Nigdje ne uspijevam izguglati informaciju koliko se dobro prodaju vruće kifle... To bi trebalo značiti onako figurativno, "podatak koji prosječna osoba ne može provjeriti"?
Nigdje ne uspijevam izguglati informaciju koliko se dobro prodaju vruće kifle... To bi trebalo značiti onako figurativno, "podatak koji prosječna osoba ne može provjeriti"?
Ti pokušavaš ispasti pametan, ili si jednostavno blesav?
U ovom slučaju, pretežno ono drugo. Obično kad nešto čitam pa mi je neki detalj zanimljiv, zanima me što zapravo znači, kako je do toga došlo, kako to razumjeti u okolnom kontekstu.
Kifle su eto takav zanimljiv detalj. Možda se prodaju nekoliko redova veličine bolje od Kindlea, pa je usporedba stoga besmislena i kriva? Možda se prodaju nekoliko redova veličine lošije, pa je isto krivo? Koliko znam, nitko ovdje ne prodaje niti želi prodavati kifle, valjda jer je slabo isplativo ili već zbog nečeg drugog nepoželjno, pa je dakle to sve skupa nešto loše? Možda autor samo nije bio dovoljno koncentriran i zapravo je mislio na čvarke? Možda se misli samo na današnji dan (subota), kad je većina trgovina zatvorena i prodaja jako mala? Vidiš kako mali detalj, a toliko puno raznih mogućnosti... Većina ljudi kad ne zna koja je ispravna varijanta, obično odabere jednu i odbijaju priznati da su u krivu. Meni je zanimljivije doznavati nove stvari, ideje, kombinacije, nego tvrdoglavo ustrajati na nekoj postojećoj varijanti nepoznate točnosti.
I, koliko se na kraju dobro prodaju (isključivo vruće) kifle, jako bolje ili jako lošije od Kindlea?