo je još uvjek oprobavanje SSD-ova, a dok SSD-i zažive punim plućia (znači da ih i mi smrtnici možemo koristiti) proći će još puno vremena (2-3 godine, možda i više)

fotoforum.forumotion.net
4 godine
DigiMagic kaže...

Nikako da shvatim koja je svrha toga... zar nije bolje za 5 puta manje novaca uzeti 5 "normalnih" diskova od po 1 TB, cime se dobije ista brzina uz 5x veci kapacitet?

zasto mislis da sa 5 obicnih diskova imas vecu brzinu od 1 ssd-a?
3 godine
Terabajtni 3,5-inčni SSD

plus sa 5 mehaničjih imaš veću potrošnju i zagrijavanje,a to korisnicima za koje je ciljano(radne stanice,serveri)sigurno nije poželjno.Treba sačekat 2-3 godine i onda ćemo imat normalne ssd-ove po normalnim cijenama.

3 godine
protjeran
Terabajtni 3,5-inčni SSD

pogledajte ovo

average 520 MB/s a burst 617 MB/s Smijeh, e da mi je to doma Cool

Novi counter strike source server 84.16.243.71:27015
3 godine
Terabajtni 3,5-inčni SSD

I sutra ce izaci jos jedan, pa preksutra i slijedeci dan i tako u nedogled.
Jedna ima zapisaivanje 530 m/s drugi MLC treci BDFGA. Ajme. Da mi je ot imati. Brzi bi mi bio IE8.

4 godine
Terabajtni 3,5-inčni SSD

Ma samo treba čekati da padnu cijene. Inače ovakve vjesti su super. Nadam se da ču za par godina imati takvo što.

Sometime the best defense is to attack!
3 godine
Terabajtni 3,5-inčni SSD

Treba pričekati 3-5 godina, pa da se cijene spuste dovoljno da budu i nama pristupačne, ali če tada i SSD-ovi biti puno brži i od današnjih najboljih, onda bi bilo najisplativije uzeti si gaCool.

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
2 godine
neaktivan
Terabajtni 3,5-inčni SSD

20k kuna za disk ?

3 godine
Terabajtni 3,5-inčni SSD

trebas biti retardiran da das 20k kuna za disk...lol...

moj Bux.to http://bux.to/?r=JURGOLINHO
3 godine

Da za tebe je to težak financijski overkill, dok za neki server je to sasvim pristojan disk velikog kapaciteta i odličnih performansi. Seagate Cheetah diskovi za servere se vrte  na 15000 okretaja, ali imaju relativno male kapacitete, ali su daleko pristupačniji (300GB je oko 3000 kuna), a ti diskovi su isto overkill (još ne koriste SATA nego SAS 3GB/s pa tako da samo idu na serverske ploče, osim ako nemaš kontroler za SAS diskove) za tebe. Te diskove si mogu priuštiti ljudi koji će imati veliku koristi od toga (kao i dual CPU ploče i takve stvari), a ta korist će brzo zatrpati rupu od 2000 Eura

fotoforum.forumotion.net
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice