Toshiba povlači prijenosnike

poruka: 9
|
čitano: 707
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Toshiba povlači prijenosnike".
3 godine

A joj dal danasnjih dana uopce postoji kakvo testiranje uredjaja na dovoljnom broju prije izlaska na trziste.Dal uopce postoji kakav kontrola kvalitete finalnog proizvoda.Apple izadje sa no signal uredjajem.Svako malo povlacenje neke firme laptopa zbog eksplodiravanja pregrijavanja .Sam stancaju i kini i guraju van bez ikakvih ozbiljnih testiranja

4 godine

To je upravo ono sto non-stop govorim - danas je sve smece od poluproizvoda. Novi uredjaji izbacuju se svakih par mjeseci, a budale od kupaca su prisiljeni kupovati novo smece. Najbolji primjer su mobiteli.

Izgleda da i elektronicka industrija krece koracima automobilske, da bi zastedili koji cent u pocetku ugradjuju lose i nadaju se da ne bu bilo problema. Sjetim se slucaja sa Peugeotom 407 i plasticnim dihtunzima na auspuhu. U pocetku su zastedili 10 centi, da bi na kraju popusili milione jer su sve to morali mijenjati. Fala bogu da postoji Amerika i njezine abnormalne odstete za takvo bahato ponasanje. Jedino kaj se popravi svaki 100ti kvar. O softwareu da ne govorim. Jos veci lopovluk.

2 godine

Samo da se nadovezem na post iznad.Apsolutno se slazem da ovo gotovo svakotjedno izbacivanje novih modela je vrh kretenizma, barem za mene.

Jasno mi je da tehnika svake sekunde napreduje, no bombardiraju nas raznim stvarima, modelima i tko zna cega vec, sto na kraju daje samo jos goru kvalitetu i slabu trajnost.

Inace, zacudio sam se na napisani clanak, posto posjedujem Toshibin laptop (2010) i prvo sto me fasciniralo je uprao to da mi se dosad jos nikad nije niti ugrijao, a kamoli pregrijao da osjecam toplinu po njemu.

4 godine
RE: Toshiba povlači prijenosnike
mighty99 kaže...

Inace, zacudio sam se na napisani clanak, posto posjedujem Toshibin laptop (2010) i prvo sto me fasciniralo je uprao to da mi se dosad jos nikad nije niti ugrijao, a kamoli pregrijao da osjecam toplinu po njemu.

Trebas vidit Toshibu od moje zene. Mozes jajca na njoj peci kak je to vruce. Da moze delati morali smo ispod staviti ventilatore jer je inace koma.

Takodjer mi nije jasna logika proizvodjaca notebookova. Zakaj je hladjenje odozdola prema strani? Nisam do sada vidio niti jedan notebook da nema ventilator s donje strane. odnosno da ne uzima zrak s donje strane. Kaj tak velik problem napravit da uzima zrak sa strane i izbacuje ga otraga?

2 godine
neaktivan
Drazen kaže...

Takodjer mi nije jasna logika proizvodjaca notebookova. Zakaj je hladjenje odozdola prema strani? Nisam do sada vidio niti jedan notebook da nema ventilator s donje strane. odnosno da ne uzima zrak s donje strane. Kaj tak velik problem napravit da uzima zrak sa strane i izbacuje ga otraga?

To mi je najbolja stvar kod Appleovih laptopa. Doljnja ploha je bez ijedne rupice i ventilatora. Samo u zglobu ekrana 1 i taj više nego dobro obavlja svoj posao, a uz to toplinu raspoređuje po aluminijskom kučištu. Radiš na laptop bez straha od pregrijavanja i nisi vezan za stol. Te neke sitnice ponekad fakat puno znače :)

3 godine
Neznam bas za apple, jer noviji modeli sa i7 procesorima se jako griju. za ucinkovito hladjenje mora postojat protok zraka. Ako imas vent koji ima rupu samo s sjedne strane on samo unutra stvara potlak i cak otezava hladjenje. a rupe moraju bit jedna sastrane a druga gore ili dole cisto zbog principa rada pumpe. Normalno na pumpu je usis a tangencijalno ispuh, mozda bi se mogli slozit neki kanali ali u doba minimizacije svega nema mjesta za tako sta.
2 godine
neaktivan

Evo kako su to oni izveli... I što je najbolje funkcionira bez dodatnih rupa i sl.

Hlađenje i7 na Macbooku pro Hlađenje i7 na Macbooku pro
3 godine
alen-c kaže...

Evo kako su to oni izveli... I što je najbolje funkcionira bez dodatnih rupa i sl.

Dodatne rupe jednostavno moraju postojati, ok, nema ih na dnu, ali onda usisava zrak kroz tipkovnicu, jer bez rupa sa dvije strane da se stvori strujanje vent bi samo grijao a ne hladio.

Predpostavljam da im onda tipkovnice nisu spill-proof :D

2 godine
neaktivan

Kolko znam nisu. A sad ne kužim se tolko u tu cirkulaciju, samo vidim da ima 1 otvor, osim ako funkcionira na ovaj način kroz tipkovnicu. Jel moguće da jedan ubacuje hladan zrak, procesor između, a drugi hvata vrući i izbacuje ga van. Dakle ipak 2 otvora samo na istoj strani? :S A što se tiče te zaštite od proljevanja, jel večina laptopa ima to? Za Thinkpadove serije i neke HP-ove lapove znam. Za ostale nisam skužio

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 19:29 (alen-c).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice