Udvostručena prodaja igara za računala

poruka: 52
|
čitano: 2.501
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Udvostručena prodaja igara za računala".
23 mjeseca
protjeran

ovo je najbolja vijest koju sam čuo u posljednjih nekoliko godina.

We can't change the past we can only affect the future
2 godine

slažem se.

...
2 godine
protjeran
RE: Udvostručena prodaja igara za računala

al bitno da svake godine iznova i iznova sere kako PC gaming propada i kako ce ga konzole dokrajcit.generacije konzola se smjenjuju i smjenjuju ali PC uvijek ostaje

3 godine
bugonja kaže...

al bitno da svake godine iznova i iznova sere kako PC gaming propada i kako ce ga konzole dokrajcit.generacije konzola se smjenjuju i smjenjuju ali PC uvijek ostaje

Pa i generacije PCa se smjenjuju i to puno brže od konzola.

3 godine
dejo6 kaže...

Pa i generacije PCa se smjenjuju i to puno brže od konzola.

a konozole su neki SF gadget i unutra je svemirska tehnologija a ne dijelovi od kojih se sastavlja svaki normalni PC... svašta...

3 godine

Pa prvih godinu dana nakon što konzola izađe je tako.

22 mjeseca
neaktivan

Ma 100% da se povećala prodaja ako treba kupovati orginal ako se zeli igrati na netu... nemogu se koristiti piratske igrice, naravno milsim na novije igre, npr. COD MW2

3 godine

ma pc je najbolji za gaming(gledano prvo za strategije i pucačine).

sport-konzole.

mw2 se može piratski igrat.

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 21:20 (djdomi).
3 godine
protjeran
dejo6 kaže...

Pa prvih godinu dana nakon što konzola izađe je tako.

molim te, konzole kad izadu su hardverski slabije od racunala, pogotovo sto se rama i grafike tice

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
3 godine

Slabije su u megahercima i megabajtima al su jače u FLOPSima, a to je ono što se broji. Kada je PS1 izašao imao je daleko bolju grafiku nego što je bila na PCu, isto je bilo i sa PS2 i PS3.

2 godine
protjeran
dejo6 kaže...

Slabije su u megahercima i megabajtima al su jače u FLOPSima, a to je ono što se broji. Kada je PS1 izašao imao je daleko bolju grafiku nego što je bila na PCu, isto je bilo i sa PS2 i PS3.

ne trabunjaj gluposti, ps1 mozda jos i da ali ps2 i ps3 sigurno nisu

druga je stvar sta marketing napushe stvar preko svake mjere i granice ali realnost je nesto drugo

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
3 godine

Ne bih se složio, igrao sam mnogo igara na PS2 i PC, na PC-u je u velikoj većini slučajeva bolja grafika ( AA + veća reza + oštrije boje, teksture itd)..... jedino što su igre za konzole savršeno optimizirane jer tako i mora biti, konzola može trajati 3-5 godina, a PC stalno moraš nadograđivati jer se gupe FPS-i..... to je jedina bitna razlika

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
3 godine
lovac82 kaže...

Ne bih se složio, igrao sam mnogo igara na PS2 i PC, na PC-u je u velikoj većini slučajeva bolja grafika ( AA + veća reza + oštrije boje, teksture itd)..... jedino što su igre za konzole savršeno optimizirane jer tako i mora biti, konzola može trajati 3-5 godina, a PC stalno moraš nadograđivati jer se gupe FPS-i..... to je jedina bitna razlika

Točno tako. Baš sam kod bratića igrao PES 2010 na ps2 i to je dan i noć razlika sa pes-om na kompu. Dobro, ps2 je dosta star pa se i nemože uspoređivati sa novim kompovima, ali opet on ima dosta star komp i tamo smo igrali fifu 2002 imala je čak malo bolju grafiku nego taj pes10

Stoja
3 godine

Glavno da govore o PC kao propaloj platformi.

