Brzo se usklađuje tržište SSD-ova sa tržištem magnetnih diskova barem po kapacitetu, a cijena je taman ako želite bankrotirati
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nikako da shvatim koja je svrha toga... zar nije bolje za 5 puta manje novaca uzeti 5 "normalnih" diskova od po 1 TB, cime se dobije ista brzina uz 5x veci kapacitet?
Ma ovo je još uvjek oprobavanje SSD-ova, a dok SSD-i zažive punim plućia (znači da ih i mi smrtnici možemo koristiti) proći će još puno vremena (2-3 godine, možda i više)
Nikako da shvatim koja je svrha toga... zar nije bolje za 5 puta manje novaca uzeti 5 "normalnih" diskova od po 1 TB, cime se dobije ista brzina uz 5x veci kapacitet?
plus sa 5 mehaničjih imaš veću potrošnju i zagrijavanje,a to korisnicima za koje je ciljano(radne stanice,serveri)sigurno nije poželjno.Treba sačekat 2-3 godine i onda ćemo imat normalne ssd-ove po normalnim cijenama.
average 520 MB/s a burst 617 MB/s
, e da mi je to doma 
I sutra ce izaci jos jedan, pa preksutra i slijedeci dan i tako u nedogled.
Jedna ima zapisaivanje 530 m/s drugi MLC treci BDFGA. Ajme. Da mi je ot imati. Brzi bi mi bio IE8.
Ma samo treba čekati da padnu cijene. Inače ovakve vjesti su super. Nadam se da ču za par godina imati takvo što.
Treba pričekati 3-5 godina, pa da se cijene spuste dovoljno da budu i nama pristupačne, ali če tada i SSD-ovi biti puno brži i od današnjih najboljih, onda bi bilo najisplativije uzeti si ga
.
20k kuna za disk ?
trebas biti retardiran da das 20k kuna za disk...lol...
Da za tebe je to težak financijski overkill, dok za neki server je to sasvim pristojan disk velikog kapaciteta i odličnih performansi. Seagate Cheetah diskovi za servere se vrte na 15000 okretaja, ali imaju relativno male kapacitete, ali su daleko pristupačniji (300GB je oko 3000 kuna), a ti diskovi su isto overkill (još ne koriste SATA nego SAS 3GB/s pa tako da samo idu na serverske ploče, osim ako nemaš kontroler za SAS diskove) za tebe. Te diskove si mogu priuštiti ljudi koji će imati veliku koristi od toga (kao i dual CPU ploče i takve stvari), a ta korist će brzo zatrpati rupu od 2000 Eura