Ne znam na koju foru je ovaj auto povezan baš sa IT svijetom, al je dobar. I ja bi jedan ovakav 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jos ce mo vidjeti sta ce biti od toga, prvi potpuno elekricni auto, pitanje je kolik ce nesta sto je prvo u uspjeti.
jos ce mo vidjeti sta ce biti od toga, prvi potpuno elekricni auto, pitanje je kolik ce nesta sto je prvo u uspjeti.
Hm, vec ima bolji automobil za naruciti, Lightning GT, 700 ks zvijer.
Po meni glavna mu je prednost punjenje baterija, dok Tesli treba 3,5h za 370 km autonomije, Lightning se puni 10 minuta za 400 km autonomije, dok su performanse slicne.
Je al ovog Lightning nemreš puniti bilo gdje, jer mu treba pun k. struje. Dok ne naprave na benzinskama pumpe za takve aute, nebuš ga ni vozio.
Naravno, al hajde ovako: Gdje bi punio benzin/dizel u danasnje aute da nema pumpi? Ili hidrogen za BMW-e osim u njemackoj?
Bez posebnih stanica (kao benzinske pumpe) i nema smisla imati ovakav auto sve da se i moze puniti kod kuce.
Mislim, krenes na put od nekih 500 i vise km, moraces stati negdje u putu da dopunis, neces ici po kucama :))
Za Lightning ti je dovoljno da odeš do neke automehaničarske radione ili vulkanizera(svi imaju trofaznu industirjsku struju). Provjeriš tlak guma, napuniš baterije i platiš nekih 50 Kn za sve, a sa Lighningom nećeš ni platiti toliko jer će većina ljudi biti zadivljena autom da će zaboraviti i naplatiti. Jedina mana jurilice je ta što košta nekih milijun i siće kuna.. :D
Jedina mana jurilice je ta što košta nekih milijun i siće kuna.. :D