Udvostručena prodaja igara za računala

poruka: 52
|
čitano: 2.488
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Udvostručena prodaja igara za računala".
4 godine
RE: Udvostručena prodaja igara za računala
virtuozo kaže...

Priča se o savršenoj optimizaciji igara za konzole a ne pita se kaj se žrtvuje za to

Konkretno pes 2010 za ps3 izgleda jadno u usporedbi sa pc verzijom čak i na medium postavkama (što usput bez po frke vozi skoro svaki pc star čak i 5-6 let)

To je samo jedan primjer a ima ih još puno takvih

Igre za pc nikad nisu bile tako dobro optimizirane kao sada i apsolutno netreba imat ultra skupi pc da bi se većina igara odigrala na full-hd rezoluciji. Konzolaške igre na full-hd su prava rijetkost

Konzola ima svoje prednosti (npr ekskluzive) i nisam mrzitelj (doma imam ps2 i 3) ali grafika nije na razini pc-ja niti je ikada bila (bar što se tiče xbox-a i ps3-ce)

Drago mi je da se pc vraća u igru i radujem se kaj će biti više novih i dobrih naslova za tu platformu

Pa ne znam na čemu ti to vrtiš ali kod sebe ja ne vidim neku razliku između pesa s ps3 i pc. Gledam just cause 2 koji olfo radi samo na visti i 7 u dx10 onda ga zavrtim na ps3 i opet ne vidim neku razliku s time što ps3 vrtim na duplo većem ekranu nego pc pa bi pc trebao izgledati bolje jer je na manjem. Meni je to potpuno ista igra i prodaja magle tipa dx10 , vista , intel itd.itd ...

3 godine

Koliko je Blizzard čekao sa Starcraftom 2, nije ni čudo da su tako velliku prodaju ostvarili.Samo da im to ne bude taktika za ubudućeIzlanuo se

This world is spinning around me, this world is spinning without me, every day sends future to past, every breath leaves one less to my last - DT
4 godine
movie kaže...

da nije bilo starcrafta 2 sve bi bilo isto ...  bez pomaka ...

Ma kako bez pomaka? Pa jel tebi jasno koliko se igara za PC proda mjesečno putem digitalne distribucije zadnjih mjeseci? To je sve prodaja igara za PC.

Tu su ti servisi poput Steam-a, pa i pojedinačni izdavači (Blizzard, Turbine i sl.) gdje se svakodnevno kupuju na tisuće 'download-a' igara.

Vidim ja po sebi (proklete akcije i posebne ponude na Steam-u!) Namigiva

Lijep pozdrav ;)
2 godine
Weky kaže...

Sorry, ali polako ali sigurno trabunjaš gluposti. Svi programeri danas traze svaki FPS više brzine. To što hardver nije dovoljno jak da vrti kilometarske stvari to nije njihov problem. Crysis, Metro 2033, Mafia II, Just Cause 2, DiRT 2, Unreal Tournament 3 = Sve su to igre koje tehnički za današnja vremena (mogucnosti API-a) izgledaju izuzetno mocno i smješno zahtjevno s obzirom kolko toga vrte u pozadini. Sve je to danas uredno optimizirano. Doom 3, Half Life 2, Far Cry, Morrowind, UT2k3 sve su to igre koje su u svoje vrijeme izgledaju daleko najmocnije u odnosu na konkurenciju, a i dan danas izgledaju jako dobro. Tako ce i Metro i Crysis izgledati.

Sad lijepo vrati tati kompjuter i marš na spavanje.

Da si u informatici od 1982. kao ja, onda bi znao o čemu pričam, i znao bi razliku između assemblera i visual alata. Današnji softveraši (uključujući i mene, nažalost) nemaju vremena optimizirati kod, a i nitko se ne želi petljati assemblerom ili C-om, kad ima gotovanska razvojna okružja. Danas igre prodaje dobra grafika (i eventualno zanimljiva priča), a ne optimizirani kod.

Na kraju krajeva, što bi radili hardveraši i kome bi svakih par mjeseci uvaljivali nove grafičke kartice/procesore kad bi software bio optimiziran?

4 godine
Luciano kaže...

Na kraju krajeva, što bi radili hardveraši i kome bi svakih par mjeseci uvaljivali nove grafičke kartice/procesore kad bi software bio optimiziran?