2 godine
dado8 kaže...
dejo6 kaže...

druga je stvar sta marketing napushe stvar preko svake mjere i granice ali realnost je nesto drugo

naravno, uvijek ima iznimki. ps1 je imao neko vrijeme, također je i ps2 imao, nemoš me kebat da GTA:SA je bolji  na pc-u, nego na ps2 ( govorim o grafici,a ne o igrivosti i kontrolama kako je kome lakše  ). Također i need for speed: hot pursuit isto je bio bolji na ps2 po grafici , ali u mnogo većini slučaja PC ima bolju grafiku i stime se slažem...

Dompa
3 godine
Dompa kaže...
dado8 kaže...
dejo6 kaže...

naravno, uvijek ima iznimki. ps1 je imao neko vrijeme, također je i ps2 imao, nemoš me kebat da GTA:SA je bolji  na pc-u, nego na ps2 ( govorim o grafici,a ne o igrivosti i kontrolama kako je kome lakše  ). Također i need for speed: hot pursuit isto je bio bolji na ps2 po grafici , ali u mnogo većini slučaja PC ima bolju grafiku i stime se slažem...

Bio je ako si slijep.

2 godine
protjeran
Dompa kaže...

ps2 nije imao nikad bolje grafiku od pc

druga je stvar sta su neki portovi odrajdeni kako su odradjeni

AMEN

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 22:54 (dado8).
3 godine
dado8 kaže...

ps2 nije imao nikad bolje grafiku od pc

druga je stvar sta su neki portovi odrajdeni kako su odradjeni

AMEN

http://arstechnica.com/old/content/2000/04/ps2vspc.ars

ako ti se neda sve čitati odi odma na zaključak na petoj strani

3 godine

Nikad nisam to razumio, hardver slabiji, igre idu bolje....znaci da je problem samo u optimizaciji?zasto onda igre nisu optmizirane za pc da nebi morao svaku god nesto mjenjati ako zelis max

Model fashion guru.
3 godine

Zato jer su developeri ljeni da prilagode igru za praktički beskonačno mnogo kombinacija pc-a. Netko ima core 2 sa ati hd4xxx i 2GB DDR2 memorijom, netko ima i7 gtx4xx sa 6GB DDR3 memorije i tu je jednostavno puno posla dok konzole imaju sve identični hardver i samo ga njemu prilagođavaš. 

Stoja
2 godine
luka_cro kaže...

Nikad nisam to razumio, hardver slabiji, igre idu bolje....znaci da je problem samo u optimizaciji?zasto onda igre nisu optmizirane za pc da nebi morao svaku god nesto mjenjati ako zelis max

PC je priča za sebe. On može biti baziran na Intelu ili AMD-u, grafika na NV-i ili ATI-u... da ne pišem o količini i brzini RAM-a... uglavnom, igre za PC-a trebaju biti kompatibilne sa svim konfiguracijama koje zadovoljavaju minimalne tehničke uvjete.

Kod konzole to nije slučaj. Imaš teh. specifikacije, software za razvoj i nemaš takvih problema. 

S druge strane, na PC-u je sve neoptimizirano, počev od OS-a pa do programa i igara. Resursi se troše bezveze, kao da programiraju djeca u Basicu. I onda jedan Apple, zahvaljujući zatvorenoj platformi, na duplo sporijem hardwareu radi jednako brzo kao i PC?!

Jedna istinita anegdota iz 90-tih:
Romero sa ekipom programera je složio Doom, prava revolucija, prvi 3D engine, blablabla... Tada smo mi Amigaši ljubomorno gledali u PC jer je po prvi put "kanta" imala bolju igru. Tada je Romero izjavio da ne planira port Dooma za Amigu, jer da ni najbrža Amiga sa 68060 procesorom nije dovoljno brza za Doom... o kako smo ga proklinjali zbog te odluke i izjave:-)

I onda se nađe par hakera, assembler programera i naprave neslužbeni port Dooma za Amigu (izdali su samo exe file, a .wad-ovi su se kopirali sa PC-a). I osrednja Amiga sa 68030@50mhz je vrtila Doom brže od većine PC-a! I ne samo to, nego su klinci toliko unaprijedili engine, da si mišem mogao okretati pogled u svim smjerovima. Kako je tek onda Romero popi*dio i prijetio tužbama:-)

Poanta: PC programeri (čast iznimkama) NE ZNAJU programirati, a još manje koristiti resurse koji su im na raspolaganju:-((

2 godine
protjeran
dejo6 kaže...

ako ti se neda sve čitati odi odma na zaključak na petoj strani

pusti price, usporedbe na papiru nikad nisu vodile nicemu 

ustvari ps2 hardwer je vec na papiru supalj a u praksi jos vise, pravise sirove racunalne snage/flopsa (jak procesor) a premali fillrate da ne spominjem ocajne performase s bilo kakvim oblikom AA

i cell je trebao bit cudo, tako je zamisljen, projektiran i financiran a ispalo je sta je ispalo

u originalu ps3 je trebao gurat samo jedan cell po onda dva pa kad su vidjeli da od toga nema kruha navrat nanos pozvana ja Nvidia koja je na brzinu sklepala RSX

s druge strane ATI-ijev Xenos cipic od 232 milliona transistora je cudo od dizajna

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 23:24 (dado8).
3 godine
protjeran

Ponos i dika Sonya - IBM-ov cellSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 2:02 (krayzie).
3 godine
protjeran
Stoja kaže...

Zato jer su developeri ljeni da prilagode igru za praktički beskonačno mnogo kombinacija pc-a. Netko ima core 2 sa ati hd4xxx i 2GB DDR2 memorijom, netko ima i7 gtx4xx sa 6GB DDR3 memorije i tu je jednostavno puno posla dok konzole imaju sve identični hardver i samo ga njemu prilagođavaš. 

Samo neka tako i nastavi trend prodaje. Možda onda i sine nekome od developera da stave nešto novaca i na optimizaciju.

Kupiš i7, HD5870, DDR3 6GB, potrošiš 7-8000kuna na kućište i onda na proljeće izađe Metro2033 koji ne može sve na maxed out.

U principu možeš igrati, ali ja bi htjeo da to bude sa AA i AF na 22 incha za što sam i dao pareViče

sweet pandemonium
4 godine

Imal sam PS1,PS2 i sad imam PS3, xbox360 i Wii.
Kroz svo to vrijeme imam i desktop kante.
Konzole nikad nisu imale bolju grafiku od mojih desktopa i nikad ne budu.
Caka je ta da moj jedan desktop košta ko sve konzole skupa ^^.
Tak da kolko para tolko muzike, s tim da konzole u prosjeku daju više za iste pare.
Prednost je kaj si igre za komp kupujem prek neta pa me koštaju manje i igram ih odma dok za konzole moram čekat tjedan dana da igra dođe poštom iz UK.

Nek sam svi jako seru kak PC ima problema s piratlukom a oni koji znaju znanje budu fino tiho i zarađivali masne pare.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 14:34 (NEW_MAN).
3 godine
neaktivan

Priča se o savršenoj optimizaciji igara za konzole a ne pita se kaj se žrtvuje za to

Konkretno pes 2010 za ps3 izgleda jadno u usporedbi sa pc verzijom čak i na medium postavkama (što usput bez po frke vozi skoro svaki pc star čak i 5-6 let)

To je samo jedan primjer a ima ih još puno takvih

Igre za pc nikad nisu bile tako dobro optimizirane kao sada i apsolutno netreba imat ultra skupi pc da bi se većina igara odigrala na full-hd rezoluciji. Konzolaške igre na full-hd su prava rijetkost

Konzola ima svoje prednosti (npr ekskluzive) i nisam mrzitelj (doma imam ps2 i 3) ali grafika nije na razini pc-ja niti je ikada bila (bar što se tiče xbox-a i ps3-ce)

Drago mi je da se pc vraća u igru i radujem se kaj će biti više novih i dobrih naslova za tu platformu

2 godine
protjeran
Luciano kaže...
luka_cro kaže...

PC je priča za sebe. On može biti baziran na Intelu ili AMD-u, grafika na NV-i ili ATI-u... da ne pišem o količini i brzini RAM-a... uglavnom, igre za PC-a trebaju biti kompatibilne sa svim konfiguracijama koje zadovoljavaju minimalne tehničke uvjete.

Kod konzole to nije slučaj. Imaš teh. specifikacije, software za razvoj i nemaš takvih problema.

S druge strane, na PC-u je sve neoptimizirano, počev od OS-a pa do programa i igara. Resursi se troše bezveze, kao da programiraju djeca u Basicu. I onda jedan Apple, zahvaljujući zatvorenoj platformi, na duplo sporijem hardwareu radi jednako brzo kao i PC?!

Jedna istinita anegdota iz 90-tih:
Romero sa ekipom programera je složio Doom, prava revolucija, prvi 3D engine, blablabla... Tada smo mi Amigaši ljubomorno gledali u PC jer je po prvi put "kanta" imala bolju igru. Tada je Romero izjavio da ne planira port Dooma za Amigu, jer da ni najbrža Amiga sa 68060 procesorom nije dovoljno brza za Doom... o kako smo ga proklinjali zbog te odluke i izjave:-)

I onda se nađe par hakera, assembler programera i naprave neslužbeni port Dooma za Amigu (izdali su samo exe file, a .wad-ovi su se kopirali sa PC-a). I osrednja Amiga sa 68030@50mhz je vrtila Doom brže od većine PC-a! I ne samo to, nego su klinci toliko unaprijedili engine, da si mišem mogao okretati pogled u svim smjerovima. Kako je tek onda Romero popi*dio i prijetio tužbama:-)

Poanta: PC programeri (čast iznimkama) NE ZNAJU programirati, a još manje koristiti resurse koji su im na raspolaganju:-((

Sorry, ali polako ali sigurno trabunjaš gluposti. Svi programeri danas traze svaki FPS više brzine. To što hardver nije dovoljno jak da vrti kilometarske stvari to nije njihov problem. Crysis, Metro 2033, Mafia II, Just Cause 2, DiRT 2, Unreal Tournament 3 = Sve su to igre koje tehnički za današnja vremena (mogucnosti API-a) izgledaju izuzetno mocno i smješno zahtjevno s obzirom kolko toga vrte u pozadini. Sve je to danas uredno optimizirano. Doom 3, Half Life 2, Far Cry, Morrowind, UT2k3 sve su to igre koje su u svoje vrijeme izgledaju daleko najmocnije u odnosu na konkurenciju, a i dan danas izgledaju jako dobro. Tako ce i Metro i Crysis izgledati.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
3 godine

Ja neznam je li to istina ili ne, ali čitao sam još davno neki članak o tome da sve jake firme vrše lobby na gaming industriju. I da se velike pare slijevaju game developerima da povećavaju zahtjevnost igara. Što je po meni logično, pare se moraju vrtit... I nije da meni smeta, ja jedva čekam dan da ispred mene bude komp sa fotorealističnim prikazom slike, nešto kao raytracing. e pa kad to dođe onda je to to. :)

4 godine
delmatdelmati kaže...

ovo je najbolja vijest koju sam čuo u posljednjih nekoliko godina.

da nije bilo starcrafta 2 sve bi bilo isto ...  bez pomaka ...

4 godine
franky kaže...

Glavno da govore o PC kao propaloj platformi.

kako rekoh makni starcraft  2 pa vidi koliki je porast bio.  Jedna lasta ne čini proljeće ..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice