Ne nesto nuzno korisno (pogovto uz magic mouse) ali sigurno bolji dodatak tipkovnici nego numericka tipkovinica (bar za vecinu korisnika)
GENIJALNO!
stvarno korisna stvarčica, pogotovo pokraj miša
*facepalm*
Ne znam kakva korist od ovoga... na laptopu svi "bježe" od touchpada i kupuju miševe, a apple to predstavlja kao nešto korisno što zamjenuje miša... svašta (i još 70$).
U odnosu na magic mouse, ovo je korak naprijed :D
To je zato jer su touchpadovi na ne-Apple laptopima 2x2 cm i sranje su. Probaj na novim MacBook Pro ili MacBookovima raditi s touchpadom. Ma kakav miš. to ti može potvrditi svako tko je radio na takvim laptopima. Osim naravno u igrama ili zahtijevnijim programima, ali internet pr, puno brže i jednostavnije nego s mišem.
Inače se slažem da na ostalim laptopima nije zamislivo služiti se samo s touchpadom. Ja se služim na svom laptopu isključivo touchpadom, osim kada spajam na televizor pa mi miš služi kao daljinski s kreveta kada je laptop kod televizora. Miš mi je puno inferiorniji i zamorniji.
Stvarno je istina trackpad na macbooku nečemu i služi, naspram većine PC laptopa. Samo mi nije jasno kako su samo uspjeli napravit da tako odlično šljaka. Naizgled izgleda isto ko i drugi..
Ne znam kakva korist od ovoga... na laptopu svi "bježe" od touchpada i kupuju miševe, a apple to predstavlja kao nešto korisno što zamjenuje miša... svašta (i još 70$).
pa oni su uvijek znali prodat govno tak ce i sad bit
Bit će nešto tipa "2010. we reinvented a mouse (touchpad)".
Prije ovo "in 2010. we reinvented NO FUCKING SIGNAL!".
Jaoo sad ce opet biti pljuvanja hehehe, uglavnom trackpad na macbook računalima je nesto sasvim drugo, za sada niti jedan proizvođac nije uspio napraviti nesto tako da bude hardwarski i softverski savršeno, tako da svi oni koji pljuju neka prvo odu u iStlye ili neki drugi "Apple" dučan i provjere sami :)
Jaoo sad ce opet biti pljuvanja hehehe, uglavnom trackpad na macbook računalima je nesto sasvim drugo, za sada niti jedan proizvođac nije uspio napraviti nesto tako da bude hardwarski i softverski savršeno, tako da svi oni koji pljuju neka prvo odu u iStlye ili neki drugi "Apple" dučan i provjere sami :)
ma ajde tko će pljuvat po apple-u... 
to na ovom forumu još nisam vidio... :)
Nego mogli su malo veći taj trackpad napravit pa da može poslužit kao podloga za miš... 
Jedan razlog zašto bi ovo kupio?????
dosad neviđeni osjećaj pomicanja strelice po ekranu.......
a kaj se laptopa tiče, klit kod ibm-a je ionako standard.........
Oko 400kn (u americi + naša marža) za tako nešto... Žalim budale koje to kupe. Radije da daju te novce u humanitarne svrhe
Oko 400kn (u americi + naša marža) za tako nešto... Žalim budale koje to kupe. Radije da daju te novce u humanitarne svrhe
dodaj tome iCharge sa šest iBattery :)
Prvi macbook sa tim trackpadom je aluminiski star 3 generacije (2 nova izbacili na tržište od tada) daklem star. Kada sam ga donjeo doma i probao raditi na njemu NAKON SAMO 10 MINUTA primio sam u ruke MX518 i pomislio "pa ovi miševi su kao iz kamenog doba" Danas, vjerovali ili ne, ja na trackpadu "patiram" u photoshopu. :) Pogledao sam u MX518 pomislio "mjenjam te za trackpad čim se pojavi" i etoga... jedino kaj nisam ljubitelj baterija. Da nebi pomislili kako sam jabukozagovarač zadnji applov miš, (napredno čudo tehnologije osjetljive površine) je ergonomski drek, i nitko pametan neće niti pokušati raditi sa njime neki iole ozbiljan posao.
Jedan razlog zašto bi ovo kupio?????
pretpostavljam isti kao i razlog kupovanja nove grafičke kartice koju ćeš za par mjeseci zamijeniti zato što eto ne možeš pokrenuti najnoviju igru ;)
on topic:
zgodna stvarca.
za okretanje slika, zumiranje....
u biti zgodno za raditi iste kretnje kao i na touchscreen monitorima (osim naravno tipkanja :P )
kupio bi ga da sam vlasnik jednog Maca...
jednostavno mi nije jasno čemu toliki hate sa jabukom!?
probao sam neke njihove stvari i svime sam bio oduševljen :)
jednostavno mi nije jasno čemu toliki hate sa jabukom!?
probao sam neke njihove stvari i svime sam bio oduševljen :)
pa tko je rekao da je inovacija loša... pa bila ona potrebna ili nepotrebna. Samo je problem što Apple cijeni svoje proizvode i do 2 puta skuplje nego što to drugi nude. E zato svi mrze Appleovce jer se razbacuju novcem, a za iste pare mogu dobit puno bolje ali bez branda Apple. U tome je cijela poanta. I ja zbog toga mrzim Apple jer je skupa kapitalistička firma...
Neka se apple drži iphona, ipada, ipoda... a periferiju neka prepusti logitechu... to bi im bilo pametnije.
Kao zamjena za miš postoji već jako dugo vremena u obliku "joysticka" na IBM / Lenovo laptopima.
Kao alatka za rad u PS & co, it's called - Wacom Doduše, profi verzije koštaju ko dva iMaca, ali... The best of the best...
Neka se apple drži iphona, ipada, ipoda... a periferiju neka prepusti logitechu... to bi im bilo pametnije.
Malo čitam tvoje komentare i fascinira količina gluposti koje možeš izvaliti. Logitech velikom većinom radi periferiju za PC, a Apple radi za Macove. Pošto su po tebi Macovci budale, a ti to nisi, što se onda opterećuješ? Pusti budale neka to kupuju.
A sad ti budala govori da je trackpad na Macu nešto sasvim drugo od ostalih trackpadova i da potpuno baca sjenu na korištenje miša tako da nimalo ne sumnjam u ovaj proizvod. U usporedbi s jednim Dellom ili IBMom Apple radi neusporedivo bolje trackpade.
To je zato jer su touchpadovi na ne-Apple laptopima 2x2 cm i sranje su. Probaj na novim MacBook Pro ili MacBookovima raditi s touchpadom. Ma kakav miš. to ti može potvrditi svako tko je radio na takvim laptopima. Osim naravno u igrama ili zahtijevnijim programima, ali internet pr, puno brže i jednostavnije nego s mišem.
Inače se slažem da na ostalim laptopima nije zamislivo služiti se samo s touchpadom. Ja se služim na svom laptopu isključivo touchpadom, osim kada spajam na televizor pa mi miš služi kao daljinski s kreveta kada je laptop kod televizora. Miš mi je puno inferiorniji i zamorniji.
2x2cm?! Pa veći je i na najmanjem netbooku?! Za ostale laptope ne znam, ali meni na aluminijskom Sony VAIO laptopu je veći nego na bilo kakvom Mac-u. I opet je nepraktičan, pa koristim Targusov bluetooth miš. Ovo što sada Apple reklamira, takvu igračku sam imao prije 6 godina od Geniusa, i bila je to najneisplatljivija investicija koja sam napravio:-(
E, da... Znaš, ima razlike između touchpada i trackpada, vjerovao ti to ili ne. A pošto (vjerovatno) nikad u životu prst nisi približio Appleovu trackpadu suzdrži se od komentara. Što mrzim kad netko pljuje, a nema nimalo osobnog iskustva s onime o čemu priča.
I odgovorno tvrdim da 99% korisnika MacBookova koristi trackpad, a ne miš. To što su trackpadi na non-apple laptopima sr*nje, a ti imaš komplekse spram applea ne znači da moraš trkeljati gluposti.
E, da... Znaš, ima razlike između touchpada i trackpada, vjerovao ti to ili ne. A pošto (vjerovatno) nikad u životu prst nisi približio Appleovu trackpadu suzdrži se od komentara. Što mrzim kad netko pljuje, a nema nimalo osobnog iskustva s onime o čemu priča.
I odgovorno tvrdim da 99% korisnika MacBookova koristi trackpad, a ne miš. To što su trackpadi na non-apple laptopima sr*nje, a ti imaš komplekse spram applea ne znači da moraš trkeljati gluposti.
Kao prvo, Apple ne radi svoje toucpadove, već koriste oprobanu tehnologiju Synapticsa... baš kao što im punjače radi Samsung itd, itd. Apple već godinama kupuje tehnologiju od jačih igrača na tržištu, prepakira je i skupo naplati. Da, imam Maca i zgrozio sam se kad sam ga otvorio (a nisam moga odoljeti). 99% komponenti i brandova koja imam u i PC-u, samo su upakirane u lijepo kučište. Jedino je MacOS uistinu njihov, iako i on vuče korijenje od Unixa tj. Linuxa.
a ja mrzim kad ljudi misle da je moje mišljene produkt kombinacije komplekasa i ljutnje što nikad nisam koristio apple i što nikad neću imat za apple proizvode........ roll
A sad ti budala govori da je trackpad na Macu nešto sasvim drugo od ostalih trackpadova i da potpuno baca sjenu na korištenje miša tako da nimalo ne sumnjam u ovaj proizvod.
Imao sam u ruci Mac i nitko, ali nitko mi ne može tvrditi da on može zamjeniti miš. On nema ni 1% preciznosti kao miš. To što ti radiš usporedbu sa mišem od 10kn, to je drugi par rukava...
Osim toga, da si ikada radio išta ozbiljnije, a ne igranje po ekranu tipa "weeeee, gle miče se kursor" sa trackpadom, znao bi da ti nakon par sati ruka jednostavno ode.
Uzmi podlogu za miš koja dođe 70$ i miš koji dođe 700 kuna i onda mi pričaj kako je trackpad nešto super uber i nikakav miš ga ne može zamijeniti. Trackpad je jednostavno, pre pre pre pre pre preneprecizan.
Još jedno beskorisno smeće koje će Apple dobro unovčiti.
Mac tuchpad je najbolji ali samo kada je na notebook-u. Ne vidim korist dotičnog na stolnim računalima. Čista glupost da nema veče glupost
Ovdje se slažem s tobom... naravno da koriste trackpad kad im je to sasvim dovoljno za čitanje maila, gledanje youtuba i da posjete index.hr.
Nije mi jasno zašto si se toliko uzbudio što sam rekao da je ovaj proizvod promašaj... ne shvaćaj to osobno. Ako ti se sviđa, skupo ga plati, koristi i uživaj u njemu, jer radi o jednom proizvodu koji stvarno povećava produktivnost i ne znam kako su ljudi do sada mogli koristiti miševe.