Živa istina.

Da je današnji softver u potpunosti optimiziran na današnjem high/middle-end hardveru, igre bi bile fotorealistične, ostali programi bi imali hrpu neiskorištenih CPU-ciklusa i nitko ne bi trebao duže vrijeme ništa kupovati Cool

Lijep pozdrav ;)
3 godine

Kako je starcraft nabio 700000 kupljenih kopija, tako je ona igra navedena za konzole na Xbox-u i PS3 nabila 600000 kopija, prema toj tvrdnji da ako maknes starcraft nist neostane, onda nist neostane ak maknes i tu igru za konzole (kvragu zaboravil sam ime)

+ na kompjuteru da je bolja grafika nemoram niti pricati,

i nikada se nesmije zaboraviti da na PC evima se vrte milijuni ilegalnih kopija igara, i normalno da od njega nemaju dovoljan profit jer pola novaca koje su mogli zaraditi na igri propadne zbog pirata

Zato sada ima sve vise ekskluziva za konzole jer je to po mom misljenju njihov tihi protest prema piratima,

kada naprave postenu igru za pc i kada daju pristojnu cijenu rado cu im dati 100-200kn ali dotada kada je njihov optimum 500-700kn koliko kostaju/u kostale igre za konzole

ali oprosti toliko za stvar koju radim izmedu posla i ostalih aktivnosti nedam.

hebote mogu jesti tjedan-dva za te novce.

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
3 godine
Luciano kaže...
Weky kaže...

Sorry, ali polako ali sigurno trabunjaš gluposti. Svi programeri danas traze svaki FPS više brzine. To što hardver nije dovoljno jak da vrti kilometarske stvari to nije njihov problem. Crysis, Metro 2033, Mafia II, Just Cause 2, DiRT 2, Unreal Tournament 3 = Sve su to igre koje tehnički za današnja vremena (mogucnosti API-a) izgledaju izuzetno mocno i smješno zahtjevno s obzirom kolko toga vrte u pozadini. Sve je to danas uredno optimizirano. Doom 3, Half Life 2, Far Cry, Morrowind, UT2k3 sve su to igre koje su u svoje vrijeme izgledaju daleko najmocnije u odnosu na konkurenciju, a i dan danas izgledaju jako dobro. Tako ce i Metro i Crysis izgledati.

Da si u informatici od 1982. kao ja, onda bi znao o čemu pričam, i znao bi razliku između assemblera i visual alata. Današnji softveraši (uključujući i mene, nažalost) nemaju vremena optimizirati kod, a i nitko se ne želi petljati assemblerom ili C-om, kad ima gotovanska razvojna okružja. Danas igre prodaje dobra grafika (i eventualno zanimljiva priča), a ne optimizirani kod.

slazem se oko toga, ja sam isto nedavno citao nesto kao da se moze napraviti realisam grafika i da bude stvarno real,al sto ce onda bit kad to naprave?nece imati sto prodavati

Model fashion guru.
3 godine
protjeran

PC je još malo razbaštinjen za ono što prosječnom korisniku pruža u budučnosti. Ako me razumjete?

Crysis dns i Crysis 2007.

Isto sa Metro2033 pred 6 mjeseci kad izašao na tržište i za dvije godine kad će konf za vrtit doč 5500kn koliko bi trebala dns doč a da može se igrat na MAXhttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-money-mouth.gif

sweet pandemonium
3 godine
luka_cro kaže...

slazem se oko toga, ja sam isto nedavno citao nesto kao da se moze napraviti realisam grafika i da bude stvarno real,al sto ce onda bit kad to naprave?nece imati sto prodavati

Ne brini, uvijek može bolje, samo neće oni odmah ogroman skok napraviti, nego svake 2 godine mali pomak...Zamislite da recimo Teslu nitko nije omeo...vozili bi se možda sa autima na struju pomoću bežičnog prenosa energije, a ne danas mi prićamo o mogućnosti bežičnog punjenja mobitela...

Stoja
3 godine

Neki nešto jednostavno ne shvaćaju.......... gdje rastu igre za konzole, padaju li s kruške ili možda s neba?

Igre se rade na PC-u.... mislim da se dalje oko ovoga nema šta pričati

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
23 mjeseca
protjeran
movie kaže...
franky kaže...

Glavno da govore o PC kao propaloj platformi.

kako rekoh makni starcraft  2 pa vidi koliki je porast bio.  Jedna lasta ne čini proljeće ..

A zasto bi maknuo Starcraft2?

Koliko to lasti cini proljece, da znam micati i konzolaske naslove?

Kvalitet samih igara je neusporediv a jedini razlog primata konzola je njihova cijena. Ja sam ps3 kupio prvenstveno zato jer je bio najjeftiniji blue ray player i zbog PESa sa ekipom. Roditeljima je puno jeftinije djeci kupiti konzolu nego racunalo na kojem se moze ozbiljno igrati. Medjutim nekima racunalo nije trosak nego izvor zarade a kvalitet igre je neusporediv. Nekad je razvoj interneta, veza, aplikacija tjerao ljude da kupuju novi PC hardware. Danas je za mainstream usere to stalo. Internet i osnovne aplikacije mogu se vrtjeti na racunalima starima 7-8 godina tako da vecina ljudi ima racunalo za zadovoljenje ozbiljnih potreba a za igru bira jeftiniju (i losiju) varijantu.

3 godine
protjeran
Tomislav95 kaže...

Koliko je Blizzard čekao sa Starcraftom 2, nije ni čudo da su tako velliku prodaju ostvarili.Samo da im to ne bude taktika za ubudućeIzlanuo se

pa takvu taktiku imaju i za diablo 3...tak da to im je "taktika"...tj taktika im je da svi resursi idu u mutavi wow, a ostalo kad se stigne...valda programeri ostalo doma u svoje slobodno vrijeme rade...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
2 godine
protjeran
Luciano kaže...

Volim i ja bananu.

I dalje pričaš teške gluposti i neznaš razliku izmedu low level jezika i high level. Zadnja rečenica ti ej notorna glupost. Kakav assembler, kakav C, kakva 1982. godina? High Level jezik, objektno orijentirani jezici, svi su oni razvijenu za dalje potrebe programera, jer ih assembler koči. Ti bi još programirao shadere u ASM? Ništa, back to 2002/2003. godina i uhvati se DX8.1 pa pogledaj kakav ćeš kvalitet dobit koliko ćeš zivaca utrošit na to u odnosu na HLSL.

"Danas igre prodaje dobra grafika, a ne optimizirani kod" - Glupost. Danas igre (većinom) prodaje ime i marketing. Kupca 99% uopce nebriga kakav se kod vrti u pozadini. Postoje rangovi konfiguracija kao što znaš, a rang za igranje nebi smio biti manji od današnjeg prosjeka u svijetu gaimnga a to je Neki Jeftin Četverojezgreni Procesor (AMD X4 6XX), 4GB RAM, ATi HD 4850 = Prosjek za igranje. I reci mi koja igra nebi išla na 1680x1050, isto tako prosječnoj rezolucij monitora današnjice (20-22 inch)?

"Na kraju krajeva, što bi radili hardveraši i kome bi svakih par mjeseci uvaljivali nove grafičke kartice/procesore kad bi software bio optimiziran" - Notorna glupost. Razvoj grafičkih kartica nediktira zahtjevnost odredene igre, već isključivo API, a to je DiretcX. Svaka verzija DX API-a donosi nove mogucnosti programeru da napravi od svoje igre nešto više. A ATi i nvidia prate taj trend. Kod razvoja hardvera se uvjek teži proizvesti hardver koji ce biti u mogucnosti zadovoljiti sve želje programera. Željeli smo programbilne shadere, dobili smo ih. Dali smo ih dobili zato što je Quake 3 trzao? Ne, nismo. Dobili smo ih zbog potreba programera. Isto tako i današnja teselacija. Ne, nije uvedena da se Crysis vrti na 30+ FPS, već da olakša zivot programerima i da programer nemora čupati kosu sa nekim arhaičnim stvarima u nizim verzijama API-a.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 8:42 (Weky).
4 godine

Ajde složi pc sa svim osim monitora za 1600kn koliko sam ja xbox platio i onda uspoređuj grafiku.

Konzola košta kao malo bolja grafička. Za pare koje moraš dat konzole nude bolju grafiku, ali naravno da će inače stroj sa i7/hd 5850/6gb ddr3 bolje vuć igre.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
2 godine
protjeran
Ige kaže...

Ajde složi pc sa svim osim monitora za 1600kn koliko sam ja xbox platio i onda uspoređuj grafiku.

Konzola košta kao malo bolja grafička. Za pare koje moraš dat konzole nude bolju grafiku, ali naravno da će inače stroj sa i7/hd 5850/6gb ddr3 bolje vuć igre.

Konzole su nešto sasvim drugo. PC Verzija gotovo uvjek nudi bolju grafiku i efekte, a leti na prosječnom PC-u koje sam naveo gore.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
4 godine

Samo kažem da za iste pare dobiješ više muzike

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
4 godine
Ige kaže...

Konfa za 2000 kn će sve igre vrtjeti isto kao i konzole.

Na konzolama se igre vrte u 1024x768 ili čak manjim rezolucijama, sve manje u 720p.

Razina detalja ekvivalentna je low/medium na PC sa bluranim rubovima umjesto AA.

A to bi jedna HD 4670 i Athlonx2 bez frke izdržali, a imali bi veči framerate od 30 FPS-ova na Xboxu.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 10:20 (Ad4pt3r).
4 godine
Ad4pt3r kaže...

Na konzolama se igre vrte u 1024x768 ili čak manjim rezolucijama, sve manje u 720p.

Malo si ipak pretjerao.. Izlanuo se

Prva stvar, nove konzole (PS3 i Xbox360) imaju full HD rezu i sve više novih naslova će biti upravo u toj rezi (1920x1080).

Drugo, molim te navedi koje bi komponente stavio u kištru od 2000kn a da ti rade nove igre glatko kao na konzolama (recimo GTA IV ili nadolazeći Fable III)?

Lijep pozdrav ;)
3 godine

Al nove konzole su i skuplje i obično se prodavaju ispod svoje cijene jer njih igre otplaćuju...dok na pcu mi plaćamo punu cijenu hardvera.

A čuj, ako bi išli logički gledati, kad bi složili jednaku konfu kakvu vrti xbox360 trebali bi znači podjednako vrtiti sve igre, a to je nemoguće jer neke igre kao GTA IV su jednostavno loši portovi za pc gdje kad je izašao je trebao komp od 15k kuna da bi vrtio sve na max,  a realno se može vrtiti na nekoliko puta jeftinijoj...

Stoja
4 godine
Dado_ZG78 kaže...
Ad4pt3r kaže...

Malo si ipak pretjerao.. Izlanuo se

Prva stvar, nove konzole (PS3 i Xbox360) imaju full HD rezu i sve više novih naslova će biti upravo u toj rezi (1920x1080).

Drugo, molim te navedi koje bi komponente stavio u kištru od 2000kn a da ti rade nove igre glatko kao na konzolama (recimo GTA IV ili nadolazeći Fable III)?

Koliko je igri full HD??Evo ti lista rezolucija igara na konzolama ( drugi i treči post ).

Microsoft je nedavno odbacio patent o tome da Xbox ima minimum 720p, jer ga jednostavno nije u stanju prežvakati.

Stavio bi Athlonax2, Hd 4670 i 2Gb RAM-a i doslo bi oko 2000 kn, a vrtilo bi isto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 10:55 (Ad4pt3r).
4 godine
Ad4pt3r kaže...

Microsoft je nedavno odbacio patent o tome da Xbox ima minimum 720p, jer ga jednostavno nije u stanju prežvakati.

Kako nije u stanju vrtiti 720p kad je 90% trenutačnih igara upravo u toj rezi (po ovoj tvojoj listi)?!?

Lijep pozdrav ;)
4 godine
Dado_ZG78 kaže...
Ad4pt3r kaže...

Kako nije u stanju vrtiti 720p kad je 90% trenutačnih igara upravo u toj rezi (po ovoj tvojoj listi)?!?

Da, ali sa smanjenim detaljima. Odbacili su patent o tome da je minimum 720p, jer neke atraktivne ekskluzive kao Alan Wake, Halo i slične Xbox selling igre se rade u manjoj rezoluciji.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice